Maailman suurimpien logistiikkamessujen tarjonta houkutti

10.06.2013

Kesäkuun alussa järjestetty München Transport and Logistics on maailman suurin logistiikkaan, liikkuvuuteen, IT:hen ja toimitusketjunhallintaan keskittyvä messutapahtuma. NLC-projektin puitteissa messuille osallistui satama- ja terminaalijohtajia yhdessä VASEKin edustajien kanssa. Matkan tarkoituksena oli luoda uusia kontakteja ja tiedottaa Norjan, Ruotsin, Suomen ja Venäjän yhdistävästä kansainvälisestä NLC-kuljetusväylästä, sekä jakaa messuvieraille alueen kuulumisia kuljetus- ja logistiikka-alalla.

Mo i Rana Havnin satamapäällikkö Herman Breilandin mielestä messukäynti kannatti. Häntä miellytti erityisesti messujen kattava tarjonta näytteilleasettajia.
- Pystyimme samaistumaan moniin mielenkiintoisiin näytteilleasettajiin, joiden kanssa vaihdoimme kokemuksia, Breiland huomauttaa.

München Transport and Logistics- messuilla oli kattava tarjonta ylellisiä osastoja.

Myös Mosjøen Havnin satamapäällikkö Kurt Jessen Johansson yhtyi Breilandin näkemykseen:
- Messut ovat erinomainen tilaisuus alan uusimpien asioiden oppimiseen, asiakkaiden tapaamiseen ja uusien kontaktien solmimiseen. Kannattaa varata muutama tapaaminen jo etukäteen, esimerkiksi eri varustamoiden kanssa, niin saa messuista enemmän irti, hän vinkkaa.

Suurin osa messujen näytteilleasettajista oli panostanut ylelliseen osastoon, minkä vuoksi pienempien ja vähemmän kalliiden osastojen oli vaikeaa saada huomiota osakseen.
- Useammalla Norjan satamista oli yhteinen osasto. Ratkaisu oli onnistunut, sillä se nosti yksittäisten satamien näkyvyyttä, toteaa Vaasan satamajohtaja Teijo Seppelin.

NLC Storumanin terminaalijohtaja Johnny Holmgren oli Seppelinin kanssa samaa mieltä. Holmgren alleviivasi erityisesti sitä hyötyä, mikä saatiin eri satama- ja terminaalijohtajien mukanaolosta NLC-kuljetusväylän näkyvyyden lisäämisessä. Holmgren painottaa myös, että messukävijän kannattaa valmistautua huolella ja päättää etukäteen, millä osastoilla hän haluaa käydä.

Useammalla Norjan satamista oli yhteinen osasto.

Kestävä kehitys osittain itsestäänselvyys

Messuilla kestävä kehitys, joka oli yksi suurimpia yksittäisiä mainittuja trendejä, olisi ansainnut enemmän näkyvyyttä. Vaikutti siltä että kiinnostus kestävän kehityksen trendiin oli hiipunut vuoden 2011 messuihin verrattuna, sillä foorumeissa ja osastoilla käytiin vähemmän keskustelua vihreästä ajattelusta.
- Voisiko olla niin, että kestävä kehitys on osittain jo itsestäänselvyys? Tämän vuoksi trendi ei ehkä ollut yhtä näkyvässä asemassa kuin aikaisemmin, pohtii logistiikka-asiantuntija Riitta Björkenheim VASEKilta.

Logistiikan ja IT: n yhdistäminen herätti keskustelua sekä foorumeissa että näyttelyosastoilla.
- Intermodaliteetin eli kuljetustekniikan kehitystä käsittelevässä foorumissa painotettiin sitä, että kehitettäviä alueita on vielä paljon. Muun muassa muiden alojen keksintöjen siirtäminen logistiikkaan puhutti, kuten esimerkiksi se, että älypuhelinten appien kehittämisen yhteydessä voitaisiin huomioida myös logistiikkakysymyksiä, logistiikka-asiantuntija Anna Måtts kertoo.

Messut houkuttivat Müncheniin 53 000 kävijää ja 2013 näytteilleasettajaa. Näytteilleasettajat tulivat 63 eri maasta, ja esimerkiksi Kiinasta, Ranskasta, Venäjältä ja Turkista kotoisin olevien näytteilleasettajien määrä kasvoi vuoden 2011 messuihin verrattuna. Tämän vuoden messujen suurimmat esiin nostetut trendit olivat Venäjän ja Aasian markkinat, kestävyys, IT ja telematiikka eli langattoman viestinnän ja paikkatiedon yhdistäminen informaatioteknologian ja automatiikan avulla. Näyttelyiden rinnalla järjestettiin monia foorumeita, jotka keskittyivät kuljetusvälineisiin ja tiettyihin maihin. Seuraavan kerran messut järjestetään 5.–8. toukokuuta 2015.

 

Vasemmalta: Johnny Holmgren, Riitta Björkenheim, Herman Breiland, Anna Måtts, Teijo Seppelin 
ja Kurt Jessen Johansson osallistuivat logistiikkamessuille kesäkuussa.

Lisätietoja messuista löydät tästä.

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää