iris logoUusia kaupunkikehityksen ratkaisuja testaavat IRIS-hankkeen kaupungit ja toimijat tapaavat Vaasassa 4.-6.6. Isäntänä tapaamiselle toimivat Vaasan kaupunki, Teknologiakeskus Merinova, Vaasan yliopisto ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK. Hankkeessa on mukana yhteensä 44 toimijaa seitsemästä maasta.

IRIS-hankkeen kaupungit ja asiantuntijaorganisaatiot tapaavat neljättä kertaa, tällä kertaa Vaasassa.

IRIS on EU:n rahoittaman Horizon 2020 -ohjelman Lighthouse-hanke, jonka avulla pyritään löytämään ratkaisuja nykyajan kaupunkielämän haasteisiin kestävämpien ja integroitujen ratkaisujen avulla. Tapaamisen aiheena on IRIS-hankkeeseen osallistuvien toimijoiden osaamisen ja teknologioiden paras mahdollinen hyödyntäminen.

Lighthouse-kaupungit Utrecht (Alankomaat) Göteborg (Ruotsi) ja Nice Côte d’Azur (Ranska) sekä Vaasan lisäksi muut follower-kaupungit Alexandroupolis (Kreikka), Santa Cruz de Tenerife (Espanja) ja Focsani (Romania), joissa hankkeen ratkaisuja kehitetään ja testataan kopioitavaksi muihin hankekaupunkeihin, tutustuvat Vaasassa muun muassa jätteidenkäsittelyyn ja biokaasun tuotantoon, energiatehokkaisiin asuinalueisiin sekä Merenkurkun maailmanperintöalueeseen.

IRIS-hankkeessa testataan uusia kaupunkikehityksen ratkaisuja energian, liikkuvuuden ja ICT:n aloilla. Perusajatuksena on, että kaupungit oppivat Lighthouse-kaupungilta ja voivat toisintaa muiden ratkaisuja.

Vaasan kaupunki johtaa kokonaisuutta, jonka painopisteenä on ratkaisujen toistaminen ja levittäminen, toisaalta hankkeeseen osallistuville kaupungeille, mutta myös muualle Eurooppaan. IRIS – Integrated and Replicable solutions for co-creation in Sustainable cities on yksi Euroopan komission Smart Cities and Communities lighthouse -hankkeista.

 

Mauritz Knuts
Mauritz Knuts
Projektipäällikkö
+358 50 306 8419
Future Cleantech Solutions, VTT:n asiamies

Tagit:
‹ Siirry "Uutiset"-sivulle