Vaasan yrityselämä yllätti Otaniemessä

31.10.2019

Karriarcoccare2Konseptin yhdessä kehittäneet Nina Hautio ja Olav Nylund avasivat tilaisuuden Aalto-yliopistolla Siiri Korhosen (kesk.) kanssa.

Aalto-yliopistolla perjantaina 25.10. pidetyillä Urakokkareilla (Karriärcoccare) olivat mukana Wärtsilä, ABB, YIT, WasaGroup, Wapice, Devatus, TK-Engineering ja Vaasan kaupunki. Tapahtuma oli jatkoa korkeakouluopiskelijoiden täsmärekrytointiin kehitetylle konseptille ”Karriärsitzen”, jota testattiin onnistuneesti Uumajan yliopistossa viime helmikuussa.

Koska suomalaisia opiskelijoita haki ja pääsikin Vaasaan kesätöihin konseptin ansiosta, testasimme samaa nyt Aalto-yliopistolla. Paikalle saapui viitisenkymmentä seudun työmahdollisuuksista kiinnostunutta opiskelijaa, joista suurin osa oli kotoisin Pohjanmaalta, kertoo kehittämispäällikkö Nina Hautio Vaasan kaupungilta.

Haution mukaan opiskelijat arvostivat erityisesti mahdollisuutta päästä juttelemaan kasvotusten työnantajien kanssa. Samalla opiskelijat saivat tutustua lähemmin vaasalaisyritysten toimintaan, rekrytointiprosessiin ja työskentelytapoihin.

– Moni yritys pystyy tarjoamaan halutuille osaajille joustavia työsuhteita ja mahdollisuuksia osa-aikatyöhön. Yrityksille tämä onkin fiksu keino rekrytoida tulevaisuuden työntekijöitä, sanoo yritysneuvoja Olav Nylund Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista.

Urakokkarit järjestettiin yhteistyössä Aalto-yliopiston osakunnan Teknologföreningenin kanssa. Teknologföreningenin elinkeinovastaava Siiri Korhonen piti tapahtumaa erittäin onnistuneena.

– Saimme tilaisuuden ansiosta kattavan kuvan vaasalaisista yrityksistä. Suurin yllätys opiskelijoille oli, että työmahdollisuuksia on seudulla niin paljon, Korhonen sanoo.

Karriarcoccare1Paikalle saapui viitisenkymmentä seudun työmahdollisuuksista kiinnostunutta opiskelijaa, joista suurin osa oli kotoisin Pohjanmaalta.

Energiakeskittymä kiinnostaa

Pietarsaaresta kotoisin olevat opiskelijat Victor Granlund ja Linda Autio kehuivat Urakokkareiden tunnelmaa ja toivoivat tapahtumasta jokavuotista. Granlund toivoi erityisesti löytävänsä Vaasasta kesätyö- ja lopputyöpaikan. Autiota kiinnostaa työ Vaasan kaupungin kaavoituksessa.

– Haluaisin asua kotikaupunkiani isommalla paikkakunnalla mutta kuitenkin Pohjanmaalla lähellä luontoa ja sukulaisiani, joten Vaasa olisi hyvä vaihtoehto, Autio pohti.

Energia- ja ympäristötekniikkaa opiskeleva Oskar Kallio on kuullut seudun energiaklusterista ja voisi muuttaa kaupunkiin kotipaikkakunnaltaan Tammisaaresta: yrityksistä häntä kiinnostivat erityisesti Wärtsilä ja WasaGroup. Pedersöreläisen Elin Nymanin mielestä opiskelijoiden on hyvä saada tietoa erilaisista työmahdollisuuksista Vaasan seudulla.

– Aiemmin tiesin seudulta vain isompia vientiyrityksiä, mutta nyt pääsin tutustumaan myös pienempiin kiinnostaviin yrityksiin, Nyman iloitsi.

Uramahdollisuudet odottavat

Urakokkarit-tapahtumaan osallistuneen WasaGroupin henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarkan mukaan konsepti on toimiva, ja yritys aikoo olla mukana myös jatkossa.

– Kävimme tapahtumassa antoisia keskusteluita rakennusalan opiskelijoiden kanssa. Yhdessä muiden vaasalaisyritysten kanssa annoimme Vaasan alueen työpaikoista houkuttelevan ja monipuolisen kuvan, minkä uskomme johtavan myös paluumuuttoihin seudulle, Peräsarka sanoi.

Wapicen henkilöstöjohtaja Kati Korolainen-Kujalan mielestä paikalla oli erittäin innostuneita ja osaavia opiskelijoita. Myös TK-Engineeringin toimitusjohtaja Timo Kesti ja myynti- ja talousassistentti Maria-Teresa Vuotari iloitsivat opiskelijoiden kiinnostuksesta vaasalaisyrityksiä kohtaan.

