Sparra ditt företag i toppform kostnadsfritt med stöd av en erfaren företagsledare

17.02.2021

Yrityskummit

Har du någonsin tvivlat på din affärsidé? Funderar du på hur du får bukt på dina kostnader som tycks rusa i väg? Har du under din företagarkarriär funderat på vilken riktning du skall välja för att ta dig vidare?  Skulle du behöva ett bollplank för att testa dina idéer? Har du funderat på om ditt företag skulle kunna sälja till en marknad utanför Finland? Du får hjälp med alla dessa och många andra frågor av en företagsmentor.

Österbottens Företagsmentorer är ett nätverk som består av erfarna företagare, företagsledare och övriga experter inom affärslivet. Företagsmentorerna erbjuder sitt kunnande och sin erfarenhet kostnadsfritt till förmån för finländska mikro- och småföretagare för att lösa deras affärsmässiga utmaningar.  

Vi har nedan samlat några kommentarer av företagare som har löst problem tillsammans med en företagsmentor:

Jag ville ha hjälp av en utomstående erfaren företagare som kunde ge mig ärlig feedback ur ett helikopterperspektiv.

Jag skulle aldrig ha startat mitt företag utan stöd av min företagsmentor.

Företagsmentorn frågade mig saker som ”Vad är det värsta som kunde hända dig?” och ”Var vil du vara om ett år med ditt företag?”.

Jag hade svårt att bestämma mig och kände en stor beslutsångest tills jag fann ett pålitligt bollplank i en företagsmentor.

Jag fick massor med nya infallsvinklar under mitt första möte med min företagsmentor.

Företagsmentorn stärkte mitt självförtroende och fick mig att lita på min affärsidé.

Jag skulle aldrig ha startat mitt företag utan stöd av min företagsmentor.

Jag var i stort behov av experthjälp för att ta mig vidare och som tur blev jag tipsad om företagsmentorerna i Österbotten.

Blev du intresserad?

 ‹ Gå till "Nyheter"

Statistisk information om Vasaregionen – senaste information för alla

26.02.2021 | Nyheter
VASEK har publicerat en statistiktjänst där man samlat in den viktigaste statistiken som beskriver Vasaregionens befolkning, sysselsättning, företagsverksamhet och regionalekonomi samt regionens dragningskraft.
Läs mera

Mål och mellanhållplatser till vägkartan för koldioxidneutral transport skapades i MoveIT-workshop

25.02.2021 | Nyheter
Till workshopen för koldioxidneutral mobilitet den 18 februari hade sammankallats framförallt representanter för projektområdets landsbygdskommuner för att diskutera de gemensamma målen och mellanhållplatserna för vägkartan Koldioxidsnål transportservice i Vasaregionen 2030 före år 2030.
Läs mera

West Coast Rib Charter satsar vidare – nu på hydrokoptercharter

25.02.2021 | Nyheter
Sedan i somras erbjuder Molpe-företaget West Coast Rib Charter som första företag i Österbotten båtutflykter med ribbåt. Nu kan företaget även erbjuda havsutflykter under vinterhalvåret, tack vare sin senaste investering – en hydrokopter.
Läs mera

Österbotten ställer om – Färdplan för hållbarhet och cirkulär ekonomi ger företagen verktyg

24.02.2021 | Nyheter
CERM-projektets aktörer VASEK, Concordia, Företagshuset Dynamo och Kristinestads Näringslivscentral lanserar 24.2.2021 en drygt 80 sidor lång färdplan för att hjälpa företagen i främjandet av sin verksamhet mot cirkulär ekonomi och hållbarhet. Österbotten ställer om – Färdplan för hållbarhet och cirkulär ekonomi innehåller praktiska exempel med vars hjälp företag kan inleda sitt eget hållbarhetsarbete och utveckla hållbarhetstänket
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

24.02.2021 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Vasa Maskin och verktyg Ab fortsätter Konemyynti Hannu Harju Oy:s verksamhet

19.02.2021 | Nyheter
Sedan en månad tillbaka har det drygt 20 år gamla företaget Konemyynti Hannu Harju Oy, beläget på Fågelberget i Korsholm, nya ägare. Hannu Harju går under våren i pension och verksamheten drivs vidare av Jani Uusitalo, också han med lång erfarenhet av företagande – dock i vårt grannland Sverige.
Läs mera

Sparra ditt företag i toppform kostnadsfritt med stöd av en erfaren företagsledare

17.02.2021 | Nyheter
Har du under din företagarkarriär funderat på vilken riktning du skall välja för att ta dig vidare? Skulle du behöva ett bollplank för att testa dina idéer?
Läs mera

Coronaåret gav en knuff åt dem som går i företagartankar

15.02.2021 | Nyheter
Under 2020 grundades via Nyföretagarcentralerna 10 procent mindre företag i Finland än året innan. Den största minskningen av antalet grundade företag syntes direkt när coronakrisen började mellan april och juni både nationellt och i Vasaregionen. Därefter ökade företagarintresset avsevärt. Den försvagade sysselsättningen fick många att förverkliga sina länge dolda företagardrömmar.
Läs mera