EnergyVaasan saama kansainvälistymispalkinto on yhteisesti ansaittu

24.11.2023

10 7c5a6778

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkintojen saajina Neural DSP Technologies, Kuusakoski Group, AGCO-konserni ja EnergyVaasa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittaisen kansainvälistymispalkinnon menestyville suomalaisyrityksille. Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Huomiota kiinnitetään erityisesti kilpailukykyyn, liiketoiminnan kansainvälisyyteen ja kannattavuuteen. Lisäksi arvioinnissa painotetaan toiminnan vastuullisuutta, vaikutuksia suomalaisen osaamisen ja työllisyyden kehittymiseen sekä investointeihin Suomeen ja Suomen innovaatioympäristön tunnetuksi tekemiseen.

Vuoden 2023 tulokasyrityksenä palkitaan digitaalisen äänenkäsittelyn ohjelmistoja ja laitteita kehittävä ja valmistava Neural DSP Technologies ja kasvuyrityksen palkinnon saa kierrätysalan ja valimoalan konserni Kuusakoski Group. Pitkäaikaisen kansainvälisen investoija -kategoriassa investoijapalkinnon saa AGCO-konserni. Vuoden yhteisöpalkinnon sai EnergyVaasa, pohjoismaiden suurin energiateknologian klusteri.

Ehdotuksia ehdokkaiksi antoivat elinkeinoelämän eri järjestöt. Lopullisen ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä tekivät presidentille Team Finland -verkoston toimijat, Business Finland, ELY-keskukset, Finnvera ja ulkoministeriö.

EnergyVaasan yhteisöpalkinto on 180 yrityksen ja 13 000 työntekijän ansiota

EnergyVaasa Jansson Raback Konu HayryKristoffer Jansson, Stefan Råback, Mika Konu, Tomas Häyry

Yhteisöpalkinnon saanut EnergyVaasa on energia-alan yritysten ja tutkimuslaitosten verkosto, joka on perustettu vuonna 2001. Vaasan seudulla toimivan klusterin yritysten tavoitteena on kehittää kestäviä ja kilpailukykyisiä teknologiaratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä ja säästämään energiaa maailmanlaajuisella mittakaavalla.

Yrityksiä ja muita organisaatioita klusterissa on yhteensä 180. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on vuosittain 6 miljardia euroa ja viennin osuus liikevaihdosta on yli 80 prosenttia. Yrityksissä kehitetään huipputeknologiaa, joka keskittyy esimerkiksi älykkäisiin energiaratkaisuihin, merenkulkuun, kestävään energiaan, joustavaan energiantuotantoon ja digitalisaatioon.

EnergyVaasa-brändiä hallinnoivat Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Teknologiakeskus Merinova. EnergyVaasan Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson iloitsee palkinnosta:

– Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto on hieno tunnustus siitä työstä, jota tehdään ihan jokaisessa 180 klusteriin kuuluvassa yrityksessä niiden kaikkien noin 13 000 työntekijän voimin. Onnittelut saa siis osoittaa kaikille heille, jotka Vaasan seudulla lähtevät joka aamu töihin klusteriyrityksiin pelastamaan maailmaa, Jansson painottaa.

– EnergyVaasa-klusterilla on käsissään avaimet, joilla ratkaistaan maailman pahimpia ongelmia. Seudulla tuotetaan puhdasta siirtymää edistäviä ratkaisuja ja tuotteita, joita arvioidaan olevan käytössä jo kaikissa maailman maissa, toimitusjohtaja Mika Konu Teknologiakeskus Merinovalta toteaa.

– Vaasan seudulla osataan yhteistyö, sillä vaikka yritykset osittain myös kilpailevat keskenään, ne innovoivat ja kehittävät samanaikaisesti yhdessä uusia energiatehokkaita ratkaisuja, joiden avulla edistetään globaalien ilmastotavoitteiden saavuttamista ja luodaan myös merkittävä osuus Suomen teknologiaviennistä, toimitusjohtaja Stefan Råback, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK muistuttaa.

– EnergyVaasa -yritykset ovat olleet merkittävä osa myös akkuarvoketjun rakentumista. Vaasan seudulla kehitetään pohjoismaista akkuarvoketjua, ja aivan työn alusta lähtien olemme tarkastelleet myös koko ympäröivää arvoketjua. Energiaklusterin yhteistyömalli on ollut merkittävä tekijä GigaVaasa-akkutehdasalueen kehittämisessä, Vaasan kaupunginjohtaja, VASEKin hallituksen puheenjohtaja Tomas Häyry päättää.

 

TPKVP2023kutsu 003

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

VASEKin yritysneuvojat osana Yrittäjän talousavun valtakunnallista verkostoa

26.02.2024 | Uutiset
Laskut kasaantuvat, kassa näyttää tyhjältä, myynti sakkaa, asiakkaita ei meinaa löytyä. Yrittäjän arki saattaa välillä olla haastavaa. Yrittäjän talousavusta yrittäjä saa luottamuksellista, maksutonta ja asiantuntevaa tukea ja neuvontaa.
Lue lisää

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle 2024 on julkaistu

15.02.2024 | Uutiset
Uudesta perustamisoppaasta saat apua yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyteen liittyvää tärkeää tietoa.
Lue lisää

Uusi lentorahtipalvelu Vaasasta – Jetpak kuljettaa ovelta ovelle

06.02.2024 | Uutiset
Kuljetusyritys Jetpak aloitti viime syksynä lähtevän rahdin osalta uudelleen toiminnan myös Vaasasta. Jetpak tarjoaa yrityksille nopeita lentorahtikuljetuksia ovelta ovelle.
Lue lisää

Ostajan vuonna pyritään elinvoimaisten yritysten säilyttämiseen

02.02.2024 | Uutiset
Antti Alasaaren kolumni Pohjankyrö-lehdestä
Lue lisää

Vanhempainvapaalta yrittäjäksi ja esimieheksi

30.01.2024 | Uutiset
Kun vanhempainvapaa päättyi ja oli aika palata työelämään, Caroline Silfver alkoi pohtia vaihtoehtojaan. Työ palvelu- ja ravintola-alalla viikonloppu- ja ilta-aikaan ei enää houkutellut, ja sen sijaan hän päätti toteuttaa idean oman siivousyrityksen perustamisesta.
Lue lisää

GigaVaasan akkuteollisuusalueelle suunniteltujen investointien vaikutukset ulottuvat koko Suomeen

22.01.2024 | Uutiset
Vaikuttavuusmallissa on arvioitu GigaVaasa-alueelle Vaasaan ja Mustasaareen suunniteltujen akkuklusterin investointien hankekokonaisuuden välittömiä ja välillisiä vaikutuksia työllisyyteen, tuotokseen, arvonlisäykseen ja verotuloihin sekä vaikutusten alueellista kohdentumista Vaasan seudulle ja koko maahan.
Lue lisää

Vaasan seudulla edessä hyvä vuosi

22.01.2024 | Uutiset
Stefan Råbackin kolumni Vaasa Insider -verkkojulkaisussa.
Lue lisää

Pilottiryhmästä uutta potkua kestävyystyöhön ja kiertotalousajatteluun

19.01.2024 | Uutiset
Sustainable Ostrobothnia as a Forerunner -hankkeen pilottiryhmä kokoontui 17.1. ensimmäisen kerran kick-off -tilaisuuden merkeissä yli 30 yrityksen voimin. Iltapäivän ohjelmaan kuului muihin osallistujiin tutustuminen sekä verkostoituminen.
Lue lisää