Hirsimaki Ostberg tonttipaiva

Lakeuden ympäristöhuolto har reserverat tomten som syns på bakgrunden. Företagets vd Timo Hirsimäki och VASEKS Göran Östberg studerar kartan över området.

Tomtförsäljningsdagen 13.6 på Fågelbergets industriområde i Korsholm var mycket framgångsrik, eftersom tre företag reserverade tomter på området. Av alla tomterna på området är 11 reserverade för företag inom cirkulär ekonomi. Det första företaget som kommer att etablera sig i området är Lakeuden Ympäristöhuolto Oy, som redan har verksamhet i Seinäjoki och Ylistaro.

yleisoa 600px

Lakeuden Ympäristöhuolto Oy har specialiserat sig på att hantera, sortera, bearbeta, återanvända och göra produkter för återanvändning av det avfallsmaterial som kommer från affärer, industrier och byggbranschen. Företaget fattade beslut om att etablera sig i Korsholm snabbt efter att ha blivit kontaktat av Göran Östberg, som är projektchef för cirkulär ekonomi på Vasaregionen Utveckling Ab VASEK.
– Östberg kontaktade oss och berättade om det här industriområdet. Vårt företag har kunder i denna region, så det var lätt att fatta beslut om etablering på Fågelberget, säger Timo Hirsimäki från Lakeuden Ympäristöhuolto.

Därtill finns det flera företag på området, som Lakeuden Ympäristöhuolto kan samarbeta med, såsom Stormossen.

– Jag har diskuterat samarbetsmöjligheter med andra företag, och några har varit intresserade av att etablera sig på Fågelberget, berättar Hirsimäki.

Under sommaren ska Lakeuden Ympäristöhuolto lämna in alla tillståndsansökningar, som behövs för byggandet, och Hirsimäki hoppas att den nya hallen skulle vara färdig under våren 2019. I framtiden avser företaget att investera allt mer i plasthantering och kommer att söka nya samarbetspartners i detta avseende.

Omkring 60 intresserade personer besökt visningstillfället av tomterna på Fågelbergets industriområden.

Goda transportförbindelser till Fågelberget

Tomtförsäljningsdagen var ett bra tillfälle för företag att bekanta sig med Fågelberget och det var cirka 60 intresserade som deltog i tillfället. Företagarna kunde på samma gång träffa både kommunens tjänstemän och en representant för ett företag som bygger industrihallar.

– Vatten och el har redan dragits fram till tomterna på Fågelberget och vägarna har byggts. Det är verkligen lätt för företag att komma hit, säger Östberg.

Dessutom har Fågelberget fördelen med de stora tomterna och närheten till hamnen och flygplatsen.

– Goda transportförbindelser är viktiga särskilt för företag inom cirkulär ekonomin, eftersom de transporterar stora mängder produkter och råmaterial, säger Korsholms kommuns näringslivschef Matias Båsk.

För närvarande kan 31 industritomter sökas på Fågelberget, men området har plats för upp till 60 tomter.

Båsk hoppas att alla nya företagare och de som söker nya lokaler för sina företag, kommer att etablera sig på industriområdet. För övrigt är tomtsituationen i Korsholm förträfflig, då det finns tomter förutom för cirkulär ekonomi, även för kontors- och andra affärslokaler.
Härefter fortsätter Cirkulär Ekonomi Korsholm-projektets arbete genom att leta efter nya företag som vill etablera sig i området.

Matias Bask lintuvuoressa

Enligt Matias Båsk är Korsholms tomtsituation ypperlig.

Mer information

Goran Ostberg
Göran Östberg
Projektchef
+358 500 366 097
Cirkulär ekonomi Korsholm

Målet med projektet Cirkulär Ekonomi Korsholm är att skapa en grund för ett kluster inom cirkulär ekonomi i Vasaregionen, att hitta ny och växande affärsverksamhet inom branschen och att kartlägga det aktuella materialflödet. Projektet administreras av Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och finansieras förutom av Europeiska regionala utvecklingsfonden även av Korsholms kommun.

EU EAKR SV vertical 20mm rgbhavkraftEU 2014 2020 rgbliitonlogo kaksikielineni300RGB

‹ Gå till "Nyheter"