Tarramaa kohti ensimmäisen työntekijän palkkaamista

04.10.2023

Tarramaa 4Susanna Nyqvist perusti yrityksensä Tarramaan Vaasan Asevelikylässä vuonna 2012. Hän on erikoistunut erilaisiin mainosteippauksiin, mutta tarjoaa myös monia muita painopalveluita. Suurin osa hänen asiakkaistaan on yrityksiä.

Kaikki alkoi yli kymmenen vuotta sitten kiinnostuksesta silloin niin suosittuihin seinätarroihin. Yksi asia johti toiseen, ja nyt Susanna Nyqvist ja Tarramaa palvelevat yritysasiakkaita kaikessa teippeihin ja tarroihin, kyltteihin, esitteisiin, käyntikortteihin ja muihin painotuotteisiin liittyen. Tarve palkata yrityksen ensimmäinen työntekijä kasvaa sitä mukaa.

Se alkuperäinen tuote, josta kaikki lähti liikkeelle, eli seinätarrat ovat olleet jo pitkään poissa kuvioista. Nyt keskitytään kaikkeen mahdolliseen autojen teippauksesta liiketilojen ikkunoiden ja muiden kohteiden mainosteippauksiin, informaatio- ja varoituskyltteihin, käyntikortteihin, postikortteihin, esitteisiin ja muihin painotuotteisiin yrityksille Vaasassa ja lähialueella.

– Palvelemme asiakkaita ympäri maata, ja tietysti myös yksityishenkilöitä, Susanna lisää.

Tarramaa 5Susanna tekee myös asiakkaiden tarvitsemia yksinkertaisempia suunnittelutöitä.

Susanna perusti Tarramaan kotonaan Asevelikylässä Vaasassa vuonna 2012, ja nykyään toiminta pyörii uusissa tiloissa omassa kotipihassa. Hänen työhönsä kuuluu usein asiakaskäyntejä ja paikan päällä tehtäviä teippauksia.

– Rakensimme nämä tilat neljä, viisi vuotta sitten. Perheessämme on viisi lasta, ja on ollut kätevää, että työpaikka on kotipihassa, kertoo Susanna. On helppo lähteä työpaikalle.

Vapaus hallita omia työaikojaan ja oma kiinnostus alaan olivat ratkaisevia tekijöitä hänen yrittäjäksi ryhtymisessään yli kymmenen vuotta sitten.

– Niin kauan kuin se työ, joka on tehtävä, tulee tehtyä, ei ole ketään, joka voisi määrätä, milloin minun pitäisi tehdä töitä, ja se on ollut minulle tärkeää, hän huomauttaa.

Tarramaa 9Hänellä on varastossa kaikki yleisimmät paperi-, tarra - ja kartonkivaihtoehdot ja hän tarjoaa tuotteita sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Muutama vuosi sitten hän muutti toiminimensä osakeyhtiöksi, ja työmäärä on kasvanut niin paljon, että nyt hän harkitsee ensimmäisen työntekijän palkkaamista. Tästä syystä hän kääntyi VASEKin puoleen saadakseen neuvoja.

– Yritysneuvoja Tuija Räihä-Pundars tuli käymään, ja yhdessä kävimme läpi sekä työntekijän palkkaamisen edellytykset että itse prosessin kulut. Tuija antoi myös vinkkejä yrityksen markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämiseen, Susanna kertoo.

Tämä tapaaminen oli hänen ensimmäinen yhteytensä VASEKiin, ja hän onkin kiitollinen siitä, että tällaisia palveluita on saatavilla yrityksille.

Räihä-Pundars puolestaa korostaa huolellisten laskelmien ja tarkan harkinnan merkitystä, kun yritys aikoo palkata ensimmäisen työntekijänsä.

– Palkatun työntekijän tulisi tuottaa oma palkkansa kaksinkertaisena, lisäksi kaikki ylimääräiset kulut – se on ainakin suositukseni. Siksi samalla olisi usein pyrittävä lisäämään myyntiä, ja omat asiakaskontaktit – aktiiviset sellaiset – ovat silloin erittäin tärkeitä, hän lisää.

Tarramaa 6Erilaiset kyltit kuuluvat myös tarjontaan, tässä Susanna näyttää joitakin esimerkkejä.

Mitään päätöksiä ei ole vielä tehty, mutta saamansa lisätiedon avulla Susannan on helpompi tehdä oikeita päätöksiä.

– Luonnollisesti pyrin eteenpäin, ja tarve suuremmille liiketiloille kasvaa myös jatkuvasti. Nautin alasta – se on erittäin monipuolinen, ja arvostan suuresti mahdollisuutta osallistua joskus jopa hyvin suurien asiakasprojektien suunnitteluun.

Teksti ja kuvat: Anna Sand/by Sand
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää