Haluaako yrityksesi olla mukana bisneksessä vielä viiden vuoden kuluttua?

20.11.2023

pexels fauxels 3183150

Kutsu

Vihreä siirtymä tuo tulleessaan vaatimuksia kaiken kokoisille yrityksille. Vaatimuksia esimerkiksi hiilijalanjäljen, jäljitettävyyden ja materiaalien suhteen voivat asettaa paitsi viranomaiset, myös asiakkaat, joten tiedon ja osaamisen puute aiheuttaa suuria riskejä tulevaisuuden liiketoimintaa ajatellen.

Olemalla osa ratkaisua, samalla hyötyen muutoksen mukanaan tuomista mahdollisuuksista, voidaan luoda uusia liiketoimintamalleja, saada uusia asiakkuuksia ja löytää merkittäviä rahoituskanavia. Siksi yritysten on tärkeää olla muutoksen eturintamassa, eikä jäädä odottelemaan ja seuraamaan sivusta.

Mikäli koet, että teidän yrityksenne haluaa lähteä mukaan ensimmäisten joukossa, kannattaa nyt hakea mukaan kolmen Pohjanmaan kehitysyhtiön järjestämään maksuttomaan projektiin Sustainable Ostrobothnia as a Forerunner (SOF), jossa tulemme toimimaan yhdessä ja löytämään ratkaisuja muun muassa seuraaviin haasteisiin:

 • Miksi ja miten yrityksen hiilijalanjälki kannattaa laskea?
 • Mitä vaatimuksia kestävyysraportoinnin suhteen on tulossa ja miten niihin on reagoitava?
 • Mitä rahoitusmahdollisuuksia vihreä siirtymä tarjoaa?
 • Miten kestävyydestä kannattaa viestiä, jotta se ei vaikuttaisi viherpesulta?
 • Millaisia liiketoimintamalleja syntyy vihreän siirtymän seurauksena?
 • Mitä yhteistyömahdollisuuksia seudulta löytyy?

Kenelle?

Mukaan voivat hakea kaikki pienet ja keskisuuret (enintään 250 työntekijää) yritykset hankkeessa mukana olevien kehitysyhtiöiden toiminta-alueelta
Aiempaa osaamista ja kokemusta kestävyys- ja vastuullisuusteeman suhteen ei vaadita

Tärkeitä päivämääriä

 1. Hae mukaan 11.12. mennessä
 2. Valituille ilmoitetaan 15.12.
 3. Kick-off tilaisuus järjestetään 17.1. kello 13 Wasa Innovation Centerissä Vaasassa
 4. Ensimmäinen työpaja on 25.1. kello 13 Pietarsaaressa. Tuolloin aiheena on hiilijalanjäljen laskenta
 5. Toinen työpaja on alustavasti 11.4. Närpiössä, aiheena vastuullisuusraportointi.

Projektin toiminta-aika on vuosi 2024, minkä aikana tullaan järjestämään yhteensä 3 työpajaa sekä 4 webinaaria (keskimäärin joka toinen kuukausi), joiden aikataulu täsmentyy kick-off tilaisuuteen mennessä. Työpajat tullaan järjestämään paikan päällä kolmella eri paikkakunnalla (Vaasan seutu, Pietarsaari, Närpiö/Kristiinankaupunki), ja webinaarit tapahtuvat virtuaalisesti.

Teemat:

 • Hiilijalanjäljen laskenta
 • Vastuullisuusraportointi
 • Rahoituskanavat
 • Kestävyysviestintä
 • Uudet liiketoimintamallit

Kustannukset:

Ohjelma on maksuton, mutta odotamme valittujen yritysten sitoutuvan olemaan mukana aktiivisesti kaikissa työpajoissa sekä keskusteluissa

Hyödyt yrityksille:

 • Saat tietoa ja osaamista päivänpolttavista teemoista
 • Uskallat ja osaat viestiä yrityksen vastuullisuustoimista ja nostat siten brändiarvoa. Ymmärrät myös, mitä vastuullisuusraportointi tarkoittaa teidän yrityksellenne.
 • Laajennat verkostoasi ja saat vertaistukea mukana olevilta yrityksiltä
 • Saat näkyvyyttä hankkeen viestinnän kautta, tulemme muun muassa julkaisemaan yritystarinoita mukana olevista yrityksistä hankkeen loppupuolella

Kuinka osallistut:

 1. Mikäli haluat päästä mukaan ohjelmaan, lähetä sähköpostia oman alueesi edustajalle (yhteystiedot alla) viimeistään 11.12. Mukaan otetaan rajoitettu määrä hakijoita kaikilta alueilta.
 2. Otsikkokenttään teksti: Hakemus mukaan SOF ohjelmaan / YRITYKSEN NIMI
 3. Esittele yrityksesi ja kerro vapaamuotoisesti, millaisia haasteita teillä on ja miksi haluaisitte osallistua mukaan ohjelmaan
 4. Valituille ilmoitetaan 15.12. mutta ohjelman puitteissa järjestetään myös kaikille avoimia webinaareja, joten tietoa on luvassa vaikka yrityksenne ei tällä kertaa tulisikaan valituksi.

Lisätietoja ja hakeminen:

Vaasan seutu: Hanna Malkamäki, hanna.malkamaki@vasek.fi, 050 563 8605
Pietarsaaren seutu: Pia Holkkola-Löf, pia.holkkola-lof@concordia.jakobstad.fi, 050 434 6669
Närpiö ja Kristiinankaupunki: Fredrik Hanstén, fredrik.hansten@dynamonarpes.fi, 044 493 9590

Mukana hankkeessa: Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, Dynamo Närpes sekä Kristiinankaupungin Elinkeinokeskus‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Mjöli Bakery on Startian vuoden uusyrittäjä 2024 Vaasan seudulla

13.06.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia on valinnut Vaasan seudun vuoden uusyrittäjäksi Mjöli Bakeryn (Bageri Eken Ab Oy). Yrityksen omistaja on määrätietoinen leipuri ja konditoriamestari Eva Marttila, joka on voittanut mitaleja luovilla ja ekologisilla artesaanileivillään. Mjölille yrityksenä on tunnusomaista sen yrittäjän suuri kiinnostus valikoiman ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen.
Lue lisää

Yrityksen talous – Budjetoinnin merkitystä ei voi liikaa painottaa

11.06.2024 | Uutiset
Yrittäjänä talouden hallinta on avainasemassa yrityksen menestyksen kannalta. Budjetointi on tehokas työkalu, joka auttaa pitämään talouden kurissa ja varmistamaan, että yritys toimii kannattavasti.
Lue lisää

Yritysten varautuminen – miten sinun yrityksesi toimii poikkeusoloissa?

06.06.2024 | Uutiset
Maailman tilanne pandemioineen ja Euroopassa käytävine sotineen on osoittanut, ettei yrityksissä kannata enää ummistaa silmiään pelottavimmiltakaan skenaarioilta.
Lue lisää

Kestävää aluekehitystä pitkällä tähtäimellä 

05.06.2024 | Uutiset
VASEK tekee pitkäjänteistä työtä ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden eteen Vaasan seudulla. Olemme pää- tai osatoteuttajan roolissa tällä hetkellä 13 alueellisessa kehityshankkeessa. Uusia hankkeita ja toimenpiteitä alueen kestävän kehityksen edistämiseksi myös suunnitellaan jatkuvasti.
Lue lisää

Aukioloaikamme kesällä - huomaa myös TE-toimiston starttirahakäsittelyn tauko heinäkuussa

04.06.2024 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 8.–28.7.2024. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätauko 1.7.–31.7.2024.
Lue lisää

Laihian Autotarvikkeen toiminta jatkuu sukupolvenvaihdoksen ansiosta

04.06.2024 | Uutiset
Vakaan työpaikan ja työnjohtajan tehtävien tuoma turvallisuus ei estänyt Jussi Rauhalaa. Viime kesänä hän jätti 17-vuotisen työuransa alueen autoliikkeessä ottaakseen haltuunsa isänsä varaosakaupan Laihialla. Laihian Autotarvike Oy:n toiminta jatkuu sukupolvenvaihdoksen ansiosta.
Lue lisää

EnergyVaasa panostaa nuorten kiinnostukseen matemaattisia aineita ja luonnontieteitä kohtaan

29.05.2024 | Uutiset
EnergyVaasa jakaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa suuren määrän stipendejä oppilaille, jotka ovat vuoden aikana menestyneet matematiikassa ja luonnontieteissä. Stipendien kautta energiaklusterin yritykset haluavat osaltaan edistää lasten ja nuorten kiinnostusta aineisiin, joilla on merkitystä alueen yrityksille.
Lue lisää

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää