Energia-alan lyhyt oppimäärä

15.03.2013

Tiedote 15.03.2013

Pohjoismaiden merkittävimmän energiateknologiakeskittymän sydämessä järjestettävä kansainvälinen energia-alan tapahtuma Vaasa EnergyWeek 2013 lähestyy. Ensi viikolla 18.–21.3. toista kertaa järjestettävä EnergyWeek kokoaa Vaasaan energiateknologian kehittämisen kärkinimet. EnergyWeekin aikana järjestettävissä seminaareissa ja muissa tapahtumissa huippuasiantuntijat kertovat tärkeistä energia-alan asioista, jotka kiinnostavat alan yrityksiä, päättäjiä ja muitakin ihmisiä. Tarjolla on tietoa alan nykytilasta ja tulevaisuuden trendeistä.

Alla on muutamia esimerkkejä puheenvuoroista, jotka johdattavat kuulijat energia-alan viimeisimpiin kehitystrendeihin ja ajankohtaisiin aiheisiin:

Energia- ja ympäristöseminaari, Vaasan kaupungintalo 18.3.

Energia- ja ympäristöseminaarin teemana on tänä vuonna tulevaisuuden energiatuotanto. Työ- ja elinkeinoministeriön clenatech-ohjelman neuvotteleva virkamies Juho Korteniemi visioi, kuinka alan liikevaihto tuplataan vuoteen 2020 mennessä. Tekesin tuore pääjohtaja Pekka Soini puolestaan kertoo, kuinka Tekes voi auttaa cleantech-teollisuuden uudistumisessa ja kasvussa. Tuulivoima-alan työllistämismahdollisuuksista kertoo Suomen suurimpiin startup-yrityksiin kuuluvan Mervento Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Jarmo Saaranen.

Vaasa Wind Exchange, Vaasan kaupungintalo 19.3.

Tänä vuonna kaksipäiväisenä järjestettävän Vaasa Wind Exchange -tuulivoimatapahtuman ensimmäinen päivä on tarkoitettu myös tuulivoimasta kiinnostuneelle yleisölle. Päivän päävieras on Euroopan tuulienergiayhdistyksen (The European Wind Energy Association EWEA) pääjohtaja Christian Kjaer, joka luo katsauksen tuulivoimaliiketoiminnan tulevaisuuteen Euroopassa. Päivän kansallista huippuasiantuntemusta edustaa ministeri Lauri Tarasti, joka puolestaan kertoo, millainen uhka viranomaiskäsittelyn hitaus on ollut tuulivoiman edistämiselle Suomessa ja kuinka asiaa on parannettu.

Renewable Efficient Energy III, Gloria Congress Centre 19.-20.3.

Renewable Efficient Energy -konferenssin ensimmäisen päivän puhujat keskittyvät uusiutuvaan energiaan ja toisena päivänä käsitellään tuulivoimakysymyksiä. Polttomoottoriteknologiasta puhuvat esimerkiksi Wärtsilän Juha-Pekka Sundell ja Niklas Wägar, jotka kertovat alati ajankohtaisista polttoaineasioista ja joustavasta energiantuotannosta. AGCO Powerin Pekka Hjon kertoo mahdollisuuksista käyttää uusiutuvia polttoaineita erilaisissa työkoneissa. Pohjanmaallakin ajankohtaisesta tuulivoimateknologiasta alustavat useat käytännön asiantuntijat. Yksi heistä on englantilaisessa Strathclyden yliopistossa väitöskirjatutkimusta tekevä Jonathan Butler, joka kertoo työstään tuulivoimapuistojen laitteiden etämittauksessa.

Energy Match Metal, Radisson Blu Royal 20.3.

Ensimmäistä kertaa Vaasa EnergyWeekin yhteydessä järjestettävä Energy Match Metal pyrkii löytämään seudun metallialan yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja kumppaneita energia- ja kaivosalalta. Alihankintateollisuuden mahdollisuuksista ydinvoima-alalla kertovat Virgine Moucquot-Laiho Arevalta sekä Pekka Peltomäki Raahesta. Kaivosalan yhteistyömahdollisuuksista puhuu Nordic Minesin Krister Söderholm ja tuulivoima-alasta Merventon Patrik Holm. ABB:n Supply Chain Manager Teemu Koho puolestaan pohtii, siirtyvätkö kaikki alihankintatyöt Aasiaan.

Energy and Building, Gloria Congress Centre 21.3.

Energiatehokkaaseen rakentamiseen keskittyvä seminaari Energy and Building on EnergyWeekin toinen uusi tulokas. Monet seminaarin esityksistä käsittelevät passiivitalojen rakentamista. Kimmo Lylykangas on suomalainen asiantuntija, joka on ollut mukana useimmissa Suomen merkittävimmissä passiivitaloprojekteissa. Kansainvälistä asiantuntemusta passiivitalokeskusteluun tuovat esimerkiksi tanskalainen Sören Pedersen, joka on yksi Euroopan johtavista passiivitaloasiantuntijoista, sekä etenkin passiivitaloikkunoihin erikoistunut passiivitalosuunnittelija Ingo Theoboldt Ruotsista.

 

EnergyWeek 2013 kokoaa Vaasaan 2000 energia-alan ammattilaista. Agendalla on seminaari tulevaisuuden energian tuotannosta, verkostoitumistapahtuma tuulivoimatoimijoille sekä asiantuntijaseminaari uusiutuvasta energiantuotannosta. Lisäksi EnergyWeek tarjoaa mahdollisuuden tutustua Vaasan seudun laajaan alihankintaverkostoon sekä päivittää tiedot energiatehokkaasta rakentamisesta.

www.energyweek.fi

Lisätietoja:

Suvi Markko, viestintäpäällikkö
Vaasanseudun Kehitys Oy, VASEK
puh. 050 534 1911
suvi.markko@vasek.fi

Robert Olander, markkinointijohtaja
Teknologiakeskus Merinova
puh. 040 743 4647
robert.olander@merinova.fi

 

         

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää