Uusi agilityhalli tarjoaa tilat ja tavoitteellista valmennusta

18.11.2022

IMG 5895425 neliön suuruinen Myranhallen on saanut nimensä Emilia Lindströmin ensimmäisen agilitykoiran mukaan. Tuolloin viiriäiskoira Myran oli perheen metsästyskoirista ainut, joka soveltui agilityharrastuksen aloittamiseen. Sittemmin siskoksilla on ollut useita agilitykoiria. Kuvassa  Emilia sekä Sam ja Lix ja Ida sekä Win ja Nike.

Mustat karvat vain hulmahtavat ja haukku raikaa, kun nuorten yrittäjien Emilia ja Ida Lindströmin agilitykoirat kirmaavat Myranhallenin pitävällä keinonurmella ja hyppäävät tuliterien agilityesteiden yli. 19-vuotias Emilia perusti Looström Agility Ab:n yhdessä Ann-Sofi Loon kanssa elokuussa. Äiti Maria Lindström on mukana osakeyhtiön hallituksessa ja auttaa paperitöissä, pikkusisko Ida, 17, pääsee virallisesti mukaan yhtiön toimintaan kunhan tulee täysi-ikäiseksi ensi keväänä.

Looström Agility pyörittää Mustasaaren Lintuvuorella lokakuun alussa avattua Myranhallenia, josta niin seurat kuin yksittäiset koiraharrastajatkin voivat vuokrata harjoitusaikoja. Emilia ja Ida myös valmentavat hallilla muita agilitykoirakkoja, niin aloittelijoita kuin pidemmälle ehtineitä. Ann-Sofi puolestaan vastaa perus- ja arkitottelevaisuuskursseista sekä kouluttaa myös agilityharrastajia. Molemmat sisarukset ovat kilpailleet SM-tasolla sekä junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa, Ida on myös ollut mukana aikuisten agilitymaajoukkueessa.

Valmentaminen tuo uusia ideoita myös omaan harjoitteluun

– Parasta yrittämisessä on kurssien vetäminen ja valmentaminen. On hienoa nähdä miten valmennettavat edistyvät, ja löydämme yhteistyössä koiran ohjaajan kanssa uusia tapoja kouluttaa koiraa ja kertoa mitä siltä odotetaan. Jokainen koira on yksilö eikä kaikki ratkaisut sovi kaikille. Tässä lajissa valmentaja ei voi sanella, sillä ohjaaja tuntee koiransa parhaiten, siksi eteen tulevat haasteet ratkotaan aina yhdessä, Ida kertoo.

– Usein myös valmentajana saan valmentamiltani koirakoilta uusia ideoita, joita voin kokeilla myös omien koirieni kanssa, Emilia jatkaa.

IMG 5915 r”Mustasaaren kunnalta saimme vinkin tästä hallista. Halliin on yhteistyössä vuokranantajan kanssa tehty remonttia, poistettu väliseinä ja asennettu ilmalämpöpumppu. Galican-esteet ja Juta Grass -keinonurmialusta tilattiin ulkomailta.” Tulevaisuuden suunnitelmissa Looström Agilityllä on myös etsiä ulkokenttä virallisten kilpailujen järjestämiseen ja kesäajan koulutuksia varten.

Looström Agility perustettiin ensisijaisesti mahdollistamaan sisarusten oma tavoitteellinen harrastaminen, kun alkuvuodesta seudun ainut lämmin agilityhalli lopetti toimintansa ja piti saada uusi paikka treenata sisällä ja keinonurmella. Sisarukset ja Loo ovat jo vuosien ajan kouluttaneet muita koirakkoja, ja heidän koulutuksilleen samoin kuin yrityksen tarjoamalle tilalle on paljon kysyntää.

– Myranhallenista voi varata irtotunteja ja kuukausikortteja ja treenata omatoimisesti tai varata meiltä valmennusta tai osallistua kursseille. Yhdistykset voivat varata tilan oman seuransa toimintaa ja kursseja varten. Jatkossa tarjoamme myös muiden Suomen huippukouluttajien kursseja sekä järjestämme epävirallisia kilpailuja. Tulevaisuuden suunnitelmissa on löytää paikka ulkokentälle, jossa voi järjestää myös virallisia kilpailuja, Myranhallenin mitat eivät ihan riitä siihen, Emilia kertoo.

Neuvot tarpeen, vaikkei yrittäminen ole uusi asia

Osakeyhtiö ei ollut suinkaan osakkaille ensimmäinen askel yrittäjäpolulla. Sekä Emilia että Ida ovat jo muutaman vuoden ajan tarjonneet omien toiminimiensä kautta agilitykoulutusta, Ann-Sofilla taas on koiratrimmausta tarjoava toiminimi. Mutta vaikka yrittäminen oli ennestään kaikille tuttua, ei se poistanut tarvetta yritysneuvonnalle.

– Sain erittäin hyviä neuvoja Startiasta. Tommi Virkama muistutti valitsemaan luotettavan kirjanpitäjän sekä laittamaan vakuutusasiat kuntoon. Toimimme ohjeiden mukaan. Otimme kirjanpitäjän ja tulin juuri vakuutusyhtiöstä käymästä, Ann-Sofi kertoo ja esittelee vakuutusyhtiöltä saamaansa ensiapupakkausta.

Yrittäjät itse neuvovat muita yrityksen perustamista suunnittelevia:

– Kannattaa aina hankkia apua ja uskaltaa rohkeasti kysellä neuvoja. Yrittäminen tarjoaa mahdollisuuden elää omaa unelmaansa, Emilia rohkaisee.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

”Vahvalta pohjalta on helppo jatkaa yritystoimintaa” – Ekosoppi siirtyi uusille omistajille

25.11.2022 | Uutiset
Ympyrä sulkeutui ja lähti uudelle kierrokselle kesällä, kun Hannu ja Jaana Paloposki myivät Ekosoppi-ekokauppansa Iivari Viljaselle ja Sofia Kuulalle. Hannu Paloposki perusti yrityksensä 16 vuotta sitten Uusyrityskeskus Startian avulla, ja nyt VASEKin omistajanvaihdosasiantuntija Antti Alasaaren avulla yritys siirtyi uusille omistajille.
Lue lisää

Uusi agilityhalli tarjoaa tilat ja tavoitteellista valmennusta

18.11.2022 | Uutiset
Mustat karvat vain hulmahtavat ja haukku raikaa, kun nuorten yrittäjien Emilia ja Ida Lindströmin agilitykoirat kirmaavat Myranhallenin pitävällä keinonurmella ja hyppäävät tuliterien agilityesteiden yli. 19-vuotias Emilia perusti Looström Agility Ab:n yhdessä Ann-Sofi Loon kanssa elokuussa.
Lue lisää

Fennia auttaa alkavaa yrittäjää vakuutuksien kanssa

14.11.2022 | Uutiset
Aloittavan yrittäjän tehtävälista on pitkä, ja vakuutuksista huolehtiminen on eräs sen tärkeimmistä kohdista. Uuden yrityksen vakuutustarpeet kannattaa aina käydä läpi yhteistyössä asiantuntijan, esimerkiksi Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian yhteistyökumppanin Fennian kanssa.
Lue lisää

Tukea energiansäästöön tähtääviin investointeihin

09.11.2022 | Uutiset
Tuskin on yhdeltäkään yrittäjältä mennyt ohi se, miltä energianhintojen kehitys on viimeisen vuoden aikana näyttänyt. Yhä useampi etsii nyt vaihtoehtoisia ratkaisuja lämmityskustannusten ja sähkönkulutuksen alentamiseksi. Investointeihin on mahdollista hakea tukea ja näin on tehnyt muun muassa Ab Jarla-Products Oy Maalahdesta.
Lue lisää

Tarkistuslistasta apua yrityskaupan toteutukseen – Huolellinen valmistautuminen avainasemassa

03.11.2022 | Uutiset
Omistajanvaihdoksista puhuttaessa toistuvat usein samat teemat ja tarpeet: Prosessit ovat pitkiä, ja siksi luopuvan yrittäjän on ryhdyttävä valmistautumaan yrityksen myymiseen hyvissä ajoin. Prosessit ovat myös usein monimutkaisia ja jokainen tapaus on omanlaisensa. Sekä ostajat että myyjät tarvitsevat prosessin aikana sekä kattavia materiaaleja että henkilökohtaista palvelua.
Lue lisää

Rahoitusta ja tukea yrityksille - tutustu mahdollisuuksiin

02.11.2022 | Uutiset
Polttoainetuki kompensoi helmikuussa 2022 alkanutta äkillistä polttonesteiden hinnan nousua, joka alkoi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Maaseudulla toimivat mikro- ja pienyritykset taas voivat edelleen hakea tukea, jolla voi kattaa kolmasosan uusiutuvan energian käyttöön siirtymisen kustannuksista.
Lue lisää

Omaisuus tuottamaan – loma-asunnot hyötykäyttöön

01.11.2022 | Uutiset
Joukko nykyisiä ja tulevia loma-asunnon omistajia kokoontui lokakuun puolivälissä Isoonkyröön Kyrö Distillerylle kaksipäiväiseen ”Tuottava loma-asunto”- infoon. Monen osallistujan tavoitteena oli saada kohde tuottamaan niinäkin aikoina, kun sille ei ole omaa käyttöä. Tilaisuuden veti myynnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Tuomas Kankaala, Luotain Consulting Oy:stä.
Lue lisää

Uusien yritysten perustamisaktiivisuus laskenut – koronan jälkeen palataan taas työmarkkinoille

01.11.2022 | Uutiset
Uusia yrityksiä syntyi Uusyrityskeskusten kautta tammi-syyskuun aikana yhteensä 4 803. Tämä on neljä prosenttia vähemmän kuin vertailuajankohtana vuonna 2021 ja yksi prosentti vähemmän kuin ennen koronaa vuonna 2019. Syynä laskuun voi olla se, että koronalomautusten jälkeen työmarkkinat vetävät hyvin. Vaikka yritysperustanta on laskenut, neuvonnassa käydään aiempaa useammin ennen yrityksen perustamista.
Lue lisää