Töitä on ollut odotettua enemmän

25.10.2012

KM Roofing Oy Ab:n keväällä 2012 perustaneet Kenneth Jåfs ja Mikael Holm ovat olleet täystyöllistettyjä yrityksensä ensimmäisen puolivuotiskauden ajan. Entisen työnantajansa Byggtjänst Håkan Enlundin työtä jatkaneet nuoret yrittäjät ovat alkusyksystä joutuneet jo vähän sovittelemaan aikatauluja ja lykkäämään uusien projektien aloittamista, jotta ehtivät tehdä kaikki luvatut työt.

KM Roofing toteuttaa pääasiassa peltikattourakoita, mutta tekee myös muita alan töitä kuten esimerkiksi sadevesijärjestelmään kuuluvia syöksytorvia ja vesikouruja, savupiippujen peltivuorausta ja ikkunapeltejä.

Nuorten yrittäjien peltitöille on ollut kysyntää jopa odotettua enemmän, vaikkeivät he oikeastaan ole markkinoineet yritystään. Vetoapua on tullut miesten entiseltä työnantajalta, joka on ohjannut peltitöiden kysyjät heidän puheilleen, ja muutenkin puskaradio on levittänyt sanaa uusista yrittäjistä.

– Myös VASEKin sivulla olleen jutun ansioista moni uusi asiakas on osannut ottaa yhteyttä, Jåfs huomauttaa.

KM Roofingilla on ollut asiakkaita ympäri Pohjanmaata aina Uudestakaarlepyystä Maalahteen. Eniten töitä on ollut Oravaisten ja Vöyrin suunnalla, josta molemmat yrittäjät ovat kotoisin. Mustasaaren Lintuvuoressa olevalla verstaalla miehet eivät käy juuri muuta kuin työstämässä ja hakemassa peltiä.

– Verstas on niin kätevästi keskellä toiminta-aluettamme, että ei haittaa, vaikka kotoa sinne kertyy jonkin verran matkaa, Jåfs sanoo.

Peltisepän työ on liikkuvaa, sillä työt tehdään yleensä asiakkaan luona. Yleensä Jåfs ja Holm lähtevät matkaan jo aamuvarhaisella.

 

Ei suuria yllätyksiä

Kun Jåfs ja Holm ostivat Enlundin koneet ja kaluston ja ryhtyivät yrittäjiksi, he eivät arvanneet, miten paljon paperitöitä yrityksen perustamisvaiheeseen kuului. Aikaa kului myös yrityksen rekisteröintiin ja starttirahapäätöksen odottamiseen. Nyt, kun toiminta on saatu käyntiin, yrittäminen on verrattavissa mihin tahansa työntekoon.

– Kirjanpitäjämme hoitaa pääosan paperitöistä, me itse laskemme tarjoukset, laskutamme asiakkaat ja maksamme laskut varsinaisen työn ohessa, Holm sanoo.

Jåfs ja Holm ovat olleet tyytyväisiä yrityksensä alkutaipaleeseen. Mitään suuria yllätyksiä ei ole tullut eteen, vaan homma on mennyt lähes kuin Strömsössä. – No, auton kanssa oli ensin alkuun pientä ongelmaa, mutta sekin on saatu korjattua, Holm naurahtaa.

Molemmat ovat sitä mieltä, että Enlundin työtä jatkamalla he ovat päässeet vauhtiin nopeammin kuin nollasta aloittamalla. Tosin he arvelevat, että silläkin tavalla olisi voinut pärjätä.

Kesä on peltitöiden sesonkiaikaa, mutta Jåfs ja Holm uskovat töitä riittävän myös talveksi, sillä rakentaminen on nykyään ympärivuotista. Ainakin vielä loppusyksyn ensimmäisten pakkasten aikaan kaksikko työskentelee täydellä vauhdilla.

– Talvella olosuhteet ovat tietysti vähän vaikeammat, mutta kyllä työnteko onnistuu silloinkin, Jåfs vakuuttaa.

Kenneth Jåfsin mielestä verstas on sopivalla paikalla Mustasaaren Lintuvuoressa, vaikka sinne kertyy kotoa matkaa muutama kymmenen kilometriä.

 

Teksti ja kuvat: Johanna Haveri

 

Lisätietoja omistajan- ja sukupolvenvaihdoksista



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää