Projektet Hållbart Österbotten medverkar på Hållbarhetsveckan måndagen 27.9.

21.09.2021

Hallbarhetsveckan skylt

Under Hållbarhetsveckan i Österbotten erbjuds turismaktörerna i området ett bra tillfälle att få höra bl.a.

  • Varför begreppet Hållbar turism blir allt viktigare  

och

  • Om vikten av Sustainable Travel Finland (STF)-programmet för hållbar turism som konkurrensmedel.

Nuförtiden är hållbar utveckling ett viktigt försäljningsargument för företaget, vilket man inte bör ignorera om man vill få sin del av miljömedvetna turister. Man måste alltid komma ihåg att det finns många tillgängliga alternativ och att det som kunden anser vara det bästa alltid vinner, säger Peter Källberg från Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, och en av projektledarna för Hållbart Österbotten-projektet.

Bland utländska turister så är det bland andra tyskar som uppskattar hållbar turism. Som en av talarna på evenemanget berättar Jan Badur, specialist på den tyska turistmarknaden, vad tyska researrangörer och gäster tycker om hållbar turism. Denna information kan användas och tillämpas av företag i enlighet med dess egna behov och utgångspunkter.

 Med på tillfället är också företagaren Camilla Stenholm från Eleonora Bed and Breakfast och berättar om hennes erfarenheter och om hur de jobbar med hållbarhet.

STF-märket är ett bevis för resenärer att företaget aktivt arbetar med hållbarhet. Märkningen kan man få genom att delta i ett online-program i sin egen takt, med den tidtabell som passar företaget bäst. Programmet Sustainable Travel Finland, som administreras av Visit Finland, syftar till att så många turismaktörer som möjligt ska få STF-märket och därmed också extra synlighet i Visit Finlands marknadsföringskampanjer.

– Det finns inte någon tidspress för att slutföra online-programmet; vi är säkra på att alla vågar ta den här chansen med låg tröskel. Att erhålla STF-märket kräver en del jobb, men det är sådant som kommer att betala sig i framtiden. Dessutom stöder vi projektledare er gärna, uppmuntrar Maria-Filippa Sundlin från Dynamo Närpes.

Välkommen att delta; antingen på plats eller digitalt!

Anmäla dig till evenemangen under Hållbarhetsveckan i Österbotten här

Projektet Hållbart Österbotten koordineras av Kristinestads näringslivscentral i samarbete med Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, Ab Jakobstadsregionens Utvecklingsbolag Concordia och Dynamo Närpes.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Lyckat företagsköp ger större muskler

19.10.2021 | Nyheter
I våras blev ingenjörsbyrån och underleverantörsföretaget Esko Group en del av Scansolo, och ett halvår efter att företagsaffären gjordes, är nu det praktiska arbetet med att verkställa fusionen i full gång. Det var många pusselbitar som skulle läggas innan köpebreven kunde skrivas under, och VD Markku Rinnasto medger utan omsvep att utan VASEKs hjälp skulle processen ha varit betydligt mer utmanande.
Läs mera

Företagen tror att flygresandet återhämtar sig – det finns behov av flera flygförbindelser

19.10.2021 | Nyheter
Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och Österbottens handelskammare gjorde i oktober en flygenkät, som skickades till cirka 600 företag i Vasaregionen. Även Vasa Företagare skickade enkäten till sina medlemsföretag. 207 företag i regionen svarade på enkäten.
Läs mera

Nya styrelsemedlemmar till VASEKs styrelse vid extra bolagsstämma

14.10.2021 | Nyheter
VASEKs extra bolagsstämma hölls den 11 oktober på begäran av bolagets ägarkommuner. På grund av kommunalvalet ville ägarkommunerna uppdatera sina representanter i styrelsen för det regionala utvecklingsbolaget.
Läs mera

Alla drar nytta av ett hållbart ledarskap: arbetstagaren, arbetsgivaren, i slutändan själva arbetet

14.10.2021 | Nyheter
Under webbinariet som anordnades av projektet Future Cleantech Solutions den 7 oktober höll föreläsare, förändringsledare och utbildaren Ulrika Sedin en föreläsning om hållbart ledarskap i en föränderlig värld. Moderator för webbinariet var Jon Moraeus, internationell affärsutvecklare hos Future Cleantech Solutions. Intresset var stort med över 300 anmälda från både svenska och finska sidan av Kvarken.
Läs mera

Det finns hundratals lediga arbetsplatser i Vasaregionen – företagen lockar talanger tillsammans

13.10.2021 | Nyheter
Sex företag och organisationer i Vasaregionen samt Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och Vasa stad satsar på en gemensam rekryteringskampanj för att få kompetent arbetskraft till regionen. Med i kampanjen är Hitachi Energy, Mirka, Vasa Centralsjukhus, Wapice, VEO och Wärtsilä.
Läs mera

EnergyWeek ordnas i mars 2022

12.10.2021 | Nyheter
EnergyWeek, det mest betydelsefulla internationella nätverknings- och businessevenemanget för energibranschen i de Nordiska länderna, kommer återigen den 21–25 mars 2022, denna gång som femdagars evenemang i stället för fyra dagar som tidigare år. Anmälan till evenemanget öppnas i början av nästa år och nu redan har nästan 200 utställare bekräftat sitt deltagande i evenemanget.
Läs mera

Från hemvård till eget tvätteri

05.10.2021 | Nyheter
I en alldeles nybyggd hall i Storkyro hittar vi Katri Soisalo i färd med att mata in mattor i en mattvättningsmaskin – också den splitterny. Katri har alldeles nyligen kommit i gång med sitt företag Yty-Pyykkärit, efter flera månader av förberedelser.
Läs mera

Det går inte att lägga ut företagarens ansvar för företagets ekonomi

04.10.2021 | Nyheter
I bästa fall är en bokföringsbyrå en guldvärdig hjälp för en företagare och särskilt för en ny företagare. Bokföringsbyrån kan bland annat utföra företagets redovisnings- och andra ekonomiförvaltningsuppgifter, så det är inte sak samma vilken bokföringsbyrå man väljer för sitt företag. Flera bokföringsbyråer erbjuder även andra tjänster än bara ekonomiförvaltning.
Läs mera