Vaasan seudulla edessä hyvä vuosi

22.01.2024

IMG 9657editKun uusi vuosi on alkanut, on edessä toiminnantäyteinen talvi ja kevät, mutta silti vuoden 2023 loppu oli seudullisesti niin huikea, että me VASEKilla ainakin palaamme siihen varmasti vielä useaan kertaan. Vuoden vaihde on aina muutenkin hyvää aikaa sekä iloita menneen vuoden onnistumisia, reflektoida kohdattuja haasteita ja valmistautua uuteen, edessä olevaan vuoteen.

Marraskuun lopussa Tasavallan presidentti myönsi arvostetun kansainvälistymispalkinnon EnergyVaasalle. Tämä on hieno tunnustus kaikille seudun energiateknologiayrityksille ja sidosryhmille työntekijöineen. Vuoden loppuun mahtui lisäksi muun muassa hienot uutiset Westenergylle myönnetystä miljoonaluokan tuesta hiilidioksidin talteenottojärjestelmän toteutukseen, GigaVaasa-alueen uusi tonttivaraus sekä SAS:n merkittävästi lisäämät lentoyhteydet Vaasasta Tukholmaan.

Vuosi 2024 puolestaan alkaa tuttuun tapaan EnergyWeekin (11.–14.3.) ohjelman yksityiskohtien hiomisella, ja ilmoittautuminen seminaareihinkin alkaa aivan pian. Luvassa on jälleen erinomaisen kattava paketti energiateknologian kuumista teemoista, ja koko tapahtumaviikko kasataan yhdessä usean seudun organisaation yhteistyönä.

Työnantaja, kerro uramahdollisuuksista!

Alueen näkymät ovat tällä hetkellä erinomaiset, vaikka tilanne maailmalla muuten on monelta osin huolestuttava. Vaasan seudun väestökehitys kääntyi hyvään kasvuun vuoden 2023 aikana, ja tähän tuleekin koko seudun panostaa entistä enemmän yritystemme kasvavien työvoimatarpeiden johdosta.

Työhön kuuluu alueen vetovoiman ja tunnettuuden kasvattaminen sekä kotimaassa että kansainvälisen työvoiman osalta. VASEK toteuttaa vuoden alussa jälleen kansallisen tason rekrytointikampanjan yhdessä alueen kärkiyritysten kanssa. Lisäksi olemme liikkeellä eri puolilla maata muun muassa korkeakouluissa esittelemässä seutuamme ja mielenkiintoisia työmahdollisuuksia.

Erityisen tärkeää tänä vuonna on pitovoiman vahvistaminen, sillä meillä on jo suuri määrä opiskelijoita kaupungissa, joiden tutustuttaminen alueemme työnantajiin on avainasemassa. Tässä pitää vielä ihan jokaisen seudun yrityksen tehostaa toimiaan eli lisätä näkyvyyttään ja tuoda esiin työnantajamainettaan nimenomaan kesätyöpaikkojen, harjoittelupaikkojen ja opinnäytetöiden osalta.

Erityisen tärkeää on lähteä liikkeelle sieltä yrityksen konttorista, neukkarista, hallista tai tuotantotilasta ja varattava erilaisista kohtaamispaikoista ja rekrytointitapahtumista messuosasto tai esittelytila, jossa tuoda esiin yritystä, sen toimintaa ja tarjolla olevia uramahdollisuuksia. Näitä hyviä kohtaamispaikkoja olemme toteuttaneet kuluneena vuonna, ja työ jatkuu saamamme erinomaisen palautteen pohjalta kevään 2024 aikana.

Edessä on hyvä vuosi

Meillä VASEKilla on kahden juhlavuoden – Startia30 vuonna 2022 ja VASEK20 vuonna 2023 – jälkeen edessämme ihan ”tavallinen” vuosi. Mutta emme usko, että jäämme tänäkään vuonna ilman juhlimisen aiheita. Uskon vahvasti, että edessä on hieno, ehkä poikkeuksellinenkin vuosi 2024 koko seudun mittakaavassa.

Olemme varmoja siitä, että seudun yritykset saavuttavat tänäkin vuonna hienoja tuloksia niin taloudellisesti, markkinoinnillisesti kuin tuotekehityksellisestikin. Emme epäile yhtään, etteikö Vaasan seudun ja sen energiateknologiaklusterin menestys olisi tämän vuoden jälkeen entistäkin tunnetumpi kotimaassa ja maailmalla. Tästä tulee hyvä vuosi.

Stefan Råbackin kolumni on julkaistu 18.1. Vaasa Insiderissä.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

VASEKin yritysneuvojat osana Yrittäjän talousavun valtakunnallista verkostoa

26.02.2024 | Uutiset
Laskut kasaantuvat, kassa näyttää tyhjältä, myynti sakkaa, asiakkaita ei meinaa löytyä. Yrittäjän arki saattaa välillä olla haastavaa. Yrittäjän talousavusta yrittäjä saa luottamuksellista, maksutonta ja asiantuntevaa tukea ja neuvontaa.
Lue lisää

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle 2024 on julkaistu

15.02.2024 | Uutiset
Uudesta perustamisoppaasta saat apua yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyteen liittyvää tärkeää tietoa.
Lue lisää

Uusi lentorahtipalvelu Vaasasta – Jetpak kuljettaa ovelta ovelle

06.02.2024 | Uutiset
Kuljetusyritys Jetpak aloitti viime syksynä lähtevän rahdin osalta uudelleen toiminnan myös Vaasasta. Jetpak tarjoaa yrityksille nopeita lentorahtikuljetuksia ovelta ovelle.
Lue lisää

Ostajan vuonna pyritään elinvoimaisten yritysten säilyttämiseen

02.02.2024 | Uutiset
Antti Alasaaren kolumni Pohjankyrö-lehdestä
Lue lisää

Vanhempainvapaalta yrittäjäksi ja esimieheksi

30.01.2024 | Uutiset
Kun vanhempainvapaa päättyi ja oli aika palata työelämään, Caroline Silfver alkoi pohtia vaihtoehtojaan. Työ palvelu- ja ravintola-alalla viikonloppu- ja ilta-aikaan ei enää houkutellut, ja sen sijaan hän päätti toteuttaa idean oman siivousyrityksen perustamisesta.
Lue lisää

GigaVaasan akkuteollisuusalueelle suunniteltujen investointien vaikutukset ulottuvat koko Suomeen

22.01.2024 | Uutiset
Vaikuttavuusmallissa on arvioitu GigaVaasa-alueelle Vaasaan ja Mustasaareen suunniteltujen akkuklusterin investointien hankekokonaisuuden välittömiä ja välillisiä vaikutuksia työllisyyteen, tuotokseen, arvonlisäykseen ja verotuloihin sekä vaikutusten alueellista kohdentumista Vaasan seudulle ja koko maahan.
Lue lisää

Vaasan seudulla edessä hyvä vuosi

22.01.2024 | Uutiset
Stefan Råbackin kolumni Vaasa Insider -verkkojulkaisussa.
Lue lisää

Pilottiryhmästä uutta potkua kestävyystyöhön ja kiertotalousajatteluun

19.01.2024 | Uutiset
Sustainable Ostrobothnia as a Forerunner -hankkeen pilottiryhmä kokoontui 17.1. ensimmäisen kerran kick-off -tilaisuuden merkeissä yli 30 yrityksen voimin. Iltapäivän ohjelmaan kuului muihin osallistujiin tutustuminen sekä verkostoituminen.
Lue lisää