IRIS-hankkeen kaupungit tapaavat Vaasassa 4.-6.6.

31.05.2019

iris logoUusia kaupunkikehityksen ratkaisuja testaavat IRIS-hankkeen kaupungit ja toimijat tapaavat Vaasassa 4.-6.6. Isäntänä tapaamiselle toimivat Vaasan kaupunki, Teknologiakeskus Merinova, Vaasan yliopisto ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK. Hankkeessa on mukana yhteensä 44 toimijaa seitsemästä maasta.

IRIS-hankkeen kaupungit ja asiantuntijaorganisaatiot tapaavat neljättä kertaa, tällä kertaa Vaasassa.

IRIS on EU:n rahoittaman Horizon 2020 -ohjelman Lighthouse-hanke, jonka avulla pyritään löytämään ratkaisuja nykyajan kaupunkielämän haasteisiin kestävämpien ja integroitujen ratkaisujen avulla. Tapaamisen aiheena on IRIS-hankkeeseen osallistuvien toimijoiden osaamisen ja teknologioiden paras mahdollinen hyödyntäminen.

Lighthouse-kaupungit Utrecht (Alankomaat) Göteborg (Ruotsi) ja Nice Côte d’Azur (Ranska) sekä Vaasan lisäksi muut follower-kaupungit Alexandroupolis (Kreikka), Santa Cruz de Tenerife (Espanja) ja Focsani (Romania), joissa hankkeen ratkaisuja kehitetään ja testataan kopioitavaksi muihin hankekaupunkeihin, tutustuvat Vaasassa muun muassa jätteidenkäsittelyyn ja biokaasun tuotantoon, energiatehokkaisiin asuinalueisiin sekä Merenkurkun maailmanperintöalueeseen.

IRIS-hankkeessa testataan uusia kaupunkikehityksen ratkaisuja energian, liikkuvuuden ja ICT:n aloilla. Perusajatuksena on, että kaupungit oppivat Lighthouse-kaupungilta ja voivat toisintaa muiden ratkaisuja.

Vaasan kaupunki johtaa kokonaisuutta, jonka painopisteenä on ratkaisujen toistaminen ja levittäminen, toisaalta hankkeeseen osallistuville kaupungeille, mutta myös muualle Eurooppaan. IRIS – Integrated and Replicable solutions for co-creation in Sustainable cities on yksi Euroopan komission Smart Cities and Communities lighthouse -hankkeista.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

02.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Fredrik toteutti unelmansa omasta puutarha-alan yrityksestä

02.06.2020 | Uutiset
Puutarha-alan yrityksillä on nyt sesonkiaika, ja näiden kiireisten yritysten kategoriaan kuuluu myös Fredrik Skepparin yritys Övermalaxista. Hänen ensimmäinen vuotensa alalla on mennyt hyvin, ja ne vinkit, jotka hän sai Startiasta ja VASEKilta ovat yhdessä hyvän maineen kera siivittäneet yritystä.
Lue lisää

Tukirahat seudun yritysten hyväksi

01.06.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvontapalveluita on käytetty vilkkaasti parin viimeisen kuukauden aikana. VASEKin yrityspalveluissa on tähän mennessä autettu yli 470 eri yritystä koronatilanteen aiheuttamien ongelmien ja kehittämistarpeiden kanssa.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

27.05.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Tervetuloa juurtumaan Vaasaan

27.05.2020 | Uutiset
Mietitään tilannetta, että olisit juuri muuttanut Vaasaan ja saisit kutsun piknikille kaupunkipuutarhaan, Vaasan kauneimmalle paikalle. Lähtisitkö?
Lue lisää

Uutisia MoveIT-hankkeesta

26.05.2020 | Uutiset
Uusi kuski liikkumisen hankkeeseen ja Vaasan kaupungille valtionavustusta joukkoliikenteen brändäystä varten.
Lue lisää

Vaasa.fi Kuntamarkkinoinnin SM-finaaliin

25.05.2020 | Uutiset
Ainutlaatuinen seudullinen verkkopalvelu vaasa.fi on valittu Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaaliin. Kuntaliiton mukaan finaaliin valituissa töissä on pohjana huolellista brändityötä ja tuloksena elinvoiman ja kehityksen voimistumista.
Lue lisää

Uutisia CERM-hankkeesta

20.05.2020 | Uutiset
Suomella on vuodesta 2016 asti ollut kiertotalouden kansallinen tiekartta. Nyt Pohjanmaa saa oman tiekarttansa. Yhdessä pohjalaisten kehittämisyhtiöiden kanssa työstämme tiekarttaa sille, miten Pohjanmaa, elinkeinoelämään fokusoiden, voi olla edelläkävijä myös kestävän kehityksen ja kiertotalouden parissa.
Lue lisää