VASEKin yrityspalvelut palvelevat koko kesän – yli 1 000 yritystä saanut jo apua koronatilanteessa

30.06.2020

laptop mockup notebook outside 4778

Lomakauden koittaessa ja koronarajoitusten lieventyessä, myös yritysten tilanne helpottuu.

– On hienoa, että koronatilanne on nyt sellainen, että erilaisia rajoituksia voidaan jo purkaa. Tämä on tervetullutta yrittäjille, joilla on ollut erittäin haasteellinen kevät, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback toteaa.

VASEK on kevään ja alkukesän aikana auttanut yli 550 yritystä erilaisissa koronatilanteen mukanaan tuomissa haasteissa. Lisäksi yli 180:ää yritystä on autettu hakemaan Business Finlandin tai ELY-keskuksen koronatukia, joiden haku on sittemmin päättynyt.

– Yritysten kehittämishankkeiden toteuttamisen jälkeen vuorossa on maksatushakemuksen tekeminen ja myös siinä yritysneuvojamme auttavat tarvittaessa. Lisäksi tällä hetkellä on haettavissa tuki ravitsemisyrityksille sekä maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuki. Heinäkuun seitsemäs päivä avautuu haettavaksi kustannustuki. Autamme yrittäjiä näiden kaikkien tukimuotojen kanssa, kertoo yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl.

Huhtikuussa avautui 2 000 euron suuruisen yksinyrittäjätuen haku. Tähän mennessä yli 450 yksinyrittäjälle Vaasan seudulla on jo myönnetty korona-avustus. Yksinyrittäjätukea voi hakea 30.9. saakka, ja päätökset tuen maksamisesta tehdään yrityksen kotikunnassa. Lomakaudesta huolimatta yksinyrittäjätukihakemuksia käsitellään koko kesän.

– Olemme porrastaneet lomat siten, ettei yksinyrittäjätukihakemusten käsittelyyn tai muihin yrityspalveluihin tule taukoja. Autamme yrityksiä kaikissa tilanteissa eli myös perustamisneuvontaa on mahdollista saada heinäkuussa, Råback vakuuttaa.

VASEKin yrityspalvelut palvelevat arkisin klo 8.00–16.00. Aika tapaamiseen on varattava etukäteen. Samalla voi sopia yritysneuvojan kanssa haluaako tavata kasvotusten vai esimerkiksi videoneuvotteluna. Yritystä perustaville huomautetaan kuitenkin, että TE-toimistolla on starttirahahakemusten käsittelyssä kesätauko 6.–24.7., joten tuona aikana päätöksiä starttirahasta ei saada TE-toimistolta.

Päätökset yksinyrittäjätuen myöntämisestä ja tuen maksaminen puolestaan tapahtuu kunnissa, joissa on myös tehty järjestelyjä, jottei tuen maksamiseen tule katkoksia.

– Teemme VASEKin valmistelun pohjalta yksinyrittäjätukipäätöksiä säännöllisesti. Myös tukien maksaminen yrittäjän tilille tapahtuu pian päätöksenteon jälkeen. Toki lomakauden aikana ei aivan samaan nopeuteen maksamisessa päästä kuin aiemmin, kertoo Laihian kunnanjohtaja Juha Rikala.

Kunnon laihialaisena Rikala haluaa pitää tiukasti kiinni valtion myöntämästä tukipotista ja toivoo, että kaikki tuen ehdot täyttävät yksinyrittäjät hakevat tukea:

– Rahaa riittää kaikille, joten ei kannata jättää hakematta sen takia, että ajattelee jonkun toisen yrittäjän tarvitsevan sitä enemmän. Myöntämättä jääneet varat joudumme palauttamaan valtiolle, joten toivomme ennemmin niiden menevän oman seutumme yrittäjien hyväksi, Rikala jatkaa.

Korsnäsin kunnanjohtaja Christina Båssar on samoilla linjoilla:

– Olemme saaneet odotettua vähemmän tukihakemuksia. Sähköinen hakulomake on saamamme palautteen mukaan helppo täyttää, ja koko käsittelyprosessi on todella nopea ja sujuva, joten kannattaa ehdottomasti tutustua tukiehtoihin ja lähettää hakemus.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Omenapihan eläinhoitolan toiminta alkaa vähitellen vilkastua koronakriisin jälkeen 

06.07.2020 | Uutiset
Koirat ovat aina olleet iso osa Maj-Lis Isojoen elämää. Jäädessään eläkkeelle työskenneltyään 40 vuotta kauppaoppilaitoksen lehtorina hän tiesi haluavansavielä jatkaa työntekoa. Hän oli pitkään kypsytellyt ideaa perustaa oma eläinhoitola ja nyt hän onkin pyörittänyt Omenapihan eläinhoitolaa jo 10 vuoden ajan.  
Lue lisää

VASEKin yrityspalvelut palvelevat koko kesän – yli 1 000 yritystä saanut jo apua koronatilanteessa

30.06.2020 | Uutiset
Lomakauden koittaessa ja koronarajoitusten lieventyessä, myös yritysten tilanne helpottuu. – On hienoa, että koronatilanne on nyt sellainen, että erilaisia rajoituksia voidaan jo purkaa. Tämä on tervetullutta yrittäjille, joilla on ollut erittäin haasteellinen kevät, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback toteaa.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

30.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Muusikko Charles Plogman odottaa pääsevänsä pian takaisin esiintymislavoille

26.06.2020 | Uutiset
Charles Plogman kiinnostui musiikista jo teini-ikäisenä ja on siitä asti tehnyt kaikenlaista musiikin parissa. Hän perusti musiikkikustantamo Meir Musicin vuonna 1997 ja parin vuoden kuluttua hän sai mahdollisuuden työskennellä alalla täysipäiväisesti.
Lue lisää

Kyrönmaasta vetovoimainen matkailukohde

24.06.2020 | Uutiset
Kyrönmaan alueen Isokyrö, Laihia ja Vähäkyrö ovat potentiaalinen matkakohde niin kotimaanmatkailijalle kuin ulkomailtakin saapuvalle turistille. Laihian maine nuukuuden tyyssijana tunnetaan koko Suomessa, Vähänkyrön pläkkyriosaamisessa riittää ihailtavaa ja Isokyrö on noussut jopa maailmankartalle Kyrö Distilleryn ja sen yhteyteen kasvaneen toiminnan myötä. Lisäksi kaunis Kyrönjoki mutkittelee alueen halki, tarjoten sekin erilaisia mahdollisuuksia kokemus- ja nähtävyysmielessä.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

24.06.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Yksinyrittäjätuesta apua kirpputoriyrittäjälle

18.06.2020 | Uutiset
Susanna Jokinen on yksinyrittäjä ja hän pyörittänyt neljä vuotta kirpputoria Tervajoella. Hänen kirpputorinsa Susan kirppis toimii siellä tavallisena kirpputorina, mutta lisäksi ihmisten kohtaamispaikkana. Susan kirppistä ei voi kutsua pelkäksi kirpputoriksi, sillä kirpputoritoiminnan ohelle on kehittynyt myös pienimuotoista kahvilatoimintaa.
Lue lisää

Uudenlainen tilausvene tarjoaa vauhdikkaita elämyksiä merellä

17.06.2020 | Uutiset
Aivan näinä päivinä käynnistyy Molpessa West Coast Rib Charterin toiminta. Sen kotisatamasta on ulkosaaristoon vain 15 minuutin venematka ja luvassa on aivan uudenlaista elämyksellistä chartervenetoimintaa.
Lue lisää