Nyheter från MoveIT-projektet

26.05.2020

commuters on a bus 2203416

En ny chaufför för transportprojektet

MoveIT-projektets projektchef Anna Måtts-Fransén börjar sin semester 1.6 och därefter mammaledighet från och med 18.6. Hon tackar varmt alla som har deltagit i projektets verksamhet:

– Det har varit en spännande resa från att projektansökan togs fram hösten 2018, till att vi nu stegvis byggt upp partnerskapet och förverkligat det vi planerade.

Måtts-Fransén ser framemot att höra om projektets framskidning:

– Jag hoppas att piloterna med våra samarbetspartners förhoppningsvis kan förverkligas på hösten om coronaläget bara tillåter. Arbetet vi har gjort inom MoveIT-projektet har visat att förutsättningar, behov och intresse verkligen finns för att tillsammans med olika aktörer utveckla transportservice i och för regionen.

Matias Båsk

– Jag önskar min vikarie Matias, Heli och hela arbetsgruppen lycka till med projektet!

Det är alltså Matias Båsk som kommer från och med 3.8.2020 att verka som Måtts-Franséns vikarie. Han kommer att vara tjänstledig från sitt jobb som Korsholms kommuns näringslivschef under vikariatet.

Båsk har varit med i projektet sen projektstart, både i arbets- och styrgruppen och är väl bekant med temat och samarbetsparterna.

– Transportservice är högaktuellt även om coronaläget har kommit med nya utmaningar. Jag ser framemot starten i augusti. Det blir en spännande höst med både strategiskt arbete i form av vägkartan och konkret testande i form av piloterna, berättar Båsk.

 

Vasa stad fick statsunderstöd för branding av kollektivtrafiken

Vasa stad har ansökt och fått Transport- och kommunikationsverket Traficoms statsunderstöd för transportstyrning för år 2020. Statsunderstöd söktes till branding av kollektivtrafiken samt till kommunikation och marknadsföring.

Till projektet ingår planering och förverkligande av brandens kärnbudskap samt tillämpning av brandens visuella framtoning till att motsvara Vasa stads och Vasaregionens visuella framtoning och den helheten och kärnidéen Vasa har om hållbar transport.

Projektet ägs av Vasa stads kommunteknik, som har ansökt om finansiering och styr projektets verksamhet. Med i projektet är även Vasa stads kollektivtrafik, miljösektor, ekonomi och strategi, kommunikation och planläggning samt Korsholms kommun och representanter av VASEKs MoveIT-projekt.

– Det här är verkligen en fin och aktuell möjlighet, gläder sig Anna Måtts-Fransén från MoveIT-projektet.

Närmare information om projektet är på kommande.

Projektets ansvarspersoner är:

Anastassia Backlund
Kollektivtrafikplanerare
anastassia.backlund@vaasa.fi
040 578 8499

Eevamaria Paasikaari
Marknadsföringschef tf., Koncernförvaltning
eevamaria.paasikari@vaasa.fi
0405879531

 ‹ Gå till "Nyheter"

Äppelgårdens Djurpensionat börjar sakta återhämta sig efter coronakrisen 

06.07.2020 | Nyheter
Maj-Lis Isojoki har hållit på med hundar i hela sitt liv. När hon gick i pension efter att jobbat 40 år som lektor på Handelsläroverket hade hon på klart att hon vill fortsätta jobba med något. Detta var hundar och nu har hon drivit djurpensionat i 10 år.  
Läs mera

VASEKs företagstjänster betjänar hela sommaren – över 1 000 företag redan fått hjälp i coronaläget

30.06.2020 | Nyheter
I och med att semesterperioden inleds och coronarestriktionerna lindras underlättar även företagens situation. – Det är fint att coronaläget nu är sådant att olika restriktioner redan kan börja upphävas. Detta är en välkommen nyhet för företagare, som haft en jätteutmanande vår, konstaterar VASEKs vd Stefan Råback.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

30.06.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Musikern Charles Plogman väntar på att få uppträda live igen

26.06.2020 | Nyheter
Charles Plogman blev intresserad av musik redan i tonåren och har sedan dess hållit på med allt möjligt musikrelaterat. Han grundade musikförlaget Meir Music år 1997 och efter ett par år öppnades möjligheten för honom att hålla på med musik på heltid.
Läs mera

Kyrolandet – resmålet med dragningskraft

24.06.2020 | Nyheter
Kyrolandet, det vill säga Storkyro, Laihela och Lillkyro, är ett potentiellt resmål för såväl inhemska som internationella turister. Laihelas omtalade snålhet är känt i hela Finland, plåtslagarkunnandet i Lillkyro är värt att beundra och tack vare Kyrö Distillery och verksamheten som byggts upp kring det är Storkyro känt även utomlands.
Läs mera

Stöd för ensamföretagare

24.06.2020 | Nyheter
Kommunerna beviljar ensamföretagare bidrag för att stabilisera verksamheten till följd av coronaepidemin. Beslutet om bidrag för ensamföretagare fattas i den kommun som företaget i företags- och organisationsregistret har som hemkommun (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela eller Storkyro).
Läs mera

Ensamföretagarstödet ett hjälp i nöden för loppisföretagaren

18.06.2020 | Nyheter
Susanna Jokinen är ensamföretagare och har drivit eget lopptorg i Tervajoki i fyra år. Hennes lopptorg Susan kirppis fungerar där som ett vanligt lopptorg, men också som ett ställe där folk möter varann. Man kan inte kalla Susan kirppis endast en vanlig loppis, eftersom det utvecklats också ett café vid sidan om lopptorgsverksamheten.
Läs mera

Ny typ av båtcharter erbjuder fartfyllda upplevelser ute till havs

17.06.2020 | Nyheter
Med hemmahamn i Molpe och med den yttre skärgården bara 15 minuter bort, inleder i dagarna West Coast Rib Charter en helt ny typ av upplevelseinriktad båtcharter.
Läs mera