– Kiinnostusta ja potentiaalia löytyi oikein kiitettävästi. Toivotimme opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi Vaasaan, uramahdollisuudet odottavat!



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Inspiring visitors at Carbon Neutral Vaasa 202X meeting

21.01.2020 | Uutiset
Arafat Molik, an IT engineering student at Vaasa University of Applied Sciences (VAMK), has an idea: let us make electric cars more affordable and at the same time reduce the amount of petrol cars. This is not the first time he comes up with a solution related to energy efficiency and the environment: Arafat was part of one of the...
Lue lisää

Riima Oy hoitaa markkinointiviestinnän yrittäjähenkisellä otteella

16.01.2020 | Uutiset
Vuonna 2016 perustettu Riima Oy on täyden palvelun mainostoimisto. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluu kaikkea, mitä yritys tai organisaatio voi markkinointiviestinnän saralla tarvita: painotuotteet, digitaalisen markkinoinnin tuotteet ja verkkosivut sekä brändi- ja strategiasuunnittelu. Riima liittyi loppuvuodesta 2019 Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian asiantuntijaorganisaatioiden verkostoon, ja tarjoaa markkinointipalveluita aloittaville yrityksille suunnattuina paketteina.
Lue lisää

VASEK siirtyy käyttämään Vaasan seudun tapahtumakalenteria

15.01.2020 | Uutiset
VASEKilla on jo usean vuoden ajan ollut kotisivuillaan tapahtumakalenteri, jonne on kerätty VASEKin omien tilaisuuksien lisäksi muita seudulla tapahtuvia seminaareja, kursseja ja koulutuksia, infotilaisuuksia, messuja sekä muita erilaisia yrittäjiä, liike-elämää ja seudun organisaatioita kiinnostavia tilaisuuksia. Nyt oman tapahtumakalenterin ylläpitäminen on kuitenkin jäänyt tarpeettomaksi, sillä Vaasan seudun verkkopalvelun uusittu, entistä toimivampi ja kattavampi tapahtumakalenteri tarjoaa tehokkaan kanavan myös yrittäjiä ja työelämää...
Lue lisää

Apua liiketoiminnan kehittämiseen: Haku Pohjanmaan Kasvupolulle on alkanut

15.01.2020 | Uutiset
Pohjanmaan Kasvupolulle voivat hakea kaikki Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yritykset, joilla on kova tahto kehittää liiketoimintaa ja kasvaa. Kasvupolulla yritykset saavat maksutonta sparrausta, joka auttaa mukaan valittuja yrityksiä kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintaansa.
Lue lisää

Haemme korkeakouluharjoittelijaa kevääksi ja kesäksi 2020 viestinnän eri tehtäviin

10.01.2020 | Uutiset
Tarvitsemme sinun apuasi energia-alan huipputapahtuman EnergyWeek 2020 järjestelytehtävissä sekä EnergyVaasan viestintään eri kanavissa. Toimit EnergyVaasan Communications & Brand Managerin apuna ja tuotat some-sisältöjä, markkinointimateriaalia sekä tiedotteita ja markkinointitekstejä.
Lue lisää

Julia auttaa yritysasiakkaitaan sanomaan KYLLÄ

07.01.2020 | Uutiset
Oma yritys oli Julia Olinille kaukainen ja epärealistinen haave, kunnes hän eräänä päivänä päätti piipahtaa Uusyrityskeskus Startiassa. Yhtäkkiä kaikki kävi todella nopeasti, ja YES Communications-yrityksestä tuli totta. Käynnistysvaihe meni yli odotusten, ja Julia näkeekin, että hänen tarjoamilleen palveluille on selkeästi tarvetta.
Lue lisää

Millaista tukea yrityksesi tarvitsee energia- ja ilmastotyöhön? Vastaa kyselyyn!

03.01.2020 | Uutiset
Vaasan kaupunki kartoittaa kyselyn avulla alueen pienten ja keskisuurten yritysten näkemyksiä ja kokemuksia energia- ja ilmastotyölle kunnilta saadusta tuesta.
Lue lisää

Muutos VASEKin ja Startian aukioloaikoihin

02.01.2020 | Uutiset
Toimistomme on auki arkisin klo 8.00–16.00. Klo 11.15–12.00 olemme auki rajoitetusti. Mikäli olemme kaikki asiakastapaamisissa, kokouksissa tai lounaalla, tavoitat meidät puhelimitse.
Lue lisää