Bergö Havsudden on ainutlaatuinen mökkeilyvaihtoehto luonnonkauniissa meriympäristössä

08.07.2022

Bergön saari Maalahdessa on pitkään ollut suosittu retkeily- ja mökkeilykohde. Saaren mökkeilymahdollisuuksiin on nyt tullut yksi vaihtoehto lisää, Torolf Westin rakennuttamat vuokramökit. Mökkejä on kolme ja ne ovat vuokrattavissa vuoden ympäri. 

Ajatus mökkien rakentamisesta ja vuokraamisesta on ollut Westin haaveena jo pitkään.  

 – Idea jonkinlaisesta mökkien vuokraustoiminnasta on ollut mielessäni ainakin 15 vuotta, mutta vasta nyt löysin sopivan paikan tarpeeksi läheltä rantaa, West kertoo.   

Mokit ovat nimetty Westin poikien Kimin Oliverin ja Richardin mukaan. Stugorna ar namngivna enligt Wests soner Kim Oliver och RichardMökit ovat tyypilliseen Bergöläiseen tapaan pieniä ja punaisia valkoisine nurkkineen

Mökit sijaitsevatkin ainoastaan kymmenen metrin päässä rannasta ja niissä on kuusi makuupaikkaa, olohuone, keittiö, suihku ja wc:n sekä terassi. Jokaisella mökillä on myös oma laiturinsa, ja asiakkailla on lisäksi mahdollisuus lainata soutuvenettä. Sauna vielä puuttuu, mutta sellainenkin on valmistumassa ensi kesäksi. 

West kertoo, että ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet lupaavasti. Varauksia on tullut laajalta säteeltä – enimmäkseen Etelä-Suomesta mutta myös kauempaa, kuten Alankomaista ja Ranskasta. 

 – Varauksia on tullut oikein mukavasti siihen nähden, että olemme täysin uusi toimija markkinoilla ja että ensimmäisen kuukauden aikana markkinoimme ainoastaan kotisivujemme kautta, West toteaa.  

Saari tarjoaa rauhaa ja idyllisyyttä 

Bergön ainut yhteys mantereeseen on nykyisin ympäri vuoden toimiva lossi. Saarelle pääsee Maalahden keskustasta autolla noin 50 minuutissa, josta lossimatkan osuus on noin 10 minuuttia. Bergö tarjoaa erinomaiset puitteet retkeilyyn, luontoelämyksiin ja erilaisiin aktiviteetteihin. Saaren kotisivuilta www.bergo.fi löytyykin runsaasti tietoa vaellusreiteistä. 

Westin mukaan sijainti saarella ei ole ollut ongelma asiakkaille – oikeastaan päinvastoin. 

 – Olemme saaneet paljon hyvää palautetta saaren rauhallisuudesta, luonnosta ja idyllisyydestä. Suurin osa tänne tulevista asiakkaista tulee tänne nimenomaan näistä syistä. Myös itse mökit ovat saaneet hyvää palautetta, West lisää. 

OlohuoneNäkymä olohuoneeseen yhdessä mökeistä

Pitkät talvet vaativat toiminnan jatkokehittämistä 

West kertoo, että mökkivuokraajia varten on vielä tulossa lisäpanostuksia. Varsinkin Suomen pitkät talvet vaativat yrittäjältä kekseliäisyyttä ja sopeutumiskykyä. 

 – Huippusesonki kestää kolmen kesäkuukauden ajan, ja haasteena on asiakkaiden houkutteleminen myös näiden kuukausien ulkopuolella. Esimerkiksi suunniteltu ponttoonisauna on tässä aivan keskeisessä roolissa. Tämän lisäksi olen miettinyt esimerkiksi lumikelkkailusafarin tarjoamista talvikuukausien ajaksi, West mainitsee. 

brygga lowKuvassa yksi laitureista ja näkymä merelle

Rakennusprojektin rahoittamiseen West on saanut merkittävän investointituen Aktion Österbottenilta. Hakuprosesissa on ollut mukana auttamassa VASEKin yritysneuvoja Olav Nylund, joka on mielissään hankkeesta.  

 – Mielestäni tämä on erittäin hyvä panostus niemen ja koko saaren kannalta, Nylund toteaa.

West onkin erittäin kiitollinen merkittävästä avusta, mitä Nylund on antanut asiakirjojen laadinnassa ja muissa käytännön asioissa. Hän on luottavainen vuokraustoiminnan tulevaisuuden suhteen ja painottaa, että keskeisintä on tyytyväiset asiakkaat, jotka kertovat eteenpäin viihtyisistä mökeistä ja Bergön kauniista maisemista.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Mjöli Bakery on Startian vuoden uusyrittäjä 2024 Vaasan seudulla

13.06.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia on valinnut Vaasan seudun vuoden uusyrittäjäksi Mjöli Bakeryn (Bageri Eken Ab Oy). Yrityksen omistaja on määrätietoinen leipuri ja konditoriamestari Eva Marttila, joka on voittanut mitaleja luovilla ja ekologisilla artesaanileivillään. Mjölille yrityksenä on tunnusomaista sen yrittäjän suuri kiinnostus valikoiman ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen.
Lue lisää

Yrityksen talous – Budjetoinnin merkitystä ei voi liikaa painottaa

11.06.2024 | Uutiset
Yrittäjänä talouden hallinta on avainasemassa yrityksen menestyksen kannalta. Budjetointi on tehokas työkalu, joka auttaa pitämään talouden kurissa ja varmistamaan, että yritys toimii kannattavasti.
Lue lisää

Yritysten varautuminen – miten sinun yrityksesi toimii poikkeusoloissa?

06.06.2024 | Uutiset
Maailman tilanne pandemioineen ja Euroopassa käytävine sotineen on osoittanut, ettei yrityksissä kannata enää ummistaa silmiään pelottavimmiltakaan skenaarioilta.
Lue lisää

Kestävää aluekehitystä pitkällä tähtäimellä 

05.06.2024 | Uutiset
VASEK tekee pitkäjänteistä työtä ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden eteen Vaasan seudulla. Olemme pää- tai osatoteuttajan roolissa tällä hetkellä 13 alueellisessa kehityshankkeessa. Uusia hankkeita ja toimenpiteitä alueen kestävän kehityksen edistämiseksi myös suunnitellaan jatkuvasti.
Lue lisää

Aukioloaikamme kesällä - huomaa myös TE-toimiston starttirahakäsittelyn tauko heinäkuussa

04.06.2024 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 8.–28.7.2024. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätauko 1.7.–31.7.2024.
Lue lisää

Laihian Autotarvikkeen toiminta jatkuu sukupolvenvaihdoksen ansiosta

04.06.2024 | Uutiset
Vakaan työpaikan ja työnjohtajan tehtävien tuoma turvallisuus ei estänyt Jussi Rauhalaa. Viime kesänä hän jätti 17-vuotisen työuransa alueen autoliikkeessä ottaakseen haltuunsa isänsä varaosakaupan Laihialla. Laihian Autotarvike Oy:n toiminta jatkuu sukupolvenvaihdoksen ansiosta.
Lue lisää

EnergyVaasa panostaa nuorten kiinnostukseen matemaattisia aineita ja luonnontieteitä kohtaan

29.05.2024 | Uutiset
EnergyVaasa jakaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa suuren määrän stipendejä oppilaille, jotka ovat vuoden aikana menestyneet matematiikassa ja luonnontieteissä. Stipendien kautta energiaklusterin yritykset haluavat osaltaan edistää lasten ja nuorten kiinnostusta aineisiin, joilla on merkitystä alueen yrityksille.
Lue lisää

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää