VASEKin yrityspalvelut palvelevat koko kesän – yli 1 000 yritystä saanut jo apua koronatilanteessa

30.06.2020

laptop mockup notebook outside 4778

Lomakauden koittaessa ja koronarajoitusten lieventyessä, myös yritysten tilanne helpottuu.

– On hienoa, että koronatilanne on nyt sellainen, että erilaisia rajoituksia voidaan jo purkaa. Tämä on tervetullutta yrittäjille, joilla on ollut erittäin haasteellinen kevät, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback toteaa.

VASEK on kevään ja alkukesän aikana auttanut yli 550 yritystä erilaisissa koronatilanteen mukanaan tuomissa haasteissa. Lisäksi yli 180:ää yritystä on autettu hakemaan Business Finlandin tai ELY-keskuksen koronatukia, joiden haku on sittemmin päättynyt.

– Yritysten kehittämishankkeiden toteuttamisen jälkeen vuorossa on maksatushakemuksen tekeminen ja myös siinä yritysneuvojamme auttavat tarvittaessa. Lisäksi tällä hetkellä on haettavissa tuki ravitsemisyrityksille sekä maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuki. Heinäkuun seitsemäs päivä avautuu haettavaksi kustannustuki. Autamme yrittäjiä näiden kaikkien tukimuotojen kanssa, kertoo yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl.

Huhtikuussa avautui 2 000 euron suuruisen yksinyrittäjätuen haku. Tähän mennessä yli 450 yksinyrittäjälle Vaasan seudulla on jo myönnetty korona-avustus. Yksinyrittäjätukea voi hakea 30.9. saakka, ja päätökset tuen maksamisesta tehdään yrityksen kotikunnassa. Lomakaudesta huolimatta yksinyrittäjätukihakemuksia käsitellään koko kesän.

– Olemme porrastaneet lomat siten, ettei yksinyrittäjätukihakemusten käsittelyyn tai muihin yrityspalveluihin tule taukoja. Autamme yrityksiä kaikissa tilanteissa eli myös perustamisneuvontaa on mahdollista saada heinäkuussa, Råback vakuuttaa.

VASEKin yrityspalvelut palvelevat arkisin klo 8.00–16.00. Aika tapaamiseen on varattava etukäteen. Samalla voi sopia yritysneuvojan kanssa haluaako tavata kasvotusten vai esimerkiksi videoneuvotteluna. Yritystä perustaville huomautetaan kuitenkin, että TE-toimistolla on starttirahahakemusten käsittelyssä kesätauko 6.–24.7., joten tuona aikana päätöksiä starttirahasta ei saada TE-toimistolta.

Päätökset yksinyrittäjätuen myöntämisestä ja tuen maksaminen puolestaan tapahtuu kunnissa, joissa on myös tehty järjestelyjä, jottei tuen maksamiseen tule katkoksia.

– Teemme VASEKin valmistelun pohjalta yksinyrittäjätukipäätöksiä säännöllisesti. Myös tukien maksaminen yrittäjän tilille tapahtuu pian päätöksenteon jälkeen. Toki lomakauden aikana ei aivan samaan nopeuteen maksamisessa päästä kuin aiemmin, kertoo Laihian kunnanjohtaja Juha Rikala.

Kunnon laihialaisena Rikala haluaa pitää tiukasti kiinni valtion myöntämästä tukipotista ja toivoo, että kaikki tuen ehdot täyttävät yksinyrittäjät hakevat tukea:

– Rahaa riittää kaikille, joten ei kannata jättää hakematta sen takia, että ajattelee jonkun toisen yrittäjän tarvitsevan sitä enemmän. Myöntämättä jääneet varat joudumme palauttamaan valtiolle, joten toivomme ennemmin niiden menevän oman seutumme yrittäjien hyväksi, Rikala jatkaa.

