Simon panostaa erityispalveluihin

04.01.2022

Granfors 5Petsmolainen Simon Granfors on siirtynyt kokopäiväiseksi yrittäjäksi oltuaan ensin kahdeksan vuotta työsuhteessa nosturinkuljettajana. Nyt hän keskittyy pienkonehuoltoon, myrskytuhoraivaus- ja puunhoitotöihin, räjäytystöihin sekä osittain myös nosturinkuljettajan töihin yrityksessään Granfors Specialtjänster.

Pienestä suureen – niin voisi tiivistää sen kaiken, minkä parissa petsmolainen Simon Granfors puuhailee yrittäjyytensä puitteissa. Hänen tarjoamansa palvelut käsittävät kaiken muun muassa suurissa tuulivoimahankkeissa nosturinkuljettajana toimimisesta metsätyöhön ja pienkonehuoltoon. Kaiken lisäksi hän myös teroittaa luistimia, minkä parissa hän puuhaileekin juuri silloin, kun tapaamme hänet.

Eräänä lauantaina Petsmon luistelurata on täynnä lapsia ja aikuisia. Simon Granfors on paikalla tarjoamassa luistimien teroitusta kaikille halukkaille, sillä hänellä on työhön tarvittava laite.

– Hankin sen joskus aiemmin, kun itse kyllästyin tylsiin luistimiin, Simon kertoo.

Arkipäivät hän viettää suurimmaksi osaksi selkeästi isompien töiden parissa. Viimeiset kahdeksan vuotta Simon on työskennellyt nosturinkuljettajana, ja työkenttä on käsittänyt käytännössä koko Pohjolan. Se on tarkoittanut pitkiä työpäiviä ja paljon aikaa poissa perheen luota. Jotta hän saisi säänneltyä työaikaansa enemmän ja saisi enemmän vaihtelua, Simon päätti jonkin aikaa sitten herättää yrityksensä taas eloon. Yritys oli ollut jäissä lähes kymmenen vuotta.

– Hankin y-tunnuksen jo vuonna 2009 ennen kuin sain vakituisen työn. Olen alun perin koulutukseltani ajoneuvoasentaja. Nyt olin siinä pisteessä, että halusin tosissani kokeilla siipiäni, ja saatuani Granfors 10vinkkejä veljeltäni ja parturiltani otin yhteyttä Startiaan ja VASEKiin saadakseni apua alkuun – ei pelkästään papereiden kanssa, vaan myös saadakseni potkun takamukselle. Pohjalaisena saattaa tarvita vähän apua, jotta uskaltaa uskoa itseensä, hän toteaa.

Nosturinkuljettajan työt tulevat jatkossakin olemaan osa hänen elämäänsä – nyt kuitenkin hänen omilla ehdoillaan ostopalveluna aiemmalle työnantajalleen.

– Olen rajannut työalueeni välille Kokkola–Seinäjoki–Pori, jotta voin ajaa kotiin työpäivän päätyttyä. Tarkoituksena on, että nosturinkuljettajan työt ovat pääasiassa lisätyötä. Sen lisäksi aion hankkia itselleni useampia erityistaitoja ja tarjota erilaisia erityispalveluita, Simon kertoo.

Pienkonehuollon lisäksi Simon aikoo keskittyä myös myrskytuhojen raivaukseen metsissä ja aikoo kevään aikana kouluttautua puunhoitajaksi.

– Toivon pääseväni tekemään yhteistyötä muiden alan yritysten kanssa ja laajentamaan verkostojani eri tavoilla.

Jopa räjäytystyöt ovat Simonin asialistalla heti sen jälkeen, kun hän on hankkinut itselleen tarvittavan panostajan pätevyyden. Pitkällä aikavälillä hän toivoo pystyvänsä hankkimaan erillisen toimitilan, eräänlaisen verstaan, mutta aluksi hän hoitaa huoltotyöt omassa autotallissaan.

Seuraava askel on yrityksen ja palveluiden markkinointi, ja saamiensa vinkkiensä perusteella hän aikoo keskittyä sosiaaliseen mediaan.

– Saan ottaa lusikan kauniiseen käteen ja ryhtyä toimeen, vaikka en henkilökohtaisesti pidä somekanavien käyttämisestä, Simon tunnustaa.

Granfors 6Simon on alun perin kouluttautunut ajoneuvoasentajaksi, mutta koska nykyautojen huoltamiselle on kovat laitteistovaatimukset, hän ei aio keskittyä henkilöautoihin vaan erilaisiin pienkoneisiin.

Hän on hyvin tyytyväinen VASEKilta saamaansa apuun ja tukeen, ja yritysneuvoja Tuija Räihä-Pundars ei ole millään lailla huolissaan Simonin tulevaisuudesta ja yrityksestä.

Yhdessä Simonin kanssa he kävivät läpi ja täydensivät yritysideaa, laativat talousarvion ja rahoitussuunnitelman, hakivat starttirahaa ja tekivät tarvittavat muutosilmoitukset yritysrekisteriin.

– Vaikka Simonilla oli jo y-tunnus, hän pystyi hakemaan starttirahaa. Se on mahdollista, jos siirtyy osa-aikaisesta yrittäjästä tai kokopäiväisestä työntekijästä kokopäiväiseksi yrittäjäksi, Tuija selventää.

– Simonilla oli jo valmiiksi hyvin suunniteltu liikeidea, johon kuuluu se, että hänellä on monta erityistaitoa. Hän on taitava ja olen varma siitä, että hänellä tulee menemään hyvin, hän toteaa.

 

Teksti: Anna Sand/bySand
Kuvat: Anna Sand sekä yksityiskuvat
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää