Bergö Havsudden on ainutlaatuinen mökkeilyvaihtoehto luonnonkauniissa meriympäristössä

08.07.2022

Bergön saari Maalahdessa on pitkään ollut suosittu retkeily- ja mökkeilykohde. Saaren mökkeilymahdollisuuksiin on nyt tullut yksi vaihtoehto lisää, Torolf Westin rakennuttamat vuokramökit. Mökkejä on kolme ja ne ovat vuokrattavissa vuoden ympäri. 

Ajatus mökkien rakentamisesta ja vuokraamisesta on ollut Westin haaveena jo pitkään.  

 – Idea jonkinlaisesta mökkien vuokraustoiminnasta on ollut mielessäni ainakin 15 vuotta, mutta vasta nyt löysin sopivan paikan tarpeeksi läheltä rantaa, West kertoo.   

Mokit ovat nimetty Westin poikien Kimin Oliverin ja Richardin mukaan. Stugorna ar namngivna enligt Wests soner Kim Oliver och RichardMökit ovat tyypilliseen Bergöläiseen tapaan pieniä ja punaisia valkoisine nurkkineen

Mökit sijaitsevatkin ainoastaan kymmenen metrin päässä rannasta ja niissä on kuusi makuupaikkaa, olohuone, keittiö, suihku ja wc:n sekä terassi. Jokaisella mökillä on myös oma laiturinsa, ja asiakkailla on lisäksi mahdollisuus lainata soutuvenettä. Sauna vielä puuttuu, mutta sellainenkin on valmistumassa ensi kesäksi. 

West kertoo, että ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet lupaavasti. Varauksia on tullut laajalta säteeltä – enimmäkseen Etelä-Suomesta mutta myös kauempaa, kuten Alankomaista ja Ranskasta. 

 – Varauksia on tullut oikein mukavasti siihen nähden, että olemme täysin uusi toimija markkinoilla ja että ensimmäisen kuukauden aikana markkinoimme ainoastaan kotisivujemme kautta, West toteaa.  

Saari tarjoaa rauhaa ja idyllisyyttä 

Bergön ainut yhteys mantereeseen on nykyisin ympäri vuoden toimiva lossi. Saarelle pääsee Maalahden keskustasta autolla noin 50 minuutissa, josta lossimatkan osuus on noin 10 minuuttia. Bergö tarjoaa erinomaiset puitteet retkeilyyn, luontoelämyksiin ja erilaisiin aktiviteetteihin. Saaren kotisivuilta www.bergo.fi löytyykin runsaasti tietoa vaellusreiteistä. 

Westin mukaan sijainti saarella ei ole ollut ongelma asiakkaille – oikeastaan päinvastoin. 

 – Olemme saaneet paljon hyvää palautetta saaren rauhallisuudesta, luonnosta ja idyllisyydestä. Suurin osa tänne tulevista asiakkaista tulee tänne nimenomaan näistä syistä. Myös itse mökit ovat saaneet hyvää palautetta, West lisää. 

OlohuoneNäkymä olohuoneeseen yhdessä mökeistä

Pitkät talvet vaativat toiminnan jatkokehittämistä 

West kertoo, että mökkivuokraajia varten on vielä tulossa lisäpanostuksia. Varsinkin Suomen pitkät talvet vaativat yrittäjältä kekseliäisyyttä ja sopeutumiskykyä. 

 – Huippusesonki kestää kolmen kesäkuukauden ajan, ja haasteena on asiakkaiden houkutteleminen myös näiden kuukausien ulkopuolella. Esimerkiksi suunniteltu ponttoonisauna on tässä aivan keskeisessä roolissa. Tämän lisäksi olen miettinyt esimerkiksi lumikelkkailusafarin tarjoamista talvikuukausien ajaksi, West mainitsee. 

brygga lowKuvassa yksi laitureista ja näkymä merelle

Rakennusprojektin rahoittamiseen West on saanut merkittävän investointituen Aktion Österbottenilta. Hakuprosesissa on ollut mukana auttamassa VASEKin yritysneuvoja Olav Nylund, joka on mielissään hankkeesta.  

 – Mielestäni tämä on erittäin hyvä panostus niemen ja koko saaren kannalta, Nylund toteaa.

West onkin erittäin kiitollinen merkittävästä avusta, mitä Nylund on antanut asiakirjojen laadinnassa ja muissa käytännön asioissa. Hän on luottavainen vuokraustoiminnan tulevaisuuden suhteen ja painottaa, että keskeisintä on tyytyväiset asiakkaat, jotka kertovat eteenpäin viihtyisistä mökeistä ja Bergön kauniista maisemista.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek ensi viikolla jo 11. kerran

13.03.2023 | Uutiset
Ensi viikolla 20.–24.3. Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman EnergyWeekin rekisteröityminen avattiin 15.1., ja ilmoittautuminen on edennyt erittäin hyvin. Paikalle odotetaan jälleen kerran tuhansia osallistujia kymmenistä eri maista. Näytteilleasettajapaikkoja on varattu hyvin kaikille neljälle messupäivälle.
Lue lisää

Koivulahden Säästöpankki auttaa laittamaan yrittäjän raha-asiat kuntoon

09.03.2023 | Uutiset
Koivulahden Säästöpankki kuuluu säästöpankkiryhmään, joka on toiminut jo 200 vuoden ajan. Pankki on yksi paikallisista säästöpankeista, joita löytyy ympäri Suomea. Täällä Vaasan alueella pankkiasioita voi hoitaa Vaasan ja Koivulahden toimistoilla.
Lue lisää

Yritysten haasteellinen vuosi vaikutti VASEKin yritysneuvontapalveluiden tarpeisiin

09.03.2023 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin vuosikertomus on julkaistu, ja toimitusjohtaja Stefan Råbackin mukaan vuosi 2022 oli onnistunut erilaisista haasteista huolimatta:
Lue lisää

Vaasan ekosysteemisopimushaun vuoden 1. hakukierros keskittyy kestävään kaupunkikehittämiseen

08.03.2023 | Uutiset
Kestävän kaupunkikehittämisen haussa haetaan Vaasan kaupunkiseudun ja valtion välisen ekosysteemisopimuksen tavoitteiden mukaisia hankkeita. Hankkeiden on edistettävä ekosysteemisopimuksessa määriteltyjen toimenpidekokonaisuuksien tavoitteita.
Lue lisää

Yrityskummit auttavat yrittäjää omien tavoitteiden saavuttamisessa

07.03.2023 | Uutiset
Yrityskummipalvelu on tarkoitettu kaikille yrittäjille, jotka kaipaavat rinnalleen ulkopuolista mentoria ja sparraajaa tukemaan omaa yrittäjyyttä ja omien tavoitteiden saavuttamista.
Lue lisää

Pandemian haasteet johtivat Jukajan Ristikolla kehitykseen ja kasvuun

03.03.2023 | Uutiset
Laihialaisyritys Jukajan Ristikon perustamisesta on kulunut 25 vuotta, ja vuosi 2023 onkin melkein 30 työntekijää työllistävän yrityksen juhlavuosi. Kun kuusi ihmistä yhdisti voimansa aloittaakseen liiketoiminnan vuonna 1998, päätuotteena – aivan kuten nimikin kertoo – olivat kattoristikot.
Lue lisää

Suomen Malmijalostus ja FREYR Battery yhteistyöhön katodimateriaalitehtaan perustamiseksi Vaasaan

17.02.2023 | Uutiset
Suomen Malmijalostus ja FREYR Battery allekirjoittaneet yhteistyötä koskevan sopimuksen, jonka pohjalta ne tarkastelevat mahdollisuuksia perustaa LFP-katodimateriaalitehdas Vaasaan. Osapuolten suunnitelmissa on yhteisyritys hankkeen eteenpäin viemiseksi.
Lue lisää

Poikkeuksellinen vuosi sai yritysten perustajat kaipaamaan tukea

17.02.2023 | Uutiset
Uusyrityskeskusten tarjoaman henkilökohtaisen ja maksuttoman neuvonnan avulla perustettiin vuoden 2022 aikana Suomeen lähes 6200 uutta yritystä. Neuvontatapahtumien määrä sekä pituudet kasvoivat suhteessa perustettujen yritysten määrään. Poikkeuksellinen vuosi sai yritysten perustajat varovaisiksi.
Lue lisää