GoUp nostaa seudun teollisuutta

09.01.2013

WasaTrade Oy on rakennusalalla toimivaan WasaGroup-konserniin kuuluva rakennuskonevuokraamo, joka tuottaa myös erilaisia teollisuuspalveluja. 10 vuotta sitten perustettu WasaTrade syntyi, kun rakennusliike WasaCon Oy:n kalusto erotettiin omaksi yhtiökseen ja yhtiö ryhtyi tarjoamaan vuorauspalveluja myös muille yrityksille.

Tarvetta paremmalle henkilönostimelle

WasaTraden toiminnan laajentuminen erilaisiin teollisuuspalveluihin – esimerkiksi asennus – ja korjauspalveluihin, henkilönostimien korjauksiin ja katsastuksiin, teollisuuslaitteiden suunnitteluun ja valmistamiseen sekä tuotannon layoutien muutoksiin – toi perinteisesti rakennusalalla toimineen yrityksen tietoon entistä enemmän teollisuuden tarpeita.

– Käytännön työssä nousivat esiin työtaso- ja henkilönostimien kiristyneet turvallisuusvaatimukset sekä kiinteiden nostolaitteiden aiheuttaman viiveet layoutien vaihtamisessa. Siksi ryhdyimme suunnittelemaan entistä parempaa ja joustavammin toimivaa nostinta, joka omalta osaltaan parantaisi myös teollisuuden kilpailukykyä, kertoo WasaGroup-konsernin toimitusjohtaja Ari Tyynismaa.

Helposti muunneltavat GoUp -nostimet suunnitellaan ja tehdään Vaasassa.

Viime syksynä valmistunut GoUp -nostin sopii suurten kappaleiden valmistukseen. Kevyesti siirrettävä nostin on turvallinen ja sitä voidaan käyttää yhdessä kiinteästi asennetun nostimen tai toisen GoUp -nostimen kanssa, jolloin ne voidaan kytkeä sarjaan ja niitä voidaan ohjata yhtä aikaa. Kunnon valaistus ja työkalujen kätevä saatavuus mahdollistavat joustavan työskentelyn samanaikaisesti sekä kolmen metrin korkeuteen nousevalla ylätasolla että sen alla.

– Joustavasti muuntuva GoUp lyhentää teollisuuden layoutien muuttamista ratkaisevasti jopa parista viikosta muutamaan tuntiin, nostimien myynnistä ja vuoraamisesta vastaava Jari Kytösaari WasaTradelta kehuu.

 

 

Jari Kytösaari ja Ari Tyynismaa esittelevät, kuinka
tukevat mutta helposti irrotettavat kaiteet lisäävät työturvallisuutta.


Tuotteen kehittäminen on pitkä prosessi

Uuden nostimen suunnittelu aloitettiin tosissaan syksyllä 2010. Syksyllä 2011 valmistui laitteen ensimmäinen prototyyppi, joka oli koekäytössä ABB:llä ja Wärtsilässä. Saatujen tulosten perusteella kehitettiin nykyinen GoUp -nostin, jonka suunnittelu ja valmistus on tehty käytännössä kokonaan Vaasan seudulla.

GoUp on herättänyt paljon kiinnostusta ja kauppojakin on syntynyt, joten Tyynismaa uskoo paljon aikaa ja rahaa vaatineen tuotekehitysprojektin muuttuvan aikaa myöten kannattavaksi. GoUp -nostimia on mahdollista hankkia myös leasing-sopimuksella, sillä Siemensin rahoitusyhtiö on hyväksynyt ne rahoitettavien tuotteiden valikoimaansa. Itämeren alue on GoUp-nostimen pääasiallinen markkina-alue.

Pohjanmaan ELY-keskus myönsi WasaTradelle tuotekehitysavustusta GoUp-nostimen kehittämiseen. Vaikka avustuksen määrä hankkeen kokonaiskustannuksiin nähden on pieni, Tyynismaa kiittelee VASEKin ja etenkin Stefan Råbackin panosta avustushakemuksen tekemisessä.

– Ilman Stefania avustus oli jäänyt hakematta, sillä tukiviidakko on siihen tottumattomalle yrittäjälle kovin mystinen, Tyynismaa sanoo.

 


Nostimien kiristyneet turvallisuusmääräykset on otettu
huomioon GoUp -nostimen suunnittelussa ja toteutuksessa.


  

 

 

 

 

 

 

 

GoUp on markkinoiden ainoa henkilönostin, jossa voi työskennellä myös työtason alla.

 

Työkaluseinälle kiinnitettävät työkalut ovat helposti asentajan saatavilla.

 

Teksti ja kuvat: Johanna Haveri, Viestintä Oy Prowomedia‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

”Vahvalta pohjalta on helppo jatkaa yritystoimintaa” – Ekosoppi siirtyi uusille omistajille

25.11.2022 | Uutiset
Ympyrä sulkeutui ja lähti uudelle kierrokselle kesällä, kun Hannu ja Jaana Paloposki myivät Ekosoppi-ekokauppansa Iivari Viljaselle ja Sofia Kuulalle. Hannu Paloposki perusti yrityksensä 16 vuotta sitten Uusyrityskeskus Startian avulla, ja nyt VASEKin omistajanvaihdosasiantuntija Antti Alasaaren avulla yritys siirtyi uusille omistajille.
Lue lisää

Uusi agilityhalli tarjoaa tilat ja tavoitteellista valmennusta

18.11.2022 | Uutiset
Mustat karvat vain hulmahtavat ja haukku raikaa, kun nuorten yrittäjien Emilia ja Ida Lindströmin agilitykoirat kirmaavat Myranhallenin pitävällä keinonurmella ja hyppäävät tuliterien agilityesteiden yli. 19-vuotias Emilia perusti Looström Agility Ab:n yhdessä Ann-Sofi Loon kanssa elokuussa.
Lue lisää

Fennia auttaa alkavaa yrittäjää vakuutuksien kanssa

14.11.2022 | Uutiset
Aloittavan yrittäjän tehtävälista on pitkä, ja vakuutuksista huolehtiminen on eräs sen tärkeimmistä kohdista. Uuden yrityksen vakuutustarpeet kannattaa aina käydä läpi yhteistyössä asiantuntijan, esimerkiksi Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian yhteistyökumppanin Fennian kanssa.
Lue lisää

Tukea energiansäästöön tähtääviin investointeihin

09.11.2022 | Uutiset
Tuskin on yhdeltäkään yrittäjältä mennyt ohi se, miltä energianhintojen kehitys on viimeisen vuoden aikana näyttänyt. Yhä useampi etsii nyt vaihtoehtoisia ratkaisuja lämmityskustannusten ja sähkönkulutuksen alentamiseksi. Investointeihin on mahdollista hakea tukea ja näin on tehnyt muun muassa Ab Jarla-Products Oy Maalahdesta.
Lue lisää

Tarkistuslistasta apua yrityskaupan toteutukseen – Huolellinen valmistautuminen avainasemassa

03.11.2022 | Uutiset
Omistajanvaihdoksista puhuttaessa toistuvat usein samat teemat ja tarpeet: Prosessit ovat pitkiä, ja siksi luopuvan yrittäjän on ryhdyttävä valmistautumaan yrityksen myymiseen hyvissä ajoin. Prosessit ovat myös usein monimutkaisia ja jokainen tapaus on omanlaisensa. Sekä ostajat että myyjät tarvitsevat prosessin aikana sekä kattavia materiaaleja että henkilökohtaista palvelua.
Lue lisää

Rahoitusta ja tukea yrityksille - tutustu mahdollisuuksiin

02.11.2022 | Uutiset
Polttoainetuki kompensoi helmikuussa 2022 alkanutta äkillistä polttonesteiden hinnan nousua, joka alkoi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Maaseudulla toimivat mikro- ja pienyritykset taas voivat edelleen hakea tukea, jolla voi kattaa kolmasosan uusiutuvan energian käyttöön siirtymisen kustannuksista.
Lue lisää

Omaisuus tuottamaan – loma-asunnot hyötykäyttöön

01.11.2022 | Uutiset
Joukko nykyisiä ja tulevia loma-asunnon omistajia kokoontui lokakuun puolivälissä Isoonkyröön Kyrö Distillerylle kaksipäiväiseen ”Tuottava loma-asunto”- infoon. Monen osallistujan tavoitteena oli saada kohde tuottamaan niinäkin aikoina, kun sille ei ole omaa käyttöä. Tilaisuuden veti myynnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Tuomas Kankaala, Luotain Consulting Oy:stä.
Lue lisää

Uusien yritysten perustamisaktiivisuus laskenut – koronan jälkeen palataan taas työmarkkinoille

01.11.2022 | Uutiset
Uusia yrityksiä syntyi Uusyrityskeskusten kautta tammi-syyskuun aikana yhteensä 4 803. Tämä on neljä prosenttia vähemmän kuin vertailuajankohtana vuonna 2021 ja yksi prosentti vähemmän kuin ennen koronaa vuonna 2019. Syynä laskuun voi olla se, että koronalomautusten jälkeen työmarkkinat vetävät hyvin. Vaikka yritysperustanta on laskenut, neuvonnassa käydään aiempaa useammin ennen yrityksen perustamista.
Lue lisää