Dermoshopille valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2021

25.09.2021

Backlund Markko

Menestyvä verkkokauppa tai tunnettu kuluttajabrändi on saavutus, josta moni suomalaisyritys voi vain unelmoida. Ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteisiin erikoistunut Dermoshop on onnistunut toteuttamaan molemmat. 

Dermoshop on yksi Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon voittajista. Yrittäjäpalkinnon juuret ulottuvat 1960-luvulle asti, jolloin Fennian sen aikaisessa johtoryhmässä esitettiin palkintoajatusta Suomen Yrittäjille. Nykyään palkintojen valintaraadin muodostavat Fennian ja Suomen Yrittäjien lisäksi Suomalaisen Työn Liitto ja Yksityisyrittäjäin Säätiö.

– Otamme tämän palkinnon tosi iloisina ja kiitollisina vastaan. Tämä on koko Dermo-jengin ansiota, Dermoshopin toimitusjohtaja Suvi Markko iloitsee.

Dermoshop investoi keskellä koronaa uuteen saippuatehtaaseen, joka sijaitsee niin ikään Korsnäsissä. Tehdas on osa yrityksen vastuullisuusohjelmaa, jonka tavoitteena on pitää tuotteiden matka valmistuksesta asiakkaalle asti mahdollisimman lyhyenä.

Verkkokaupan uranuurtaja

BacklundEnsimmäinen Dermoshopin verkkokauppa lanseerattiin jo 25 vuotta sitten. Tuolloin harvalla yrityksellä oli edes omia verkkosivuja.

– Samassa rakennuksessa oli nuori kaveri, joka oli innostunut internetistä. Hän kehotti avaamaan verkkokaupan. Emme tehneet asiasta mitään sen kummempaa tutkimusta, vaan rohkean päätöksen toteuttaa idea, muistelee Dermoshopin perustaja ja pääomistaja Henry Backlund.

Alussa verkkokauppa ei ollut mikään menestystarina. Katalogit ja puhelinmyynti olivat tehokkaimmat myyntikanavat, mutta strateginen päätös verkkokaupan eduksi syntyi vain viisi vuotta lanseerauksen jälkeen.

Uusia ideoita jatkuvalla syötöllä

Suvi MarkkoDermosil-brändi on vahva, ja verkkokaupan valikoimista löytyy nykyään yli 400 eri tuotetta. Suomen lisäksi Dermoshopilla on tytäryhtiöt Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä.

Dermoshopin pääkonttori sijaitsee upealla paikalla Unescon maailmanperintöalueella Pohjanmaan Korsnäsissä. Markko uskoo, että sijainti ja maisemat ovat yksi selittävä tekijä uusille, kasvua ruokkiville ideoille. Lisäksi yrityksessä on rohkea kokeilemisen kulttuuri.

– Ideat ovat kasvavan yrityksen selkäranka ja niitä tarvitaan kuluttajabisneksessä. Lanseeraamme vuosittain yli 100 uutta tuotetta. Kasvu tarkoittaa uudistusta, ja silloin pitää astua rohkeasti epämukavuusalueelle. Juuri se askel on tosi hauska, Markko sanoo.

 

Dermoshop Oy

  • Perustettu: 1983
  • Perustaja: Henry Backlund
  • Toimitusjohtaja: Suvi Markko
  • Kotipaikka: Korsnäs
  • Työntekijöitä: Noin 90
  • Liikevaihto: 25,5 miljoonaa euroa
  • Liiketulos: 2,6 miljoonaa euroa.

 

Kuvat: Numi Nummelin

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Onnistunut yrityskauppa tuo isommat lihakset

19.10.2021 | Uutiset
Tänä keväänä insinööritoimisto ja alihankintayritys Esko Group siirtyi osaksi Scansoloa, ja puoli vuotta yrityskaupan tekemisen jälkeen käytännön työ fuusion toimeenpanossa on nyt täydessä vauhdissa. Useita palapelin paloja piti loksahdella paikoilleen ennen kuin kauppakirjat saatiin allekirjoitettua. Toimitusjohtaja Markku Rinnasto myöntääkin suoraan, että ilman VASEKin apua prosessi olisi ollut huomattavasti haastavampi.
Lue lisää

