Kokeneen yritysjohtajan sparrausta maksutta – yrityskummi myös sinulle?

17.02.2021

Yrityskummit

Tuleeko sinulla yritystoiminnan pyörittämisen arjessa ikinä sellaisia hetkiä, että mietit miten edetä: on vaikkapa kaksi vaihtoehtoa – lähteä oikealle tai vasemmalle? Haluat vahvistuksen omalle näkemyksellesi. Tai ihmetteletkö yrityksesi kulurakennetta ja sitä, miten ihmeessä saisit kulut kuriin?  Tai haluat yksinkertaisesti ulkopuolisen pallotteluseinän, kun mietit yritystoimintasi kehittämistä. Muun muassa näissä kaikessa kummi voi auttaa.

Pohjanmaan Yrityskummit ovat kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva henkilöverkosto. Yrityskummit tarjoavat osaamistaan ja kokemustaan maksuttomasti yrittäjävetoisten mikro- ja pienyritysten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi.

Seuraavia kommentteja olemme kuulleet yrityskummin kanssa asioita pohtineilta yrittäjiltä:

Halusin apua päätöksentekoon ennen kaikkea sellaiselta ihmiseltä, joka osaa katsoa yrittäjyyttä ja minun tilannettani kokonaisuutena.

Valtavasti kysymyksiä ja epävarmoja ajatuksia pyöri mielessäni, ja en osannut tehdä päätöstä itsenäisesti.

Kummi kysyi minulta asioita kuten: “Mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua?” “Mitä ajattelet vuoden päästä, jos et aloita yrittäjänä?” “Mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?”

Yrityskummin avulla kykenin kartoittamaan omat ajatukseni ja tilanteeni paremmin, ja katsomaan tilannetta uusista kulmista.

Oman yrittäjäkokemuksensa kautta kummi tuki ajatustani siitä, että yritys voisi olla kannattava niillä suunnitelmilla, joita minulla yritystoimintaa kohtaan oli.

En olisi ryhtynyt yrittäjäksi ilman yrityskummin tukea.

Tarvitsin asiantuntijan apua päätökseen, joka on niin valtava, ja Pohjanmaan Yrityskummien kautta onneksi sitä apua sain.

Kiinnostuitko asiasta? Ota yhteys Pohjanmaan yrityskummikoordinaattoriin!

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Haemme tiedottaja-kääntäjää määräaikaiseen työsuhteeseen (sijaisuus)

12.05.2021 | Uutiset
Hallitset suomen, ruotsin ja englannin kielet ja sinulla on kokemusta eri tekstilajien kääntämisestä. Työajastasi noin puolet menee käännös- ja kielenhuoltotehtäviin, pääosin suomi-ruotsi, mutta myös ruotsi-suomi ja suomi-englanti. Osallistut VASEKin ja Vaasan seudun viestinnän toteutukseen, joten toivomme, että kirjoitat sujuvasti niin tiedotteita, verkkotekstejä kuin artikkeleitakin.
Lue lisää

Nuoria kuunnellen – Vetovoimaa ja pitovoimaa etsimässä

07.05.2021 | Uutiset
Vaasa on katukuvaltaan nuorekas, sillä kaupunki on väkilukuun suhteutettuna Suomen suurin opiskelukaupunki. Peräti joka viides vastaantulija kadulla on korkeakouluopiskelija. – Kun lisää yhtälöön vielä 160 yrityksen kansainvälisen energiateknologiaklusterin ja jatkuvan osaajapulan, ei tarvitse ihmetellä miksi yhdessä muiden toimijoiden kanssa tekemämme seutumarkkinointityön yhtenä tärkeimmistä tavoitteista lähitulevaisuudessa on vaikuttaa erityisesti nuorten jäämiseen Vaasan seudulle myös opiskelujen jälkeen, markkinointipäällikkö Mari Kattelus kertoo.
Lue lisää

Yrittäjyysinto kasvanut - 56 % kasvu Startian avulla perustettujen yritysten määrässä

06.05.2021 | Uutiset
Uusien yritysten perustaminen Uusyrityskeskusten kautta on ollut odotettua vilkkaampaa jo viime kesästä lähtien. Tämän vuoden tammi-maaliskuun aikana Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian kautta uusia yrityksiä perustettiin yhteensä 64, kun viime vuoden vastaava lukema oli 41. Kasvua perustettujen yritysten määrässä oli siis huimat 56 prosenttia.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

06.05.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yritysten kustannustuen kolmas hakukierros – kenelle, miten ja mistä apua?

06.05.2021 | Uutiset
Kustannustuen kolmannen kierroksen hakuaika alkaa 27.4. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta.
Lue lisää

Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä – kolme onnellisinta saavat kylään Maria Veitolan

05.05.2021 | Uutiset
Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi tähtäävä Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä tehdäkseen tunnetuksi onnellisen elämän saloja. Tutkimusmatkalle on kutsuttu mukaan myös mediapersoona Maria Veitola, joka syventyy Vaasalle toimittamassaan videosarjassa ehdokkaiden elämäntarinoihin ja onnen elementteihin.
Lue lisää

Kotieläintila tarjoaa viihtyisää ajanviettoa eläinten kanssa

04.05.2021 | Uutiset
Jokainen, joka on joskus viettänyt aikaa eläinten kanssa, tietää, miten palkitsevaa ja rauhoittavaa se voi olla. Anna Salmi perheineen ylläpitää Södra Vallgrundissa kotieläintila Aava Kertun Kotitilaa, jossa vietetään aikaa eläinten kanssa niitä sekä luontoa suuresti kunnioittaen.
Lue lisää

Rahoitusta kahdelle uudelle, koko Merenkurkun alueelle tärkeälle hankkeelle

30.04.2021 | Uutiset
Merenkurkun alueen laaja yhteistyökumppanuus on saanut Merenkurkun neuvoston johdolla rahoitusta kahdelle tärkeälle hankkeelle, jotka ovat erittäin ajankohtaisia viimeaikaisen loistouutisen johdosta.
Lue lisää