Nyheter från MoveIT-projektet

26.05.2020

commuters on a bus 2203416

En ny chaufför för transportprojektet

MoveIT-projektets projektchef Anna Måtts-Fransén börjar sin semester 1.6 och därefter mammaledighet från och med 18.6. Hon tackar varmt alla som har deltagit i projektets verksamhet:

– Det har varit en spännande resa från att projektansökan togs fram hösten 2018, till att vi nu stegvis byggt upp partnerskapet och förverkligat det vi planerade.

Måtts-Fransén ser framemot att höra om projektets framskidning:

– Jag hoppas att piloterna med våra samarbetspartners förhoppningsvis kan förverkligas på hösten om coronaläget bara tillåter. Arbetet vi har gjort inom MoveIT-projektet har visat att förutsättningar, behov och intresse verkligen finns för att tillsammans med olika aktörer utveckla transportservice i och för regionen.

Matias Båsk

– Jag önskar min vikarie Matias, Heli och hela arbetsgruppen lycka till med projektet!

Det är alltså Matias Båsk som kommer från och med 3.8.2020 att verka som Måtts-Franséns vikarie. Han kommer att vara tjänstledig från sitt jobb som Korsholms kommuns näringslivschef under vikariatet.

Båsk har varit med i projektet sen projektstart, både i arbets- och styrgruppen och är väl bekant med temat och samarbetsparterna.

– Transportservice är högaktuellt även om coronaläget har kommit med nya utmaningar. Jag ser framemot starten i augusti. Det blir en spännande höst med både strategiskt arbete i form av vägkartan och konkret testande i form av piloterna, berättar Båsk.

 

Vasa stad fick statsunderstöd för branding av kollektivtrafiken

Vasa stad har ansökt och fått Transport- och kommunikationsverket Traficoms statsunderstöd för transportstyrning för år 2020. Statsunderstöd söktes till branding av kollektivtrafiken samt till kommunikation och marknadsföring.

Till projektet ingår planering och förverkligande av brandens kärnbudskap samt tillämpning av brandens visuella framtoning till att motsvara Vasa stads och Vasaregionens visuella framtoning och den helheten och kärnidéen Vasa har om hållbar transport.

Projektet ägs av Vasa stads kommunteknik, som har ansökt om finansiering och styr projektets verksamhet. Med i projektet är även Vasa stads kollektivtrafik, miljösektor, ekonomi och strategi, kommunikation och planläggning samt Korsholms kommun och representanter av VASEKs MoveIT-projekt.

– Det här är verkligen en fin och aktuell möjlighet, gläder sig Anna Måtts-Fransén från MoveIT-projektet.

Närmare information om projektet är på kommande.

Projektets ansvarspersoner är:

Anastassia Backlund
Kollektivtrafikplanerare
anastassia.backlund@vaasa.fi
040 578 8499

Eevamaria Paasikaari
Marknadsföringschef tf., Koncernförvaltning
eevamaria.paasikari@vaasa.fi
0405879531

 ‹ Gå till "Nyheter"

Nystart med nya ägare och nya utrymmen

30.09.2020 | Nyheter
I hallen på Lagervägen 31 på Fågelberget pågår de sista inflyttningsarbetena för L Jokela AB, LJ- Doors. Det har gått ett år sedan nya ägare tog över företaget som tillverkat dörrar och fönster i fyra decennier.
Läs mera

Företagshotell erbjuder fungerande utrymmen för företag – i Vasaregionen finns flera alternativ

28.09.2020 | Nyheter
För ett nytt företag kan arbete på ett företagshotell medföra många fördelar: kommer bort från sitt eget köksbord och kan möta kunder i bekväma och professionella utrymmen. På ett företagshotell är det enkelt att nätverka med andra företagare, och man behöver inte i de tidiga stadierna av verksamheten veta vilka slags utrymmen företaget behöver.
Läs mera

Stöd för ensamföretagare

28.09.2020 | Nyheter
Kommunerna beviljar ensamföretagare bidrag för att stabilisera verksamheten till följd av coronaepidemin. Beslutet om bidrag för ensamföretagare fattas i den kommun som företaget i företags- och organisationsregistret har som hemkommun (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela eller Storkyro).
Läs mera

Hållbara Österbotten-seminariet uppmuntrade företag till att vara föregångare

24.09.2020 | Nyheter
Seminariet Hållbart samspel mellan kommun och näringsliv som anordnades av CERM-projektet sammanförde cirka 40 åhörare vid Wasa Innovation Center och över 60 intresserade av hållbarhet och cirkulär ekonomi följde med webbinarie-sändningen via egna datorer.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

17.09.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

På HammasSydän står kunden i centrum

16.09.2020 | Nyheter
Henrika Koivusalo, munhygienist från Lillkyro, grundade eget företag 2018 efter att ha fullgjort företagarens yrkesexamen organiserad av Vamia. – Det var rätt tillfälle och skede i livet, och jag ville prova på företagande. Om jag hade haft ett permanent jobb skulle jag nog ha lämnat tanken på att bli förtagare.
Läs mera

Namnet på Vasaregionens kollektivtrafik avgörs genom omröstning – är det Blinkka, Lifti eller Vindi?

14.09.2020 | Nyheter
Vasa stad och Korsholms kommun fick av invånarna in sammanlagt över 600 förslag till namn på den nya regionala kollektivtrafiken, som inleder sin verksamhet år 2022. Kollektivtrafiken planeras och utvecklas tillsammans med invånarna för att den ska fungera och namnet på den väljs genom omröstning. Ett expertråd valde ut följande tre förslag till omröstningen: Blinkka, Lifti och Vindi.
Läs mera

Förnyade vasa.fi belönades i FM i kommunmarknadsföring

09.09.2020 | Nyheter
Webbtjänsten vasa.fi förnyades förra hösten och erhöll ett hedersomnämnande i FM i kommunmarknadsföring. Webbplatsen, som är ett resultat av samarbete mellan Vasa stad, Visit Vasa, Vasaregionen och UNESCO:s naturarvsobjekt, presenterar service och evenemang i Vasaregionen på en enda webbplats.
Läs mera