E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020

 Elin Nyman svartvit

                         Elin Nymanille yrittäjyys tuntui luontevalta valinnalta.

Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.

–Työtehtäviini kuuluvat muun muassa markkinointimateriaalin tuottaminen sekä esimerkiksi kirjojen, tuotepakkausten ja nettisivujen ulkoasun suunnittelu. Autan siis asiakkaitani markkinoinnissa kehittämällä heidän omaa brändiään, Nyman kertoo.

Nyman perusti yrityksensä E Nyman Designin jo vuonna 2013 opiskellessaan graafista suunnittelua Yrkeshögskolan Noviassa Pietarsaaressa.

–Pyöritin firmaa opintojeni ohella osa-aikaisesti. Työskentelin myös yhteen aikaan in-house graafikkona Ahvenanmaalla, mutta palasin myöhemmin takaisin Pohjanmaalle. Nyt olen tehnyt kokoaikaisesti töitä firmani nimissä 1,5 vuoden ajan.

Oman yrityksen perustaminen oli helppo ja luonteva valinta Nymanille.

–En osaa selittää sitä paremmin kuin että minulla oli vahva halu rakentaa jotakin omaa, hän kommentoi.                         

Koronakriisin aikaan Nymanilla oli huomattavasti vähemmän töitä kuin tavallisesti.

–Korona-aika vaikutti voimakkaasti yritykseni toimintaan, kun puolet yritykseni liikevaihdosta yllättäen katosi. Onneksi minulla oli myös asiakkaita, joiden toiminta ei kärsinyt korona-ajan vaikutuksista, jonka vuoksi en menettänyt silloin kaikkia asiakkaitani, hän toteaa.

Nyman lisää, että yksinyrittäjätuki, jota hän haki VASEKin kautta, oli myös suureksi avuksi kyseisinä hiljaisina aikoina.

–Olen erittäin kiitollinen, että tuki myönnettiin minulle. Käytin 2 000 euron tukisumman yrityksen kiinteisiin kuluihin, Nyman kertoo.

Kesä näyttää aurinkoiselta Nymanin ja hänen yrityksensä kannalta. Hän kertoo, että tähän mennessä kesä on ollut työntäyteinen.

–Olen yllättynyt siitä, kuinka paljon brändäysprojekteja kesän aikana on ollut. On todella hienoa nähdä, kuinka ihmiset perustavat yrityksiä tämän erikoisen ja haastavan tilanteen keskellä. On jännittävää ja inspiroivaa nähdä, että heistä löytyy niin paljon rohkeutta, hän sanoo.

Tällä hetkellä Nyman viettää kesälomaviikkoa. Hänen ajatuksensa ohjautuvat kuitenkin välillä työasioihin.

–Nyt lomaviikkoni aikana minulla on tavoitteena ottaa mahdollisimman rennosti. Olemme yhdessä ystäväni kanssa perustamassa syksyllä uutta yritystä, jonka kautta tulemme vuokraamaan toimistotiloja. Paljon on siis tekeillä ja mielen päällä, mutta nyt yritän parhaani mukaan nauttia lomasta, Nyman summaa iloisesti.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Verkkokauppa pelasti kriisissä

04.08.2020 | Uutiset
Laihialaisessa pihapiirissä, keskellä maalaisidylliä sijaitsee Kotopuoti, jota Marjo Niemelä on pyörittänyt nyt kahden vuoden ajan. Viime kevääseen asti hän toimi osa-aikaisena yrittäjänä ja oli päivätöissä kunnallisessa päivähoidossa. Oltuaan jonkin aikaa vuorotteluvapaalla, Marjo päätti ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja keskittyä sataprosenttisesti unelmatyöhönsä sisustamisen ja asiakaspalvelun parissa.
Lue lisää

Logistiikan ja liikennepalvelujen kehittäminen palaa täyteen vauhtiinsa

03.08.2020 | Uutiset
Projektipäällikön/logistiikka-asiantuntijan tehtävään jo keväällä valittu VTM Matias Båsk aloittaa sijaisuutensa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKilla tänään. Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä työskentelevä Båsk on jäänyt virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä ja tulee toimimaan logistiikka-asiantuntijana ja MoveIT-projektissa projektipäällikön sijaisena 3.8.2020–31.7.2021.
Lue lisää

Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020 | Uutiset
Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan. -Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

31.07.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

31.07.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020 | Uutiset
Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.
Lue lisää

Koivulahtelaisen kukkakaupan toiminta elävöitymässä koronakriisin jälkeen

16.07.2020 | Uutiset
Ellinor Lundström perusti 22-vuotiaana oman kukkakaupan Koivulahteen. Lundströmillä on myynnissä kukkakaupassaan Nigellas blommor och presenter muun muassa leikkokukkia, ruukkukasveja ja hautajaiskimppuja. Hänellä on myynnissä myös erilaisia leluja ja koriste-esineitä, kuten hänen itsetekemiään kortteja ja koruja sekä posliinienkeleitä ja nalleja, jotka sopivat ostettavaksi lahjaksi erilaisiin tilaisuuksiin.
Lue lisää

Vasco Borralho puhaltaa uutta elämää Löfmarkin lihakauppaan

07.07.2020 | Uutiset
Carita Löfmark päätti terveyssyistä lopettaa Kauppahallissa toimineen lihakauppansa vuodenvaihteessa. Yritystoiminta laitettiin myyntiin, ja nyt on vihdoin varmistunut, että pidetty lihakauppa saa jatkajan. Vasco Borralhosta, joka on alun perin kotoisin Portugalista, mutta maalahtelainen jo 12 vuoden ajan, tulee uusi yrittäjä Kauppahalliin.
Lue lisää