Kestävä Pohjanmaa-hanke mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9.

21.09.2021

Hallbarhetsveckan skylt

Maakunnan yhteisellä tapahtumaviikolla matkailualan parissa työskenteleville tarjotaan erinomainen tilaisuus kuulla muun muassa

  • Miksi toiminta kestävän matkailun periaatteiden mukaan on yhä tärkeämpää

sekä

  • Sustainable Travel Finland (STF) vastuullisen matkailun ohjelman merkityksestä kilpailukeinona.

 – Nykypäivänä kestävä kehitys on yritykselle myyntivaltti, jota ei kannata jättää huomioimatta, jos haluaa saada osansa tiedostavista matkailijoista. Täytyy aina muistaa, että matkailijan näkökulmasta tarjolla olevia vaihtoehtoja on monta, ja he valitsevat aina parhaaksi katsomansa, sanoo Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin Peter Källberg, yksi Kestävä Pohjanmaa -hankkeen projektipäälliköistä.

Ulkomaisista matkailijoista etenkin saksalaiset arvostavat kestävää matkailua. Tilaisuudessa onkin yhtenä puhujana Saksan matkailumarkkinoiden asiantuntija Jan Badur kertomassa mitä saksalaiset matkanjärjestäjät ja vieraat ajattelevat kestävästä matkailusta. Näitä tietoja voi hyödyntää ja soveltaa omien tarpeidensa ja lähtökohtiensa mukaisesti.

Tilaisuudessa on myös mukana Eleonora Bed and Breakfastin yrittäjä Camilla Stenholm kertomassa kokemuksistaan ja yrityksensä toimintatavoista kestävyysasioissa.

STF-merkintä on matkailijoille osoitus siitä, että yritys tekee vastuullisuustyötä. Merkinnän saa osallistumalla verkossa toteutettavaan ohjelmaan, joten yrittäjä voi edetä omassa tahdissaan, itselleen parhaiten sopivalla aikataululla. Visit Finlandin hallinnoiman Sustainable Travel Finland-ohjelman tavoitteena on, että mahdollisimman moni matkailuyrittäjä saisi STF-merkinnän ja siten myös näkyvyyttä Visit Finlandin markkinointikampanjoissa.

– Verkko-ohjelman suorittamiselle ei ole aikarajaa, joten jokainen uskaltaa varmasti matalalla kynnyksellä tarttua tähän tilaisuuteen. Työtä se varmasti vaatii, mutta maksaa itsensä takaisin. Lisäksi me hankkeen vetäjät tuemme ja autamme mielellämme, rohkaisee Dynamo Närpiön Maria-Filippa Sundlin.

Tervetuloa mukaan tutustumaan vastuullisuustyöhön joko paikanpäälle tai digitaalisesti!

Ilmoittaudu Pohjanmaan kestävän kehityksen viikon tapahtumiin tästä

Kestävä Pohjanmaa -hanketta hallinnoi Kristiinankaupungin elinkeinokeskus yhteistyössä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin, Oy Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian ja Dynamo Närpiön kanssa.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Onnistunut yrityskauppa tuo isommat lihakset

19.10.2021 | Uutiset
Tänä keväänä insinööritoimisto ja alihankintayritys Esko Group siirtyi osaksi Scansoloa, ja puoli vuotta yrityskaupan tekemisen jälkeen käytännön työ fuusion toimeenpanossa on nyt täydessä vauhdissa. Useita palapelin paloja piti loksahdella paikoilleen ennen kuin kauppakirjat saatiin allekirjoitettua. Toimitusjohtaja Markku Rinnasto myöntääkin suoraan, että ilman VASEKin apua prosessi olisi ollut huomattavasti haastavampi.
Lue lisää

Yritykset uskovat lentomatkustuksen elpyvän – tarvetta useammille yhteyksille

19.10.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Pohjanmaan kauppakamari toteuttivat lokakuussa lentokyselyn, joka lähetettiin noin 600 yritykselle Vaasan seudulla. Myös Vaasan Yrittäjät lähettivät kyselyn jäsenyrityksilleen. Kyselyyn saatiin vastaukset 207 yrityksestä Vaasan seudulta.
Lue lisää

Ylimääräisessä yhtiökokouksessa uusia jäseniä VASEKin hallitukseen

14.10.2021 | Uutiset
VASEKin ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 11.10. yhtiön omistajakuntien pyynnöstä. Omistajakunnat halusivat kuntavaalien jälkeen päivittää edustajiaan seudullisen kehitysyhtiön hallituksessa.
Lue lisää

Kestävästä johtajuudesta hyötyvät kaikki: työntekijä, työnantaja ja lopulta itse työ

14.10.2021 | Uutiset
Future Cleantech Solutions -hankkeen webinaarissa 7.10.2021 käsiteltiin kestävää johtajuutta muuttuvassa maailmassa luennoitsija, muutosjohtaja ja kouluttaja Ulrika Sedinin johdolla. Webinaarin moderaattorina toimi Future Cleantech Solutionsin kansainvälisen liiketoiminnan kehittäjä Jon Moraeus. Kiinnostus oli Merenkurkun molemmilla puolilla suurta; tilaisuuteen ilmoittautui yli 300 osallistujaa sekä Ruotsista että Suomesta.
Lue lisää

Vaasan seudulla on satoja avoimia työpaikkoja – yritykset houkuttelevat yhdessä osaajia

13.10.2021 | Uutiset
Kuusi Vaasan seudun yritystä ja organisaatiota sekä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Vaasan kaupunki panostavat yhteiseen rekrytointikampanjaan osaavan työvoiman saamiseksi seudulle. Mukana kampanjassa ovat Hitachi Energy, Mirka, Vaasan keskussairaala, Wapice, VEO ja Wärtsilä.
Lue lisää

Seuraava EnergyWeek maaliskuussa 2022

12.10.2021 | Uutiset
Pohjoismaiden merkittävin kansainvälinen energia-alan verkostoitumis- ja myyntitapahtuma EnergyWeek toteutuu jälleen 21.–25.3.2022, tällä kertaa viisipäiväisenä aiemman neljän sijaan. Rekisteröityminen tapahtumaan aukeaa ensi vuoden alussa, ja tapahtumaan on jo varmistettu lähes 200 näytteilleasettajaa. Tapahtumaan odotetaan edellisten EnergyWeek-tapahtumien tapaan tuhansia kävijöitä, ja vieraita ja puhujia odotetaan saapuvaksi yli 20 maasta.
Lue lisää

Kotihoidosta oman pesulan omistajaksi

05.10.2021 | Uutiset
Hiljattain rakennetusta hallista Isostakyröstä löydämme Katri Soisalon parhaillaan syöttämässä mattoja matonpesukoneeseen, joka myös on täysin uusi. Katri on vasta hiljattain, useiden kuukausien valmistelun jälkeen, päässyt käyntiin yrityksensä Yty-Pyykkärit kanssa.
Lue lisää

Yrittäjän vastuuta yrityksen taloudesta ei voi ulkoistaa – tilitoimisto on kullanarvoinen apu

04.10.2021 | Uutiset
Parhaimmillaan tilitoimisto on yrittäjälle ja etenkin uudelle yrittäjälle kullanarvoinen apu. Tilitoimisto voi hoitaa muun muassa yrityksen kirjanpidon ja muita taloushallinnollisia tehtäviä, joten ei ole yhdentekevää, minkä tilitoimiston yritykselleen valitsee. Monet tilitoimistot tarjoavat muitakin palveluja kuin pelkkiä taloushallinnollisia palveluja. Yritysneuvojamme vinkkaavat tässä jutussa, mitä tilitoimiston valinnassa kannattaa ottaa huomioon.
Lue lisää