VASEKin yrityspalvelut palvelevat koko kesän – yli 1 000 yritystä saanut jo apua koronatilanteessa

30.06.2020

laptop mockup notebook outside 4778

Lomakauden koittaessa ja koronarajoitusten lieventyessä, myös yritysten tilanne helpottuu.

– On hienoa, että koronatilanne on nyt sellainen, että erilaisia rajoituksia voidaan jo purkaa. Tämä on tervetullutta yrittäjille, joilla on ollut erittäin haasteellinen kevät, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback toteaa.

VASEK on kevään ja alkukesän aikana auttanut yli 550 yritystä erilaisissa koronatilanteen mukanaan tuomissa haasteissa. Lisäksi yli 180:ää yritystä on autettu hakemaan Business Finlandin tai ELY-keskuksen koronatukia, joiden haku on sittemmin päättynyt.

– Yritysten kehittämishankkeiden toteuttamisen jälkeen vuorossa on maksatushakemuksen tekeminen ja myös siinä yritysneuvojamme auttavat tarvittaessa. Lisäksi tällä hetkellä on haettavissa tuki ravitsemisyrityksille sekä maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuki. Heinäkuun seitsemäs päivä avautuu haettavaksi kustannustuki. Autamme yrittäjiä näiden kaikkien tukimuotojen kanssa, kertoo yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl.

Huhtikuussa avautui 2 000 euron suuruisen yksinyrittäjätuen haku. Tähän mennessä yli 450 yksinyrittäjälle Vaasan seudulla on jo myönnetty korona-avustus. Yksinyrittäjätukea voi hakea 30.9. saakka, ja päätökset tuen maksamisesta tehdään yrityksen kotikunnassa. Lomakaudesta huolimatta yksinyrittäjätukihakemuksia käsitellään koko kesän.

– Olemme porrastaneet lomat siten, ettei yksinyrittäjätukihakemusten käsittelyyn tai muihin yrityspalveluihin tule taukoja. Autamme yrityksiä kaikissa tilanteissa eli myös perustamisneuvontaa on mahdollista saada heinäkuussa, Råback vakuuttaa.

VASEKin yrityspalvelut palvelevat arkisin klo 8.00–16.00. Aika tapaamiseen on varattava etukäteen. Samalla voi sopia yritysneuvojan kanssa haluaako tavata kasvotusten vai esimerkiksi videoneuvotteluna. Yritystä perustaville huomautetaan kuitenkin, että TE-toimistolla on starttirahahakemusten käsittelyssä kesätauko 6.–24.7., joten tuona aikana päätöksiä starttirahasta ei saada TE-toimistolta.

Päätökset yksinyrittäjätuen myöntämisestä ja tuen maksaminen puolestaan tapahtuu kunnissa, joissa on myös tehty järjestelyjä, jottei tuen maksamiseen tule katkoksia.

– Teemme VASEKin valmistelun pohjalta yksinyrittäjätukipäätöksiä säännöllisesti. Myös tukien maksaminen yrittäjän tilille tapahtuu pian päätöksenteon jälkeen. Toki lomakauden aikana ei aivan samaan nopeuteen maksamisessa päästä kuin aiemmin, kertoo Laihian kunnanjohtaja Juha Rikala.

Kunnon laihialaisena Rikala haluaa pitää tiukasti kiinni valtion myöntämästä tukipotista ja toivoo, että kaikki tuen ehdot täyttävät yksinyrittäjät hakevat tukea:

– Rahaa riittää kaikille, joten ei kannata jättää hakematta sen takia, että ajattelee jonkun toisen yrittäjän tarvitsevan sitä enemmän. Myöntämättä jääneet varat joudumme palauttamaan valtiolle, joten toivomme ennemmin niiden menevän oman seutumme yrittäjien hyväksi, Rikala jatkaa.

Korsnäsin kunnanjohtaja Christina Båssar on samoilla linjoilla:

– Olemme saaneet odotettua vähemmän tukihakemuksia. Sähköinen hakulomake on saamamme palautteen mukaan helppo täyttää, ja koko käsittelyprosessi on todella nopea ja sujuva, joten kannattaa ehdottomasti tutustua tukiehtoihin ja lähettää hakemus.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kieli-, viestintä- ja web-palvelut – kaikki saman katon alta Lingvafix Communicationsilta

28.07.2021 | Uutiset
Rainer Ahlvik perusti Lingvafix Communicationsin vuonna 1992 sivutoimisesti, ja vuonna 2011 oli aika testata, kestäisikö liiketoiminta myös kokoaikaisesti – ja kestihän se. Vuonna 2019 mukaan yritykseen liittyi vaimo Lilian Åstrand-Ahlvik, takataskussaan 30 vuoden kokemus muun muassa projektinhallinnasta ja muutosviestinnästä. Nykyään yritys tarjoaa käännös-, viestintä- ja web-palveluita asiakkaille koko maata ja jopa ulkomaita myöten.
Lue lisää

Kajakkivuokrausyritys sai alkunsa rakkaudesta lajiin

08.07.2021 | Uutiset
Yrittäjä Leo Tuisku perusti Vaasan Kajakkivuokrauksen vuoden 2020 loppupuolella, mutta varsinainen toiminta käynnistyi parisen kuukautta sitten. Yritystä sivutoimisesti pyörittävä Tuisku kertoo, että helatorstaina kävivät ensimmäiset asiakkaat, minkä jälkeen homma on lähtenyt rullaamaan.
Lue lisää

VASEKin aukioloajoissa ja TE-toimiston starttirahakäsittelyssä poikkeuksia heinäkuussa

07.07.2021 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 28 ja 29 eli 12.–25.7.2021. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätaukoa viikolla 29 eli 19.7.–25.7.2021.
Lue lisää

Biokaasun hyödyntämiseen liittyy monia haasteita

05.07.2021 | Uutiset
Stormossenilla keskusteltiin 18.6. biokaasusta, kun CERM-hankkeen projektipäälliköt Göran Östberg, Rasmus Hautala ja etäyhteyden päässä Tomas Knuts kutsuivat Pohjanmaan biokaasutoimijoita keskustelemaan biokaasun hyödyntämisen kehityksestä, tulevaisuudesta ja tulevaisuuden vaihtoehdoista.
Lue lisää

”Teette erittäin hyvää työtä seudun eteen” – VASEKin toiminnan kouluarvosana peräti 8,6

01.07.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin säännöllisesti toteuttama sidosryhmäkysely lähetettiin toukokuussa noin 180 henkilölle. Vastaajat edustivat elinkeinoelämän organisaatioita, aluekehitysviranomaisia, koulutussektoria ja kehityshankkeiden toteuttajia. Myös kaikkien omistajakuntien kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajistot saivat sidosryhmäkyselyn vastattavakseen.
Lue lisää

Vähähiilisten liikennepalveluiden tiekartalla lisätään liikenteen kestävyyttä ja käyttäjämääriä

29.06.2021 | Uutiset
MoveIT-hankkeessa on laadittu tiekartta Vähähiiliset liikennepalvelut Vaasan seudulla 2030, joka auttaa hahmottamaan niitä kehityspolkuja, joilla voidaan lisätä liikenteen kestävyyttä ja eri liikennepalveluiden käyttäjämääriä.
Lue lisää

Kolme onnellista saa Maria Veitolan kylään elokuussa – hakijoita ja ilmoitettuja oli yli sata

22.06.2021 | Uutiset
Vaasa tähtää maailman onnellisimman maan onnellisimmaksi kaupungiksi. Osana matkaa etsimme yhdessä toimittaja Maria Veitolan kanssa Vaasan seudun ja samalla koko maailman onnellisinta ihmistä. Onnellisiksi ilmoittautuneita ja ilmiannettuja oli huikeat 115 henkilöä!
Lue lisää

Kesäbussilla seudun nähtävyyksien pariin

22.06.2021 | Uutiset
Visit Vaasan kesäbussikyydit aloitettiin toukokuussa, ja kesäkuussa vuoroja ajetaan neljänä päivänä viikossa. Kesäkuussa bussin kyydissä pääsee tutustumaan muun muassa Södra Vallgrundin ja Svedjehamnin käyntikohteisiin, ja heinäkuussa on tulossa lisää kohteita.
Lue lisää