Uusi agilityhalli tarjoaa tilat ja tavoitteellista valmennusta

18.11.2022

IMG 5895425 neliön suuruinen Myranhallen on saanut nimensä Emilia Lindströmin ensimmäisen agilitykoiran mukaan. Tuolloin viiriäiskoira Myran oli perheen metsästyskoirista ainut, joka soveltui agilityharrastuksen aloittamiseen. Sittemmin siskoksilla on ollut useita agilitykoiria. Kuvassa  Emilia sekä Sam ja Lix ja Ida sekä Win ja Nike.

Mustat karvat vain hulmahtavat ja haukku raikaa, kun nuorten yrittäjien Emilia ja Ida Lindströmin agilitykoirat kirmaavat Myranhallenin pitävällä keinonurmella ja hyppäävät tuliterien agilityesteiden yli. 19-vuotias Emilia perusti Looström Agility Ab:n yhdessä Ann-Sofi Loon kanssa elokuussa. Äiti Maria Lindström on mukana osakeyhtiön hallituksessa ja auttaa paperitöissä, pikkusisko Ida, 17, pääsee virallisesti mukaan yhtiön toimintaan kunhan tulee täysi-ikäiseksi ensi keväänä.

Looström Agility pyörittää Mustasaaren Lintuvuorella lokakuun alussa avattua Myranhallenia, josta niin seurat kuin yksittäiset koiraharrastajatkin voivat vuokrata harjoitusaikoja. Emilia ja Ida myös valmentavat hallilla muita agilitykoirakkoja, niin aloittelijoita kuin pidemmälle ehtineitä. Ann-Sofi puolestaan vastaa perus- ja arkitottelevaisuuskursseista sekä kouluttaa myös agilityharrastajia. Molemmat sisarukset ovat kilpailleet SM-tasolla sekä junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa, Ida on myös ollut mukana aikuisten agilitymaajoukkueessa.

Valmentaminen tuo uusia ideoita myös omaan harjoitteluun

– Parasta yrittämisessä on kurssien vetäminen ja valmentaminen. On hienoa nähdä miten valmennettavat edistyvät, ja löydämme yhteistyössä koiran ohjaajan kanssa uusia tapoja kouluttaa koiraa ja kertoa mitä siltä odotetaan. Jokainen koira on yksilö eikä kaikki ratkaisut sovi kaikille. Tässä lajissa valmentaja ei voi sanella, sillä ohjaaja tuntee koiransa parhaiten, siksi eteen tulevat haasteet ratkotaan aina yhdessä, Ida kertoo.

– Usein myös valmentajana saan valmentamiltani koirakoilta uusia ideoita, joita voin kokeilla myös omien koirieni kanssa, Emilia jatkaa.

IMG 5915 r”Mustasaaren kunnalta saimme vinkin tästä hallista. Halliin on yhteistyössä vuokranantajan kanssa tehty remonttia, poistettu väliseinä ja asennettu ilmalämpöpumppu. Galican-esteet ja Juta Grass -keinonurmialusta tilattiin ulkomailta.” Tulevaisuuden suunnitelmissa Looström Agilityllä on myös etsiä ulkokenttä virallisten kilpailujen järjestämiseen ja kesäajan koulutuksia varten.

Looström Agility perustettiin ensisijaisesti mahdollistamaan sisarusten oma tavoitteellinen harrastaminen, kun alkuvuodesta seudun ainut lämmin agilityhalli lopetti toimintansa ja piti saada uusi paikka treenata sisällä ja keinonurmella. Sisarukset ja Loo ovat jo vuosien ajan kouluttaneet muita koirakkoja, ja heidän koulutuksilleen samoin kuin yrityksen tarjoamalle tilalle on paljon kysyntää.

– Myranhallenista voi varata irtotunteja ja kuukausikortteja ja treenata omatoimisesti tai varata meiltä valmennusta tai osallistua kursseille. Yhdistykset voivat varata tilan oman seuransa toimintaa ja kursseja varten. Jatkossa tarjoamme myös muiden Suomen huippukouluttajien kursseja sekä järjestämme epävirallisia kilpailuja. Tulevaisuuden suunnitelmissa on löytää paikka ulkokentälle, jossa voi järjestää myös virallisia kilpailuja, Myranhallenin mitat eivät ihan riitä siihen, Emilia kertoo.

Neuvot tarpeen, vaikkei yrittäminen ole uusi asia

Osakeyhtiö ei ollut suinkaan osakkaille ensimmäinen askel yrittäjäpolulla. Sekä Emilia että Ida ovat jo muutaman vuoden ajan tarjonneet omien toiminimiensä kautta agilitykoulutusta, Ann-Sofilla taas on koiratrimmausta tarjoava toiminimi. Mutta vaikka yrittäminen oli ennestään kaikille tuttua, ei se poistanut tarvetta yritysneuvonnalle.

