Siis mikä asiantuntijalähete?

29.11.2017

Asiakastietolomake fiMuista ensikäynnillä ruksia asiakastietolomakkeen kohta asiantuntijalähetteistä. Voit myös perua suostumuksen myöhemmin, lähetteet eivät sido asiakasta mitenkään.

Yritysneuvoja ja asiakas ovat keskustelleet yrityksen perustamisasioiden yhteydessä markkinoinnista, vakuutuksista, toimitiloista, kirjanpidosta ja rahoituksesta. Tapaamisen loppupuolella yritysneuvoja kysäisee: ”Sopiiko, että laitan näistä lähetteen asiantuntijalle?” Siis mikä asiantuntijalähete, mistä oikein on kyse?

Uusyrityskeskus Startian palvelut aloittaville yrittäjille ovat maksuttomia, samoin yrittäjien käytössä on maksutta myös pitkä rivi yhteistyökumppaneita, jotka ovat solmineet yhteistyösopimuksen Startian kanssa. Asiantuntijakumppanit edustavat eri aloja kuten esimerkiksi tilitoimistoja, pankkeja, vakuutusyhtiöitä, kiinteistönvälittäjiä, markkinointiammattilaisia, IPR-asiantuntijoita ja lakitoimistoja.

– Yhden tai useamman neuvontatapaamisen yhteydessä sivutaan montaa eri asiaa, ja mieluusti ohjaamme – asiakkaan suostumuksella toki – asiakkaan esimerkiksi pankkiin keskustelemaan tarkemmin eri rahoitusvaihtoehdoista tai tilitoimistoon pohtimaan tarvetta kirjanpidolle ja tai muille taloushallintapalveluille. Lähetämme täältä meiltä asiakkaan yhteystiedot ja tiivistelmän perustettavan yrityksen alasta ja tilanteesta asiantuntijakumppanillemme, ja he ottavat suoraan asiakkaaseen yhteyttä, yritysneuvoja Sari Saarikoski kertoo.

– Ensimmäiset tapaamiset ja alkukartoitukset asiantuntijan kanssa ovat aina maksuttomia. Asiakas voi itse päättää lähteekö asiantuntijayrityksen asiakkaaksi alkukartoituksen ja -tapaamisen jälkeen. Lähetteet eivät sido asiakasta mitenkään, Saarikoski vakuuttaa.

Kupongit fi– Asiakkaiden tilanteet ja etenemistahdit yrityksen perustamisen kanssa vaihtelevat paljon, joten ensimmäisen käynnin jälkeen ei välttämättä vielä nähdä tarvetta kaikille asiantuntijapalveluille, mutta seuraavien käyntien jälkeen lähetteitä lähetetään lisää sitä mukaa kun tarvetta tulee, Startian johtaja Tommi Virkama kertoo.

– Asiantuntijakumppanit ovat meille tosi tärkeitä, sillä jätämme mielellämme esimerkiksi vakuutusyhtiölle tulevan yrittäjän vakuutustarpeen kartoittamisen. Liiketoimintasuunnitelman laatimisen yhteydessä keskustellaan markkinoinnista ja markkinointisuunnitelman laatimisesta, mutta markkinointikeinoja on erilaisia lähes yhtä monta kuin on yrittäjääkin, joten markkinoinnin asiantuntija on silloin oikea taho auttamaan, kun paneudutaan asiaan syvällisemmin, Virkama jatkaa.

Muutamat asiantuntijoista pitävät myös VASEKin tiloissa maksuttomia vastaanottopäiviä, joihin voi varata ajan VASEKilta. Samoin uusille Startia-asiakkaille jaettavissa infokansioissa on mukana etukuponkeja, jotka kannattaa hyödyntää.

 

Startian asiantuntijakumppanit

Asiantuntijakumppaneiden maksuttomat neuvonnat löydät tapahtumakalenterista

Muista myös Lakimiehen sparrausapu

 

[contact_member,name=Tommi Virkama,id=14,details=Name]

[contact_member,name=Sari Saarikoski,id=17,details=Name]

StartiaUYKIns 400px

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää