Nyheter från MoveIT-projektet

26.05.2020

commuters on a bus 2203416

En ny chaufför för transportprojektet

MoveIT-projektets projektchef Anna Måtts-Fransén börjar sin semester 1.6 och därefter mammaledighet från och med 18.6. Hon tackar varmt alla som har deltagit i projektets verksamhet:

– Det har varit en spännande resa från att projektansökan togs fram hösten 2018, till att vi nu stegvis byggt upp partnerskapet och förverkligat det vi planerade.

Måtts-Fransén ser framemot att höra om projektets framskidning:

– Jag hoppas att piloterna med våra samarbetspartners förhoppningsvis kan förverkligas på hösten om coronaläget bara tillåter. Arbetet vi har gjort inom MoveIT-projektet har visat att förutsättningar, behov och intresse verkligen finns för att tillsammans med olika aktörer utveckla transportservice i och för regionen.

Matias Båsk

– Jag önskar min vikarie Matias, Heli och hela arbetsgruppen lycka till med projektet!

Det är alltså Matias Båsk som kommer från och med 3.8.2020 att verka som Måtts-Franséns vikarie. Han kommer att vara tjänstledig från sitt jobb som Korsholms kommuns näringslivschef under vikariatet.

Båsk har varit med i projektet sen projektstart, både i arbets- och styrgruppen och är väl bekant med temat och samarbetsparterna.

– Transportservice är högaktuellt även om coronaläget har kommit med nya utmaningar. Jag ser framemot starten i augusti. Det blir en spännande höst med både strategiskt arbete i form av vägkartan och konkret testande i form av piloterna, berättar Båsk.

 

Vasa stad fick statsunderstöd för branding av kollektivtrafiken

Vasa stad har ansökt och fått Transport- och kommunikationsverket Traficoms statsunderstöd för transportstyrning för år 2020. Statsunderstöd söktes till branding av kollektivtrafiken samt till kommunikation och marknadsföring.

Till projektet ingår planering och förverkligande av brandens kärnbudskap samt tillämpning av brandens visuella framtoning till att motsvara Vasa stads och Vasaregionens visuella framtoning och den helheten och kärnidéen Vasa har om hållbar transport.

Projektet ägs av Vasa stads kommunteknik, som har ansökt om finansiering och styr projektets verksamhet. Med i projektet är även Vasa stads kollektivtrafik, miljösektor, ekonomi och strategi, kommunikation och planläggning samt Korsholms kommun och representanter av VASEKs MoveIT-projekt.

– Det här är verkligen en fin och aktuell möjlighet, gläder sig Anna Måtts-Fransén från MoveIT-projektet.

Närmare information om projektet är på kommande.

Projektets ansvarspersoner är:

Anastassia Backlund
Kollektivtrafikplanerare
anastassia.backlund@vaasa.fi
040 578 8499

Eevamaria Paasikaari
Marknadsföringschef tf., Koncernförvaltning
eevamaria.paasikari@vaasa.fi
0405879531

 



‹ Gå till "Nyheter"

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera