Kestävä Pohjanmaa-hanke mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9.

21.09.2021

Hallbarhetsveckan skylt

Maakunnan yhteisellä tapahtumaviikolla matkailualan parissa työskenteleville tarjotaan erinomainen tilaisuus kuulla muun muassa

  • Miksi toiminta kestävän matkailun periaatteiden mukaan on yhä tärkeämpää

sekä

  • Sustainable Travel Finland (STF) vastuullisen matkailun ohjelman merkityksestä kilpailukeinona.

 – Nykypäivänä kestävä kehitys on yritykselle myyntivaltti, jota ei kannata jättää huomioimatta, jos haluaa saada osansa tiedostavista matkailijoista. Täytyy aina muistaa, että matkailijan näkökulmasta tarjolla olevia vaihtoehtoja on monta, ja he valitsevat aina parhaaksi katsomansa, sanoo Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin Peter Källberg, yksi Kestävä Pohjanmaa -hankkeen projektipäälliköistä.

Ulkomaisista matkailijoista etenkin saksalaiset arvostavat kestävää matkailua. Tilaisuudessa onkin yhtenä puhujana Saksan matkailumarkkinoiden asiantuntija Jan Badur kertomassa mitä saksalaiset matkanjärjestäjät ja vieraat ajattelevat kestävästä matkailusta. Näitä tietoja voi hyödyntää ja soveltaa omien tarpeidensa ja lähtökohtiensa mukaisesti.

Tilaisuudessa on myös mukana Eleonora Bed and Breakfastin yrittäjä Camilla Stenholm kertomassa kokemuksistaan ja yrityksensä toimintatavoista kestävyysasioissa.

STF-merkintä on matkailijoille osoitus siitä, että yritys tekee vastuullisuustyötä. Merkinnän saa osallistumalla verkossa toteutettavaan ohjelmaan, joten yrittäjä voi edetä omassa tahdissaan, itselleen parhaiten sopivalla aikataululla. Visit Finlandin hallinnoiman Sustainable Travel Finland-ohjelman tavoitteena on, että mahdollisimman moni matkailuyrittäjä saisi STF-merkinnän ja siten myös näkyvyyttä Visit Finlandin markkinointikampanjoissa.

– Verkko-ohjelman suorittamiselle ei ole aikarajaa, joten jokainen uskaltaa varmasti matalalla kynnyksellä tarttua tähän tilaisuuteen. Työtä se varmasti vaatii, mutta maksaa itsensä takaisin. Lisäksi me hankkeen vetäjät tuemme ja autamme mielellämme, rohkaisee Dynamo Närpiön Maria-Filippa Sundlin.

Tervetuloa mukaan tutustumaan vastuullisuustyöhön joko paikanpäälle tai digitaalisesti!

Ilmoittaudu Pohjanmaan kestävän kehityksen viikon tapahtumiin tästä

Kestävä Pohjanmaa -hanketta hallinnoi Kristiinankaupungin elinkeinokeskus yhteistyössä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin, Oy Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian ja Dynamo Närpiön kanssa.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

VASEKin yritysneuvojat osana Yrittäjän talousavun valtakunnallista verkostoa

26.02.2024 | Uutiset
Laskut kasaantuvat, kassa näyttää tyhjältä, myynti sakkaa, asiakkaita ei meinaa löytyä. Yrittäjän arki saattaa välillä olla haastavaa. Yrittäjän talousavusta yrittäjä saa luottamuksellista, maksutonta ja asiantuntevaa tukea ja neuvontaa.
Lue lisää

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle 2024 on julkaistu

15.02.2024 | Uutiset
Uudesta perustamisoppaasta saat apua yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyteen liittyvää tärkeää tietoa.
Lue lisää

Uusi lentorahtipalvelu Vaasasta – Jetpak kuljettaa ovelta ovelle

06.02.2024 | Uutiset
Kuljetusyritys Jetpak aloitti viime syksynä lähtevän rahdin osalta uudelleen toiminnan myös Vaasasta. Jetpak tarjoaa yrityksille nopeita lentorahtikuljetuksia ovelta ovelle.
Lue lisää

Ostajan vuonna pyritään elinvoimaisten yritysten säilyttämiseen

02.02.2024 | Uutiset
Antti Alasaaren kolumni Pohjankyrö-lehdestä
Lue lisää

Vanhempainvapaalta yrittäjäksi ja esimieheksi

30.01.2024 | Uutiset
Kun vanhempainvapaa päättyi ja oli aika palata työelämään, Caroline Silfver alkoi pohtia vaihtoehtojaan. Työ palvelu- ja ravintola-alalla viikonloppu- ja ilta-aikaan ei enää houkutellut, ja sen sijaan hän päätti toteuttaa idean oman siivousyrityksen perustamisesta.
Lue lisää

GigaVaasan akkuteollisuusalueelle suunniteltujen investointien vaikutukset ulottuvat koko Suomeen

22.01.2024 | Uutiset
Vaikuttavuusmallissa on arvioitu GigaVaasa-alueelle Vaasaan ja Mustasaareen suunniteltujen akkuklusterin investointien hankekokonaisuuden välittömiä ja välillisiä vaikutuksia työllisyyteen, tuotokseen, arvonlisäykseen ja verotuloihin sekä vaikutusten alueellista kohdentumista Vaasan seudulle ja koko maahan.
Lue lisää

Vaasan seudulla edessä hyvä vuosi

22.01.2024 | Uutiset
Stefan Råbackin kolumni Vaasa Insider -verkkojulkaisussa.
Lue lisää

Pilottiryhmästä uutta potkua kestävyystyöhön ja kiertotalousajatteluun

19.01.2024 | Uutiset
Sustainable Ostrobothnia as a Forerunner -hankkeen pilottiryhmä kokoontui 17.1. ensimmäisen kerran kick-off -tilaisuuden merkeissä yli 30 yrityksen voimin. Iltapäivän ohjelmaan kuului muihin osallistujiin tutustuminen sekä verkostoituminen.
Lue lisää