Kestävä Pohjanmaa-hanke mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9.

21.09.2021

Hallbarhetsveckan skylt

Maakunnan yhteisellä tapahtumaviikolla matkailualan parissa työskenteleville tarjotaan erinomainen tilaisuus kuulla muun muassa

  • Miksi toiminta kestävän matkailun periaatteiden mukaan on yhä tärkeämpää

sekä

  • Sustainable Travel Finland (STF) vastuullisen matkailun ohjelman merkityksestä kilpailukeinona.

 – Nykypäivänä kestävä kehitys on yritykselle myyntivaltti, jota ei kannata jättää huomioimatta, jos haluaa saada osansa tiedostavista matkailijoista. Täytyy aina muistaa, että matkailijan näkökulmasta tarjolla olevia vaihtoehtoja on monta, ja he valitsevat aina parhaaksi katsomansa, sanoo Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin Peter Källberg, yksi Kestävä Pohjanmaa -hankkeen projektipäälliköistä.

Ulkomaisista matkailijoista etenkin saksalaiset arvostavat kestävää matkailua. Tilaisuudessa onkin yhtenä puhujana Saksan matkailumarkkinoiden asiantuntija Jan Badur kertomassa mitä saksalaiset matkanjärjestäjät ja vieraat ajattelevat kestävästä matkailusta. Näitä tietoja voi hyödyntää ja soveltaa omien tarpeidensa ja lähtökohtiensa mukaisesti.

Tilaisuudessa on myös mukana Eleonora Bed and Breakfastin yrittäjä Camilla Stenholm kertomassa kokemuksistaan ja yrityksensä toimintatavoista kestävyysasioissa.

STF-merkintä on matkailijoille osoitus siitä, että yritys tekee vastuullisuustyötä. Merkinnän saa osallistumalla verkossa toteutettavaan ohjelmaan, joten yrittäjä voi edetä omassa tahdissaan, itselleen parhaiten sopivalla aikataululla. Visit Finlandin hallinnoiman Sustainable Travel Finland-ohjelman tavoitteena on, että mahdollisimman moni matkailuyrittäjä saisi STF-merkinnän ja siten myös näkyvyyttä Visit Finlandin markkinointikampanjoissa.

– Verkko-ohjelman suorittamiselle ei ole aikarajaa, joten jokainen uskaltaa varmasti matalalla kynnyksellä tarttua tähän tilaisuuteen. Työtä se varmasti vaatii, mutta maksaa itsensä takaisin. Lisäksi me hankkeen vetäjät tuemme ja autamme mielellämme, rohkaisee Dynamo Närpiön Maria-Filippa Sundlin.

Tervetuloa mukaan tutustumaan vastuullisuustyöhön joko paikanpäälle tai digitaalisesti!

Ilmoittaudu Pohjanmaan kestävän kehityksen viikon tapahtumiin tästä

Kestävä Pohjanmaa -hanketta hallinnoi Kristiinankaupungin elinkeinokeskus yhteistyössä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin, Oy Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian ja Dynamo Närpiön kanssa.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Lavastus määrittelee tunnelman – Pia suunnittelee teatteri-, elokuva- ja televisiolavasteita

09.08.2022 | Uutiset
Pia Enroth suhtautuu intohimoisesti väreihin, muotoihin ja siihen, miten voi huoneiden ja tilojen tunnelmaa muuttaa näiden avulla. Mustasaarelaissyntyinen, nykyisin vaasalainen Pia on aina ollut kiinnostunut myös teatterista, joten oli ehkä selvää, että hänestä tulisi lavastaja. Hieman yli 20 vuotta teatterialalla toiminut Pia on nyt oman yrityksen omistaja, ja yrityksen toiminta on ollut täydessä vauhdissa ihan ensimmäisestä hetkestä lähtien.
Lue lisää

Bergö Havsudden on ainutlaatuinen mökkeilyvaihtoehto luonnonkauniissa meriympäristössä

08.07.2022 | Uutiset
Bergön saari Maalahdessa on pitkään ollut suosittu retkeily- ja mökkeilykohde. Saarelle on nyt tullut yksi vaihtoehto lisää, Torolf Westin rakennuttamat vuokramökit. Mökkejä on kolme ja ne ovat vuokrattavissa vuoden ympäri.
Lue lisää

Monipuolinen asianajotoimisto neuvoo myös somessa

28.06.2022 | Uutiset
Startian pitkäaikainen asiantuntijakumppani Näsman & Båsk on monipuolinen asianajotoimisto, jonka henkilökunnalla on laaja kokemus juridiikan eri osa-alueilta. Toimisto hoitaa siviili- ja rikosoikeuteen liittyvien asioiden lisäksi myös hallinto-oikeudellisia asioita, ja sen asiakkaina on niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin.
Lue lisää

Kestävyystyötä yritysvierailulla

27.06.2022 | Uutiset
Pakkauksia valmistava Orapac Oravaisista Vöyriltä asettaa vuosittain toiminnalleen yhden tai useamman ympäristötavoitteen. Yritys järjesti henkilökunnalleen vastuullisuusiltapäivän torstaina ennen juhannusta. VASEKin kiertotalouden projektipäällikkö Göran Östberg ja projektipäällikkö Tomas Knuts Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordiasta kutsuttiin paikalle kertomaan kestävästä kehityksestä ja johtamaan keskustelua siitä, miten kestävyys voidaan ottaa yrityksessä huomioon käytännössä.
Lue lisää

Kesäbussi jatkaa tulevanakin kesänä liikennöintiä kolmen kunnan alueella

17.06.2022 | Uutiset
Viime kesänä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Visit Vaasa lanseerasivat yhteistyössä kesäbussin eli joukkoliikenneyhteyden alueemme suosituimpiin turistikohteisiin. Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittaman hankkeen tavoitteena oli käynnistää pilotti kävijämäärien lisäämiseksi eri yrityksiin ja vierailukohteisiin ympäristöystävällisemmällä tavalla. Kokeilu oli onnistunut. Ennen kesää 2022 kartoitettiin alueen kuntien halukkuutta yhteisrahoitukseen. Vaasa, Isokyrö ja Mustasaari suhtautuivat myönteisesti kesäbussitoimintaan, joten kesäbussi tulee saamaan jatkoa myös tulevana kautena. ...
Lue lisää

Tiedä tämä starttirahasta ja vältät sudenkuopat

16.06.2022 | Uutiset
Starttirahan tarkoituksena on turvata yrittäjän perustoimeentulo, kunnes käynnistetty yritystoiminta lähtee kunnolla vauhtiin. Starttiraha on siis tulonlisä yrittäjälle, ei yrityksen rahaa. Yrittäjän kun on kuitenkin pystyttävä elämään ja ehkä elättämään perhettään myös silloin, kun yritystoiminnan alussa ei ehkä ole mahdollista maksaa itselleen tarpeeksi palkkaa.
Lue lisää

Yritysneuvontatapaaminen onnistuu myös kunnantalolla – muista aina varata aika etukäteen

15.06.2022 | Uutiset
Online-ajanvarauskalenterin kautta voit varata tapaamisen, videoneuvottelun tai puhelinajan yritysneuvojan kanssa haluamaasi ajankohtaan.
Lue lisää

Meteoriihen vierailukeskus sai palkinnon vihreänä edelläkävijänä

14.06.2022 | Uutiset
Visit Finland on myöntänyt Meteoriihelle kestävän kehityksen edelläkävijän statuksen ja STF Sustainable Travel Finland-sertifikaatin. Meteoriihi on Visit Vaasan alueella ensimmäinen matkailukohde, jolle on myönnetty STF-edelläkävijästatus ensimmäisten joukossa koko maassa. Myönnetty sertifikaatti on palkinto systemaattisesta työstä, jota on määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti tehty vierailukeskuksen avaamisvuodesta 2008 lähtien.
Lue lisää