VASEKin yrityspalvelut palvelevat koko kesän – yli 1 000 yritystä saanut jo apua koronatilanteessa

30.06.2020

laptop mockup notebook outside 4778

Lomakauden koittaessa ja koronarajoitusten lieventyessä, myös yritysten tilanne helpottuu.

– On hienoa, että koronatilanne on nyt sellainen, että erilaisia rajoituksia voidaan jo purkaa. Tämä on tervetullutta yrittäjille, joilla on ollut erittäin haasteellinen kevät, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback toteaa.

VASEK on kevään ja alkukesän aikana auttanut yli 550 yritystä erilaisissa koronatilanteen mukanaan tuomissa haasteissa. Lisäksi yli 180:ää yritystä on autettu hakemaan Business Finlandin tai ELY-keskuksen koronatukia, joiden haku on sittemmin päättynyt.

– Yritysten kehittämishankkeiden toteuttamisen jälkeen vuorossa on maksatushakemuksen tekeminen ja myös siinä yritysneuvojamme auttavat tarvittaessa. Lisäksi tällä hetkellä on haettavissa tuki ravitsemisyrityksille sekä maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuki. Heinäkuun seitsemäs päivä avautuu haettavaksi kustannustuki. Autamme yrittäjiä näiden kaikkien tukimuotojen kanssa, kertoo yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl.

Huhtikuussa avautui 2 000 euron suuruisen yksinyrittäjätuen haku. Tähän mennessä yli 450 yksinyrittäjälle Vaasan seudulla on jo myönnetty korona-avustus. Yksinyrittäjätukea voi hakea 30.9. saakka, ja päätökset tuen maksamisesta tehdään yrityksen kotikunnassa. Lomakaudesta huolimatta yksinyrittäjätukihakemuksia käsitellään koko kesän.

– Olemme porrastaneet lomat siten, ettei yksinyrittäjätukihakemusten käsittelyyn tai muihin yrityspalveluihin tule taukoja. Autamme yrityksiä kaikissa tilanteissa eli myös perustamisneuvontaa on mahdollista saada heinäkuussa, Råback vakuuttaa.

VASEKin yrityspalvelut palvelevat arkisin klo 8.00–16.00. Aika tapaamiseen on varattava etukäteen. Samalla voi sopia yritysneuvojan kanssa haluaako tavata kasvotusten vai esimerkiksi videoneuvotteluna. Yritystä perustaville huomautetaan kuitenkin, että TE-toimistolla on starttirahahakemusten käsittelyssä kesätauko 6.–24.7., joten tuona aikana päätöksiä starttirahasta ei saada TE-toimistolta.

Päätökset yksinyrittäjätuen myöntämisestä ja tuen maksaminen puolestaan tapahtuu kunnissa, joissa on myös tehty järjestelyjä, jottei tuen maksamiseen tule katkoksia.

– Teemme VASEKin valmistelun pohjalta yksinyrittäjätukipäätöksiä säännöllisesti. Myös tukien maksaminen yrittäjän tilille tapahtuu pian päätöksenteon jälkeen. Toki lomakauden aikana ei aivan samaan nopeuteen maksamisessa päästä kuin aiemmin, kertoo Laihian kunnanjohtaja Juha Rikala.

Kunnon laihialaisena Rikala haluaa pitää tiukasti kiinni valtion myöntämästä tukipotista ja toivoo, että kaikki tuen ehdot täyttävät yksinyrittäjät hakevat tukea:

– Rahaa riittää kaikille, joten ei kannata jättää hakematta sen takia, että ajattelee jonkun toisen yrittäjän tarvitsevan sitä enemmän. Myöntämättä jääneet varat joudumme palauttamaan valtiolle, joten toivomme ennemmin niiden menevän oman seutumme yrittäjien hyväksi, Rikala jatkaa.

Korsnäsin kunnanjohtaja Christina Båssar on samoilla linjoilla:

– Olemme saaneet odotettua vähemmän tukihakemuksia. Sähköinen hakulomake on saamamme palautteen mukaan helppo täyttää, ja koko käsittelyprosessi on todella nopea ja sujuva, joten kannattaa ehdottomasti tutustua tukiehtoihin ja lähettää hakemus.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tulevaisuuden kestävä yhteiskunta odottaa ennakkoluulottomuutta

28.09.2023 | Uutiset
Vaasassa vietettiin Kestävyysviikolla 25. –28.9. myös Green Skills Weekiä, jonka aikana Vaasan yliopiston, Vamian ja Novian opiskelijat saivat kuulla asiantuntijaluentoja vihreästä siirtymästä, hyvinvointiteknologiasta ja kestävyydestä, kiertotaloudesta ja tulevaisuuden työelämästä.
Lue lisää

Mustasaarelainen perheyritys Wellmedic valtakunnallisen Vuoden uusyrittäjä -kilpailun finaaliin

26.09.2023 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-9.10.2023. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Oma Säästöpankki, ja toisena yhteistyökumppanina toimii Patentti- ja rekisterihallitus. Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Raati valitsee yhden palkittavan ja yleisö oman suosikkinsa.
Lue lisää

SOF-hanke haluaa tehdä Pohjanmaasta kestävyyden ja kiertotalouden keskuksen

20.09.2023 | Uutiset
Vihreä siirtymä on täydessä vauhdissa, ja haluamme auttaa Pohjanmaan yrityksiä sopeutumaan ja valmistautumaan sen mukanaan tuomiin muutoksiin.
Lue lisää

Finnair lisää maanantaiaamuihin uuden lentoyhteyden

14.09.2023 | Uutiset
Lentoyhtiö Finnair lisää 30.10. alkaen maanantaiaamuihin Vaasa-Helsinki välille uudet lentoyhteydet seuraavasti:
Lue lisää

Maanviljelijä, mutta ennen kaikkea yrittäjä isolla Y:llä

11.09.2023 | Uutiset
Viljapöly leijuu ilmassa ja kuivuri käy täydellä teholla Aulis Nuujan tilalla Isonkyrön Tuuralassa. Vaikka Nuuja itse on myös maanviljelijä, hänen oma viljelyalansa on vain pieni osa hänen yrityksensä toiminnasta, joka kattaa kaiken koneiden myynnistä kiinteistöjen vuokraukseen, urakointitöihin ja omaan tuotevalmistukseen.
Lue lisää

VASEKin työntekijöitä palkittiin kauppakamarin ansiomerkeillä

06.09.2023 | Uutiset
VASEK vietti 20-vuotisjuhlaansa 5.9. ja samassa yhteydessä palkittiin pitkään yhtiössä palvelleita työntekijöitä kauppakamarin ansiomerkeillä seuraavasti:
Lue lisää

VASEK 20 vuotta – yhteistyöllä merkittäviin tuloksiin

05.09.2023 | Uutiset
Seitsemän Vaasan seudun kunnan omistama kehitysyhtiö Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK viettää yrittäjänpäivänä 5. syyskuuta 20-vuotisjuhlaansa. Vaasan seudun kunnat perustavat VASEKin vuonna 2003.
Lue lisää

Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja tarjoaa useita näkökulmia VASEKin toimintaan

05.09.2023 | Uutiset
Yrittäjän päivänä 5.9. julkaistu Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja esittelee VASEKin 20 ensimmäisen toimintavuoden tärkeimmät tapahtumat, kuvaa toimintaa kehitysyhtiönä ja yhdistää työn suurempiin yhteiskunnallisiin ja liike-elämän teemoihin.
Lue lisää