Visitvaasa valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi

12.01.2021

VisitVaasa.fi

Finnish Web Awards palkitsi jo neljännen kerran Suomen parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti visitvaasa.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, joka keräsi ennätykselliset 285 000 ääntä. Lopullisessa valinnassa käytettiin ensimmäistä kertaa sekä inhimillistä käyttäjäarviointia että algoritmeja hyödyntävää teknistä arviointia.

FWA Grand Prix'n 2020 voittaja on kaikilla osa-alueilla vahvuutensa osoittanut visitvaasa.fi. Taidokkaasti viritetty ja hienosti toimiva sivusto kertoo yhtä aikaa persoonallisesta pienestä kaupungista ja maailmanluokan vierailukohteesta. Grand Prix'n lisäksi sivusto voittikin myös palkinnot parhaasta kuvituksesta, parhaasta teknisestä toteutuksesta ja parhaasta käyttöliittymäsuunnittelusta. Sivuston ovat tehneet Vaasan kaupunki, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, Vaasan seudun matkailu Oy, Merenkurkun maailmanperintö ry, Geniem Oy ja Solita Oy.

– Visitvaasa.fi kutoo taidokkaasti yhteen tiedolla palvelemisen ja kiinnostuksen herättämisen. Se vastaa kaikkiin keskeisiin kysymyksiin, joita vierailua harkitsevalla todennäköisesti on ja onnistuu samalla synnyttämään halun päästä mahdollisimman pian Vaasaan. Tämä yhdistelmä sekä sivuston tekninen laatu tekevät siitä ylivoimaisen, kiittelee tuomariston puheenjohtaja Pekka Nuikki.

Yleisö äänesti finaaliin parhaita sivuja ja tuomaristo valitsi niiden joukosta joulukuussa voittajat. Netissä toteutettu yleisöäänestys keräsi ennätykselliset 285 000 ääntä. Tällä kertaa tuomaristo käytti työskentelyn tukena kilpailua hallinnoivan Green Thumb Oy:n kehittämää sertifiointialgoritmia, joka ottaa monipuolisesti huomioon sekä inhimillisen käyttökokemuksen että sivuston teknisen laadun, luotettavuuden ja turvallisuuden.

Kultaiset FWA-palkinnot jaettiin kahdelle sivustolle. Metsiensuomi.fi yhdistelee taitavasti erilaisia kerronnan keinoja. Sivuston ovat tehneet Aste Helsinki ja Jalo Toivio Design. Outokumpu.com-sivusto puolestaan on hieno esimerkki vakuuttavasta b2b-sivustosta. Sen ovat tehneet Mirum Agency ja Wipro. Verkkosivujen sarjassa yleisön suosikki oli haveadesignshop.fi.

Ensimmäistä kertaa kilpailussa palkittiin myös parhaat tubettajat ja bloggaajat. Tubettajien sarjan ylimmän palkinnon eli FWA 2020 Grand Prix’n voitti Lakko-nimellä tunnettu Eric Savolainen ja bloggaajien sarjan FWA 2020 Grand Prix’n Sara Parikka. 

Vuoden 2020 voittajat ovat:

  • Grand Prix: visitvaasa.fi (Vaasan kaupunki, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, Vaasan seudun matkailu Oy, Merenkurkun Maailmanperintö ry, Geniem Oy, Solita Oy)
  • Gold: metsiensuomi.fi (Aste Helsinki, Metsien Suomen visuaalinen ilme kuten logo Jalo Toivio Design)
  • Gold: outokumpu.com (Mirum Agency, Wipro)
  • Silver: honkatalot.fi (Honkatalot ja Looptek Oy)
  • Silver: unelmatehdas.org (Vincit Oyj)
  • Silver: digimuseo.fi (Sivuston konsepti, design, tekninen toteutus Buena, virtuaalitoteutukset Cisco, Arilyn, Insite Finland)
  • Bronze: kotipesäsotkamo.fi (Routa Markkinointi Oy)
  • Bronze: wwf.fi (Creuna, Differo)
  • Paras UI-design: honkatalot.fi
  • Paras kuvitus:  visitvaasa.fi
  • Paras tekninen toteutus: visitvaasa.fi
  • Paras UX-design: visitvaasa.fi
  • Yleisön suosikki: haveadesignshop.fi/ (Havea Design Shop)
  • Paras tubettaja: Lakko eli Eric Savolainen
  • Paras bloggaaja: Sara Parikka

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää