Nationellt företagarpris 2021 till Dermoshop

25.09.2021

Backlund Markko

En framgångsrik webbshop eller ett välkänt konsumentmärke är milstolpar som många finländska företag endast kan drömma om. Dermoshop, som specialiserat sig på hudvårdsprodukter och kosmetika, har lyckats uppnå båda.

Dermoshop är ett av företagen som tilldelats Nationella företagarpriset. Företagarprisets rötter går tillbaka ända till 1960-talet. Då presenterade Fennias dåvarande ledningsgrupp idén om priset för Företagarna i Finland. Idag består företagarprisets jury av Fennia, Företagarna i Finland, Förbundet för finländskt arbete och stiftelsen för egenföretagare.

– Vi är så glada och tacksamma för det här priset. Det här är tack vare hela Dermogänget, säger Dermoshops vd Suvi Markko tacksamt.

Mitt i coronapandemin investerade Dermoshop i en ny tvålfabrik, som även den är belägen i Korsnäs. Fabriken är en del av företagets hållbarhetsprogram där målet är att hålla resan för produkterna så kort som möjligt.

En föregångare inom e-handel

BacklundDermoshop lanserade sin första webbshop för 25 år sedan. På en tid när det inte fanns många företag som ens hade en egen webbsida.

– I samma lokaler som vi verkade i fanns en ung kille som hade ett stort intresse för internet. Han uppmanade oss att öppna en butik på webben. Vi undersökte inte saken desto mer, vi bara bestämde oss för att förverkliga idéen, berättar Dermoshops grundare och majoritetsägare Henry Backlund.

Till en början var webbshopen inte någon framgångssaga. Kataloger och telefonförsäljning var de effektivaste försäljningskanalerna för våra produkter, men det strategiska beslutet att satsa på webbshopen fattades endast fem år efter lanseringen.

Nya idéer på löpande band

Suvi MarkkoVarumärket Dermosil är starkt och idag består sortimentet av över 400 olika produkter. Utöver Finland har Dermoshop dotterbolag i Sverige, Estland och Ryssland.

Dermoshops huvudkontor är beläget inom Unescos världsarvsområde i Korsnäs, Österbotten. Markko är övertygad om att läget och utsikten är en faktor som bidrar till alla nya idéer som bidrar till tillväxt. Därtill har företaget en kultur stöder innovationer och djärva idéer.

– Idéer utgör ryggraden i ett växande företag och det är något som verkligen behövs inom handel. Vi lanserar årligen över 100 nya produkter. Tillväxt innebär förnyelser och då är det viktigt att våga lämna bekvämlighetszonen. Det steget ger ju också den bästa känslan, förklarar Markko ivrigt.

 

Dermoshop Oy

  • Grundat: 1983

  • Grundare: Henry Backlund

  • Verkställande direktör: Suvi Markko

  • Hemort: Korsnäs

  • Anställda: Cirka 90

  • Omsättning: 25,5 miljoner euro

  • Resultat: 2,6 miljoner euro

 

Bilder: Numi Nummelin

 ‹ Gå till "Nyheter"

Lyckat företagsköp ger större muskler

19.10.2021 | Nyheter
I våras blev ingenjörsbyrån och underleverantörsföretaget Esko Group en del av Scansolo, och ett halvår efter att företagsaffären gjordes, är nu det praktiska arbetet med att verkställa fusionen i full gång. Det var många pusselbitar som skulle läggas innan köpebreven kunde skrivas under, och VD Markku Rinnasto medger utan omsvep att utan VASEKs hjälp skulle processen ha varit betydligt mer utmanande.
Läs mera

Företagen tror att flygresandet återhämtar sig – det finns behov av flera flygförbindelser

19.10.2021 | Nyheter
Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och Österbottens handelskammare gjorde i oktober en flygenkät, som skickades till cirka 600 företag i Vasaregionen. Även Vasa Företagare skickade enkäten till sina medlemsföretag. 207 företag i regionen svarade på enkäten.
Läs mera

Nya styrelsemedlemmar till VASEKs styrelse vid extra bolagsstämma

14.10.2021 | Nyheter
VASEKs extra bolagsstämma hölls den 11 oktober på begäran av bolagets ägarkommuner. På grund av kommunalvalet ville ägarkommunerna uppdatera sina representanter i styrelsen för det regionala utvecklingsbolaget.
Läs mera

Alla drar nytta av ett hållbart ledarskap: arbetstagaren, arbetsgivaren, i slutändan själva arbetet

14.10.2021 | Nyheter
Under webbinariet som anordnades av projektet Future Cleantech Solutions den 7 oktober höll föreläsare, förändringsledare och utbildaren Ulrika Sedin en föreläsning om hållbart ledarskap i en föränderlig värld. Moderator för webbinariet var Jon Moraeus, internationell affärsutvecklare hos Future Cleantech Solutions. Intresset var stort med över 300 anmälda från både svenska och finska sidan av Kvarken.
Läs mera

Det finns hundratals lediga arbetsplatser i Vasaregionen – företagen lockar talanger tillsammans

13.10.2021 | Nyheter
Sex företag och organisationer i Vasaregionen samt Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och Vasa stad satsar på en gemensam rekryteringskampanj för att få kompetent arbetskraft till regionen. Med i kampanjen är Hitachi Energy, Mirka, Vasa Centralsjukhus, Wapice, VEO och Wärtsilä.
Läs mera

EnergyWeek ordnas i mars 2022

12.10.2021 | Nyheter
EnergyWeek, det mest betydelsefulla internationella nätverknings- och businessevenemanget för energibranschen i de Nordiska länderna, kommer återigen den 21–25 mars 2022, denna gång som femdagars evenemang i stället för fyra dagar som tidigare år. Anmälan till evenemanget öppnas i början av nästa år och nu redan har nästan 200 utställare bekräftat sitt deltagande i evenemanget.
Läs mera

Från hemvård till eget tvätteri

05.10.2021 | Nyheter
I en alldeles nybyggd hall i Storkyro hittar vi Katri Soisalo i färd med att mata in mattor i en mattvättningsmaskin – också den splitterny. Katri har alldeles nyligen kommit i gång med sitt företag Yty-Pyykkärit, efter flera månader av förberedelser.
Läs mera

Det går inte att lägga ut företagarens ansvar för företagets ekonomi

04.10.2021 | Nyheter
I bästa fall är en bokföringsbyrå en guldvärdig hjälp för en företagare och särskilt för en ny företagare. Bokföringsbyrån kan bland annat utföra företagets redovisnings- och andra ekonomiförvaltningsuppgifter, så det är inte sak samma vilken bokföringsbyrå man väljer för sitt företag. Flera bokföringsbyråer erbjuder även andra tjänster än bara ekonomiförvaltning.
Läs mera