Koko Suomi voi nyt äänestää maailman onnellisinta ihmistä

15.09.2021

hero kuva step 2

Katso videosarja Maria Veitolan vierailusta

Toimittaja Maria Veitola vieraili elokuussa Vaasan seudulla syventyäkseen maailman onnellisimman paikan onnellisuuteen. Veitola tapasi etsintäkuulutuksen kautta löydetyt kolme vaasanseutulaista, jotka ovat ehdolla maailman onnellisimmaksi ihmiseksi. Vierailuista kootun Maria & maailman onnellisimmat -videosarjan perusteella jokainen voi äänestää kolmikosta mielestään onnellisinta.

Videosarjassa toimittaja Maria Veitola syventyy vaasalaiseen onnellisuuteen vierailemalla Maija Mäen, Anni Ruostekosken ja Sebastian da Costan luona. Videoiden perusteella suomalaiset voivat äänestää, kuka kolmikosta on maailman onnellisin.

– Heistä jokaisella on tarinansa ja oivalluksensa onnellisesta elämästä, mutta mielestäni kolmikkoa yhdistää poikkeuksellinen yhteys itseensä. He luottavat siihen, että elämässä voi ja saa tehdä asioita, jotka kumpuavat sisimmästä, Veitola ihastelee.

Veitola vieraili Mäen, Ruostekosken ja da Costan luona elokuussa. Heidät oli valittu ehdolle maailman onnellisimmaksi ihmiseksi yli sadan ilmoittautuneen ja ilmiannetun joukosta. Toukokuussa julkaistussa etsintäkuulutuksessa maailman onnellisimman ihmisen haku rajattiin Vaasan seudulle, koska Vaasan tavoitteena on olla maailman onnellisimman maan onnellisin kaupunki. Vaasalaisten onnellisuutta on kehitetty syksystä 2020 lähtien onnellisuusprofessori Markku Ojasen opastamana.

– Mikä on perheen, luonnon, kotiseudun ja arvojen merkitys onnellisuudelle? Voiko onnellisuutta opettaa tai voiko sitä siirtää lapsilleen? Videosarjassa nousee esiin aitoja ja syvällisiä pohdintoja. Maailman onnellisinta voi äänestää vaikkapa sillä perusteella, kenen video sykähdyttää, kiehtoo tai inspiroi eniten. Meistä jokainenhan kokee onnellisuuden eri tavalla, Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén evästää.

– Tutkimusten mukaan hyvät teot lisäävät onnellisuutta. Onnellisimman ihmisen etsintä on Vaasan teko kaikille suomalaisille. Haluamme lisätä henkilötarinoista löytyvien oivallusten kautta suomalaisten onnellisuutta sekä muuttaa perinteistä ajatusta siitä, että onneaan ei saisi näyttää, taustoittaa Forsén.

Onnellisin julkistetaan lokakuussa Strömsössä

Maailman onnellisinta ihmistä voi äänestää osoitteessa maailmanonnellisinkaupunki.fi. Äänestys päättyy 2. lokakuuta Vaasan tutkimusmatkan huipentuessa Onnellisuusiltaan idyllisessä Strömsö-huvilassa. Vaasan 415-vuotispäivänä järjestettävää Onnellisuusiltaa voi seurata suorana tutussa osoitteessa maailmanonnellisinkaupunki.fi sekä Vaasan kaupungin Instagramissa.

– Maria Veitolan juontaman verkkolähetyksen pääosassa on tietysti onnellisuus. Finaalikolmikko Anni, Maija ja Sebastian sekä professori Markku Ojanen keskustelevat Marian kanssa yhteisen seikkailumme oivalluksista ja siitä, minkälaista on onnellinen ja sujuva arki Vaasan seudulla, kertoo Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus.

Onnellisuusillan ja tutkimusmatkamme tärkein kysymys on kuitenkin se, mitä olemme yhdessä oppineet onnellisuudesta. Me Vaasan seudulla haluamme, että mahdollisimman moni on mahdollisimman onnellinen, toteaa Kattelus.

Maailman onnellisimmaksi ihmiseksi äänestetty saa elinikäisen käyttöoikeuden Vaasan kulttuuri- ja liikuntapalveluihin.

Tästä on kyse:

  • Tavoite maailman onnellisimman maan onnellisimmasta kaupungista on kirjattu Vaasan kaupungin strategiaan, ja asukkaiden onnellisuutta seurataan vuosittain onnellisuustutkimuksen avulla.
  • Vaasalaisten onnellisuutta pyritään kehittämään onnellisuutta vuosikausia tutkineen emeritusprofessori Markku Ojasen johdolla.
  • Toukokuussa 2021 Vaasa julkaisi maailman onnellisimman ihmisen etsintäkuulutuksen. Tuntomerkkeinä olivat asuinpaikka Vaasan seudulla sekä kyky kokea tyytyväisyyden, merkityksellisyyden ja onnen tunteita sekä taito levittää hyvää energiaa myös ympärilleen.
  • 115 ilmoittautuneen ja ilmiannetun joukosta valittiin professori Markku Ojasen johdolla kolme finalistia. Elokuussa he saivat vieraakseen toimittaja Maria Veitolan.
  • Veitolan vierailuista koottiin kolmiosainen videosarja Maria & maailman onnellisimmat. Videoiden perusteella kuka tahansa voi äänestää kolmikosta suosikkiaan maailman onnellisimmaksi.
  • Maailman onnellisin ihminen julkistetaan Vaasan Strömsössä 2. lokakuuta Onnellisuusillassa, jota voi seurata suorana verkkolähetyksenä osoitteessa maailmanonnellisinkaupunki.fi.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Dermoshopille valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2021

25.09.2021 | Uutiset
Vahva Dermosil-brändi ja verkkokauppa ovat Dermoshopin menestyksen kivijalat. Yritys lanseerasi ensimmäisen version verkkokaupasta jo 25 vuotta sitten.
Lue lisää

Kestävä Pohjanmaa-hanke mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9.

21.09.2021 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke on mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9. Maakunnan yhteisellä tapahtumaviikolla matkailualan parissa työskenteleville tarjotaan erinomainen tilaisuus kuulla muun muassa Miksi toiminta kestävän matkailun periaatteiden mukaan on yhä tärkeämpää sekä Sustainable Travel Finland (STF) vastuullisen matkailun ohjelman merkityksestä kilpailukeinona
Lue lisää

Gårds Smak Startian vuoden 2021 uusyrittäjä Vaasanseudulla

20.09.2021 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia on valinnut Vöyriläisyritys Gårds Smak Oy:n vuoden 2021 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla.
Lue lisää

Koko Suomi voi nyt äänestää maailman onnellisinta ihmistä

15.09.2021 | Uutiset
Toimittaja Maria Veitola vieraili elokuussa Vaasan seudulla syventyäkseen maailman onnellisimman paikan onnellisuuteen. Veitola tapasi etsintäkuulutuksen kautta löydetyt kolme vaasanseutulaista, jotka ovat ehdolla maailman onnellisimmaksi ihmiseksi. Vierailuista kootun Maria & maailman onnellisimmat -videosarjan perusteella jokainen voi äänestää kolmikosta mielestään onnellisinta.
Lue lisää

Energy Academy kokoaa Vaasan seudun kärkiyritykset ja korkeakoulut ainutlaatuiseen yhteistyöhön

13.09.2021 | Uutiset
Pohjoismaiden energiapääkaupungissa Vaasassa on kasvava energiaklusteri, ja uutiset akkuteollisuusalueen kehityksestä vahvistavat seudun hyviä tulevaisuuden näkymiä. Uudella korkeakoulujen ja yritysten yhteisellä Energy Academy -toimintamallilla lisätään entisestään alueen vetovoimaa opiskelijoille ja valmistuneille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

09.09.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Erämaa ja luonto työpaikkana

08.09.2021 | Uutiset
Puolitoista vuotta sitten maailma muuttui, ja moni joutui yllättäen kohtaamaan uuden ja erilaisen arjen. Niinpä keväällä 2020 metsä ja luonto olivat ratkaisevassa roolissa monen suomalaisen hyvinvoinnissa, ja kiinnostus ulkoiluharrastukseen on kasvanut edelleen siitä lähtien. Erä- ja tunturiopas Fred Södergran oli vuotta aiemmin perustanut oman yrityksen, ja nyt hän odottaa innolla pääsevänsä laajentamaan liiketoimintaansa ja ratsastamaan sen suuren ulkoilukiinnostuksen aallonharjalla, joka...
Lue lisää

Yrittäjien välisillä asiakirjoilla vältetään ristiriitatilanteita

07.09.2021 | Uutiset
Osakassopimus, yhtiöjärjestys ja yhtiösopimus ovat keinoja välttää riskejä, jotka realisoituvat, jos omistajien välille syntyy ristiriitoja, muistutti asianajaja Oskar Sundback Paperit kuntoon! -luentosarjan toisessa osassa Yrittäjien väliset oikeudelliset asiakirjat. Luentosarjan järjestivät yhteistyössä Uusyrityskeskus Startia ja Asianajotoimisto Näsman & Båsk Oy.
Lue lisää