Uusi agilityhalli tarjoaa tilat ja tavoitteellista valmennusta

18.11.2022

IMG 5895425 neliön suuruinen Myranhallen on saanut nimensä Emilia Lindströmin ensimmäisen agilitykoiran mukaan. Tuolloin viiriäiskoira Myran oli perheen metsästyskoirista ainut, joka soveltui agilityharrastuksen aloittamiseen. Sittemmin siskoksilla on ollut useita agilitykoiria. Kuvassa  Emilia sekä Sam ja Lix ja Ida sekä Win ja Nike.

Mustat karvat vain hulmahtavat ja haukku raikaa, kun nuorten yrittäjien Emilia ja Ida Lindströmin agilitykoirat kirmaavat Myranhallenin pitävällä keinonurmella ja hyppäävät tuliterien agilityesteiden yli. 19-vuotias Emilia perusti Looström Agility Ab:n yhdessä Ann-Sofi Loon kanssa elokuussa. Äiti Maria Lindström on mukana osakeyhtiön hallituksessa ja auttaa paperitöissä, pikkusisko Ida, 17, pääsee virallisesti mukaan yhtiön toimintaan kunhan tulee täysi-ikäiseksi ensi keväänä.

Looström Agility pyörittää Mustasaaren Lintuvuorella lokakuun alussa avattua Myranhallenia, josta niin seurat kuin yksittäiset koiraharrastajatkin voivat vuokrata harjoitusaikoja. Emilia ja Ida myös valmentavat hallilla muita agilitykoirakkoja, niin aloittelijoita kuin pidemmälle ehtineitä. Ann-Sofi puolestaan vastaa perus- ja arkitottelevaisuuskursseista sekä kouluttaa myös agilityharrastajia. Molemmat sisarukset ovat kilpailleet SM-tasolla sekä junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa, Ida on myös ollut mukana aikuisten agilitymaajoukkueessa.

Valmentaminen tuo uusia ideoita myös omaan harjoitteluun

– Parasta yrittämisessä on kurssien vetäminen ja valmentaminen. On hienoa nähdä miten valmennettavat edistyvät, ja löydämme yhteistyössä koiran ohjaajan kanssa uusia tapoja kouluttaa koiraa ja kertoa mitä siltä odotetaan. Jokainen koira on yksilö eikä kaikki ratkaisut sovi kaikille. Tässä lajissa valmentaja ei voi sanella, sillä ohjaaja tuntee koiransa parhaiten, siksi eteen tulevat haasteet ratkotaan aina yhdessä, Ida kertoo.

– Usein myös valmentajana saan valmentamiltani koirakoilta uusia ideoita, joita voin kokeilla myös omien koirieni kanssa, Emilia jatkaa.

IMG 5915 r”Mustasaaren kunnalta saimme vinkin tästä hallista. Halliin on yhteistyössä vuokranantajan kanssa tehty remonttia, poistettu väliseinä ja asennettu ilmalämpöpumppu. Galican-esteet ja Juta Grass -keinonurmialusta tilattiin ulkomailta.” Tulevaisuuden suunnitelmissa Looström Agilityllä on myös etsiä ulkokenttä virallisten kilpailujen järjestämiseen ja kesäajan koulutuksia varten.

Looström Agility perustettiin ensisijaisesti mahdollistamaan sisarusten oma tavoitteellinen harrastaminen, kun alkuvuodesta seudun ainut lämmin agilityhalli lopetti toimintansa ja piti saada uusi paikka treenata sisällä ja keinonurmella. Sisarukset ja Loo ovat jo vuosien ajan kouluttaneet muita koirakkoja, ja heidän koulutuksilleen samoin kuin yrityksen tarjoamalle tilalle on paljon kysyntää.

– Myranhallenista voi varata irtotunteja ja kuukausikortteja ja treenata omatoimisesti tai varata meiltä valmennusta tai osallistua kursseille. Yhdistykset voivat varata tilan oman seuransa toimintaa ja kursseja varten. Jatkossa tarjoamme myös muiden Suomen huippukouluttajien kursseja sekä järjestämme epävirallisia kilpailuja. Tulevaisuuden suunnitelmissa on löytää paikka ulkokentälle, jossa voi järjestää myös virallisia kilpailuja, Myranhallenin mitat eivät ihan riitä siihen, Emilia kertoo.

Neuvot tarpeen, vaikkei yrittäminen ole uusi asia

Osakeyhtiö ei ollut suinkaan osakkaille ensimmäinen askel yrittäjäpolulla. Sekä Emilia että Ida ovat jo muutaman vuoden ajan tarjonneet omien toiminimiensä kautta agilitykoulutusta, Ann-Sofilla taas on koiratrimmausta tarjoava toiminimi. Mutta vaikka yrittäminen oli ennestään kaikille tuttua, ei se poistanut tarvetta yritysneuvonnalle.

– Sain erittäin hyviä neuvoja Startiasta. Tommi Virkama muistutti valitsemaan luotettavan kirjanpitäjän sekä laittamaan vakuutusasiat kuntoon. Toimimme ohjeiden mukaan. Otimme kirjanpitäjän ja tulin juuri vakuutusyhtiöstä käymästä, Ann-Sofi kertoo ja esittelee vakuutusyhtiöltä saamaansa ensiapupakkausta.

Yrittäjät itse neuvovat muita yrityksen perustamista suunnittelevia:

– Kannattaa aina hankkia apua ja uskaltaa rohkeasti kysellä neuvoja. Yrittäminen tarjoaa mahdollisuuden elää omaa unelmaansa, Emilia rohkaisee.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vaasan hallintotalo on nykyaikainen esimerkki kestävästä remontoinnista

29.05.2023 | Uutiset
Kaunis stukkokoristelu menneeltä aikakaudelta sulautuu moderniin, vaaleaan värimaailmaan, akustisesti vaimentaviin valokuvaseiniin ja vaikuttavan pitkiin mattoihin. Energiaa säästävä valaistus syttyy automaattisesti ja portaattomasti, kun siirrymme kokoushuoneesta toiseen, ja niissä harvemmin käytettävissä huoneissa, huomaamme heti niiden alhaisemman lämpötilan. Vaasan hallintotalo on kuin upouusi rakennus vuosien 2020–2022 aikana tehdyn laajan remontin jälkeen.
Lue lisää

Liiketoiminnan on oltava vastuullista, koska se on oikein – mutta miten liikkeelle?

17.05.2023 | Uutiset
Miksi yritysten pitäisi tehdä vastuullisuustyötä, ajatella kestävyyttä ja kiertotaloutta? Koska se tuo rahaa? Koska se on hyväksi brändille ja maineelle? Koska se helpottaa työvoiman rekrytoimista? Vai ihan vain siitä syystä, että se on oikea tapa toimia?
Lue lisää

Vuoden tasa-arvoyrityksessä henkilöstön moninaisuus on vahvuus

11.05.2023 | Uutiset
Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on närpiöläinen Bigro Ab. Kasvihuonealan yritys Bigro työllistää noin 70 henkilöä, jotka edustavat kuutta eri kansallisuutta. Valintaraati perustelee valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty työyhteisön hyvinvoinnin ja moninaisuuden rakentamiseksi.
Lue lisää

VASEK20-lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

10.05.2023 | Uutiset
VASEK20-juhlalehti jaettiin 10.5. julkisena tiedotteena kaikkiin Vaasan seudun kotitalouksiin. Lehti on tuhti lukupaketti Vaasan seudusta, sen yrityksistä sekä tietysti tämän vuoden synttärisankari VASEKista.
Lue lisää

Stubbtech – enemmän kuin mitä nimi paljastaa

09.05.2023 | Uutiset
Se on tullut verkkaisemmin kuin pitkään aikaan. Kevät nimittäin. Samoin myös Stubbtechin ja sen yrittäjien Jens Rodasin ja Thomas Söderlundin odottama sesonkiaika. Mutta nyt kevät on täällä, ja kantojyrsintään, viherrakennustöihin, ulkomaalaukseen sekä katto- ja julkisivujen pesuun keskittyvän yrityksen toiminta kasvaa vuosi vuodelta. Suunnitelmana onkin nyt järjestellä liiketoiminta uudelleen kahdeksi erilliseksi markkinointinimeksi.
Lue lisää

”Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella” – Verkkokauppa on ahkeruuslaji

04.05.2023 | Uutiset
Viexpo ja VASEK järjestivät 26.4. infotilaisuuden käynnisteillä olevasta Pohjanmaan verkkokauppiasklubitoiminnasta. Tilaisuudessa saatiin kuulla myös digitaalisen kaupan asiantuntija Leevi Parsaman inspiroiva puheenvuoro verkkokaupan kymmenestä tärkeimmästä menestystekijästä.
Lue lisää

Ympäristöystävällinen, energiatehokas ja edullinen

02.05.2023 | Uutiset
GreenStar on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju, ja yhä useammat matkailijat valitsevatkin hotellin kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys mielessään. Joensuusta kotoisin oleva Kristian Ikonen oli aikaansa edellä, kun hän perusti ketjun vuonna 2008 ja loi konseptin, joka on juuri nyt ajan hermolla. Ketjun viides hotelli avattiin Vaasaan marraskuussa 2019, WasaGroupin toteuttamana rakennusprojektina.
Lue lisää

Sukupolvenvaihdoksissa on aina myös tunteet pelissä

20.04.2023 | Uutiset
Sukupolvenvaihdos on usein prosessi, johon liittyy monia erilaisia ajatuksia ja tunteita, jotka voivat vaikuttaa sen onnistumiseen. Epävarmuus, huoli, luopumisen tuska, helpotus, luottamus.
Lue lisää