VASEKin yritysneuvojat osana Yrittäjän talousavun valtakunnallista verkostoa

26.02.2024

097A1699m
Laskut kasaantuvat, kassa näyttää tyhjältä, myynti sakkaa, asiakkaita ei meinaa löytyä. Yrittäjän arki saattaa välillä olla haastavaa.

Yrittäjän talousavusta yrittäjä saa luottamuksellista, maksutonta ja asiantuntevaa tukea ja neuvontaa. Yrittäjän talousavun neuvojat ovat yrityksen talouden ja terveyttämisen asiantuntijoita, ja nyt myös VASEKin yritysneuvojat ovat osa tätä verkostoa.

– Palvelemme yrittäjiä siis myös Yrittäjän talousavun kautta, mutta ihan saman maksuttoman palvelun ja neuvonnan saa myös ottamalla meihin suoraan yhteyttä tai varaamalla ajan varauskalenterimme kautta. Tärkeintä on, että ottaa yhteyttä johonkin tahoon, yritysneuvoja Tuija Räihä-Pundars painottaa.

Yrittäjän talousapuun soittamalla saa apua yrityksen taloudellisen tilanteen selvittämiseen, ja apua on syytä hakea myös henkiseen puoleen ja omaan jaksamiseensa. Kun yrittäjällä ongelmat kasautuvat, heijastuvat ne helposti terveyteen ja koko perheeseen. Neuvoja ja vertaistukea yrittäjille tarjoavat myös Yrityskummit.

Yritysneuvojan 5 neuvoa haasteelliseen tilanteeseen

Yrittäjä voi olla talousvaikeuksissa monesta eri syystä. Tärkeintä on, ettei jää asian kanssa yksin, vaan hakee apua ajoissa.

– Jos yrityksen kassan pohja alkaa häämöttää, ollaan korjaavien liikkeiden kanssa ehkä jo vähän myöhässä. Jos yrityksen liikevaihto tai tuotteiden ja palveluiden kysyntä laskee, on ensin selvitettävä, miten kurssi saadaan muutettua, Räihä-Pundars muistuttaa.

Yritysneuvojat muistuttavat yrittäjiä aina huolehtimaan myyntisaamisista ja pyrkimään saamaan rahat kassaan mahdollisimman nopeasti.

– Laskutusta on hoidettava päivittäin. Myös laskurahoitus tai laskujen myyminen rahoitusyhtiölle voi olla ratkaisu. Tehokas perintä on yksi tärkeimmistä kassanhallinnan keinoista. Yrittäjän on hyvä suunnitella valmiiksi, kuinka pian maksumuistutukset lähetetään ja kuinka monta niitä lähetetään ennen kuin saatavat laitetaan perintään. Asiakkaalle on myös selvästi ilmoitettava, että palvelujen tai tuotteiden toimittaminen keskeytetään, mikäli laskuja on erääntyneenä, Räihä-Pundars opastaa.

Yritysneuvojan 5 neuvoa haastavaan taloudelliseen tilanteeseen:

  1. Maksa yrityksen laskut aina eräpäiväjärjestyksessä ja eräpäivänä, mutta tiukassa tilanteessa on syytä neuvotella maksuajoista.
  2. Liiketoiminnan kannalta kriittisimmät maksut on hoidettava ajallaan. Näihin kuuluu palkat, verot sekä TYEL-maksut.
  3. Karsi heti kaikki tarpeettomat kustannukset ja kilpailuta vakuutukset ja muut sopimukset säännöllisesti. Myös kassabudjetin laatimisesta on apua, ja siinä voi oma tilitoimisto tai VASEKin yritysneuvojat olla avuksi
  4. Ylisuurta varastoa on pyrittävä myymään nopeasti, jotta kassaan saadaan rahaa. Älä kuitenkaan myy tappiolla tai anna ylisuuria alennuksia.
  5. Myyntiä on oltava koko ajan, sillä vain myynnistä saadaan kassaan rahaa.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää