Kestävä Pohjanmaa-hanke mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9.

21.09.2021

Hallbarhetsveckan skylt

Maakunnan yhteisellä tapahtumaviikolla matkailualan parissa työskenteleville tarjotaan erinomainen tilaisuus kuulla muun muassa

  • Miksi toiminta kestävän matkailun periaatteiden mukaan on yhä tärkeämpää

sekä

  • Sustainable Travel Finland (STF) vastuullisen matkailun ohjelman merkityksestä kilpailukeinona.

 – Nykypäivänä kestävä kehitys on yritykselle myyntivaltti, jota ei kannata jättää huomioimatta, jos haluaa saada osansa tiedostavista matkailijoista. Täytyy aina muistaa, että matkailijan näkökulmasta tarjolla olevia vaihtoehtoja on monta, ja he valitsevat aina parhaaksi katsomansa, sanoo Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin Peter Källberg, yksi Kestävä Pohjanmaa -hankkeen projektipäälliköistä.

Ulkomaisista matkailijoista etenkin saksalaiset arvostavat kestävää matkailua. Tilaisuudessa onkin yhtenä puhujana Saksan matkailumarkkinoiden asiantuntija Jan Badur kertomassa mitä saksalaiset matkanjärjestäjät ja vieraat ajattelevat kestävästä matkailusta. Näitä tietoja voi hyödyntää ja soveltaa omien tarpeidensa ja lähtökohtiensa mukaisesti.

Tilaisuudessa on myös mukana Eleonora Bed and Breakfastin yrittäjä Camilla Stenholm kertomassa kokemuksistaan ja yrityksensä toimintatavoista kestävyysasioissa.

STF-merkintä on matkailijoille osoitus siitä, että yritys tekee vastuullisuustyötä. Merkinnän saa osallistumalla verkossa toteutettavaan ohjelmaan, joten yrittäjä voi edetä omassa tahdissaan, itselleen parhaiten sopivalla aikataululla. Visit Finlandin hallinnoiman Sustainable Travel Finland-ohjelman tavoitteena on, että mahdollisimman moni matkailuyrittäjä saisi STF-merkinnän ja siten myös näkyvyyttä Visit Finlandin markkinointikampanjoissa.

– Verkko-ohjelman suorittamiselle ei ole aikarajaa, joten jokainen uskaltaa varmasti matalalla kynnyksellä tarttua tähän tilaisuuteen. Työtä se varmasti vaatii, mutta maksaa itsensä takaisin. Lisäksi me hankkeen vetäjät tuemme ja autamme mielellämme, rohkaisee Dynamo Närpiön Maria-Filippa Sundlin.

Tervetuloa mukaan tutustumaan vastuullisuustyöhön joko paikanpäälle tai digitaalisesti!

Ilmoittaudu Pohjanmaan kestävän kehityksen viikon tapahtumiin tästä

Kestävä Pohjanmaa -hanketta hallinnoi Kristiinankaupungin elinkeinokeskus yhteistyössä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin, Oy Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian ja Dynamo Närpiön kanssa.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Joulunajan aukioloaikamme

28.11.2022 | Uutiset
Poikkeavat aukioloaikamme joulu- ja tammikuussa:
Lue lisää

”Vahvalta pohjalta on helppo jatkaa yritystoimintaa” – Ekosoppi siirtyi uusille omistajille

25.11.2022 | Uutiset
Ympyrä sulkeutui ja lähti uudelle kierrokselle kesällä, kun Hannu ja Jaana Paloposki myivät Ekosoppi-ekokauppansa Iivari Viljaselle ja Sofia Kuulalle. Hannu Paloposki perusti yrityksensä 16 vuotta sitten Uusyrityskeskus Startian avulla, ja nyt VASEKin omistajanvaihdosasiantuntija Antti Alasaaren avulla yritys siirtyi uusille omistajille.
Lue lisää

Uusi agilityhalli tarjoaa tilat ja tavoitteellista valmennusta

18.11.2022 | Uutiset
Mustat karvat vain hulmahtavat ja haukku raikaa, kun nuorten yrittäjien Emilia ja Ida Lindströmin agilitykoirat kirmaavat Myranhallenin pitävällä keinonurmella ja hyppäävät tuliterien agilityesteiden yli. 19-vuotias Emilia perusti Looström Agility Ab:n yhdessä Ann-Sofi Loon kanssa elokuussa.
Lue lisää

Fennia auttaa alkavaa yrittäjää vakuutuksien kanssa

14.11.2022 | Uutiset
Aloittavan yrittäjän tehtävälista on pitkä, ja vakuutuksista huolehtiminen on eräs sen tärkeimmistä kohdista. Uuden yrityksen vakuutustarpeet kannattaa aina käydä läpi yhteistyössä asiantuntijan, esimerkiksi Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian yhteistyökumppanin Fennian kanssa.
Lue lisää

Tukea energiansäästöön tähtääviin investointeihin

09.11.2022 | Uutiset
Tuskin on yhdeltäkään yrittäjältä mennyt ohi se, miltä energianhintojen kehitys on viimeisen vuoden aikana näyttänyt. Yhä useampi etsii nyt vaihtoehtoisia ratkaisuja lämmityskustannusten ja sähkönkulutuksen alentamiseksi. Investointeihin on mahdollista hakea tukea ja näin on tehnyt muun muassa Ab Jarla-Products Oy Maalahdesta.
Lue lisää

Tarkistuslistasta apua yrityskaupan toteutukseen – Huolellinen valmistautuminen avainasemassa

03.11.2022 | Uutiset
Omistajanvaihdoksista puhuttaessa toistuvat usein samat teemat ja tarpeet: Prosessit ovat pitkiä, ja siksi luopuvan yrittäjän on ryhdyttävä valmistautumaan yrityksen myymiseen hyvissä ajoin. Prosessit ovat myös usein monimutkaisia ja jokainen tapaus on omanlaisensa. Sekä ostajat että myyjät tarvitsevat prosessin aikana sekä kattavia materiaaleja että henkilökohtaista palvelua.
Lue lisää

Rahoitusta ja tukea yrityksille - tutustu mahdollisuuksiin

02.11.2022 | Uutiset
Polttoainetuki kompensoi helmikuussa 2022 alkanutta äkillistä polttonesteiden hinnan nousua, joka alkoi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Maaseudulla toimivat mikro- ja pienyritykset taas voivat edelleen hakea tukea, jolla voi kattaa kolmasosan uusiutuvan energian käyttöön siirtymisen kustannuksista.
Lue lisää

Omaisuus tuottamaan – loma-asunnot hyötykäyttöön

01.11.2022 | Uutiset
Joukko nykyisiä ja tulevia loma-asunnon omistajia kokoontui lokakuun puolivälissä Isoonkyröön Kyrö Distillerylle kaksipäiväiseen ”Tuottava loma-asunto”- infoon. Monen osallistujan tavoitteena oli saada kohde tuottamaan niinäkin aikoina, kun sille ei ole omaa käyttöä. Tilaisuuden veti myynnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Tuomas Kankaala, Luotain Consulting Oy:stä.
Lue lisää