Kokeneen yritysjohtajan sparrausta maksutta – yrityskummi myös sinulle?

17.02.2021

Yrityskummit

Tuleeko sinulla yritystoiminnan pyörittämisen arjessa ikinä sellaisia hetkiä, että mietit miten edetä: on vaikkapa kaksi vaihtoehtoa – lähteä oikealle tai vasemmalle? Haluat vahvistuksen omalle näkemyksellesi. Tai ihmetteletkö yrityksesi kulurakennetta ja sitä, miten ihmeessä saisit kulut kuriin?  Tai haluat yksinkertaisesti ulkopuolisen pallotteluseinän, kun mietit yritystoimintasi kehittämistä. Muun muassa näissä kaikessa kummi voi auttaa.

Pohjanmaan Yrityskummit ovat kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva henkilöverkosto. Yrityskummit tarjoavat osaamistaan ja kokemustaan maksuttomasti yrittäjävetoisten mikro- ja pienyritysten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi.

Seuraavia kommentteja olemme kuulleet yrityskummin kanssa asioita pohtineilta yrittäjiltä:

Halusin apua päätöksentekoon ennen kaikkea sellaiselta ihmiseltä, joka osaa katsoa yrittäjyyttä ja minun tilannettani kokonaisuutena.

Valtavasti kysymyksiä ja epävarmoja ajatuksia pyöri mielessäni, ja en osannut tehdä päätöstä itsenäisesti.

Kummi kysyi minulta asioita kuten: “Mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua?” “Mitä ajattelet vuoden päästä, jos et aloita yrittäjänä?” “Mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?”

Yrityskummin avulla kykenin kartoittamaan omat ajatukseni ja tilanteeni paremmin, ja katsomaan tilannetta uusista kulmista.

Oman yrittäjäkokemuksensa kautta kummi tuki ajatustani siitä, että yritys voisi olla kannattava niillä suunnitelmilla, joita minulla yritystoimintaa kohtaan oli.

En olisi ryhtynyt yrittäjäksi ilman yrityskummin tukea.

Tarvitsin asiantuntijan apua päätökseen, joka on niin valtava, ja Pohjanmaan Yrityskummien kautta onneksi sitä apua sain.

Kiinnostuitko asiasta? Ota yhteys Pohjanmaan yrityskummikoordinaattoriin!

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilastotietoa Vaasan seudusta – tuoretta tietoa kaikkien käyttöön

26.02.2021 | Uutiset
VASEK on julkaissut sivuillaan tietopalvelun, johon on kerätty tärkeimpiä Vaasan seutua kuvaavia tilastoja väestöön, työllisyyteen, yritystoimintaan ja aluetalouteen sekä alueen vetovoimaan liittyen.
Lue lisää

MoveIT-työpajassa luotiin hiilineutraalin liikenteen tiekarttaan tavoitteita ja välipysäkkejä

25.02.2021 | Uutiset
Hiilineutraalin liikkumisen työpajaan 18.2. oli kutsuttu koolle erityisesti hankealueen maaseutukuntien edustajia keskustelemaan työn alla olevan Vähähiiliset liikennepalvelut Vaasan seudulla 2030 -tiekartan tiimoilta seudun yhteisistä tavoitteista ja välipysäkeistä ennen vuotta 2030.
Lue lisää

West Coast Rib Charter jatkaa investointeja – nyt hydrokopteriin

25.02.2021 | Uutiset
West Coast Rib Charter Molpesta on viime kesästä lähtien – ensimmäisenä yrityksenä Pohjanmaalla – tarjonnut veneretkiä rib-veneellä. Nyt yritys voi viimeisimmän investointinsa – hydrokopterin – ansiosta tarjota retkiä merelle myös talvikauden aikana.
Lue lisää

Pohjanmaa matkalla muutokseen -kestävän kehityksen ja kiertotalouden tiekartta työkalu yrityksille

24.02.2021 | Uutiset
CERM-hankkeen toimijat VASEK, Concordia, Dynamo Närpes ja Kristiinankaupungin elinkeinokeskus ovat julkaisseet yli 80-sivuisen tiekartan auttamaan yrityksiä viemään yritystään ja toimintaansa kohti kiertotaloutta ja kestävyyttä. Pohjanmaa matkalla muutokseen – Kestävän kehityksen ja kiertotalouden tiekartta sisältää käytännön esimerkkejä, joiden avulla yritys voi aloittaa oman kestävyystyönsä ja kehittää kestävyysajatteluaan.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

24.02.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Vaasan Kone ja tarvike Oy jatkaa Konemyynti Hannu Harju Oy:n toimintaa

19.02.2021 | Uutiset
Mustasaaren Lintuvuoressa sijaitsevalla, reilut 20 vuotta sitten perustetulla Konemyynti Hannu Harju Oy:llä on noin kuukauden verran ollut uudet omistajat. Hannu Harju jää keväällä eläkkeelle ja toimintaa jatkaa Jani Uusitalo, jolla niin ikään on pitkä kokemus yrittäjyydestä – tosin naapurimaastamme Ruotsista.
Lue lisää

Kokeneen yritysjohtajan sparrausta maksutta – yrityskummi myös sinulle?

17.02.2021 | Uutiset
Tuleeko sinulla yritystoiminnan pyörittämisen arjessa ikinä sellaisia hetkiä, että mietit miten edetä: on vaikkapa kaksi vaihtoehtoa – lähteä oikealle tai vasemmalle? Haluat vahvistuksen omalle näkemyksellesi.
Lue lisää

Koronavuosi sai yrittäjyydestä haaveilevat toimimaan

15.02.2021 | Uutiset
Uusyrityskeskusten kautta perustettiin Suomessa vuoden 2020 aikana 10 prosenttia vähemmän yrityksiä kuin vuotta aikaisemmin. Suurin pudotus perustamisaktiivisuudessa näkyi heti koronakriisin alettua huhti-kesäkuussa niin valtakunnallisesti kuin myös Vaasan seudulla. Tämän jälkeen yrittäjyysinto kasvoi huomattavasti. Heikentynyt työllisyystilanne sai monet toteuttamaan pitkään hautuneita yrittäjyyshaaveita.
Lue lisää