E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020

 Elin Nyman svartvit

                         Elin Nymanille yrittäjyys tuntui luontevalta valinnalta.

Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.

–Työtehtäviini kuuluvat muun muassa markkinointimateriaalin tuottaminen sekä esimerkiksi kirjojen, tuotepakkausten ja nettisivujen ulkoasun suunnittelu. Autan siis asiakkaitani markkinoinnissa kehittämällä heidän omaa brändiään, Nyman kertoo.

Nyman perusti yrityksensä E Nyman Designin jo vuonna 2013 opiskellessaan graafista suunnittelua Yrkeshögskolan Noviassa Pietarsaaressa.

–Pyöritin firmaa opintojeni ohella osa-aikaisesti. Työskentelin myös yhteen aikaan in-house graafikkona Ahvenanmaalla, mutta palasin myöhemmin takaisin Pohjanmaalle. Nyt olen tehnyt kokoaikaisesti töitä firmani nimissä 1,5 vuoden ajan.

Oman yrityksen perustaminen oli helppo ja luonteva valinta Nymanille.

–En osaa selittää sitä paremmin kuin että minulla oli vahva halu rakentaa jotakin omaa, hän kommentoi.                         

Koronakriisin aikaan Nymanilla oli huomattavasti vähemmän töitä kuin tavallisesti.

–Korona-aika vaikutti voimakkaasti yritykseni toimintaan, kun puolet yritykseni liikevaihdosta yllättäen katosi. Onneksi minulla oli myös asiakkaita, joiden toiminta ei kärsinyt korona-ajan vaikutuksista, jonka vuoksi en menettänyt silloin kaikkia asiakkaitani, hän toteaa.

Nyman lisää, että yksinyrittäjätuki, jota hän haki VASEKin kautta, oli myös suureksi avuksi kyseisinä hiljaisina aikoina.

–Olen erittäin kiitollinen, että tuki myönnettiin minulle. Käytin 2 000 euron tukisumman yrityksen kiinteisiin kuluihin, Nyman kertoo.

Kesä näyttää aurinkoiselta Nymanin ja hänen yrityksensä kannalta. Hän kertoo, että tähän mennessä kesä on ollut työntäyteinen.

–Olen yllättynyt siitä, kuinka paljon brändäysprojekteja kesän aikana on ollut. On todella hienoa nähdä, kuinka ihmiset perustavat yrityksiä tämän erikoisen ja haastavan tilanteen keskellä. On jännittävää ja inspiroivaa nähdä, että heistä löytyy niin paljon rohkeutta, hän sanoo.

Tällä hetkellä Nyman viettää kesälomaviikkoa. Hänen ajatuksensa ohjautuvat kuitenkin välillä työasioihin.

–Nyt lomaviikkoni aikana minulla on tavoitteena ottaa mahdollisimman rennosti. Olemme yhdessä ystäväni kanssa perustamassa syksyllä uutta yritystä, jonka kautta tulemme vuokraamaan toimistotiloja. Paljon on siis tekeillä ja mielen päällä, mutta nyt yritän parhaani mukaan nauttia lomasta, Nyman summaa iloisesti.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Yrittäjillä kuitenkin uskoa tulevaan – vaikeasta tilanteesta huolimatta

26.10.2020 | Uutiset
Keväällä Suomeen iskenyt koronakriisi on vaikuttanut kaikkiin yrityksiin jollain lailla. Monet yritykset ovat joutuneet suuriin taloudellisiin vaikeuksiin, valtaosa yrityksistä sinnittelee eteenpäin, osa yrityksistä on hyötynyt koronasta, jotkut yritykset kriisi on pakottanut etsimään uusia mahdollisuuksia ja kehittämään toimintaa. Eniten iskua ovat ottaneet palvelualat, erityisesti matkailu- ja ravintola-ala.
Lue lisää

EnergyVaasa Talks -webinaareissa esitellään energiateknologian teemoja koko vuoden 2021

22.10.2020 | Uutiset
Kansainvälisen energia-alan huipputapahtuma EnergyWeekin järjestäjät käynnistävät tammikuussa 2021 uuden energia-alan webinaarisarjan EnergyVaasa Talks. Webinaarisarja ulottuu koko vuoden 2021 ajalle, ja webinaarien teemat liittyvät laajasti energiateknologiaan.
Lue lisää

Tarkkana yrityshakemistojen kanssa – Tiedä mihin sitoudut

20.10.2020 | Uutiset
Erilaisten sopimusten tekeminen kuuluu olennaisesti yrittäjän arkeen. Sopimusasioissa on oltava kuitenkin aina tarkkana, ettei jälkikäteen tule ikäviä yllätyksiä. Älä ikinä sovi mitään suullisesti tai puhelimitse, vaan pyydä aina vähintään sähköpostitse myyjän tarjous ja lupaa vastata siihen kirjallisesti tai sähköpostitse.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

20.10.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kassan pohja häämöttää, miten korjata tilanne? – Yritysneuvojan 10 neuvoa

15.10.2020 | Uutiset
Erityisesti tämän kevään poikkeusolosuhteet ovat vieneet monen yrityksen vaikeuksiin, mutta vastaavanlainen tilanne voi käydä yritykselle myös niin sanotusti normaaliolosuhteissa. Jos kassan pohja häämöttää ja yrityksellä on likvidiongelmia, mitkä ovat parhaat keinot korjata tilanne?
Lue lisää

Kiinnostus moottoreihin yhdistää – sivubisneksestä perheyritykseksi

12.10.2020 | Uutiset
Se, että Molpen kylästä löytyi jo ennestään neljä muuta autokorjaamoa ei pelottanut Niklas Sjödahlia. Hän otti kaksi vuotta sitten ratkaisevan askeleen ja siirtyi vakituisesta työpaikasta ja sivutoimiyrittäjyydestä täysipäiväiseksi yrittäjäksi mekaanikkona, peltiseppänä ja maalarina. Nykyään NT-Service on perheyritys, joka työllistää Niklaksen itsensä lisäksi myös kolme muuta työntekijää.
Lue lisää

Vaasan ensimmäinen modernin ajan puukerrostalo nousee Melaniemelle

08.10.2020 | Uutiset
Puusta on rakennettu taloja jo vuosisatoja, mutta CLT-tekniikka (cross-laminated timber, ristiinliimattu massiivipuu) on muuttanut puurakentamisen pelikenttää pysyvästi. Kestävät ja ympäristöystävälliset puurakennukset tekevät tuloaan myös Vaasan seudulle, ja seudun ensimmäinen puukerrostalo, Vaasan Viherlehto, on parhaillaan nousemassa Melaniemelle. Sen rakennuttamisesta vastaa Lakea.
Lue lisää

Omistajanvaihdosneuvonta ei hiljentynyt täysin edes korona-aikana

07.10.2020 | Uutiset
VASEKin yritysneuvonta joutui koronan vuoksi uudelleenorganisoimaan yrityspalvelupalettiaan ja keskittyi auttamaan yrityksiä koronapandemian aiheuttamien taloudellisten ongelmien kanssa. Samalla perustamis- ja omistajanvaihdosneuvonnan asiakasmäärät pienenivät hetkellisesti. – Koko kevään ja kesän ajan kuitenkin edistettiin jo käynnissä olevia omistajan- tai sukupolvenvaihdosprosesseja.
Lue lisää