Tarramaa kohti ensimmäisen työntekijän palkkaamista

04.10.2023

Tarramaa 4Susanna Nyqvist perusti yrityksensä Tarramaan Vaasan Asevelikylässä vuonna 2012. Hän on erikoistunut erilaisiin mainosteippauksiin, mutta tarjoaa myös monia muita painopalveluita. Suurin osa hänen asiakkaistaan on yrityksiä.

Kaikki alkoi yli kymmenen vuotta sitten kiinnostuksesta silloin niin suosittuihin seinätarroihin. Yksi asia johti toiseen, ja nyt Susanna Nyqvist ja Tarramaa palvelevat yritysasiakkaita kaikessa teippeihin ja tarroihin, kyltteihin, esitteisiin, käyntikortteihin ja muihin painotuotteisiin liittyen. Tarve palkata yrityksen ensimmäinen työntekijä kasvaa sitä mukaa.

Se alkuperäinen tuote, josta kaikki lähti liikkeelle, eli seinätarrat ovat olleet jo pitkään poissa kuvioista. Nyt keskitytään kaikkeen mahdolliseen autojen teippauksesta liiketilojen ikkunoiden ja muiden kohteiden mainosteippauksiin, informaatio- ja varoituskyltteihin, käyntikortteihin, postikortteihin, esitteisiin ja muihin painotuotteisiin yrityksille Vaasassa ja lähialueella.

– Palvelemme asiakkaita ympäri maata, ja tietysti myös yksityishenkilöitä, Susanna lisää.

Tarramaa 5Susanna tekee myös asiakkaiden tarvitsemia yksinkertaisempia suunnittelutöitä.

Susanna perusti Tarramaan kotonaan Asevelikylässä Vaasassa vuonna 2012, ja nykyään toiminta pyörii uusissa tiloissa omassa kotipihassa. Hänen työhönsä kuuluu usein asiakaskäyntejä ja paikan päällä tehtäviä teippauksia.

– Rakensimme nämä tilat neljä, viisi vuotta sitten. Perheessämme on viisi lasta, ja on ollut kätevää, että työpaikka on kotipihassa, kertoo Susanna. On helppo lähteä työpaikalle.

Vapaus hallita omia työaikojaan ja oma kiinnostus alaan olivat ratkaisevia tekijöitä hänen yrittäjäksi ryhtymisessään yli kymmenen vuotta sitten.

– Niin kauan kuin se työ, joka on tehtävä, tulee tehtyä, ei ole ketään, joka voisi määrätä, milloin minun pitäisi tehdä töitä, ja se on ollut minulle tärkeää, hän huomauttaa.

Tarramaa 9Hänellä on varastossa kaikki yleisimmät paperi-, tarra - ja kartonkivaihtoehdot ja hän tarjoaa tuotteita sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Muutama vuosi sitten hän muutti toiminimensä osakeyhtiöksi, ja työmäärä on kasvanut niin paljon, että nyt hän harkitsee ensimmäisen työntekijän palkkaamista. Tästä syystä hän kääntyi VASEKin puoleen saadakseen neuvoja.

– Yritysneuvoja Tuija Räihä-Pundars tuli käymään, ja yhdessä kävimme läpi sekä työntekijän palkkaamisen edellytykset että itse prosessin kulut. Tuija antoi myös vinkkejä yrityksen markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämiseen, Susanna kertoo.

Tämä tapaaminen oli hänen ensimmäinen yhteytensä VASEKiin, ja hän onkin kiitollinen siitä, että tällaisia palveluita on saatavilla yrityksille.

Räihä-Pundars puolestaa korostaa huolellisten laskelmien ja tarkan harkinnan merkitystä, kun yritys aikoo palkata ensimmäisen työntekijänsä.

– Palkatun työntekijän tulisi tuottaa oma palkkansa kaksinkertaisena, lisäksi kaikki ylimääräiset kulut – se on ainakin suositukseni. Siksi samalla olisi usein pyrittävä lisäämään myyntiä, ja omat asiakaskontaktit – aktiiviset sellaiset – ovat silloin erittäin tärkeitä, hän lisää.

Tarramaa 6Erilaiset kyltit kuuluvat myös tarjontaan, tässä Susanna näyttää joitakin esimerkkejä.

Mitään päätöksiä ei ole vielä tehty, mutta saamansa lisätiedon avulla Susannan on helpompi tehdä oikeita päätöksiä.

– Luonnollisesti pyrin eteenpäin, ja tarve suuremmille liiketiloille kasvaa myös jatkuvasti. Nautin alasta – se on erittäin monipuolinen, ja arvostan suuresti mahdollisuutta osallistua joskus jopa hyvin suurien asiakasprojektien suunnitteluun.

Teksti ja kuvat: Anna Sand/by Sand
Suomennos: VASEK

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää