Simon panostaa erityispalveluihin

04.01.2022

Granfors 5Petsmolainen Simon Granfors on siirtynyt kokopäiväiseksi yrittäjäksi oltuaan ensin kahdeksan vuotta työsuhteessa nosturinkuljettajana. Nyt hän keskittyy pienkonehuoltoon, myrskytuhoraivaus- ja puunhoitotöihin, räjäytystöihin sekä osittain myös nosturinkuljettajan töihin yrityksessään Granfors Specialtjänster.

Pienestä suureen – niin voisi tiivistää sen kaiken, minkä parissa petsmolainen Simon Granfors puuhailee yrittäjyytensä puitteissa. Hänen tarjoamansa palvelut käsittävät kaiken muun muassa suurissa tuulivoimahankkeissa nosturinkuljettajana toimimisesta metsätyöhön ja pienkonehuoltoon. Kaiken lisäksi hän myös teroittaa luistimia, minkä parissa hän puuhaileekin juuri silloin, kun tapaamme hänet.

Eräänä lauantaina Petsmon luistelurata on täynnä lapsia ja aikuisia. Simon Granfors on paikalla tarjoamassa luistimien teroitusta kaikille halukkaille, sillä hänellä on työhön tarvittava laite.

– Hankin sen joskus aiemmin, kun itse kyllästyin tylsiin luistimiin, Simon kertoo.

Arkipäivät hän viettää suurimmaksi osaksi selkeästi isompien töiden parissa. Viimeiset kahdeksan vuotta Simon on työskennellyt nosturinkuljettajana, ja työkenttä on käsittänyt käytännössä koko Pohjolan. Se on tarkoittanut pitkiä työpäiviä ja paljon aikaa poissa perheen luota. Jotta hän saisi säänneltyä työaikaansa enemmän ja saisi enemmän vaihtelua, Simon päätti jonkin aikaa sitten herättää yrityksensä taas eloon. Yritys oli ollut jäissä lähes kymmenen vuotta.

– Hankin y-tunnuksen jo vuonna 2009 ennen kuin sain vakituisen työn. Olen alun perin koulutukseltani ajoneuvoasentaja. Nyt olin siinä pisteessä, että halusin tosissani kokeilla siipiäni, ja saatuani Granfors 10vinkkejä veljeltäni ja parturiltani otin yhteyttä Startiaan ja VASEKiin saadakseni apua alkuun – ei pelkästään papereiden kanssa, vaan myös saadakseni potkun takamukselle. Pohjalaisena saattaa tarvita vähän apua, jotta uskaltaa uskoa itseensä, hän toteaa.

Nosturinkuljettajan työt tulevat jatkossakin olemaan osa hänen elämäänsä – nyt kuitenkin hänen omilla ehdoillaan ostopalveluna aiemmalle työnantajalleen.

– Olen rajannut työalueeni välille Kokkola–Seinäjoki–Pori, jotta voin ajaa kotiin työpäivän päätyttyä. Tarkoituksena on, että nosturinkuljettajan työt ovat pääasiassa lisätyötä. Sen lisäksi aion hankkia itselleni useampia erityistaitoja ja tarjota erilaisia erityispalveluita, Simon kertoo.

Pienkonehuollon lisäksi Simon aikoo keskittyä myös myrskytuhojen raivaukseen metsissä ja aikoo kevään aikana kouluttautua puunhoitajaksi.

– Toivon pääseväni tekemään yhteistyötä muiden alan yritysten kanssa ja laajentamaan verkostojani eri tavoilla.

Jopa räjäytystyöt ovat Simonin asialistalla heti sen jälkeen, kun hän on hankkinut itselleen tarvittavan panostajan pätevyyden. Pitkällä aikavälillä hän toivoo pystyvänsä hankkimaan erillisen toimitilan, eräänlaisen verstaan, mutta aluksi hän hoitaa huoltotyöt omassa autotallissaan.

Seuraava askel on yrityksen ja palveluiden markkinointi, ja saamiensa vinkkiensä perusteella hän aikoo keskittyä sosiaaliseen mediaan.

– Saan ottaa lusikan kauniiseen käteen ja ryhtyä toimeen, vaikka en henkilökohtaisesti pidä somekanavien käyttämisestä, Simon tunnustaa.

Granfors 6Simon on alun perin kouluttautunut ajoneuvoasentajaksi, mutta koska nykyautojen huoltamiselle on kovat laitteistovaatimukset, hän ei aio keskittyä henkilöautoihin vaan erilaisiin pienkoneisiin.

Hän on hyvin tyytyväinen VASEKilta saamaansa apuun ja tukeen, ja yritysneuvoja Tuija Räihä-Pundars ei ole millään lailla huolissaan Simonin tulevaisuudesta ja yrityksestä.

Yhdessä Simonin kanssa he kävivät läpi ja täydensivät yritysideaa, laativat talousarvion ja rahoitussuunnitelman, hakivat starttirahaa ja tekivät tarvittavat muutosilmoitukset yritysrekisteriin.

– Vaikka Simonilla oli jo y-tunnus, hän pystyi hakemaan starttirahaa. Se on mahdollista, jos siirtyy osa-aikaisesta yrittäjästä tai kokopäiväisestä työntekijästä kokopäiväiseksi yrittäjäksi, Tuija selventää.

– Simonilla oli jo valmiiksi hyvin suunniteltu liikeidea, johon kuuluu se, että hänellä on monta erityistaitoa. Hän on taitava ja olen varma siitä, että hänellä tulee menemään hyvin, hän toteaa.

 

Teksti: Anna Sand/bySand
Kuvat: Anna Sand sekä yksityiskuvat
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

FREYR on toimittanut Vaasaan suunnitellun akkukennotehtaan ympäristövaikutusten arviointiohjelman

27.01.2022 | Uutiset
FREYR Batteryn kennotehdasvalmistelu on Suomen ensimmäinen ison kokoluokan kennohanke, ja olemme erittäin iloisia, että valmistelu on edennyt tähän vaiheeseen.
Lue lisää

Citylogistiikka tutkimuskohteena Jaakko Hakalan opinnäytetyössä

27.01.2022 | Uutiset
Insinööri Jaakko Hakalan logistiikan tutkinto-ohjelmaan kuuluva opinnäytetyö Citylogistiikan ja sähkökäyttöisen liikkumisen tulevaisuus Vaasassa valmistui loppuvuodesta 2021. Satakunnan ammattikorkeakoulussa opiskellut vaasalainen Hakala keskittyi tutkimuksessaan selvittämään citylogistiikan ja sähköä käyttövoimanaan käyttävän liikenteen tulevaisuuden mahdollisuuksia Vaasassa.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

27.01.2022 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kun yritys kasvaa ja palkataan ensimmäinen työntekijä

26.01.2022 | Uutiset
Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on yrittäjälle melkein yhtä iso askel kuin yrittäjäksi ryhtyminenkin. Siksi se monesti pelottaa, ja päätöstä palkkaamisesta pohditaan tarkkaan ja monelta kantilta. Kuten kuuluukin!
Lue lisää

Pienten ja keskisuurten yritysten rooli tulevaisuuden globaalin vetytalouden ekosysteemissä

20.01.2022 | Uutiset
Future Cleantech Solutions -hankkeessa on tehty analyysi siitä, miten alueen pienet ja keskisuuret yritykset voivat tulevaisuudessa tulla osaksi odotettua vetytaloutta.
Lue lisää

30 vuotta tarinoita todellisesta elämästä – historian havinaa ja uusia tuulia Startian kanavissa

19.01.2022 | Uutiset
Startia on tarjonnut uusyrityspalveluja Vaasan seudulla jo 30 vuoden ajan. Suurempia juhlallisuuksia kaavaillaan Startian oikean syntymäpäivän ja syyskuun valtakunnallisen yrittäjänpäivän paikkeille, mutta ajatuksena on, että vuosipäivää huomioidaan koko vuoden 2022 ajan sosiaalisen median kanavissamme.
Lue lisää

Pohjoismaiden hiilineutraalille akkuklusterille hiilineutraalia logistiikkaa

13.01.2022 | Uutiset
Yhteiskuntamme on sähköistymässä kiihtyvällä vauhdilla. Sähköinen liikenne – puhutaan sitten sähköautoista, sähkörekoista, hybridilaivoista tai pienistä sähkölentokoneista – on tulossa osaksi arkipäivää myös Suomessa.
Lue lisää

Yksi Euroopan ensimmäisistä akkuteollisuuden anodimateriaalitehtaista suunnitteilla Vaasaan

11.01.2022 | Uutiset
Suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advances Materials ovat tehneet tonttivarauksen GigaVaasa-alueelta ja solmineet aiesopimuksen (Memorandum of Understanding) Vaasan kaupungin kanssa akkuanodimateriaalitehtaan rakentamiseksi Vaasaan.
Lue lisää