Hirsimaki Ostberg tonttipaiva

Lakeuden Ympäristöhuolto on varannut taustalla näkyvän tontin. Toimitusjohtaja Timo Hirsimäki ja VASEKin Göran Östberg tutkailevat alueen karttaa.

Mustasaaren Lintuvuoren teollisuusalueella 13.6. järjestetty yritystonttien esittelypäivä onnistui erinomaisesti, sillä kolme yritystä varasi tontin alueelta. Alueen yritystonteista 11 on varattu kiertotalouden alalla toimiville yrityksille, joista ensimmäisenä alueelle sijoittuu Seinäjoella ja Ylistarossa toimiva Lakeuden Ympäristöhuolto Oy.

yleisoa 600px

Lakeuden Ympäristöhuolto Oy on erikoistunut kaupan, teollisuuden ja rakentamisen tuottamien jätemateriaalien käsittelyyn, prosessointiin, uudelleenkäytön valmisteluun, kierrätykseen ja kierrätysmateriaalien tuotteistamiseen. Se teki päätöksen Mustasaareen sijoittumisesta nopeasti saatuaan yhteydenoton Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin kiertotalouden projektipäällikkö Göran Östbergiltä.

– Östberg otti meihin yhteyttä ja kertoi alueesta. Yrityksellämme on asiakkaita tällä seudulla, joten päätös Lintuvuoreen sijoittautumisesta oli helppo tehdä, Lakeuden Ympäristöhuollon toimitusjohtaja Timo Hirsimäki sanoo.

Alueella on myös useita yrityksiä, joiden kanssa Lakeuden Ympäristöhuolto voi tehdä yhteistyötä, kuten Stormossen.
– Olen keskustellut myös muiden yritysten kanssa yhteistyöstä, ja muutama muukin on ollut kiinnostunut sijoittautumaan Lintuvuoreen, Hirsimäki kertoo.

Lakeuden Ympäristöhuolto jättää rakentamiseen tarvittavat lupahakemukset kesän aikana, ja Hirsimäki toivoo uuden hallin valmistuvan alueelle keväällä 2019. Tulevaisuudessa yritys aikoo panostaa entistä enemmän muovin jatkokäsittelyyn, ja se etsiikin uusia yhteistyökumppaneita siihen liittyen.

Tonttien esittelypäivässä kävi noin 60 Lintuvuoren teollisuusalueesta kiinnostunutta.

Lintuvuoreen hyvät liikenneyhteydet

Tonttipäivä oli hyvä tilaisuus yrityksille tutustua Lintuvuoreen, ja paikalla kävi noin 60 kiinnostunutta. Yrittäjät pystyivät tapaamaan samalla kertaa kunnan virkamiehiä ja teollisuushalleja rakentavan yrityksen edustajan.

– Lintuvuoren yritystonteille on vedetty valmiiksi vesi ja sähkö, ja tiet on rakennettu. Yritysten on todella helppoa tulla tänne, sanoo Östberg.

Niiden lisäksi Lintuvuoren etuna on tonttien suuri pinta-ala sekä sataman ja lentokentän läheisyys.

– Hyvät liikenneyhteydet ovat tärkeitä erityisesti kiertotalousalan yrityksille, sillä ne kuljettavat paljon tuotteita ja raaka-aineita, Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkö Matias Båsk sanoo.

Tällä hetkellä Lintuvuoren teollisuusalueella on haettavissa 31 tonttia, mutta alueella on tilaa jopa 60 tontille.

Båsk toivoo, että uudet yrittäjät sekä uusia tiloja yritykselleen kaipaavat sijoittautuvat teollisuusalueelle. Hänen mukaansa tonttitilanne on muutenkin Mustasaaressa erinomainen, sillä kiertotaloustonttien lisäksi tarjolla on muun muassa tontteja toimistoille ja muille liiketiloille.
Seuraavaksi Kiertotalous Mustasaari -hankkeen työ jatkuu etsimällä uusia yrityksiä, jotka haluavat sijoittua alueelle.

Matias Bask lintuvuoressa

Matias Båskin mukaan tonttitilanne on Mustasaaressa erinomainen.

Lisätietoja

Goran Ostberg
Göran Östberg
Projektipäällikkö
+358 500 366 097
Kiertotalous Mustasaari

Kiertotalous Mustasaari -hankkeen tavoitteena on luoda pohjaa Vaasan seudun kiertotalouden keskittymälle, etsiä uutta ja kasvavaa kiertotalouden liiketoimintaa Vaasan seudulle sekä kartoittaa nykyisiä materiaalivirtoja. Hanketta hallinnoi Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja sen rahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahaston lisäksi myös Mustasaaren kunnasta.

EU EAKR FI vertical 20mm rgbVipuvoimaaEU 2014 2020 rgbliitonlogo kaksikielineni300RGB

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle