Uusi agilityhalli tarjoaa tilat ja tavoitteellista valmennusta

18.11.2022

IMG 5895425 neliön suuruinen Myranhallen on saanut nimensä Emilia Lindströmin ensimmäisen agilitykoiran mukaan. Tuolloin viiriäiskoira Myran oli perheen metsästyskoirista ainut, joka soveltui agilityharrastuksen aloittamiseen. Sittemmin siskoksilla on ollut useita agilitykoiria. Kuvassa  Emilia sekä Sam ja Lix ja Ida sekä Win ja Nike.

Mustat karvat vain hulmahtavat ja haukku raikaa, kun nuorten yrittäjien Emilia ja Ida Lindströmin agilitykoirat kirmaavat Myranhallenin pitävällä keinonurmella ja hyppäävät tuliterien agilityesteiden yli. 19-vuotias Emilia perusti Looström Agility Ab:n yhdessä Ann-Sofi Loon kanssa elokuussa. Äiti Maria Lindström on mukana osakeyhtiön hallituksessa ja auttaa paperitöissä, pikkusisko Ida, 17, pääsee virallisesti mukaan yhtiön toimintaan kunhan tulee täysi-ikäiseksi ensi keväänä.

Looström Agility pyörittää Mustasaaren Lintuvuorella lokakuun alussa avattua Myranhallenia, josta niin seurat kuin yksittäiset koiraharrastajatkin voivat vuokrata harjoitusaikoja. Emilia ja Ida myös valmentavat hallilla muita agilitykoirakkoja, niin aloittelijoita kuin pidemmälle ehtineitä. Ann-Sofi puolestaan vastaa perus- ja arkitottelevaisuuskursseista sekä kouluttaa myös agilityharrastajia. Molemmat sisarukset ovat kilpailleet SM-tasolla sekä junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa, Ida on myös ollut mukana aikuisten agilitymaajoukkueessa.

Valmentaminen tuo uusia ideoita myös omaan harjoitteluun

– Parasta yrittämisessä on kurssien vetäminen ja valmentaminen. On hienoa nähdä miten valmennettavat edistyvät, ja löydämme yhteistyössä koiran ohjaajan kanssa uusia tapoja kouluttaa koiraa ja kertoa mitä siltä odotetaan. Jokainen koira on yksilö eikä kaikki ratkaisut sovi kaikille. Tässä lajissa valmentaja ei voi sanella, sillä ohjaaja tuntee koiransa parhaiten, siksi eteen tulevat haasteet ratkotaan aina yhdessä, Ida kertoo.

– Usein myös valmentajana saan valmentamiltani koirakoilta uusia ideoita, joita voin kokeilla myös omien koirieni kanssa, Emilia jatkaa.

IMG 5915 r”Mustasaaren kunnalta saimme vinkin tästä hallista. Halliin on yhteistyössä vuokranantajan kanssa tehty remonttia, poistettu väliseinä ja asennettu ilmalämpöpumppu. Galican-esteet ja Juta Grass -keinonurmialusta tilattiin ulkomailta.” Tulevaisuuden suunnitelmissa Looström Agilityllä on myös etsiä ulkokenttä virallisten kilpailujen järjestämiseen ja kesäajan koulutuksia varten.

Looström Agility perustettiin ensisijaisesti mahdollistamaan sisarusten oma tavoitteellinen harrastaminen, kun alkuvuodesta seudun ainut lämmin agilityhalli lopetti toimintansa ja piti saada uusi paikka treenata sisällä ja keinonurmella. Sisarukset ja Loo ovat jo vuosien ajan kouluttaneet muita koirakkoja, ja heidän koulutuksilleen samoin kuin yrityksen tarjoamalle tilalle on paljon kysyntää.

– Myranhallenista voi varata irtotunteja ja kuukausikortteja ja treenata omatoimisesti tai varata meiltä valmennusta tai osallistua kursseille. Yhdistykset voivat varata tilan oman seuransa toimintaa ja kursseja varten. Jatkossa tarjoamme myös muiden Suomen huippukouluttajien kursseja sekä järjestämme epävirallisia kilpailuja. Tulevaisuuden suunnitelmissa on löytää paikka ulkokentälle, jossa voi järjestää myös virallisia kilpailuja, Myranhallenin mitat eivät ihan riitä siihen, Emilia kertoo.

Neuvot tarpeen, vaikkei yrittäminen ole uusi asia

Osakeyhtiö ei ollut suinkaan osakkaille ensimmäinen askel yrittäjäpolulla. Sekä Emilia että Ida ovat jo muutaman vuoden ajan tarjonneet omien toiminimiensä kautta agilitykoulutusta, Ann-Sofilla taas on koiratrimmausta tarjoava toiminimi. Mutta vaikka yrittäminen oli ennestään kaikille tuttua, ei se poistanut tarvetta yritysneuvonnalle.

– Sain erittäin hyviä neuvoja Startiasta. Tommi Virkama muistutti valitsemaan luotettavan kirjanpitäjän sekä laittamaan vakuutusasiat kuntoon. Toimimme ohjeiden mukaan. Otimme kirjanpitäjän ja tulin juuri vakuutusyhtiöstä käymästä, Ann-Sofi kertoo ja esittelee vakuutusyhtiöltä saamaansa ensiapupakkausta.

Yrittäjät itse neuvovat muita yrityksen perustamista suunnittelevia:

– Kannattaa aina hankkia apua ja uskaltaa rohkeasti kysellä neuvoja. Yrittäminen tarjoaa mahdollisuuden elää omaa unelmaansa, Emilia rohkaisee.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Ensimmäinen askel oli se suurin

04.12.2023 | Uutiset
Vaikka Jukka Hämäläisellä oli 23 vuoden kokemus yrittämisestä ja takanaan muutama vuosi sitten toteutettu mittava yritysosto, hän ei ollut aiemmin hyödyntänyt VASEKin palveluja. Nyt hän on investointituen hakemisen kautta saanut paremman käsityksen kehitysyhtiön palveluista ja haluaa suositella kaikille yrittäjille aika ajoin pysähtymistä ja miettimistä, millaista apua voisi hakea yrittämisen eri tilanteisiin ja käännekohtiin.
Lue lisää

GigaVaasa-työ on ollut maratonin sijaan ultramaraton

30.11.2023 | Uutiset
GigaVaasan myynti- ja markkinointijohtaja Marko Kuokkanen Merinovalta on työskennellyt akkutehdasalueen parissa viisi vuotta. Työtä mahdollistaa osaltaan innovaatio- ja ekosysteemisopimuksen puitteissa toteutettu Älykäs ja kestävä akkuarvoketju -hanke.
Lue lisää

EnergyVaasan saama kansainvälistymispalkinto on yhteisesti ansaittu

24.11.2023 | Uutiset
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittaisen kansainvälistymispalkinnon menestyville suomalaisyrityksille. Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Huomiota kiinnitetään erityisesti kilpailukykyyn, liiketoiminnan kansainvälisyyteen ja kannattavuuteen.
Lue lisää

Haluaako yrityksesi olla mukana bisneksessä vielä viiden vuoden kuluttua?

20.11.2023 | Uutiset
Vihreä siirtymä tuo tulleessaan vaatimuksia kaiken kokoisille yrityksille. Vaatimuksia esimerkiksi hiilijalanjäljen, jäljitettävyyden ja materiaalien suhteen voivat asettaa paitsi viranomaiset, myös asiakkaat, joten tiedon ja osaamisen puute aiheuttaa suuria riskejä tulevaisuuden liiketoimintaa ajatellen. Olemalla osa ratkaisua, samalla hyötyen muutoksen mukanaan tuomista mahdollisuuksista, voidaan luoda uusia liiketoimintamalleja, saada uusia asiakkuuksia ja löytää merkittäviä rahoituskanavia.
Lue lisää

Lankapuoti ja studio saivat parissa päivässä uudet toimitilat

13.11.2023 | Uutiset
Joskus palapelin palaset loksahtelevat paikoilleen ilman ylimääräistä pyörittelyä, ja näin kävi myös syksyllä, kun Pitkänlahdenkadun ja Konepajankadun kulmassa liiketilan omistava valokuvausalan yrittäjä Esa Siltaloppi otti yhteyttä VASEKin Stefan Råbackiin ja pyysi vinkkejä yrityksistä, joita voisi kiinnostaa edellisten vuokralaisten jälkeen vapautunut liiketila. Stefan ohjasi Esan eteenpäin VASEKilla toimitila-asioista vastaavalle yritysneuvojalle sekä nettiin tutustumaan Vaasan seudun tontti- ja toimitilarekisteriin.
Lue lisää

Tuore yrittäjä toimittaa kuituliittymiä Pohjanmaalle

07.11.2023 | Uutiset
On kulunut pian kaksi vuotta siitä, kun laihialainen Joni-Pekka Kangasmäki sai kysymyksen silloiselta työnantajaltaan, olisiko hän kiinnostunut ostamaan ja jatkamaan yrityksen toimintaa. Joni-Pekka, joka oli työskennellyt kuitukaapeleiden hitsaamisen parissa Kai Myllyniemi Oy:ssä yli viiden vuoden ajan, ei ollut koskaan harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä. Kysymys kuitenkin istutti siemenen, ja pian omistajanvaihtoprosessi lähtikin liikkeelle.
Lue lisää

Vastuullisuus ja investoinnit puhuttivat VASEKin juhlakiertueella

31.10.2023 | Uutiset
VASEKin 20-vuotisjuhlavuoden Vastuullisuuskiertue kiersi kahdeksan tapahtuman verran kaikissa VASEKin omistajakunnissa. Syyskuun puolessa välissä alkanut kiertue saatiin päätökseen lokakuun lopulla. Yhteensä lähes 200 osallistujaa tuli mukaan verkostoitumaan sekä kuulemaan yrityksen vastuullisuustyöstä, vastuullisuusviestinnästä, saatavilla olevista yritystuista sekä valmistautumisesta Vaasan seudulle suunniteltuihin suurinvestointeihin.
Lue lisää

Vaasan ja Uumajan välistä yhteyttä kehitetään vihreäksi kuljetuskäytäväksi

25.10.2023 | Uutiset
Vaasan kaupunki, Uumajan kunta, Umeå Hamn AB, Umeå Kommunföretag AB, Wasaline ja Kvarken Ports ovat tehneet aiesopimuksen vihreästä kuljetuskäytävästä Uumajan ja Vaasan välille.
Lue lisää