Uusi agilityhalli tarjoaa tilat ja tavoitteellista valmennusta

18.11.2022

IMG 5895425 neliön suuruinen Myranhallen on saanut nimensä Emilia Lindströmin ensimmäisen agilitykoiran mukaan. Tuolloin viiriäiskoira Myran oli perheen metsästyskoirista ainut, joka soveltui agilityharrastuksen aloittamiseen. Sittemmin siskoksilla on ollut useita agilitykoiria. Kuvassa  Emilia sekä Sam ja Lix ja Ida sekä Win ja Nike.

Mustat karvat vain hulmahtavat ja haukku raikaa, kun nuorten yrittäjien Emilia ja Ida Lindströmin agilitykoirat kirmaavat Myranhallenin pitävällä keinonurmella ja hyppäävät tuliterien agilityesteiden yli. 19-vuotias Emilia perusti Looström Agility Ab:n yhdessä Ann-Sofi Loon kanssa elokuussa. Äiti Maria Lindström on mukana osakeyhtiön hallituksessa ja auttaa paperitöissä, pikkusisko Ida, 17, pääsee virallisesti mukaan yhtiön toimintaan kunhan tulee täysi-ikäiseksi ensi keväänä.

Looström Agility pyörittää Mustasaaren Lintuvuorella lokakuun alussa avattua Myranhallenia, josta niin seurat kuin yksittäiset koiraharrastajatkin voivat vuokrata harjoitusaikoja. Emilia ja Ida myös valmentavat hallilla muita agilitykoirakkoja, niin aloittelijoita kuin pidemmälle ehtineitä. Ann-Sofi puolestaan vastaa perus- ja arkitottelevaisuuskursseista sekä kouluttaa myös agilityharrastajia. Molemmat sisarukset ovat kilpailleet SM-tasolla sekä junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa, Ida on myös ollut mukana aikuisten agilitymaajoukkueessa.

Valmentaminen tuo uusia ideoita myös omaan harjoitteluun

– Parasta yrittämisessä on kurssien vetäminen ja valmentaminen. On hienoa nähdä miten valmennettavat edistyvät, ja löydämme yhteistyössä koiran ohjaajan kanssa uusia tapoja kouluttaa koiraa ja kertoa mitä siltä odotetaan. Jokainen koira on yksilö eikä kaikki ratkaisut sovi kaikille. Tässä lajissa valmentaja ei voi sanella, sillä ohjaaja tuntee koiransa parhaiten, siksi eteen tulevat haasteet ratkotaan aina yhdessä, Ida kertoo.

– Usein myös valmentajana saan valmentamiltani koirakoilta uusia ideoita, joita voin kokeilla myös omien koirieni kanssa, Emilia jatkaa.

IMG 5915 r”Mustasaaren kunnalta saimme vinkin tästä hallista. Halliin on yhteistyössä vuokranantajan kanssa tehty remonttia, poistettu väliseinä ja asennettu ilmalämpöpumppu. Galican-esteet ja Juta Grass -keinonurmialusta tilattiin ulkomailta.” Tulevaisuuden suunnitelmissa Looström Agilityllä on myös etsiä ulkokenttä virallisten kilpailujen järjestämiseen ja kesäajan koulutuksia varten.

Looström Agility perustettiin ensisijaisesti mahdollistamaan sisarusten oma tavoitteellinen harrastaminen, kun alkuvuodesta seudun ainut lämmin agilityhalli lopetti toimintansa ja piti saada uusi paikka treenata sisällä ja keinonurmella. Sisarukset ja Loo ovat jo vuosien ajan kouluttaneet muita koirakkoja, ja heidän koulutuksilleen samoin kuin yrityksen tarjoamalle tilalle on paljon kysyntää.

– Myranhallenista voi varata irtotunteja ja kuukausikortteja ja treenata omatoimisesti tai varata meiltä valmennusta tai osallistua kursseille. Yhdistykset voivat varata tilan oman seuransa toimintaa ja kursseja varten. Jatkossa tarjoamme myös muiden Suomen huippukouluttajien kursseja sekä järjestämme epävirallisia kilpailuja. Tulevaisuuden suunnitelmissa on löytää paikka ulkokentälle, jossa voi järjestää myös virallisia kilpailuja, Myranhallenin mitat eivät ihan riitä siihen, Emilia kertoo.

Neuvot tarpeen, vaikkei yrittäminen ole uusi asia

Osakeyhtiö ei ollut suinkaan osakkaille ensimmäinen askel yrittäjäpolulla. Sekä Emilia että Ida ovat jo muutaman vuoden ajan tarjonneet omien toiminimiensä kautta agilitykoulutusta, Ann-Sofilla taas on koiratrimmausta tarjoava toiminimi. Mutta vaikka yrittäminen oli ennestään kaikille tuttua, ei se poistanut tarvetta yritysneuvonnalle.

– Sain erittäin hyviä neuvoja Startiasta. Tommi Virkama muistutti valitsemaan luotettavan kirjanpitäjän sekä laittamaan vakuutusasiat kuntoon. Toimimme ohjeiden mukaan. Otimme kirjanpitäjän ja tulin juuri vakuutusyhtiöstä käymästä, Ann-Sofi kertoo ja esittelee vakuutusyhtiöltä saamaansa ensiapupakkausta.

Yrittäjät itse neuvovat muita yrityksen perustamista suunnittelevia:

– Kannattaa aina hankkia apua ja uskaltaa rohkeasti kysellä neuvoja. Yrittäminen tarjoaa mahdollisuuden elää omaa unelmaansa, Emilia rohkaisee.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää