Uutisia MoveIT-hankkeesta

26.05.2020

commuters on a bus 2203416

Uusi kuski liikkumisen hankkeeseen

MoveIT-hankkeen projektipäällikkö Anna Måtts-Fransén jää 1.6. kesälomalle ja sen jälkeen äitiyslomalle 18.6. alkaen. Hän kiittää lämpimästi kaikkia hankkeen toimintaan osallistuneita:

– Tämä matka on ollut todella jännittävä aivan syksystä 2018 lähtien, kun hankesuunnitelmaa työstettiin, aina siihen asti, että olemme nyt asteittain päässeet rakentamaan kumppanuuksia ja toteuttamaan suunnitelmia.

Måtts-Fransén jää mielenkiinnolla seuraamaan hankkeen etenemistä:

– Toivottavasti koronatilanne sallii yhteistyökumppaneiden kanssa tehtävien pilottien toteuttamisen syksyllä. MoveIT-hankkeessa tehtävä työ on osoittanut, että kiinnostusta, edellytyksiä ja tarpeita kehittää seudun liikennepalveluita yhteistyössä eri toimijoiden kanssa todella löytyy.

Matias Båsk – Toivotan Helille, sijaiselleni Matiakselle ja koko työryhmälle onnea matkaan hankkeen kanssa!

Måtts-Fransénin sijaisena tulee siis 3.8.2020 alkaen toimimaan Matias Båsk, joka jää sijaisuuden ajaksi virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä.

Båsk on ollut hankkeen toiminnassa mukana aivan sen alusta lähtien sekä työryhmässä että ohjausryhmässä, joten sekä hankkeen teemat että yhteistyökumppanit ovat hänelle tuttuja.

– Liikennepalvelut ovat nyt erittäin ajankohtaisia, vaikka koronatilanne onkin tuonut yhtälöön aivan uusia haasteita. Odotan kovasti elokuuta, kun pääsen tarttumaan työhön ihan konkreettisesti. Syksystä tulee todella mielenkiintoinen, sekä strategisen työn eli seudun kestävistä liikennepalveluista laadittavan tiekartan että konkreettisten pilotti-testausten myötä, Båsk kertoo.

 

Vaasan kaupungille valtionavustusta joukkoliikenteen brändäystä varten

Vaasan kaupunki on hakenut ja saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta liikkumisen ohjauksen valtionavustusta vuodelle 2020. Valtionavustusta haettiin joukkoliikenteen brändäykseen, viestintään ja markkinointiin.

Hanke sisältää brändiviestien ja toiminta-ajatuksen suunnittelun ja toteutuksen sekä viestinnällisen ilmeen soveltamisen joukkoliikenteeseen vastaamaan Vaasan ja Vaasan seudun ilmettä sekä Vaasan kestävän liikkumisen kokonaisuutta ja ydinajatusta.​

Hankkeen omistaa Vaasan kaupungin kuntatekniikka, joka on hakenut rahoituksen ja ohjaa hanketoimintaa.​ Muut hankkeeseen osallistuvat tahot ovat Vaasan kaupungilta joukkoliikenne, ympäristötoimi, talous ja strategia, viestintä sekä kaavoitus. Mukana ovat myös Mustasaaren kunta sekä VASEKin hallinnoiman MoveIT-hankkeen edustajat.

– Tämä on tosi hieno ja ajankohtainen mahdollisuus, iloitsee Anna Måtts-Fransén MoveIT-hankkeesta.

Lisätietoja hankkeesta on tulossa lähiaikoina.

Hankkeen vastuuhenkilöt ovat:

Anastassia Backlund
Joukkoliikennesuunnittelija
anastassia.backlund@vaasa.fi
040 578 8499

Eevamaria Paasikaari
Markkinointipäällikkö vs., Konsernihallinto
eevamaria.paasikari@vaasa.fi
0405879531

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Omenapihan eläinhoitolan toiminta alkaa vähitellen vilkastua koronakriisin jälkeen 

06.07.2020 | Uutiset
Koirat ovat aina olleet iso osa Maj-Lis Isojoen elämää. Jäädessään eläkkeelle työskenneltyään 40 vuotta kauppaoppilaitoksen lehtorina hän tiesi haluavansavielä jatkaa työntekoa. Hän oli pitkään kypsytellyt ideaa perustaa oma eläinhoitola ja nyt hän onkin pyörittänyt Omenapihan eläinhoitolaa jo 10 vuoden ajan.  
Lue lisää

VASEKin yrityspalvelut palvelevat koko kesän – yli 1 000 yritystä saanut jo apua koronatilanteessa

30.06.2020 | Uutiset
Lomakauden koittaessa ja koronarajoitusten lieventyessä, myös yritysten tilanne helpottuu. – On hienoa, että koronatilanne on nyt sellainen, että erilaisia rajoituksia voidaan jo purkaa. Tämä on tervetullutta yrittäjille, joilla on ollut erittäin haasteellinen kevät, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback toteaa.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

30.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Muusikko Charles Plogman odottaa pääsevänsä pian takaisin esiintymislavoille

26.06.2020 | Uutiset
Charles Plogman kiinnostui musiikista jo teini-ikäisenä ja on siitä asti tehnyt kaikenlaista musiikin parissa. Hän perusti musiikkikustantamo Meir Musicin vuonna 1997 ja parin vuoden kuluttua hän sai mahdollisuuden työskennellä alalla täysipäiväisesti.
Lue lisää

Kyrönmaasta vetovoimainen matkailukohde

24.06.2020 | Uutiset
Kyrönmaan alueen Isokyrö, Laihia ja Vähäkyrö ovat potentiaalinen matkakohde niin kotimaanmatkailijalle kuin ulkomailtakin saapuvalle turistille. Laihian maine nuukuuden tyyssijana tunnetaan koko Suomessa, Vähänkyrön pläkkyriosaamisessa riittää ihailtavaa ja Isokyrö on noussut jopa maailmankartalle Kyrö Distilleryn ja sen yhteyteen kasvaneen toiminnan myötä. Lisäksi kaunis Kyrönjoki mutkittelee alueen halki, tarjoten sekin erilaisia mahdollisuuksia kokemus- ja nähtävyysmielessä.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

24.06.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Yksinyrittäjätuesta apua kirpputoriyrittäjälle

18.06.2020 | Uutiset
Susanna Jokinen on yksinyrittäjä ja hän pyörittänyt neljä vuotta kirpputoria Tervajoella. Hänen kirpputorinsa Susan kirppis toimii siellä tavallisena kirpputorina, mutta lisäksi ihmisten kohtaamispaikkana. Susan kirppistä ei voi kutsua pelkäksi kirpputoriksi, sillä kirpputoritoiminnan ohelle on kehittynyt myös pienimuotoista kahvilatoimintaa.
Lue lisää

Uudenlainen tilausvene tarjoaa vauhdikkaita elämyksiä merellä

17.06.2020 | Uutiset
Aivan näinä päivinä käynnistyy Molpessa West Coast Rib Charterin toiminta. Sen kotisatamasta on ulkosaaristoon vain 15 minuutin venematka ja luvassa on aivan uudenlaista elämyksellistä chartervenetoimintaa.
Lue lisää