Yritykset uskovat lentomatkustuksen elpyvän – tarvetta useammille yhteyksille

19.10.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Pohjanmaan kauppakamari toteuttivat lokakuussa lentokyselyn, joka lähetettiin noin 600 yritykselle Vaasan seudulla. Myös Vaasan Yrittäjät lähettivät kyselyn jäsenyrityksilleen. Kyselyyn saatiin vastaukset 207 yrityksestä Vaasan seudulta.
Lue lisää

Ylimääräisessä yhtiökokouksessa uusia jäseniä VASEKin hallitukseen

14.10.2021 | Uutiset
VASEKin ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 11.10. yhtiön omistajakuntien pyynnöstä. Omistajakunnat halusivat kuntavaalien jälkeen päivittää edustajiaan seudullisen kehitysyhtiön hallituksessa.
Lue lisää

Kestävästä johtajuudesta hyötyvät kaikki: työntekijä, työnantaja ja lopulta itse työ

14.10.2021 | Uutiset
Future Cleantech Solutions -hankkeen webinaarissa 7.10.2021 käsiteltiin kestävää johtajuutta muuttuvassa maailmassa luennoitsija, muutosjohtaja ja kouluttaja Ulrika Sedinin johdolla. Webinaarin moderaattorina toimi Future Cleantech Solutionsin kansainvälisen liiketoiminnan kehittäjä Jon Moraeus. Kiinnostus oli Merenkurkun molemmilla puolilla suurta; tilaisuuteen ilmoittautui yli 300 osallistujaa sekä Ruotsista että Suomesta.
Lue lisää

Vaasan seudulla on satoja avoimia työpaikkoja – yritykset houkuttelevat yhdessä osaajia

13.10.2021 | Uutiset
Kuusi Vaasan seudun yritystä ja organisaatiota sekä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Vaasan kaupunki panostavat yhteiseen rekrytointikampanjaan osaavan työvoiman saamiseksi seudulle. Mukana kampanjassa ovat Hitachi Energy, Mirka, Vaasan keskussairaala, Wapice, VEO ja Wärtsilä.
Lue lisää

Seuraava EnergyWeek maaliskuussa 2022

12.10.2021 | Uutiset
Pohjoismaiden merkittävin kansainvälinen energia-alan verkostoitumis- ja myyntitapahtuma EnergyWeek toteutuu jälleen 21.–25.3.2022, tällä kertaa viisipäiväisenä aiemman neljän sijaan. Rekisteröityminen tapahtumaan aukeaa ensi vuoden alussa, ja tapahtumaan on jo varmistettu lähes 200 näytteilleasettajaa. Tapahtumaan odotetaan edellisten EnergyWeek-tapahtumien tapaan tuhansia kävijöitä, ja vieraita ja puhujia odotetaan saapuvaksi yli 20 maasta.
Lue lisää

Kotihoidosta oman pesulan omistajaksi

05.10.2021 | Uutiset
Hiljattain rakennetusta hallista Isostakyröstä löydämme Katri Soisalon parhaillaan syöttämässä mattoja matonpesukoneeseen, joka myös on täysin uusi. Katri on vasta hiljattain, useiden kuukausien valmistelun jälkeen, päässyt käyntiin yrityksensä Yty-Pyykkärit kanssa.
Lue lisää

Yrittäjän vastuuta yrityksen taloudesta ei voi ulkoistaa – tilitoimisto on kullanarvoinen apu

04.10.2021 | Uutiset
Parhaimmillaan tilitoimisto on yrittäjälle ja etenkin uudelle yrittäjälle kullanarvoinen apu. Tilitoimisto voi hoitaa muun muassa yrityksen kirjanpidon ja muita taloushallinnollisia tehtäviä, joten ei ole yhdentekevää, minkä tilitoimiston yritykselleen valitsee. Monet tilitoimistot tarjoavat muitakin palveluja kuin pelkkiä taloushallinnollisia palveluja. Yritysneuvojamme vinkkaavat tässä jutussa, mitä tilitoimiston valinnassa kannattaa ottaa huomioon.
Lue lisää