E Nyman Design fick en intensiv jobbsommar efter en lugn period under coronaläget

23.07.2020
Elin Nyman svartvit

                 För Elin Nyman kändes det som ett naturligt val att starta eget.

Elin Nyman jobbar som ensamföretagare inom grafisk design. Hennes uppgift som grafiker är att visuellt presentera budskapet bakom sin kunds produkt eller tjänst.

–Mina arbetsuppgifter varierar från allt från att skapa marknadsföringsmaterial, layouta böcker och designa web-sidor samt förpackningar till mina kunder. Jag hjälper alltså mina kunder med marknadsföring i form av branding, berättar Nyman.

Nyman startade sitt företag E Nyman Design redan år 2013 när hon studerade på Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad för att utbilda sig till grafisk designer.

–Då arbetade jag med firman på deltid. En tid så jobbade jag också som in-house grafiker på Åland, men återvände sedan till Österbotten och har nu jobbat i 1,5 år på heltid med mitt eget företag.

Att starta eget kändes som ett naturligt val för Nyman.

–Jag kan inte beskriva det på något annat sätt, än att jag hade en stark vilja att bygga något eget, kommenterar hon.

Under coronakrisen hade Nyman betydligt mindre arbete än vanligt.

–Coronakrisen påverkade kraftigt mitt företags verksamhet. Med facit i hand kan jag säga att 50 % av omsättningen försvann. Till all lycka så hade jag också kunder som inte blev påverkade av coronaläget. Jag miste alltså inte alla mina kunder på grund av coronan, konstaterar hon.

Nyman tillägger att ensamföretagarstödet som hon ansökte via VASEK var till stor hjälp under den knepiga situationen.

–Jag är väldigt nöjd att jag beviljades stödet. Stödsumman på 2 000 euro använde jag till att täcka företagets fasta kostnader, berättar Nyman.

Sommaren ser solig ut för Nyman och hennes företag. Hon berättar att det hittills varit en intensiv jobbsommar.

–Jag är förvånad över hur många branding-projekt det blivit nu under sommaren. Jag gläder mig över hur många som nu grundar företag oavsett den väldigt speciella situationen som ännu delvis pågår. Det är spännande och inspirerande att se, att folk är så modiga, säger hon.

För tillfället tillbringar Nyman sin semestervecka. Ibland glider hennes tankar ändå in på jobbrelaterade saker.

–Jag strävar till att göra så lite som möjligt under veckan jag har ledigt. Jag och min vän är på väg att tillsammans starta ett företag, där vi kommer att hyra ut kontorsutrymmen i höst. Det är alltså mycket på gång, men den här veckan njuter jag av ledigheten så gott jag kan, säger Nyman glatt.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Webbshopen blev räddningen i krisen

04.08.2020 | Nyheter
Mitt ute i landsbygdsidyllen i Laihela ligger gårdsbutiken Kotopuoti, som Marjo Niemelä nu drivit i två år. Fram tills i våras gjorde hon det på deltid, vid sidan om det ordinariejobbet inom den kommunala barndagvården. Efter en tids alterneringsledighet fattade Marjo beslutet att bli företagare på heltid och därmed också fokusera till 100 procent på sitt drömjobb inom inredning och kundbetjäning.
Läs mera

Utvecklandet av logistik och transportservice kommer upp i full fart igen

03.08.2020 | Nyheter
Idag inleder PM Matias Båsk sitt vikariat som projektchef/logistikexpert på Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, efter att ha tagit tjänstledigt från sitt arbete som Korsholms kommuns näringslivschef. Han valdes till uppgiften redan i våras och kommer att fungera på VASEK som logistikexpert och vikariera för projektchefen i MoveIT-projektet 3.8.2020–31.7.2021.
Läs mera

Kunderna återvände - Julia Peltomäki har fullt upp på barberarsalongen igen

31.07.2020 | Nyheter
Julia Peltomäki är ensamföretagare i Vasa centrum på barberarsalongen Basement Barbers. Hon har jobbat som frisör nu i 2,5 år. – Jag har hyrt en stol på Basement Barbers nu i ungefär ett år, så i princip är jag ensamföretagare. Jag trivs väldigt bra med mitt arbete! Jag har alltid varit en hantverksmänniska och velat arbeta med något kreativt där...
Läs mera

Stöd för ensamföretagare

31.07.2020 | Nyheter
Kommunerna beviljar ensamföretagare bidrag för att stabilisera verksamheten till följd av coronaepidemin. Beslutet om bidrag för ensamföretagare fattas i den kommun som företaget i företags- och organisationsregistret har som hemkommun (Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela eller Storkyro).
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

31.07.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

E Nyman Design fick en intensiv jobbsommar efter en lugn period under coronaläget

23.07.2020 | Nyheter
Elin Nyman jobbar som ensamföretagare inom grafisk design. Hennes uppgift som grafiker är att visuellt presentera budskapet bakom sin kunds produkt eller tjänst.
Läs mera

Blombutiken i Kvevlax återhämtar sig efter coronakrisen

16.07.2020 | Nyheter
Ellinor Lundström har drivit egen blombutik Nigellas blommor och presenter sedan hon var 22 år gammal. I sin blombutik i Kvevlax säljer hon bland annat snittblommor, krukväxter och begravningsbuketter. Hon säljer också handgjorda kort och smycken som hon själv tillverkat samt porslinänglar, nallar och andra leksaker och prydnader, som passar att köpas som present till olika tillställningar.
Läs mera

Vasco Borralho blåser nytt liv i Löfmarks köttdisk

07.07.2020 | Nyheter
Vid årsskiftet valde Carita Löfmark av hälsoskäl att lägga ned sin köttdisk i Saluhallen. Verksamheten lades ut till försäljning, och nu är en fortsättning av den omtyckta köttdisken äntligen säkrad. Vasco Borralho, ursprungligen hemma från Portugal men Malaxbo sedan tolv år tillbaka, är ny företagare i Saluhallen.
Läs mera