Bergö Havsudden on ainutlaatuinen mökkeilyvaihtoehto luonnonkauniissa meriympäristössä

08.07.2022

Bergön saari Maalahdessa on pitkään ollut suosittu retkeily- ja mökkeilykohde. Saaren mökkeilymahdollisuuksiin on nyt tullut yksi vaihtoehto lisää, Torolf Westin rakennuttamat vuokramökit. Mökkejä on kolme ja ne ovat vuokrattavissa vuoden ympäri. 

Ajatus mökkien rakentamisesta ja vuokraamisesta on ollut Westin haaveena jo pitkään.  

 – Idea jonkinlaisesta mökkien vuokraustoiminnasta on ollut mielessäni ainakin 15 vuotta, mutta vasta nyt löysin sopivan paikan tarpeeksi läheltä rantaa, West kertoo.   

Mokit ovat nimetty Westin poikien Kimin Oliverin ja Richardin mukaan. Stugorna ar namngivna enligt Wests soner Kim Oliver och RichardMökit ovat tyypilliseen Bergöläiseen tapaan pieniä ja punaisia valkoisine nurkkineen

Mökit sijaitsevatkin ainoastaan kymmenen metrin päässä rannasta ja niissä on kuusi makuupaikkaa, olohuone, keittiö, suihku ja wc:n sekä terassi. Jokaisella mökillä on myös oma laiturinsa, ja asiakkailla on lisäksi mahdollisuus lainata soutuvenettä. Sauna vielä puuttuu, mutta sellainenkin on valmistumassa ensi kesäksi. 

West kertoo, että ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet lupaavasti. Varauksia on tullut laajalta säteeltä – enimmäkseen Etelä-Suomesta mutta myös kauempaa, kuten Alankomaista ja Ranskasta. 

 – Varauksia on tullut oikein mukavasti siihen nähden, että olemme täysin uusi toimija markkinoilla ja että ensimmäisen kuukauden aikana markkinoimme ainoastaan kotisivujemme kautta, West toteaa.  

Saari tarjoaa rauhaa ja idyllisyyttä 

Bergön ainut yhteys mantereeseen on nykyisin ympäri vuoden toimiva lossi. Saarelle pääsee Maalahden keskustasta autolla noin 50 minuutissa, josta lossimatkan osuus on noin 10 minuuttia. Bergö tarjoaa erinomaiset puitteet retkeilyyn, luontoelämyksiin ja erilaisiin aktiviteetteihin. Saaren kotisivuilta www.bergo.fi löytyykin runsaasti tietoa vaellusreiteistä. 

Westin mukaan sijainti saarella ei ole ollut ongelma asiakkaille – oikeastaan päinvastoin. 

 – Olemme saaneet paljon hyvää palautetta saaren rauhallisuudesta, luonnosta ja idyllisyydestä. Suurin osa tänne tulevista asiakkaista tulee tänne nimenomaan näistä syistä. Myös itse mökit ovat saaneet hyvää palautetta, West lisää. 

OlohuoneNäkymä olohuoneeseen yhdessä mökeistä

Pitkät talvet vaativat toiminnan jatkokehittämistä 

West kertoo, että mökkivuokraajia varten on vielä tulossa lisäpanostuksia. Varsinkin Suomen pitkät talvet vaativat yrittäjältä kekseliäisyyttä ja sopeutumiskykyä. 

 – Huippusesonki kestää kolmen kesäkuukauden ajan, ja haasteena on asiakkaiden houkutteleminen myös näiden kuukausien ulkopuolella. Esimerkiksi suunniteltu ponttoonisauna on tässä aivan keskeisessä roolissa. Tämän lisäksi olen miettinyt esimerkiksi lumikelkkailusafarin tarjoamista talvikuukausien ajaksi, West mainitsee. 

brygga lowKuvassa yksi laitureista ja näkymä merelle

Rakennusprojektin rahoittamiseen West on saanut merkittävän investointituen Aktion Österbottenilta. Hakuprosesissa on ollut mukana auttamassa VASEKin yritysneuvoja Olav Nylund, joka on mielissään hankkeesta.  

 – Mielestäni tämä on erittäin hyvä panostus niemen ja koko saaren kannalta, Nylund toteaa.

West onkin erittäin kiitollinen merkittävästä avusta, mitä Nylund on antanut asiakirjojen laadinnassa ja muissa käytännön asioissa. Hän on luottavainen vuokraustoiminnan tulevaisuuden suhteen ja painottaa, että keskeisintä on tyytyväiset asiakkaat, jotka kertovat eteenpäin viihtyisistä mökeistä ja Bergön kauniista maisemista.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Lavastus määrittelee tunnelman – Pia suunnittelee teatteri-, elokuva- ja televisiolavasteita

09.08.2022 | Uutiset
Pia Enroth suhtautuu intohimoisesti väreihin, muotoihin ja siihen, miten voi huoneiden ja tilojen tunnelmaa muuttaa näiden avulla. Mustasaarelaissyntyinen, nykyisin vaasalainen Pia on aina ollut kiinnostunut myös teatterista, joten oli ehkä selvää, että hänestä tulisi lavastaja. Hieman yli 20 vuotta teatterialalla toiminut Pia on nyt oman yrityksen omistaja, ja yrityksen toiminta on ollut täydessä vauhdissa ihan ensimmäisestä hetkestä lähtien.
Lue lisää

Bergö Havsudden on ainutlaatuinen mökkeilyvaihtoehto luonnonkauniissa meriympäristössä

08.07.2022 | Uutiset
Bergön saari Maalahdessa on pitkään ollut suosittu retkeily- ja mökkeilykohde. Saarelle on nyt tullut yksi vaihtoehto lisää, Torolf Westin rakennuttamat vuokramökit. Mökkejä on kolme ja ne ovat vuokrattavissa vuoden ympäri.
Lue lisää

Monipuolinen asianajotoimisto neuvoo myös somessa

28.06.2022 | Uutiset
Startian pitkäaikainen asiantuntijakumppani Näsman & Båsk on monipuolinen asianajotoimisto, jonka henkilökunnalla on laaja kokemus juridiikan eri osa-alueilta. Toimisto hoitaa siviili- ja rikosoikeuteen liittyvien asioiden lisäksi myös hallinto-oikeudellisia asioita, ja sen asiakkaina on niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin.
Lue lisää

Kestävyystyötä yritysvierailulla

27.06.2022 | Uutiset
Pakkauksia valmistava Orapac Oravaisista Vöyriltä asettaa vuosittain toiminnalleen yhden tai useamman ympäristötavoitteen. Yritys järjesti henkilökunnalleen vastuullisuusiltapäivän torstaina ennen juhannusta. VASEKin kiertotalouden projektipäällikkö Göran Östberg ja projektipäällikkö Tomas Knuts Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordiasta kutsuttiin paikalle kertomaan kestävästä kehityksestä ja johtamaan keskustelua siitä, miten kestävyys voidaan ottaa yrityksessä huomioon käytännössä.
Lue lisää

Kesäbussi jatkaa tulevanakin kesänä liikennöintiä kolmen kunnan alueella

17.06.2022 | Uutiset
Viime kesänä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Visit Vaasa lanseerasivat yhteistyössä kesäbussin eli joukkoliikenneyhteyden alueemme suosituimpiin turistikohteisiin. Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittaman hankkeen tavoitteena oli käynnistää pilotti kävijämäärien lisäämiseksi eri yrityksiin ja vierailukohteisiin ympäristöystävällisemmällä tavalla. Kokeilu oli onnistunut. Ennen kesää 2022 kartoitettiin alueen kuntien halukkuutta yhteisrahoitukseen. Vaasa, Isokyrö ja Mustasaari suhtautuivat myönteisesti kesäbussitoimintaan, joten kesäbussi tulee saamaan jatkoa myös tulevana kautena. ...
Lue lisää

Tiedä tämä starttirahasta ja vältät sudenkuopat

16.06.2022 | Uutiset
Starttirahan tarkoituksena on turvata yrittäjän perustoimeentulo, kunnes käynnistetty yritystoiminta lähtee kunnolla vauhtiin. Starttiraha on siis tulonlisä yrittäjälle, ei yrityksen rahaa. Yrittäjän kun on kuitenkin pystyttävä elämään ja ehkä elättämään perhettään myös silloin, kun yritystoiminnan alussa ei ehkä ole mahdollista maksaa itselleen tarpeeksi palkkaa.
Lue lisää

Yritysneuvontatapaaminen onnistuu myös kunnantalolla – muista aina varata aika etukäteen

15.06.2022 | Uutiset
Online-ajanvarauskalenterin kautta voit varata tapaamisen, videoneuvottelun tai puhelinajan yritysneuvojan kanssa haluamaasi ajankohtaan.
Lue lisää

Meteoriihen vierailukeskus sai palkinnon vihreänä edelläkävijänä

14.06.2022 | Uutiset
Visit Finland on myöntänyt Meteoriihelle kestävän kehityksen edelläkävijän statuksen ja STF Sustainable Travel Finland-sertifikaatin. Meteoriihi on Visit Vaasan alueella ensimmäinen matkailukohde, jolle on myönnetty STF-edelläkävijästatus ensimmäisten joukossa koko maassa. Myönnetty sertifikaatti on palkinto systemaattisesta työstä, jota on määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti tehty vierailukeskuksen avaamisvuodesta 2008 lähtien.
Lue lisää