Vaasan yrityselämä yllätti Otaniemessä

31.10.2019

Karriarcoccare2Konseptin yhdessä kehittäneet Nina Hautio ja Olav Nylund avasivat tilaisuuden Aalto-yliopistolla Siiri Korhosen (kesk.) kanssa.

Aalto-yliopistolla perjantaina 25.10. pidetyillä Urakokkareilla (Karriärcoccare) olivat mukana Wärtsilä, ABB, YIT, WasaGroup, Wapice, Devatus, TK-Engineering ja Vaasan kaupunki. Tapahtuma oli jatkoa korkeakouluopiskelijoiden täsmärekrytointiin kehitetylle konseptille ”Karriärsitzen”, jota testattiin onnistuneesti Uumajan yliopistossa viime helmikuussa.

Koska suomalaisia opiskelijoita haki ja pääsikin Vaasaan kesätöihin konseptin ansiosta, testasimme samaa nyt Aalto-yliopistolla. Paikalle saapui viitisenkymmentä seudun työmahdollisuuksista kiinnostunutta opiskelijaa, joista suurin osa oli kotoisin Pohjanmaalta, kertoo kehittämispäällikkö Nina Hautio Vaasan kaupungilta.

Haution mukaan opiskelijat arvostivat erityisesti mahdollisuutta päästä juttelemaan kasvotusten työnantajien kanssa. Samalla opiskelijat saivat tutustua lähemmin vaasalaisyritysten toimintaan, rekrytointiprosessiin ja työskentelytapoihin.

– Moni yritys pystyy tarjoamaan halutuille osaajille joustavia työsuhteita ja mahdollisuuksia osa-aikatyöhön. Yrityksille tämä onkin fiksu keino rekrytoida tulevaisuuden työntekijöitä, sanoo yritysneuvoja Olav Nylund Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista.

Urakokkarit järjestettiin yhteistyössä Aalto-yliopiston osakunnan Teknologföreningenin kanssa. Teknologföreningenin elinkeinovastaava Siiri Korhonen piti tapahtumaa erittäin onnistuneena.

– Saimme tilaisuuden ansiosta kattavan kuvan vaasalaisista yrityksistä. Suurin yllätys opiskelijoille oli, että työmahdollisuuksia on seudulla niin paljon, Korhonen sanoo.

Karriarcoccare1Paikalle saapui viitisenkymmentä seudun työmahdollisuuksista kiinnostunutta opiskelijaa, joista suurin osa oli kotoisin Pohjanmaalta.

Energiakeskittymä kiinnostaa

Pietarsaaresta kotoisin olevat opiskelijat Victor Granlund ja Linda Autio kehuivat Urakokkareiden tunnelmaa ja toivoivat tapahtumasta jokavuotista. Granlund toivoi erityisesti löytävänsä Vaasasta kesätyö- ja lopputyöpaikan. Autiota kiinnostaa työ Vaasan kaupungin kaavoituksessa.

– Haluaisin asua kotikaupunkiani isommalla paikkakunnalla mutta kuitenkin Pohjanmaalla lähellä luontoa ja sukulaisiani, joten Vaasa olisi hyvä vaihtoehto, Autio pohti.

Energia- ja ympäristötekniikkaa opiskeleva Oskar Kallio on kuullut seudun energiaklusterista ja voisi muuttaa kaupunkiin kotipaikkakunnaltaan Tammisaaresta: yrityksistä häntä kiinnostivat erityisesti Wärtsilä ja WasaGroup. Pedersöreläisen Elin Nymanin mielestä opiskelijoiden on hyvä saada tietoa erilaisista työmahdollisuuksista Vaasan seudulla.

– Aiemmin tiesin seudulta vain isompia vientiyrityksiä, mutta nyt pääsin tutustumaan myös pienempiin kiinnostaviin yrityksiin, Nyman iloitsi.

Uramahdollisuudet odottavat

Urakokkarit-tapahtumaan osallistuneen WasaGroupin henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarkan mukaan konsepti on toimiva, ja yritys aikoo olla mukana myös jatkossa.

– Kävimme tapahtumassa antoisia keskusteluita rakennusalan opiskelijoiden kanssa. Yhdessä muiden vaasalaisyritysten kanssa annoimme Vaasan alueen työpaikoista houkuttelevan ja monipuolisen kuvan, minkä uskomme johtavan myös paluumuuttoihin seudulle, Peräsarka sanoi.

Wapicen henkilöstöjohtaja Kati Korolainen-Kujalan mielestä paikalla oli erittäin innostuneita ja osaavia opiskelijoita. Myös TK-Engineeringin toimitusjohtaja Timo Kesti ja myynti- ja talousassistentti Maria-Teresa Vuotari iloitsivat opiskelijoiden kiinnostuksesta vaasalaisyrityksiä kohtaan.

– Kiinnostusta ja potentiaalia löytyi oikein kiitettävästi. Toivotimme opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi Vaasaan, uramahdollisuudet odottavat!‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Oma auto kotiin ja sovelluksesta kimppakyytiä kysymään

13.11.2019 | Uutiset
Mitä jos voisitkin jättää oman auton pihaan ja kurkata puhelimen sovelluksesta kenen lähistöllä asuvan kyytiin mahtuisi tai onko jonkun tilaamassa taksissa tilaa vielä yhdelle. Tai valita sen oman auton ja kurkata ennen lähtöä sovelluksesta olisiko joku menossa samalle suunnalle ja kyytiä vailla.
Lue lisää

Vaasan seutu hyvin esillä venäläisissä matkailumedioissa

11.11.2019 | Uutiset
Heinäkuussa neljä venäläistä matkailumedioiden edustajaa vieraili Vaasan seudulla tutustumassa nähtävyyksiimme ja kauniiseen luontoomme. Kyseessä ei ollut mikään sattumanvarainen käynti, vaikka alue kyllä onkin herättänyt kiinnostusta itänaapurissamme viime aikoina, vaan kaiken takana on yritysryhmähanke Archipelago Attractions.
Lue lisää

Asukas on paras paikan markkinoija

07.11.2019 | Uutiset
Olet varmasti huomannut Vaasan ja koko seudun tuoreen markkinointikampanjan ”Elämän kuuluukin olla helppoa.” Vaasalaisaloite keräsi alle viikossa 2 000 nimeä, ja Joonaksen videot Vaasankadulta ovat saaneet hienosti huomiota. Minulla on ollut ilo olla tekemässä tätä tunteitakin herättävää kampanjaa, ja olen seurannut siitä kirvonnutta keskustelua, niin positiivista kuin kriittistäkin.
Lue lisää

Kjell Nydahl on Vuoden 2019 omistajanvaihdosasiantuntija

06.11.2019 | Uutiset
Yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista palkittiin Vuoden 2019 omistajanvaihdosasiantuntijana. Palkinto jaettiin Omistajanvaihdos 2019 -konferenssissa Helsingissä.
Lue lisää

Koiraharrastuksesta syntyi kivijalkakauppa

04.11.2019 | Uutiset
Ei ole aivan jokapäiväistä, että uusi liike avaa ovensa Laihian keskustassa, mutta syyskuussa sellainen tapahtui. Mia Thel, jonka harrastus on jo monen vuoden ajan ollut myös osa-aikayrittämistä, päätti panostaa täysillä intohimoonsa eli koiriin ja tarjoaa nyt erilaisten koulutuspalveluiden lisäksi kivijalkakaupassaan kaikkea eri koiraharrastuslajeissa tarvittavaa välineistöä.
Lue lisää

Vaasan yrityselämä yllätti Otaniemessä

31.10.2019 | Uutiset
Vaasalaisia työnantajia lähti yhdessä Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Opiskelijat yllättyivät seudun monipuolisista työmahdollisuuksista.
Lue lisää

Yrityskummi kulkee yrittäjän vierellä henkisenä tukena

30.10.2019 | Uutiset
Yksinyrittämisen ei nimestään huolimatta tarvitse tuntua yksinäiseltä, vaan yrittäjäpolun varrella saa ja kannattaa hakea tukea itseään kokeneemmista yritysmaailman asiantuntijoista. Yrityskummi on varteenotettava vaihtoehto pienyrittäjälle, joka kaipaa tuekseen kokenutta ja asiantuntevaa mentoria. Yrityskummin tehtävä on tarjota ”kummitettavalleen” sparrausta esimerkiksi päätöksenteon tueksi. Yrittäjä tekee itse päätöksensä ja vastaa niiden toteutuksesta, mutta yrityskummi kulkee hänen rinnallaan henkisenä tukena.
Lue lisää

Norwegian käynnistää 1.11. uuden kotimaanreitin Vaasasta Helsinkiin

24.10.2019 | Uutiset
Norwegian jatkaa Suomen reittiverkostonsa kehittämistä ja lanseeraa uuden kotimaanreitin Helsinki-Vantaan ja Vaasan lentoaseman välillä. Marraskuun ensimmäisestä päivästä lähtien Norwegian lentää Helsingin ja Vaasan välillä kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin.
Lue lisää