– Sain erittäin hyviä neuvoja Startiasta. Tommi Virkama muistutti valitsemaan luotettavan kirjanpitäjän sekä laittamaan vakuutusasiat kuntoon. Toimimme ohjeiden mukaan. Otimme kirjanpitäjän ja tulin juuri vakuutusyhtiöstä käymästä, Ann-Sofi kertoo ja esittelee vakuutusyhtiöltä saamaansa ensiapupakkausta.

Yrittäjät itse neuvovat muita yrityksen perustamista suunnittelevia:

– Kannattaa aina hankkia apua ja uskaltaa rohkeasti kysellä neuvoja. Yrittäminen tarjoaa mahdollisuuden elää omaa unelmaansa, Emilia rohkaisee.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energiaseminaarissa tarkasteltiin tulevaisuuden investointeja

07.02.2023 | Uutiset
Pohjoismainen energiaseminaari keräsi yli 200 osallistujaa Wasa Innovation Centeriin 30.1., Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin, Norsk-finska handelsföreningenin ja VASEKin yhteistyössä järjestämässä seminaarissa keskusteltiin muun muassa investoinneista, kehittämisestä sekä yhteistyöstä.
Lue lisää

Liikenne kasvoi voimakkaasti Vaasan satamassa

03.02.2023 | Uutiset
Kvarken Ports Vaasan eli Vaasan ja Uumajan yhteisen satamayhtiön Vaasassa sijaitsevien toimintojen luvut vuodelta 2022 näyttävät voimakasta kasvua kautta linjan. Vaasan seudun teollisuuden kasvu ja positiivinen suuntaus kohti ympäristöystävällisiä laivakuljetuksia näkyi Kvarken Ports Vaasan useilla liikennealueilla.
Lue lisää

YEL-uudistus astui voimaan vuoden vaihteessa

31.01.2023 | Uutiset
Yrittäjän eläkelaki muuttui 1.1.2023: työtulo määritellään tarkemmin ja tarkistetaan useammin. Suurin muutos YEL-uudistuksessa koskee eläkeyhtiöiden velvollisuutta tarkistaa yrittäjän työtulot säännöllisesti kolmen vuoden välein.
Lue lisää

Marian unelmakampaamo

31.01.2023 | Uutiset
Isonkyrön keskustassa, aivan apteekin vieressä, sijaitsee Maria Uusihaan viime keväänä perustama parturi-kampaamo ja kauneushoitola MAU Hair & Beauty. Maria päätti rohkeasti epävarmassa maailmantilanteessa perustaa oman yrityksen kotikuntaansa, oltuaan lähes kymmenen vuotta elinkeinonharjoittajana vuokratuolilla Vaasan keskustassa.
Lue lisää

Yhteistyötä tarvitaan gigalogistiikan toteuttamiseen

26.01.2023 | Uutiset
VASEKin järjestämä perinteinen Logistiikkafoorumi keräsi 19.1. seudun logistiikka- ja huolitsijatoimijat aamiaisen äärelle. Tilaisuuden avannut Vaasan kaupunginjohtaja ja GigaVaasa -tiimin vetäjä Tomas Häyry muistutti kuulijoita siitä työstä, jota akkuarvoketjun kehittämiseksi on jo tehty ja mitä kaikkea on vielä edessä:
Lue lisää

Yritysneuvoja kertoo: Miksi yritystä perustaessa on syytä miettiä jo myös sen myymistä?

26.01.2023 | Uutiset
Yritystä perustaessa ei ehkä ihan ensimmäisenä tule alkavan yrittäjän mieleen miettiä nyt vasta käynnistymisvaiheessa olevan yritystoiminnan myymistä, mutta syytä kyllä olisi. Yritysneuvojamme kertovat miksi.
Lue lisää

Vaasan seudulla työpaikoilla kaikki tunteet saavat näkyä

24.01.2023 | Uutiset
Saatko sinä olla töissä juuri sellainen kuin olet? Voitko näyttää työkavereillesi, että tänään ei ole hyvä päivä tai kertoa, että projekti ei vaan ota edistyäkseen? Vai joudutko pitämään roolia päällä, vaikka miten ottaisi päähän?
Lue lisää

Yrityskylä Pohjanmaalla jo vuosikymmenen ajan – VASEK ja Startia mukana alusta asti

20.01.2023 | Uutiset
Aika kuluu nopeasti: tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun menestystä niittänyt Yrityskylä-konsepti jalkautui Pohjanmaalle. Yrityskylä Pohjanmaa aloitti toimintansa Vaasassa syyskuussa 2013.
Lue lisää