Kestävä Pohjanmaa-hanke mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9.

21.09.2021

Hallbarhetsveckan skylt

Maakunnan yhteisellä tapahtumaviikolla matkailualan parissa työskenteleville tarjotaan erinomainen tilaisuus kuulla muun muassa

  • Miksi toiminta kestävän matkailun periaatteiden mukaan on yhä tärkeämpää

sekä

  • Sustainable Travel Finland (STF) vastuullisen matkailun ohjelman merkityksestä kilpailukeinona.

 – Nykypäivänä kestävä kehitys on yritykselle myyntivaltti, jota ei kannata jättää huomioimatta, jos haluaa saada osansa tiedostavista matkailijoista. Täytyy aina muistaa, että matkailijan näkökulmasta tarjolla olevia vaihtoehtoja on monta, ja he valitsevat aina parhaaksi katsomansa, sanoo Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin Peter Källberg, yksi Kestävä Pohjanmaa -hankkeen projektipäälliköistä.

Ulkomaisista matkailijoista etenkin saksalaiset arvostavat kestävää matkailua. Tilaisuudessa onkin yhtenä puhujana Saksan matkailumarkkinoiden asiantuntija Jan Badur kertomassa mitä saksalaiset matkanjärjestäjät ja vieraat ajattelevat kestävästä matkailusta. Näitä tietoja voi hyödyntää ja soveltaa omien tarpeidensa ja lähtökohtiensa mukaisesti.

Tilaisuudessa on myös mukana Eleonora Bed and Breakfastin yrittäjä Camilla Stenholm kertomassa kokemuksistaan ja yrityksensä toimintatavoista kestävyysasioissa.

STF-merkintä on matkailijoille osoitus siitä, että yritys tekee vastuullisuustyötä. Merkinnän saa osallistumalla verkossa toteutettavaan ohjelmaan, joten yrittäjä voi edetä omassa tahdissaan, itselleen parhaiten sopivalla aikataululla. Visit Finlandin hallinnoiman Sustainable Travel Finland-ohjelman tavoitteena on, että mahdollisimman moni matkailuyrittäjä saisi STF-merkinnän ja siten myös näkyvyyttä Visit Finlandin markkinointikampanjoissa.

– Verkko-ohjelman suorittamiselle ei ole aikarajaa, joten jokainen uskaltaa varmasti matalalla kynnyksellä tarttua tähän tilaisuuteen. Työtä se varmasti vaatii, mutta maksaa itsensä takaisin. Lisäksi me hankkeen vetäjät tuemme ja autamme mielellämme, rohkaisee Dynamo Närpiön Maria-Filippa Sundlin.

Tervetuloa mukaan tutustumaan vastuullisuustyöhön joko paikanpäälle tai digitaalisesti!

Ilmoittaudu Pohjanmaan kestävän kehityksen viikon tapahtumiin tästä

Kestävä Pohjanmaa -hanketta hallinnoi Kristiinankaupungin elinkeinokeskus yhteistyössä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin, Oy Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian ja Dynamo Närpiön kanssa.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2023 jälleen suurempi kuin edelliset – seminaarit vetivät täysiä saleja

28.03.2023 | Uutiset
EnergyWeek 2023 keräsi viime viikolla Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin. – Tänä vuonnakin EnergyWeek kesti koko viikon ja kasvoi siten entistä suuremmaksi; vierailijoita oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Huomasimme tämän jo ennen tapahtumaviikkoa, kun ennakkoilmoittautumisia oli ennen maanantaita 30 % enemmän kuin aiemmin, Kristoffer Jansson, EnergyVaasan Communications & Brand Manager kertoo.
Lue lisää

Yrityksen voi laittaa myyntiin monen eri kanavan kautta

28.03.2023 | Uutiset
Myyntikanavat yrityksen myymiseen -webinaari keräsi linjoille kuulijoita, joilla yrityksen myyminen oli ajankohtaista tai vasta alustavana ajatuksena. Yhtä kaikki – kuten omistajanvaihdoksissa aina – on järkevää aloittaa omistajanvaihdokseen valmistautuminen ajoissa, ja tällä kertaa webinaarissa pohdittiin erilaisia yrityksen myyntikanavia.
Lue lisää

EnergyWeek ensi viikolla jo 11. kerran

13.03.2023 | Uutiset
Ensi viikolla 20.–24.3. Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman EnergyWeekin rekisteröityminen avattiin 15.1., ja ilmoittautuminen on edennyt erittäin hyvin. Paikalle odotetaan jälleen kerran tuhansia osallistujia kymmenistä eri maista. Näytteilleasettajapaikkoja on varattu hyvin kaikille neljälle messupäivälle.
Lue lisää

Koivulahden Säästöpankki auttaa laittamaan yrittäjän raha-asiat kuntoon

09.03.2023 | Uutiset
Koivulahden Säästöpankki kuuluu säästöpankkiryhmään, joka on toiminut jo 200 vuoden ajan. Pankki on yksi paikallisista säästöpankeista, joita löytyy ympäri Suomea. Täällä Vaasan alueella pankkiasioita voi hoitaa Vaasan ja Koivulahden toimistoilla.
Lue lisää

Yritysten haasteellinen vuosi vaikutti VASEKin yritysneuvontapalveluiden tarpeisiin

09.03.2023 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin vuosikertomus on julkaistu, ja toimitusjohtaja Stefan Råbackin mukaan vuosi 2022 oli onnistunut erilaisista haasteista huolimatta:
Lue lisää

Vaasan ekosysteemisopimushaun vuoden 1. hakukierros keskittyy kestävään kaupunkikehittämiseen

08.03.2023 | Uutiset
Kestävän kaupunkikehittämisen haussa haetaan Vaasan kaupunkiseudun ja valtion välisen ekosysteemisopimuksen tavoitteiden mukaisia hankkeita. Hankkeiden on edistettävä ekosysteemisopimuksessa määriteltyjen toimenpidekokonaisuuksien tavoitteita.
Lue lisää

Yrityskummit auttavat yrittäjää omien tavoitteiden saavuttamisessa

07.03.2023 | Uutiset
Yrityskummipalvelu on tarkoitettu kaikille yrittäjille, jotka kaipaavat rinnalleen ulkopuolista mentoria ja sparraajaa tukemaan omaa yrittäjyyttä ja omien tavoitteiden saavuttamista.
Lue lisää

Pandemian haasteet johtivat Jukajan Ristikolla kehitykseen ja kasvuun

03.03.2023 | Uutiset
Laihialaisyritys Jukajan Ristikon perustamisesta on kulunut 25 vuotta, ja vuosi 2023 onkin melkein 30 työntekijää työllistävän yrityksen juhlavuosi. Kun kuusi ihmistä yhdisti voimansa aloittaakseen liiketoiminnan vuonna 1998, päätuotteena – aivan kuten nimikin kertoo – olivat kattoristikot.
Lue lisää