EnergyVaasan saama kansainvälistymispalkinto on yhteisesti ansaittu

24.11.2023

10 7c5a6778

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkintojen saajina Neural DSP Technologies, Kuusakoski Group, AGCO-konserni ja EnergyVaasa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittaisen kansainvälistymispalkinnon menestyville suomalaisyrityksille. Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Huomiota kiinnitetään erityisesti kilpailukykyyn, liiketoiminnan kansainvälisyyteen ja kannattavuuteen. Lisäksi arvioinnissa painotetaan toiminnan vastuullisuutta, vaikutuksia suomalaisen osaamisen ja työllisyyden kehittymiseen sekä investointeihin Suomeen ja Suomen innovaatioympäristön tunnetuksi tekemiseen.

Vuoden 2023 tulokasyrityksenä palkitaan digitaalisen äänenkäsittelyn ohjelmistoja ja laitteita kehittävä ja valmistava Neural DSP Technologies ja kasvuyrityksen palkinnon saa kierrätysalan ja valimoalan konserni Kuusakoski Group. Pitkäaikaisen kansainvälisen investoija -kategoriassa investoijapalkinnon saa AGCO-konserni. Vuoden yhteisöpalkinnon sai EnergyVaasa, pohjoismaiden suurin energiateknologian klusteri.

Ehdotuksia ehdokkaiksi antoivat elinkeinoelämän eri järjestöt. Lopullisen ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä tekivät presidentille Team Finland -verkoston toimijat, Business Finland, ELY-keskukset, Finnvera ja ulkoministeriö.

EnergyVaasan yhteisöpalkinto on 180 yrityksen ja 13 000 työntekijän ansiota

EnergyVaasa Jansson Raback Konu HayryKristoffer Jansson, Stefan Råback, Mika Konu, Tomas Häyry

Yhteisöpalkinnon saanut EnergyVaasa on energia-alan yritysten ja tutkimuslaitosten verkosto, joka on perustettu vuonna 2001. Vaasan seudulla toimivan klusterin yritysten tavoitteena on kehittää kestäviä ja kilpailukykyisiä teknologiaratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä ja säästämään energiaa maailmanlaajuisella mittakaavalla.

Yrityksiä ja muita organisaatioita klusterissa on yhteensä 180. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on vuosittain 6 miljardia euroa ja viennin osuus liikevaihdosta on yli 80 prosenttia. Yrityksissä kehitetään huipputeknologiaa, joka keskittyy esimerkiksi älykkäisiin energiaratkaisuihin, merenkulkuun, kestävään energiaan, joustavaan energiantuotantoon ja digitalisaatioon.

EnergyVaasa-brändiä hallinnoivat Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Teknologiakeskus Merinova. EnergyVaasan Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson iloitsee palkinnosta:

– Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto on hieno tunnustus siitä työstä, jota tehdään ihan jokaisessa 180 klusteriin kuuluvassa yrityksessä niiden kaikkien noin 13 000 työntekijän voimin. Onnittelut saa siis osoittaa kaikille heille, jotka Vaasan seudulla lähtevät joka aamu töihin klusteriyrityksiin pelastamaan maailmaa, Jansson painottaa.

– EnergyVaasa-klusterilla on käsissään avaimet, joilla ratkaistaan maailman pahimpia ongelmia. Seudulla tuotetaan puhdasta siirtymää edistäviä ratkaisuja ja tuotteita, joita arvioidaan olevan käytössä jo kaikissa maailman maissa, toimitusjohtaja Mika Konu Teknologiakeskus Merinovalta toteaa.

– Vaasan seudulla osataan yhteistyö, sillä vaikka yritykset osittain myös kilpailevat keskenään, ne innovoivat ja kehittävät samanaikaisesti yhdessä uusia energiatehokkaita ratkaisuja, joiden avulla edistetään globaalien ilmastotavoitteiden saavuttamista ja luodaan myös merkittävä osuus Suomen teknologiaviennistä, toimitusjohtaja Stefan Råback, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK muistuttaa.

– EnergyVaasa -yritykset ovat olleet merkittävä osa myös akkuarvoketjun rakentumista. Vaasan seudulla kehitetään pohjoismaista akkuarvoketjua, ja aivan työn alusta lähtien olemme tarkastelleet myös koko ympäröivää arvoketjua. Energiaklusterin yhteistyömalli on ollut merkittävä tekijä GigaVaasa-akkutehdasalueen kehittämisessä, Vaasan kaupunginjohtaja, VASEKin hallituksen puheenjohtaja Tomas Häyry päättää.

 

TPKVP2023kutsu 003

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää