Starttirahaa hakemassa – näin valmistaudut

16.06.2023

T005508 webStarttiraha on tarkoitettu tueksi yrittäjille, jotka perustavat uuden yrityksen. Starttiraha on siis tulonlisä yrittäjälle, ei yrityksen rahaa. Yrittäjän kun on kuitenkin pystyttävä elämään ja ehkä elättämään perhettään myös silloin, kun yritystoiminta on aivan alussa eikä ehkä ole mahdollista maksaa itselleen tarpeeksi palkkaa.

Starttirahaa ei makseta automaattisesti, vaan se on harkinnanvarainen tuki, jota pitää hakea TE-toimistolta.

Näin valmistauidut parhaalla mahdollisen tavalla starttirahan hakemiseen:

 1. Tutustu tarkasti starttirahan myöntämiseen liittyviin edellytyksiin. Tarkista, täyttyvätkö sinun ja yrityksesi kriteerit, kuten päätoimisen yrittäjyyden vaatimus, elinkeinotoiminnan aloittaminen tai yritystoiminnan kannattavuuden arviointi.
  Lue täältä starttirahasta
 2. Käytä hyväksesi asiantuntija-apua. Uusyrityskeskus Startian maksuttomassa perustamisneuvonnassa tarjoamme apua ja neuvontaa starttirahan hakemiseen liittyvissä asioissa sekä annamme puolueetonta, mutta realistista palautetta liiketoimintasuunnitelmastasi.
  Varaa aika perustamisneuvontaan
 3. Laadi selkeä ja realistinen liiketoimintasuunnitelma. Suunnitelmassa tulee kuvata yrityksesi toiminta, markkinatilanne, tuotteet tai palvelut, kilpailutilanne, markkinointistrategia sekä taloudelliset ennusteet. Tämä auttaa sinua hahmottamaan liiketoimintasi kokonaisuuden ja vakuuttamaan rahoittajat starttirahan tarpeellisuudesta. Saat Startian perustamisneuvonnasta tunnukset LISSU-liiketoimintasuunnitelmaohjelman käyttöön.
  Ohjeita liiketoimintasuunnitelman laatimiseen
 4. Tee huolellinen taloudellinen ennuste yrityksesi alkuvaiheen tuloista, menoista ja kassavirrasta. Tarkka taloudellinen suunnittelu auttaa sinua osoittamaan starttirahan tarpeellisuuden ja sen, kuinka kauan rahoituksen tarve jatkuu ennen kuin yrityksesi voi itsenäisesti rahoittaa toimintansa. Nämä ennusteet teet LISSU-ohjelman avulla!
 5. Kerää tarvittavat liitteet. Starttirahan hakemiseen tarvitaan usein erilaisia liitteitä, kuten liiketoimintasuunnitelma, taloudelliset ennusteet, veroilmoitukset ja pankkitiedot. Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat dokumentit valmiina ja että ne täyttävät hakemusvaatimukset.
 6. Kirjoita selkeä ja ytimekäs hakemus starttirahaa varten. Esitä vakuuttavasti, miksi tarvitset starttirahaa ja miten se auttaisi yritystäsi menestymään. Käytä selkeää kieltä ja osoita, että olet tutkinut huolellisesti starttirahan ehdot ja täytät ne.
 7. Seuraa hakemusprosessia. Kun olet jättänyt hakemuksen, seuraa aktiivisesti sen käsittelyä. Tarvittaessa ole valmis toimittamaan lisätietoja tai täydentämään hakemusta, jos sitä pyydetään.


‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää