Simon panostaa erityispalveluihin

04.01.2022

Granfors 5Petsmolainen Simon Granfors on siirtynyt kokopäiväiseksi yrittäjäksi oltuaan ensin kahdeksan vuotta työsuhteessa nosturinkuljettajana. Nyt hän keskittyy pienkonehuoltoon, myrskytuhoraivaus- ja puunhoitotöihin, räjäytystöihin sekä osittain myös nosturinkuljettajan töihin yrityksessään Granfors Specialtjänster.

Pienestä suureen – niin voisi tiivistää sen kaiken, minkä parissa petsmolainen Simon Granfors puuhailee yrittäjyytensä puitteissa. Hänen tarjoamansa palvelut käsittävät kaiken muun muassa suurissa tuulivoimahankkeissa nosturinkuljettajana toimimisesta metsätyöhön ja pienkonehuoltoon. Kaiken lisäksi hän myös teroittaa luistimia, minkä parissa hän puuhaileekin juuri silloin, kun tapaamme hänet.

Eräänä lauantaina Petsmon luistelurata on täynnä lapsia ja aikuisia. Simon Granfors on paikalla tarjoamassa luistimien teroitusta kaikille halukkaille, sillä hänellä on työhön tarvittava laite.

– Hankin sen joskus aiemmin, kun itse kyllästyin tylsiin luistimiin, Simon kertoo.

Arkipäivät hän viettää suurimmaksi osaksi selkeästi isompien töiden parissa. Viimeiset kahdeksan vuotta Simon on työskennellyt nosturinkuljettajana, ja työkenttä on käsittänyt käytännössä koko Pohjolan. Se on tarkoittanut pitkiä työpäiviä ja paljon aikaa poissa perheen luota. Jotta hän saisi säänneltyä työaikaansa enemmän ja saisi enemmän vaihtelua, Simon päätti jonkin aikaa sitten herättää yrityksensä taas eloon. Yritys oli ollut jäissä lähes kymmenen vuotta.

– Hankin y-tunnuksen jo vuonna 2009 ennen kuin sain vakituisen työn. Olen alun perin koulutukseltani ajoneuvoasentaja. Nyt olin siinä pisteessä, että halusin tosissani kokeilla siipiäni, ja saatuani Granfors 10vinkkejä veljeltäni ja parturiltani otin yhteyttä Startiaan ja VASEKiin saadakseni apua alkuun – ei pelkästään papereiden kanssa, vaan myös saadakseni potkun takamukselle. Pohjalaisena saattaa tarvita vähän apua, jotta uskaltaa uskoa itseensä, hän toteaa.

Nosturinkuljettajan työt tulevat jatkossakin olemaan osa hänen elämäänsä – nyt kuitenkin hänen omilla ehdoillaan ostopalveluna aiemmalle työnantajalleen.

– Olen rajannut työalueeni välille Kokkola–Seinäjoki–Pori, jotta voin ajaa kotiin työpäivän päätyttyä. Tarkoituksena on, että nosturinkuljettajan työt ovat pääasiassa lisätyötä. Sen lisäksi aion hankkia itselleni useampia erityistaitoja ja tarjota erilaisia erityispalveluita, Simon kertoo.

Pienkonehuollon lisäksi Simon aikoo keskittyä myös myrskytuhojen raivaukseen metsissä ja aikoo kevään aikana kouluttautua puunhoitajaksi.

– Toivon pääseväni tekemään yhteistyötä muiden alan yritysten kanssa ja laajentamaan verkostojani eri tavoilla.

Jopa räjäytystyöt ovat Simonin asialistalla heti sen jälkeen, kun hän on hankkinut itselleen tarvittavan panostajan pätevyyden. Pitkällä aikavälillä hän toivoo pystyvänsä hankkimaan erillisen toimitilan, eräänlaisen verstaan, mutta aluksi hän hoitaa huoltotyöt omassa autotallissaan.

Seuraava askel on yrityksen ja palveluiden markkinointi, ja saamiensa vinkkiensä perusteella hän aikoo keskittyä sosiaaliseen mediaan.

– Saan ottaa lusikan kauniiseen käteen ja ryhtyä toimeen, vaikka en henkilökohtaisesti pidä somekanavien käyttämisestä, Simon tunnustaa.

Granfors 6Simon on alun perin kouluttautunut ajoneuvoasentajaksi, mutta koska nykyautojen huoltamiselle on kovat laitteistovaatimukset, hän ei aio keskittyä henkilöautoihin vaan erilaisiin pienkoneisiin.

Hän on hyvin tyytyväinen VASEKilta saamaansa apuun ja tukeen, ja yritysneuvoja Tuija Räihä-Pundars ei ole millään lailla huolissaan Simonin tulevaisuudesta ja yrityksestä.

Yhdessä Simonin kanssa he kävivät läpi ja täydensivät yritysideaa, laativat talousarvion ja rahoitussuunnitelman, hakivat starttirahaa ja tekivät tarvittavat muutosilmoitukset yritysrekisteriin.

– Vaikka Simonilla oli jo y-tunnus, hän pystyi hakemaan starttirahaa. Se on mahdollista, jos siirtyy osa-aikaisesta yrittäjästä tai kokopäiväisestä työntekijästä kokopäiväiseksi yrittäjäksi, Tuija selventää.

– Simonilla oli jo valmiiksi hyvin suunniteltu liikeidea, johon kuuluu se, että hänellä on monta erityistaitoa. Hän on taitava ja olen varma siitä, että hänellä tulee menemään hyvin, hän toteaa.

 

Teksti: Anna Sand/bySand
Kuvat: Anna Sand sekä yksityiskuvat
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Digitaitoja matkailualan yrityksille

23.05.2022 | Uutiset
Matkailuyrittäjät kokoontuivat huhtikuun lopussa Kyrönmaan matkailuhankkeen kutsumana Laihian Ruutinkartanolle 1dea-konsultointitoimiston Mathias Hasselblattin ja Teemu Lönnmarkin vetämään tilaisuuteen Digitaitoja matkailualan yrityksille. Tavoitteena oli auttaa matkailualan yrityksiä digitaalisuuden kehittämisessä.
Lue lisää

Asiakas ei maksa ilmasta — Creamarketing haluaa ymmärtää asiakkaan erityispiirteet

16.05.2022 | Uutiset
Ammattiylpeys, osaaminen, huolellisuus ja asiakaspalvelu. Muun muassa nämä termit nousevat esiin, kun toimitusjohtaja Karl-Johan Smeds ja projektipäällikkö Tina Storsjö kuvailevat Creamarketing Oy:tä verkkopohjaisten markkinointiratkaisujen tuottajana.
Lue lisää

Vakuutukset kuntoon, yrittäjä!

13.05.2022 | Uutiset
Startian asiantuntijakumppani, vakuutusyhtiö LähiTapiola auttaa Startian asiakkaita varautumaan tulevaan ja turvaamaan yrityksen jatkuvuuden. Miten yrittäjän vakuutukset eroavat tavallisen Matti ja Maija Meikäläisen vakuutuksista? LähiTapiola Pohjanmaan liiketoimintajohtaja Tapio Mäkelä vastaa:
Lue lisää

Vaasan ekosysteemisopimuksella edistetään niin kansallista kuin alueellistakin vihreää siirtymää

13.05.2022 | Uutiset
Vaasan seudulla on jo pitkään tehty laajaa yhteistyötä ekosysteemimallin mukaisesti, mutta nyt vuosien 2021–2027 ajalle ulottuvan Ekosysteemisopimuksen mukaisesti yliopistokaupunkien kanssa luotiin erilliset sopimukset.
Lue lisää

Kysy, kysy ja kysy!

11.05.2022 | Uutiset
Bäck & Vilén Yrityspalvelut Oy on Vaasassa täyden palvelun tilitoimisto, jolla on sivutoimipiste Pörtomissa. Bäck & Vilén on myös yksi Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppaneista. Yhtiön toimitusjohtaja Johan Hällmark sanoo, että tilitoimiston työssä painotetaan nykyään paljon sitä, että asiakas saa hyvät taloushallinnon rutiinit.
Lue lisää

Yrityksen sopimukset kannattaa räätälöidä oman alan ja yritystoiminnan tarpeet huomioiden

09.05.2022 | Uutiset
Yrittäjänä vältät sopimuksiin liittyvät sudenkuopat, kun tarkistat huolellisesti omaa alaasi koskevat määräykset ja räätälöit sopimukset sekä niiden ehdot vastaamaan oman yritystoiminnan tarpeita, muistuttivat asianajaja Oskar Sundback ja juristi Anna Harkkila Paperit kuntoon! -luentosarjan kolmannessa osassa Yrityksen omat sopimukset. Luentosarjan järjestivät yhteistyössä Uusyrityskeskus Startia ja Asianajotoimisto Näsman & Båsk Oy.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

09.05.2022 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Toimi ajoissa maksuvaikeuksissa

04.05.2022 | Uutiset
Jos yrityksesi on ajautunut maksuvaikeuksiin, jotka eivät ole pelkästään väliaikaisia, on korkea aika toimia. Tässä artikkelissa kerrotaan lyhyesti, mitä yrityssaneeraus tarkoittaa ja miten se tapahtuu käytännössä. A ja o näissä tilanteissa on ajoissa toimiminen, koska onnistuneen saneerauksen toteuttaminen vaikeutuu tai se mahdotonta toteuttaa, jos liiketoiminta on kärsinyt liian kauan.
Lue lisää