Uutisia MoveIT-hankkeesta

26.05.2020

commuters on a bus 2203416

Uusi kuski liikkumisen hankkeeseen

MoveIT-hankkeen projektipäällikkö Anna Måtts-Fransén jää 1.6. kesälomalle ja sen jälkeen äitiyslomalle 18.6. alkaen. Hän kiittää lämpimästi kaikkia hankkeen toimintaan osallistuneita:

– Tämä matka on ollut todella jännittävä aivan syksystä 2018 lähtien, kun hankesuunnitelmaa työstettiin, aina siihen asti, että olemme nyt asteittain päässeet rakentamaan kumppanuuksia ja toteuttamaan suunnitelmia.

Måtts-Fransén jää mielenkiinnolla seuraamaan hankkeen etenemistä:

– Toivottavasti koronatilanne sallii yhteistyökumppaneiden kanssa tehtävien pilottien toteuttamisen syksyllä. MoveIT-hankkeessa tehtävä työ on osoittanut, että kiinnostusta, edellytyksiä ja tarpeita kehittää seudun liikennepalveluita yhteistyössä eri toimijoiden kanssa todella löytyy.

Matias Båsk – Toivotan Helille, sijaiselleni Matiakselle ja koko työryhmälle onnea matkaan hankkeen kanssa!

Måtts-Fransénin sijaisena tulee siis 3.8.2020 alkaen toimimaan Matias Båsk, joka jää sijaisuuden ajaksi virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä.

Båsk on ollut hankkeen toiminnassa mukana aivan sen alusta lähtien sekä työryhmässä että ohjausryhmässä, joten sekä hankkeen teemat että yhteistyökumppanit ovat hänelle tuttuja.

– Liikennepalvelut ovat nyt erittäin ajankohtaisia, vaikka koronatilanne onkin tuonut yhtälöön aivan uusia haasteita. Odotan kovasti elokuuta, kun pääsen tarttumaan työhön ihan konkreettisesti. Syksystä tulee todella mielenkiintoinen, sekä strategisen työn eli seudun kestävistä liikennepalveluista laadittavan tiekartan että konkreettisten pilotti-testausten myötä, Båsk kertoo.

 

Vaasan kaupungille valtionavustusta joukkoliikenteen brändäystä varten

Vaasan kaupunki on hakenut ja saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta liikkumisen ohjauksen valtionavustusta vuodelle 2020. Valtionavustusta haettiin joukkoliikenteen brändäykseen, viestintään ja markkinointiin.

Hanke sisältää brändiviestien ja toiminta-ajatuksen suunnittelun ja toteutuksen sekä viestinnällisen ilmeen soveltamisen joukkoliikenteeseen vastaamaan Vaasan ja Vaasan seudun ilmettä sekä Vaasan kestävän liikkumisen kokonaisuutta ja ydinajatusta.​

Hankkeen omistaa Vaasan kaupungin kuntatekniikka, joka on hakenut rahoituksen ja ohjaa hanketoimintaa.​ Muut hankkeeseen osallistuvat tahot ovat Vaasan kaupungilta joukkoliikenne, ympäristötoimi, talous ja strategia, viestintä sekä kaavoitus. Mukana ovat myös Mustasaaren kunta sekä VASEKin hallinnoiman MoveIT-hankkeen edustajat.

– Tämä on tosi hieno ja ajankohtainen mahdollisuus, iloitsee Anna Måtts-Fransén MoveIT-hankkeesta.

Lisätietoja hankkeesta on tulossa lähiaikoina.

Hankkeen vastuuhenkilöt ovat:

Anastassia Backlund
Joukkoliikennesuunnittelija
anastassia.backlund@vaasa.fi
040 578 8499

Eevamaria Paasikaari
Markkinointipäällikkö vs., Konsernihallinto
eevamaria.paasikari@vaasa.fi
0405879531

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Sukupolvenvaihdoksen toteuttamistapa vaikuttaa verotukseen

02.12.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarin kolmannessa ja viimeisessä osassa keskityttiin omistajan- ja sukupolvenvaihdosten ehkä kaikkein vaikeimpaan osa-alueeseen eli verotukseen. KPMG:n asiantuntija Kaj Grüssner esitteli eri malleja, miten sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa sekä miten valinnat vaikuttavat verotukseen.
Lue lisää

Lisää käytännönläheisyyttä kiertotalouden kehittämiseen

02.12.2020 | Uutiset
Pohjanmaa kuuluu Suomen kiertotalouden pioneereihin. Nyt maakunnassa laaditaan käytännönläheistä tiekarttaa kiertotalouden kehittämiseksi.
Lue lisää

FysioX -yrittäjiä yhdistävät yhteiset arvot ja visiot – Konkreettinen asiakaspolku menestyskonseptin

01.12.2020 | Uutiset
Yhteiset arvot ja halu luoda itse oma unelmatyöpaikkansa toivat yhteen yrittäjäkollegat Sannamari Ulvisen ja Satu Latvalan kolme vuotta sitten. He olivat työskennelleet fysioterapeutteina ja ryhmäliikunnanohjaajina samassa työpaikassa usean vuoden ajan, ja kun uudelleenjärjestelyt tulivat siellä ajankohtaisiksi, oli aika kypsä oman yrityksen perustamiselle.
Lue lisää

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää