E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020

 Elin Nyman svartvit

                         Elin Nymanille yrittäjyys tuntui luontevalta valinnalta.

Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.

–Työtehtäviini kuuluvat muun muassa markkinointimateriaalin tuottaminen sekä esimerkiksi kirjojen, tuotepakkausten ja nettisivujen ulkoasun suunnittelu. Autan siis asiakkaitani markkinoinnissa kehittämällä heidän omaa brändiään, Nyman kertoo.

Nyman perusti yrityksensä E Nyman Designin jo vuonna 2013 opiskellessaan graafista suunnittelua Yrkeshögskolan Noviassa Pietarsaaressa.

–Pyöritin firmaa opintojeni ohella osa-aikaisesti. Työskentelin myös yhteen aikaan in-house graafikkona Ahvenanmaalla, mutta palasin myöhemmin takaisin Pohjanmaalle. Nyt olen tehnyt kokoaikaisesti töitä firmani nimissä 1,5 vuoden ajan.

Oman yrityksen perustaminen oli helppo ja luonteva valinta Nymanille.

–En osaa selittää sitä paremmin kuin että minulla oli vahva halu rakentaa jotakin omaa, hän kommentoi.                         

Koronakriisin aikaan Nymanilla oli huomattavasti vähemmän töitä kuin tavallisesti.

–Korona-aika vaikutti voimakkaasti yritykseni toimintaan, kun puolet yritykseni liikevaihdosta yllättäen katosi. Onneksi minulla oli myös asiakkaita, joiden toiminta ei kärsinyt korona-ajan vaikutuksista, jonka vuoksi en menettänyt silloin kaikkia asiakkaitani, hän toteaa.

Nyman lisää, että yksinyrittäjätuki, jota hän haki VASEKin kautta, oli myös suureksi avuksi kyseisinä hiljaisina aikoina.

–Olen erittäin kiitollinen, että tuki myönnettiin minulle. Käytin 2 000 euron tukisumman yrityksen kiinteisiin kuluihin, Nyman kertoo.

Kesä näyttää aurinkoiselta Nymanin ja hänen yrityksensä kannalta. Hän kertoo, että tähän mennessä kesä on ollut työntäyteinen.

–Olen yllättynyt siitä, kuinka paljon brändäysprojekteja kesän aikana on ollut. On todella hienoa nähdä, kuinka ihmiset perustavat yrityksiä tämän erikoisen ja haastavan tilanteen keskellä. On jännittävää ja inspiroivaa nähdä, että heistä löytyy niin paljon rohkeutta, hän sanoo.

Tällä hetkellä Nyman viettää kesälomaviikkoa. Hänen ajatuksensa ohjautuvat kuitenkin välillä työasioihin.

–Nyt lomaviikkoni aikana minulla on tavoitteena ottaa mahdollisimman rennosti. Olemme yhdessä ystäväni kanssa perustamassa syksyllä uutta yritystä, jonka kautta tulemme vuokraamaan toimistotiloja. Paljon on siis tekeillä ja mielen päällä, mutta nyt yritän parhaani mukaan nauttia lomasta, Nyman summaa iloisesti.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vastuullisuustyö on jatkuva prosessi matkailualalla

29.11.2021 | Uutiset
26 yrittäjää ympäri Pohjanmaata kokoontui 18.11. infotilaisuuteen, jonka aiheena oli Mitä on kestävä ja vastuullinen matkailun kehittäminen?
Lue lisää

Rekrytointi ja työsuhdeasiat hoidettava asiallisesti ja avoimesti

22.11.2021 | Uutiset
Asianajotoimisto DKCO:n asiantuntijat Nathalie Myrskog, Aki Aapio ja Sofia Saarikko tarjoilivat VASEKin ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien järjestämässä tilaisuudessa 18.11. yrittäjille rautaisannoksen tietoa rekrytoinnista ja työsopimusasioista.
Lue lisää

Vetyverkosto solmi uusia kontakteja Vaasassa

16.11.2021 | Uutiset
Kansallinen vetyverkosto vieraili Vaasassa ja Vaasan seudulla 11.11.2021. Vierailupäivän ohjelmassa oli myös Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja H2 Ecosystem Roadmap -hankkeen yhdessä järjestämä vetyseminaari Hankenin auditoriossa. Keskustelu esitysten jälkeen oli vilkasta ja uusia yhteyksiä solmittiin runsaasti. Koko vierailupäivä ja seminaari toivat selvästi esille verkostomaisen työskentelyn kaikki parhaat puolet.
Lue lisää

Neuvottelut GigaVaasa-alueen tonteista jatkuvat

12.11.2021 | Uutiset
Johnson Matthey myy akkumateriaaliliiketoimintansa, Vaasa tulee jatkamaan neuvotteluja uuden omistajan kanssa. GigaVaasa-alueen muistakin tonteista käydään keskusteluja useiden toimijoiden kanssa.
Lue lisää

TET-harjoittelu näyttää työelämän erilaiset mahdollisuudet – TET-oppilaan ajatuksia

12.11.2021 | Uutiset
Hei, olen TET-harjoittelijana Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKissa tällä viikolla.
Lue lisää

Arjen onnellisuutta – työntekijöiden onnellisuus tärkeää myös yrityksille

11.11.2021 | Uutiset
Miten työllä ja onnellisuudella voi saavuttaa menestystä? Tätä pohdittiin torstaina 4.11. Johtajuuden seminaarissa, jonka järjestivät yhteistyössä Vaasan yliopiston Executive Education, Vaasan kaupunki ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK. Tilaisuus houkutteli vaasalaisen yritysmaailman edustajiaa sekä paikan päälle Wasa Innovation Centeriin että etäyhteyksien päähän.
Lue lisää

Maatalouskoneet ja -rakennukset ovat Johanin erikoisalaa

09.11.2021 | Uutiset
On loppusyksy ja sumu leijailee Vöyrin yllä, kun tervehdimme Johan Asplundia hänen verstaallaan Bergbyvägenillä. Vuodesta 2007 lähtien hän on pyörittänyt yritystään Johans Service, joka keskittyy pääasiassa maatalouskoneiden huoltoon ja korjauksiin. Suurimman osan työajastaan hän viettää kentällä, usein asiakkaan kotona, mutta kaksi vuotta sitten hän investoi kunnolliseen korjaamotilaan ja suuremmissa ja raskaimmissa töissä tarvittaviin laitteisiin.
Lue lisää

Yrityksiä perustetaan aktiivisesti – Uusyrityskeskukset kannustavat myös omistajanvaihdoksiin

08.11.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian avulla perustettiin tammi–syyskuussa 150 uutta yritystä, 6 % enemmän kuin vuonna 2020 vastaavana ajanjaksona. Yritystoiminnan aloittaminen nollasta on vielä yleisin tapa ryhtyä yrittäjäksi, mutta Suomen Uusyrityskeskukset kannustavat pohtimaan myös toimivan yrityksen jatkamista yhtenä vaihtoehtona.
Lue lisää