Nationellt företagarpris 2021 till Dermoshop

25.09.2021

Backlund Markko

En framgångsrik webbshop eller ett välkänt konsumentmärke är milstolpar som många finländska företag endast kan drömma om. Dermoshop, som specialiserat sig på hudvårdsprodukter och kosmetika, har lyckats uppnå båda.

Dermoshop är ett av företagen som tilldelats Nationella företagarpriset. Företagarprisets rötter går tillbaka ända till 1960-talet. Då presenterade Fennias dåvarande ledningsgrupp idén om priset för Företagarna i Finland. Idag består företagarprisets jury av Fennia, Företagarna i Finland, Förbundet för finländskt arbete och stiftelsen för egenföretagare.

– Vi är så glada och tacksamma för det här priset. Det här är tack vare hela Dermogänget, säger Dermoshops vd Suvi Markko tacksamt.

Mitt i coronapandemin investerade Dermoshop i en ny tvålfabrik, som även den är belägen i Korsnäs. Fabriken är en del av företagets hållbarhetsprogram där målet är att hålla resan för produkterna så kort som möjligt.

En föregångare inom e-handel

BacklundDermoshop lanserade sin första webbshop för 25 år sedan. På en tid när det inte fanns många företag som ens hade en egen webbsida.

– I samma lokaler som vi verkade i fanns en ung kille som hade ett stort intresse för internet. Han uppmanade oss att öppna en butik på webben. Vi undersökte inte saken desto mer, vi bara bestämde oss för att förverkliga idéen, berättar Dermoshops grundare och majoritetsägare Henry Backlund.

Till en början var webbshopen inte någon framgångssaga. Kataloger och telefonförsäljning var de effektivaste försäljningskanalerna för våra produkter, men det strategiska beslutet att satsa på webbshopen fattades endast fem år efter lanseringen.

Nya idéer på löpande band

Suvi MarkkoVarumärket Dermosil är starkt och idag består sortimentet av över 400 olika produkter. Utöver Finland har Dermoshop dotterbolag i Sverige, Estland och Ryssland.

Dermoshops huvudkontor är beläget inom Unescos världsarvsområde i Korsnäs, Österbotten. Markko är övertygad om att läget och utsikten är en faktor som bidrar till alla nya idéer som bidrar till tillväxt. Därtill har företaget en kultur stöder innovationer och djärva idéer.

– Idéer utgör ryggraden i ett växande företag och det är något som verkligen behövs inom handel. Vi lanserar årligen över 100 nya produkter. Tillväxt innebär förnyelser och då är det viktigt att våga lämna bekvämlighetszonen. Det steget ger ju också den bästa känslan, förklarar Markko ivrigt.

 

Dermoshop Oy

  • Grundat: 1983

  • Grundare: Henry Backlund

  • Verkställande direktör: Suvi Markko

  • Hemort: Korsnäs

  • Anställda: Cirka 90

  • Omsättning: 25,5 miljoner euro

  • Resultat: 2,6 miljoner euro

 

Bilder: Numi Nummelin

 ‹ Gå till "Nyheter"

Scenografin sätter stämningen – Pia utformar scenmiljöer för teater, film och TV

09.08.2022 | Nyheter
En passion för färg, form och hur man kan förändra stämningen i ett rum med yttre attribut, har alltid funnits hos Pia Enroth, hemma från Korsholm men numera Vasabo. Kombinerat med ett stort teaterintresse var det kanske givet att hon skulle jobba som scenograf. Efter drygt 20 år inom teaterbranschen är Pia numera egen företagare och från första stund har...
Läs mera

Bergö Havsudden är ett unikt stugalternativ i en naturskön havsmiljö

08.07.2022 | Nyheter
Bergö i Malax har länge varit ett populärt ställe för utflykter och villaliv. Nu finns ytterligare alternativ till övernattning i Bergö. Företagaren Torolf West har tre nybyggda stugor som han hyr ut året runt.
Läs mera

Mångsidig advokatbyrå ger råd även på sociala medier

28.06.2022 | Nyheter
Startias långvarige expertpartner Näsman & Båsk är en mångkunnig advokatbyrå. Byrån administrerar inte bara civilrättsliga och straffrättsliga frågor, men också administrativa frågor och har både företags- och privatkunder.
Läs mera

Hållbarhetsarbete på företagsbesök

27.06.2022 | Nyheter
Vöråföretaget Orapac från Oravais producerar förpackningar och har utsett ett eller flera miljömål för sin verksamhet för varje verksamhetsår. Företaget organiserade en hållbarhetseftermiddag för sin personal i torsdags före midsommar. Göran Östberg, VASEKs projektchef för cirkulär ekonomi, och projektchef Tomas Knuts, Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia, var inbjudna för att prata om hållbarhet och leda en diskussion om hur hållbarhet kan...
Läs mera

Sommarbusstrafiken fortsätter runt om i tre kommuner även under den kommande sommaren

17.06.2022 | Nyheter
Förra sommaren genomfördes i samarbete med Vasaregionens Utveckling VASEK och Visit Vasa lanseringen av sommarbussen dvs. en gemensam transport till de mest populära besöksmålen i vår region. Projektet, som fick finansiering från arbets- och näringsministeriet, hade som mål att inleda en pilot för att öka antalet besökare till de olika företagen och besöksmålen på ett mer miljövänligt sätt.
Läs mera

Vet detta om startpeng och undvik fallgroparna

16.06.2022 | Nyheter
Syftet med startpeng är att trygga företagarens utkomst tills företagsverksamheten kommer ordentligt igång. Startpengen är ett inkomsttillägg för företagaren, inte företagets pengar. En företagare måste kunna leva och kanske försörja sin familj även när det inte går att betala ut tillräckligt med lön åt sig själv i början av företagsverksamheten.
Läs mera

Företagsrådgivare anträffbara även i kommunhuset – boka alltid tid på förhand

15.06.2022 | Nyheter
Via online-bokningskalendern kan du boka möte, videomöte eller telefontid med en företagsrådgivare till en tidpunkt som passar dig.
Läs mera

Besökscentret Meteoria fick utmärkelsen som grön föregångare

14.06.2022 | Nyheter
Besökscentret Meteoria fick status som föregångare för hållbar utveckling och STF Sustainable Travel Finland -certifikatet. Meteorian som attraktion är den första STF-föregångaren inom Visit Vaasas område och bland de första i hela landet. STF-utmärkelsen beviljas på basen av olika miljömässiga, sociokulturella och ekonomiska kriterier. Utmärkelsen kan sägas vara en belöning för det systematiska arbete som man målmedvetet genomfört kring besökscentret...
Läs mera