Korsnäsin kunnanjohtaja Christina Båssar on samoilla linjoilla:

– Olemme saaneet odotettua vähemmän tukihakemuksia. Sähköinen hakulomake on saamamme palautteen mukaan helppo täyttää, ja koko käsittelyprosessi on todella nopea ja sujuva, joten kannattaa ehdottomasti tutustua tukiehtoihin ja lähettää hakemus.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kestävän kehityksen ilta matkailualan toimijoille

22.09.2022 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke järjesti kestävän kehityksen inspiroiman infoillan 6.9. Pietarsaaren Nanoqissa. Innoittajana toimi Gustav Stenbeck, joka on muun muassa työskennellyt kestävyyspäällikkönä Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels hotelliketjussa ja auttanut sellaisia yrityksiä kuten ICA, Coca-Cola, DB SChenker, Electrolux ja Swedbank kehittämään kestävyystyötään. Illan aikana Stenbeck jakoi kokemuksiaan ja vinkkejä osa-alueista, joihin tulisi keskittyä erityisesti matkailualan kestävyystyössä.
Lue lisää

Ostajat etsivät tuotannon ja kaupan alan yrityksiä

21.09.2022 | Uutiset
Startian ja VASEKin yritysneuvojat ehdottavat yrityksen perustamista suunnitteleville vaihtoehtona jo toiminnassa olevan yrityksen ostamista. Mutta myös yrityksen ostamisesta kiinnostuneet ovat suoraan yhteydessä VASEKiin ja kyselevät minkälaisia yrityksiä on myynnissä.
Lue lisää

Osaksi ratkaisua tekemällä enemmän kuin vähimmäisvaatimukset edellyttävät

15.09.2022 | Uutiset
Rakennusalan kestävä tulevaisuus -hankkeen ja Green Building Council Finlandin järjestämässä iltapäiväseminaarissa 7.9. valmistauduttiin kiertotalouteen ja mietittiin miten rakennusalan tulisi uudistua. Ella Lahtinen Green Building Council Finlandista muistuttikin, että rakennusala haluaa myös olla osa ratkaisua, eikä vain osa ongelmaa, kuten nyt tällä hetkellä valitettavasti on.
Lue lisää

Harrastuksesta projektiviljelyksi ja osakeyhtiöksi

13.09.2022 | Uutiset
”Market Gardening” on viljelykonsepti, joka keskittyy maaperän terveyteen ja luonnonmukaiseen viljelyyn. Menetelmän erikoispiirteenä on monien eri viljelykasvien pienimuotoinen, mutta samalla tehokas viljely. Ulrica Taylor pyörittää päivätyönsä ohella Ecogai Ab -yritystä tällä alalla.
Lue lisää

Startia 30 vuotta - Startia lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

07.09.2022 | Uutiset
Miten yritys perustetaan? Mitä apua voit saada yrityksen perustamiseen? Mitkä ovat Vaasan seudulla toimivien yritysten parhaat vinkit uusille yrittäjille? Näihin löydät vastauksen Startia-lehdestä, joka jaetaan tänään 7.9. jokaiseen talouteen Vaasan seudulla.
Lue lisää

Ekosysteemisopimuksen toinen EAKR-hankehaku aukeaa 15.9.

06.09.2022 | Uutiset
Ensimmäinen ekosysteemisopimuksiin liittyvä EAKR-hankehaku oli toukokuussa ja nyt toinen hakukierros avautuu 15.9. Nyt jaossa on noin 565 000 euroa rahoitusta hankkeille, jotka edistävät kolmea ekosysteemisopimuksessa määriteltyä toimenpidekokonaisuustavoitetta eli Vaasan kaupungin hiilineutraaliutta 202X, satama-alueen kehittämistä ja tutkimusinfrastruktuurin kehittämistä. Haku päättyy 19.10.2022.
Lue lisää

Kvarken Brewery Startian vuoden 2022 uusyrittäjä Vaasanseudulla

05.09.2022 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut Kvarken Bryggeri Ab:n Mustasaaresta vuoden 2022 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman perustivat markkinointinimeä Kvarken Brewery käyttävän yrityksen 2017.
Lue lisää

GigaVaasa-alueen toimijoiden välillä sopimusmuutoksia – aktiivinen keskustelu etenemisestä jatkuu

02.09.2022 | Uutiset
GigaVaasa-alueelle tonttivarauksen tehneet suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advanced Materials ovat ilmoittaneet pörssitiedotteessaan purkavansa keskinäisen yhteistyösopimuksensa. Vaasan kaupunki jatkaa kuitenkin neuvotteluja molempien yritysten kanssa.
Lue lisää