Vaasan yrityselämä yllätti Otaniemessä

31.10.2019

Karriarcoccare2Konseptin yhdessä kehittäneet Nina Hautio ja Olav Nylund avasivat tilaisuuden Aalto-yliopistolla Siiri Korhosen (kesk.) kanssa.

Aalto-yliopistolla perjantaina 25.10. pidetyillä Urakokkareilla (Karriärcoccare) olivat mukana Wärtsilä, ABB, YIT, WasaGroup, Wapice, Devatus, TK-Engineering ja Vaasan kaupunki. Tapahtuma oli jatkoa korkeakouluopiskelijoiden täsmärekrytointiin kehitetylle konseptille ”Karriärsitzen”, jota testattiin onnistuneesti Uumajan yliopistossa viime helmikuussa.

Koska suomalaisia opiskelijoita haki ja pääsikin Vaasaan kesätöihin konseptin ansiosta, testasimme samaa nyt Aalto-yliopistolla. Paikalle saapui viitisenkymmentä seudun työmahdollisuuksista kiinnostunutta opiskelijaa, joista suurin osa oli kotoisin Pohjanmaalta, kertoo kehittämispäällikkö Nina Hautio Vaasan kaupungilta.

Haution mukaan opiskelijat arvostivat erityisesti mahdollisuutta päästä juttelemaan kasvotusten työnantajien kanssa. Samalla opiskelijat saivat tutustua lähemmin vaasalaisyritysten toimintaan, rekrytointiprosessiin ja työskentelytapoihin.

– Moni yritys pystyy tarjoamaan halutuille osaajille joustavia työsuhteita ja mahdollisuuksia osa-aikatyöhön. Yrityksille tämä onkin fiksu keino rekrytoida tulevaisuuden työntekijöitä, sanoo yritysneuvoja Olav Nylund Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista.

Urakokkarit järjestettiin yhteistyössä Aalto-yliopiston osakunnan Teknologföreningenin kanssa. Teknologföreningenin elinkeinovastaava Siiri Korhonen piti tapahtumaa erittäin onnistuneena.

– Saimme tilaisuuden ansiosta kattavan kuvan vaasalaisista yrityksistä. Suurin yllätys opiskelijoille oli, että työmahdollisuuksia on seudulla niin paljon, Korhonen sanoo.

Karriarcoccare1Paikalle saapui viitisenkymmentä seudun työmahdollisuuksista kiinnostunutta opiskelijaa, joista suurin osa oli kotoisin Pohjanmaalta.

Energiakeskittymä kiinnostaa

Pietarsaaresta kotoisin olevat opiskelijat Victor Granlund ja Linda Autio kehuivat Urakokkareiden tunnelmaa ja toivoivat tapahtumasta jokavuotista. Granlund toivoi erityisesti löytävänsä Vaasasta kesätyö- ja lopputyöpaikan. Autiota kiinnostaa työ Vaasan kaupungin kaavoituksessa.

– Haluaisin asua kotikaupunkiani isommalla paikkakunnalla mutta kuitenkin Pohjanmaalla lähellä luontoa ja sukulaisiani, joten Vaasa olisi hyvä vaihtoehto, Autio pohti.

Energia- ja ympäristötekniikkaa opiskeleva Oskar Kallio on kuullut seudun energiaklusterista ja voisi muuttaa kaupunkiin kotipaikkakunnaltaan Tammisaaresta: yrityksistä häntä kiinnostivat erityisesti Wärtsilä ja WasaGroup. Pedersöreläisen Elin Nymanin mielestä opiskelijoiden on hyvä saada tietoa erilaisista työmahdollisuuksista Vaasan seudulla.

– Aiemmin tiesin seudulta vain isompia vientiyrityksiä, mutta nyt pääsin tutustumaan myös pienempiin kiinnostaviin yrityksiin, Nyman iloitsi.

Uramahdollisuudet odottavat

Urakokkarit-tapahtumaan osallistuneen WasaGroupin henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarkan mukaan konsepti on toimiva, ja yritys aikoo olla mukana myös jatkossa.

– Kävimme tapahtumassa antoisia keskusteluita rakennusalan opiskelijoiden kanssa. Yhdessä muiden vaasalaisyritysten kanssa annoimme Vaasan alueen työpaikoista houkuttelevan ja monipuolisen kuvan, minkä uskomme johtavan myös paluumuuttoihin seudulle, Peräsarka sanoi.

Wapicen henkilöstöjohtaja Kati Korolainen-Kujalan mielestä paikalla oli erittäin innostuneita ja osaavia opiskelijoita. Myös TK-Engineeringin toimitusjohtaja Timo Kesti ja myynti- ja talousassistentti Maria-Teresa Vuotari iloitsivat opiskelijoiden kiinnostuksesta vaasalaisyrityksiä kohtaan.

– Kiinnostusta ja potentiaalia löytyi oikein kiitettävästi. Toivotimme opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi Vaasaan, uramahdollisuudet odottavat!‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tarkkana yrityshakemistojen kanssa – Tiedä mihin sitoudut

20.10.2020 | Uutiset
Erilaisten sopimusten tekeminen kuuluu olennaisesti yrittäjän arkeen. Sopimusasioissa on oltava kuitenkin aina tarkkana, ettei jälkikäteen tule ikäviä yllätyksiä. Älä ikinä sovi mitään suullisesti tai puhelimitse, vaan pyydä aina vähintään sähköpostitse myyjän tarjous ja lupaa vastata siihen kirjallisesti tai sähköpostitse.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

20.10.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kassan pohja häämöttää, miten korjata tilanne? – Yritysneuvojan 10 neuvoa

15.10.2020 | Uutiset
Erityisesti tämän kevään poikkeusolosuhteet ovat vieneet monen yrityksen vaikeuksiin, mutta vastaavanlainen tilanne voi käydä yritykselle myös niin sanotusti normaaliolosuhteissa. Jos kassan pohja häämöttää ja yrityksellä on likvidiongelmia, mitkä ovat parhaat keinot korjata tilanne?
Lue lisää

Kiinnostus moottoreihin yhdistää – sivubisneksestä perheyritykseksi

12.10.2020 | Uutiset
Se, että Molpen kylästä löytyi jo ennestään neljä muuta autokorjaamoa ei pelottanut Niklas Sjödahlia. Hän otti kaksi vuotta sitten ratkaisevan askeleen ja siirtyi vakituisesta työpaikasta ja sivutoimiyrittäjyydestä täysipäiväiseksi yrittäjäksi mekaanikkona, peltiseppänä ja maalarina. Nykyään NT-Service on perheyritys, joka työllistää Niklaksen itsensä lisäksi myös kolme muuta työntekijää.
Lue lisää

Vaasan ensimmäinen modernin ajan puukerrostalo nousee Melaniemelle

08.10.2020 | Uutiset
Puusta on rakennettu taloja jo vuosisatoja, mutta CLT-tekniikka (cross-laminated timber, ristiinliimattu massiivipuu) on muuttanut puurakentamisen pelikenttää pysyvästi. Kestävät ja ympäristöystävälliset puurakennukset tekevät tuloaan myös Vaasan seudulle, ja seudun ensimmäinen puukerrostalo, Vaasan Viherlehto, on parhaillaan nousemassa Melaniemelle. Sen rakennuttamisesta vastaa Lakea.
Lue lisää

Omistajanvaihdosneuvonta ei hiljentynyt täysin edes korona-aikana

07.10.2020 | Uutiset
VASEKin yritysneuvonta joutui koronan vuoksi uudelleenorganisoimaan yrityspalvelupalettiaan ja keskittyi auttamaan yrityksiä koronapandemian aiheuttamien taloudellisten ongelmien kanssa. Samalla perustamis- ja omistajanvaihdosneuvonnan asiakasmäärät pienenivät hetkellisesti. – Koko kevään ja kesän ajan kuitenkin edistettiin jo käynnissä olevia omistajan- tai sukupolvenvaihdosprosesseja.
Lue lisää

VASEK ja Startia siirtyvät tilapäisesti palvelemaan etäyhteyksin

05.10.2020 | Uutiset
VASEK ja Uusyrityskeskus Startia siirtyvät varotoimenpiteenä maanantaista 5.10. lähtien palvelemaan asiakkaitaan ainoastaan etäyhteyksin. Kaikki jo sovitut tapaamiset ja kokoukset siirretään etäpalavereiksi.
Lue lisää

Vaasan sairaanhoitopiirissä epidemia kiihtyy edelleen – Yrittäjä, tutustu uusiin suosituksiin

04.10.2020 | Uutiset
Toivomuksena on, että kauppojen ja muiden yleisten tilojen omistajat ja palveluiden tarjoajat edellyttävät työsuojelullisista syistä henkilöstöltään ja asiakkailtaan kasvomaskin käyttöä. Lisäksi tulee varmistaa, että kaikissa tilanteissa noudatetaan 1–2 metrin turvavälejä.
Lue lisää