Bergö Havsudden on ainutlaatuinen mökkeilyvaihtoehto luonnonkauniissa meriympäristössä

08.07.2022

Bergön saari Maalahdessa on pitkään ollut suosittu retkeily- ja mökkeilykohde. Saaren mökkeilymahdollisuuksiin on nyt tullut yksi vaihtoehto lisää, Torolf Westin rakennuttamat vuokramökit. Mökkejä on kolme ja ne ovat vuokrattavissa vuoden ympäri. 

Ajatus mökkien rakentamisesta ja vuokraamisesta on ollut Westin haaveena jo pitkään.  

 – Idea jonkinlaisesta mökkien vuokraustoiminnasta on ollut mielessäni ainakin 15 vuotta, mutta vasta nyt löysin sopivan paikan tarpeeksi läheltä rantaa, West kertoo.   

Mokit ovat nimetty Westin poikien Kimin Oliverin ja Richardin mukaan. Stugorna ar namngivna enligt Wests soner Kim Oliver och RichardMökit ovat tyypilliseen Bergöläiseen tapaan pieniä ja punaisia valkoisine nurkkineen

Mökit sijaitsevatkin ainoastaan kymmenen metrin päässä rannasta ja niissä on kuusi makuupaikkaa, olohuone, keittiö, suihku ja wc:n sekä terassi. Jokaisella mökillä on myös oma laiturinsa, ja asiakkailla on lisäksi mahdollisuus lainata soutuvenettä. Sauna vielä puuttuu, mutta sellainenkin on valmistumassa ensi kesäksi. 

West kertoo, että ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet lupaavasti. Varauksia on tullut laajalta säteeltä – enimmäkseen Etelä-Suomesta mutta myös kauempaa, kuten Alankomaista ja Ranskasta. 

 – Varauksia on tullut oikein mukavasti siihen nähden, että olemme täysin uusi toimija markkinoilla ja että ensimmäisen kuukauden aikana markkinoimme ainoastaan kotisivujemme kautta, West toteaa.  

Saari tarjoaa rauhaa ja idyllisyyttä 

Bergön ainut yhteys mantereeseen on nykyisin ympäri vuoden toimiva lossi. Saarelle pääsee Maalahden keskustasta autolla noin 50 minuutissa, josta lossimatkan osuus on noin 10 minuuttia. Bergö tarjoaa erinomaiset puitteet retkeilyyn, luontoelämyksiin ja erilaisiin aktiviteetteihin. Saaren kotisivuilta www.bergo.fi löytyykin runsaasti tietoa vaellusreiteistä. 

Westin mukaan sijainti saarella ei ole ollut ongelma asiakkaille – oikeastaan päinvastoin. 

 – Olemme saaneet paljon hyvää palautetta saaren rauhallisuudesta, luonnosta ja idyllisyydestä. Suurin osa tänne tulevista asiakkaista tulee tänne nimenomaan näistä syistä. Myös itse mökit ovat saaneet hyvää palautetta, West lisää. 

OlohuoneNäkymä olohuoneeseen yhdessä mökeistä

Pitkät talvet vaativat toiminnan jatkokehittämistä 

West kertoo, että mökkivuokraajia varten on vielä tulossa lisäpanostuksia. Varsinkin Suomen pitkät talvet vaativat yrittäjältä kekseliäisyyttä ja sopeutumiskykyä. 

 – Huippusesonki kestää kolmen kesäkuukauden ajan, ja haasteena on asiakkaiden houkutteleminen myös näiden kuukausien ulkopuolella. Esimerkiksi suunniteltu ponttoonisauna on tässä aivan keskeisessä roolissa. Tämän lisäksi olen miettinyt esimerkiksi lumikelkkailusafarin tarjoamista talvikuukausien ajaksi, West mainitsee. 

brygga lowKuvassa yksi laitureista ja näkymä merelle

Rakennusprojektin rahoittamiseen West on saanut merkittävän investointituen Aktion Österbottenilta. Hakuprosesissa on ollut mukana auttamassa VASEKin yritysneuvoja Olav Nylund, joka on mielissään hankkeesta.  

 – Mielestäni tämä on erittäin hyvä panostus niemen ja koko saaren kannalta, Nylund toteaa.

West onkin erittäin kiitollinen merkittävästä avusta, mitä Nylund on antanut asiakirjojen laadinnassa ja muissa käytännön asioissa. Hän on luottavainen vuokraustoiminnan tulevaisuuden suhteen ja painottaa, että keskeisintä on tyytyväiset asiakkaat, jotka kertovat eteenpäin viihtyisistä mökeistä ja Bergön kauniista maisemista.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tulevaisuuden kestävä yhteiskunta odottaa ennakkoluulottomuutta

28.09.2023 | Uutiset
Vaasassa vietettiin Kestävyysviikolla 25. –28.9. myös Green Skills Weekiä, jonka aikana Vaasan yliopiston, Vamian ja Novian opiskelijat saivat kuulla asiantuntijaluentoja vihreästä siirtymästä, hyvinvointiteknologiasta ja kestävyydestä, kiertotaloudesta ja tulevaisuuden työelämästä.
Lue lisää

Mustasaarelainen perheyritys Wellmedic valtakunnallisen Vuoden uusyrittäjä -kilpailun finaaliin

26.09.2023 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-9.10.2023. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Oma Säästöpankki, ja toisena yhteistyökumppanina toimii Patentti- ja rekisterihallitus. Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Raati valitsee yhden palkittavan ja yleisö oman suosikkinsa.
Lue lisää

SOF-hanke haluaa tehdä Pohjanmaasta kestävyyden ja kiertotalouden keskuksen

20.09.2023 | Uutiset
Vihreä siirtymä on täydessä vauhdissa, ja haluamme auttaa Pohjanmaan yrityksiä sopeutumaan ja valmistautumaan sen mukanaan tuomiin muutoksiin.
Lue lisää

Finnair lisää maanantaiaamuihin uuden lentoyhteyden

14.09.2023 | Uutiset
Lentoyhtiö Finnair lisää 30.10. alkaen maanantaiaamuihin Vaasa-Helsinki välille uudet lentoyhteydet seuraavasti:
Lue lisää

Maanviljelijä, mutta ennen kaikkea yrittäjä isolla Y:llä

11.09.2023 | Uutiset
Viljapöly leijuu ilmassa ja kuivuri käy täydellä teholla Aulis Nuujan tilalla Isonkyrön Tuuralassa. Vaikka Nuuja itse on myös maanviljelijä, hänen oma viljelyalansa on vain pieni osa hänen yrityksensä toiminnasta, joka kattaa kaiken koneiden myynnistä kiinteistöjen vuokraukseen, urakointitöihin ja omaan tuotevalmistukseen.
Lue lisää

VASEKin työntekijöitä palkittiin kauppakamarin ansiomerkeillä

06.09.2023 | Uutiset
VASEK vietti 20-vuotisjuhlaansa 5.9. ja samassa yhteydessä palkittiin pitkään yhtiössä palvelleita työntekijöitä kauppakamarin ansiomerkeillä seuraavasti:
Lue lisää

VASEK 20 vuotta – yhteistyöllä merkittäviin tuloksiin

05.09.2023 | Uutiset
Seitsemän Vaasan seudun kunnan omistama kehitysyhtiö Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK viettää yrittäjänpäivänä 5. syyskuuta 20-vuotisjuhlaansa. Vaasan seudun kunnat perustavat VASEKin vuonna 2003.
Lue lisää

Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja tarjoaa useita näkökulmia VASEKin toimintaan

05.09.2023 | Uutiset
Yrittäjän päivänä 5.9. julkaistu Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja esittelee VASEKin 20 ensimmäisen toimintavuoden tärkeimmät tapahtumat, kuvaa toimintaa kehitysyhtiönä ja yhdistää työn suurempiin yhteiskunnallisiin ja liike-elämän teemoihin.
Lue lisää