Haluaako yrityksesi olla mukana bisneksessä vielä viiden vuoden kuluttua?

20.11.2023

pexels fauxels 3183150

Kutsu

Vihreä siirtymä tuo tulleessaan vaatimuksia kaiken kokoisille yrityksille. Vaatimuksia esimerkiksi hiilijalanjäljen, jäljitettävyyden ja materiaalien suhteen voivat asettaa paitsi viranomaiset, myös asiakkaat, joten tiedon ja osaamisen puute aiheuttaa suuria riskejä tulevaisuuden liiketoimintaa ajatellen.

Olemalla osa ratkaisua, samalla hyötyen muutoksen mukanaan tuomista mahdollisuuksista, voidaan luoda uusia liiketoimintamalleja, saada uusia asiakkuuksia ja löytää merkittäviä rahoituskanavia. Siksi yritysten on tärkeää olla muutoksen eturintamassa, eikä jäädä odottelemaan ja seuraamaan sivusta.

Mikäli koet, että teidän yrityksenne haluaa lähteä mukaan ensimmäisten joukossa, kannattaa nyt hakea mukaan kolmen Pohjanmaan kehitysyhtiön järjestämään maksuttomaan projektiin Sustainable Ostrobothnia as a Forerunner (SOF), jossa tulemme toimimaan yhdessä ja löytämään ratkaisuja muun muassa seuraaviin haasteisiin:

 • Miksi ja miten yrityksen hiilijalanjälki kannattaa laskea?
 • Mitä vaatimuksia kestävyysraportoinnin suhteen on tulossa ja miten niihin on reagoitava?
 • Mitä rahoitusmahdollisuuksia vihreä siirtymä tarjoaa?
 • Miten kestävyydestä kannattaa viestiä, jotta se ei vaikuttaisi viherpesulta?
 • Millaisia liiketoimintamalleja syntyy vihreän siirtymän seurauksena?
 • Mitä yhteistyömahdollisuuksia seudulta löytyy?

Kenelle?

Mukaan voivat hakea kaikki pienet ja keskisuuret (enintään 250 työntekijää) yritykset hankkeessa mukana olevien kehitysyhtiöiden toiminta-alueelta
Aiempaa osaamista ja kokemusta kestävyys- ja vastuullisuusteeman suhteen ei vaadita

Tärkeitä päivämääriä

 1. Hae mukaan 11.12. mennessä
 2. Valituille ilmoitetaan 15.12.
 3. Kick-off tilaisuus järjestetään 17.1. kello 13 Wasa Innovation Centerissä Vaasassa
 4. Ensimmäinen työpaja on 25.1. kello 13 Pietarsaaressa. Tuolloin aiheena on hiilijalanjäljen laskenta
 5. Toinen työpaja on alustavasti 11.4. Närpiössä, aiheena vastuullisuusraportointi.

Projektin toiminta-aika on vuosi 2024, minkä aikana tullaan järjestämään yhteensä 3 työpajaa sekä 4 webinaaria (keskimäärin joka toinen kuukausi), joiden aikataulu täsmentyy kick-off tilaisuuteen mennessä. Työpajat tullaan järjestämään paikan päällä kolmella eri paikkakunnalla (Vaasan seutu, Pietarsaari, Närpiö/Kristiinankaupunki), ja webinaarit tapahtuvat virtuaalisesti.

Teemat:

 • Hiilijalanjäljen laskenta
 • Vastuullisuusraportointi
 • Rahoituskanavat
 • Kestävyysviestintä
 • Uudet liiketoimintamallit

Kustannukset:

Ohjelma on maksuton, mutta odotamme valittujen yritysten sitoutuvan olemaan mukana aktiivisesti kaikissa työpajoissa sekä keskusteluissa

Hyödyt yrityksille:

 • Saat tietoa ja osaamista päivänpolttavista teemoista
 • Uskallat ja osaat viestiä yrityksen vastuullisuustoimista ja nostat siten brändiarvoa. Ymmärrät myös, mitä vastuullisuusraportointi tarkoittaa teidän yrityksellenne.
 • Laajennat verkostoasi ja saat vertaistukea mukana olevilta yrityksiltä
 • Saat näkyvyyttä hankkeen viestinnän kautta, tulemme muun muassa julkaisemaan yritystarinoita mukana olevista yrityksistä hankkeen loppupuolella

Kuinka osallistut:

 1. Mikäli haluat päästä mukaan ohjelmaan, lähetä sähköpostia oman alueesi edustajalle (yhteystiedot alla) viimeistään 11.12. Mukaan otetaan rajoitettu määrä hakijoita kaikilta alueilta.
 2. Otsikkokenttään teksti: Hakemus mukaan SOF ohjelmaan / YRITYKSEN NIMI
 3. Esittele yrityksesi ja kerro vapaamuotoisesti, millaisia haasteita teillä on ja miksi haluaisitte osallistua mukaan ohjelmaan
 4. Valituille ilmoitetaan 15.12. mutta ohjelman puitteissa järjestetään myös kaikille avoimia webinaareja, joten tietoa on luvassa vaikka yrityksenne ei tällä kertaa tulisikaan valituksi.

Lisätietoja ja hakeminen:

Vaasan seutu: Hanna Malkamäki, hanna.malkamaki@vasek.fi, 050 563 8605
Pietarsaaren seutu: Pia Holkkola-Löf, pia.holkkola-lof@concordia.jakobstad.fi, 050 434 6669
Närpiö ja Kristiinankaupunki: Fredrik Hanstén, fredrik.hansten@dynamonarpes.fi, 044 493 9590

Mukana hankkeessa: Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, Dynamo Närpes sekä Kristiinankaupungin Elinkeinokeskus‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Ensimmäinen askel oli se suurin

04.12.2023 | Uutiset
Vaikka Jukka Hämäläisellä oli 23 vuoden kokemus yrittämisestä ja takanaan muutama vuosi sitten toteutettu mittava yritysosto, hän ei ollut aiemmin hyödyntänyt VASEKin palveluja. Nyt hän on investointituen hakemisen kautta saanut paremman käsityksen kehitysyhtiön palveluista ja haluaa suositella kaikille yrittäjille aika ajoin pysähtymistä ja miettimistä, millaista apua voisi hakea yrittämisen eri tilanteisiin ja käännekohtiin.
Lue lisää

GigaVaasa-työ on ollut maratonin sijaan ultramaraton

30.11.2023 | Uutiset
GigaVaasan myynti- ja markkinointijohtaja Marko Kuokkanen Merinovalta on työskennellyt akkutehdasalueen parissa viisi vuotta. Työtä mahdollistaa osaltaan innovaatio- ja ekosysteemisopimuksen puitteissa toteutettu Älykäs ja kestävä akkuarvoketju -hanke.
Lue lisää

EnergyVaasan saama kansainvälistymispalkinto on yhteisesti ansaittu

24.11.2023 | Uutiset
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittaisen kansainvälistymispalkinnon menestyville suomalaisyrityksille. Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Huomiota kiinnitetään erityisesti kilpailukykyyn, liiketoiminnan kansainvälisyyteen ja kannattavuuteen.
Lue lisää

Haluaako yrityksesi olla mukana bisneksessä vielä viiden vuoden kuluttua?

20.11.2023 | Uutiset
Vihreä siirtymä tuo tulleessaan vaatimuksia kaiken kokoisille yrityksille. Vaatimuksia esimerkiksi hiilijalanjäljen, jäljitettävyyden ja materiaalien suhteen voivat asettaa paitsi viranomaiset, myös asiakkaat, joten tiedon ja osaamisen puute aiheuttaa suuria riskejä tulevaisuuden liiketoimintaa ajatellen. Olemalla osa ratkaisua, samalla hyötyen muutoksen mukanaan tuomista mahdollisuuksista, voidaan luoda uusia liiketoimintamalleja, saada uusia asiakkuuksia ja löytää merkittäviä rahoituskanavia.
Lue lisää

Lankapuoti ja studio saivat parissa päivässä uudet toimitilat

13.11.2023 | Uutiset
Joskus palapelin palaset loksahtelevat paikoilleen ilman ylimääräistä pyörittelyä, ja näin kävi myös syksyllä, kun Pitkänlahdenkadun ja Konepajankadun kulmassa liiketilan omistava valokuvausalan yrittäjä Esa Siltaloppi otti yhteyttä VASEKin Stefan Råbackiin ja pyysi vinkkejä yrityksistä, joita voisi kiinnostaa edellisten vuokralaisten jälkeen vapautunut liiketila. Stefan ohjasi Esan eteenpäin VASEKilla toimitila-asioista vastaavalle yritysneuvojalle sekä nettiin tutustumaan Vaasan seudun tontti- ja toimitilarekisteriin.
Lue lisää

Tuore yrittäjä toimittaa kuituliittymiä Pohjanmaalle

07.11.2023 | Uutiset
On kulunut pian kaksi vuotta siitä, kun laihialainen Joni-Pekka Kangasmäki sai kysymyksen silloiselta työnantajaltaan, olisiko hän kiinnostunut ostamaan ja jatkamaan yrityksen toimintaa. Joni-Pekka, joka oli työskennellyt kuitukaapeleiden hitsaamisen parissa Kai Myllyniemi Oy:ssä yli viiden vuoden ajan, ei ollut koskaan harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä. Kysymys kuitenkin istutti siemenen, ja pian omistajanvaihtoprosessi lähtikin liikkeelle.
Lue lisää

Vastuullisuus ja investoinnit puhuttivat VASEKin juhlakiertueella

31.10.2023 | Uutiset
VASEKin 20-vuotisjuhlavuoden Vastuullisuuskiertue kiersi kahdeksan tapahtuman verran kaikissa VASEKin omistajakunnissa. Syyskuun puolessa välissä alkanut kiertue saatiin päätökseen lokakuun lopulla. Yhteensä lähes 200 osallistujaa tuli mukaan verkostoitumaan sekä kuulemaan yrityksen vastuullisuustyöstä, vastuullisuusviestinnästä, saatavilla olevista yritystuista sekä valmistautumisesta Vaasan seudulle suunniteltuihin suurinvestointeihin.
Lue lisää

Vaasan ja Uumajan välistä yhteyttä kehitetään vihreäksi kuljetuskäytäväksi

25.10.2023 | Uutiset
Vaasan kaupunki, Uumajan kunta, Umeå Hamn AB, Umeå Kommunföretag AB, Wasaline ja Kvarken Ports ovat tehneet aiesopimuksen vihreästä kuljetuskäytävästä Uumajan ja Vaasan välille.
Lue lisää