Artikkeleita

Nasman Bask

Monipuolinen asianajotoimisto neuvoo myös somessa

28.06.2022 | Uutiset
Startian pitkäaikainen asiantuntijakumppani Näsman & Båsk on monipuolinen asianajotoimisto, jonka henkilökunnalla on laaja kokemus juridiikan eri osa-alueilta. Toimisto hoitaa siviili- ja rikosoikeuteen liittyvien asioiden lisäksi myös hallinto-oikeudellisia asioita, ja sen asiakkaina on niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin. 
Lue lisää
Ari Paziri vaaka.

Yksinyrittäjätuki oli tulkkausyrittäjälle toivon kipinä

13.08.2020 | Uutiset
Ari Paziri on käytännössä aina töissä. Hän on yksinyrittäjä ja toimii viranomaistulkkina, mikä tarkoittaa, että hänellä on linjat auki päivittäin 24/7. Hän kuvailee työtänsä vaativaksi, mutta mielenkiintoiseksi.
Lue lisää
Julia Peltomaki vaaka

Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020 | Uutiset
Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan. -Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti.
Lue lisää
Maj Lis Isojoki

Omenapihan eläinhoitolan toiminta alkaa vähitellen vilkastua koronakriisin jälkeen 

06.07.2020 | Uutiset
Koirat ovat aina olleet iso osa Maj-Lis Isojoen elämää. Jäädessään eläkkeelle työskenneltyään 40 vuotta kauppaoppilaitoksen lehtorina hän tiesi haluavansavielä jatkaa työntekoa. Hän oli pitkään kypsytellyt ideaa perustaa oma eläinhoitola ja nyt hän onkin pyörittänyt Omenapihan eläinhoitolaa jo 10 vuoden ajan.  
Lue lisää
Skycode Mantyla 600px

Tekoälyn avulla tehoa yritystoimintaan

23.10.2018 | Artikkelit
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijaverkoston uusin vahvistus on vaasalaisyritys Skycode. Jussi Mäntylän luotsaama ohjelmistotoimisto valmistaa yritysten tarpeisiin räätälöityjä ohjelmistoja, intranettejä, mobiilisovelluksia, verkkokauppoja, toiminnanohjausjärjestelmiä sekä tekoälyä hyödyntäviä ohjelmistoja. Henkilökuntaa Skycodessa on tällä hetkellä 10 henkilöä.
Lue lisää
0016311p

Yritysneuvojalta kysyttyä: Mikä se perhevapaakorvaus oikein on ja voinko hakea sitä?

13.04.2018 | Artikkelit
Perhevapaakorvaus on työnantajalle myönnettävä kertakorvaus naispuolisen työntekijän vanhemmuudesta aiheutuviin kustannuksiin. Korvauksen suuruus on 2 500 euroa.
Lue lisää
P5110028 viicon web

Tilitoimisto on avaintekijä yrityksen menestykselle

06.03.2018 | Artikkelit
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian uusin asiantuntijakumppani on Vaasa Viicon Oy, jossa hoidetaan yritysten taloushallinnon koko kirjoa kirjanpidosta laskutukseen ja palkanmaksuun sekä osto- että myyntireskontran hoitoon. Lisäksi se on auktorisoitu tilitoimisto.
Lue lisää
Kupongit fi

Siis mikä asiantuntijalähete?

29.11.2017 | Artikkelit
Yritysneuvoja ja asiakas ovat keskustelleet yrityksen perustamisasioiden yhteydessä markkinoinnista, vakuutuksista, toimitiloista, kirjanpidosta ja rahoituksesta. Tapaamisen loppupuolella yritysneuvoja kysäisee: ”Sopiiko, että laitan näistä lähetteen asiantuntijalle, ok?” Siis mikä asiantuntijalähete, mistä oikein on kyse?
Lue lisää
internetmarkkinointi1

Suunnittele ja laita persoonasi peliin – yrityksen internetmarkkinointiin kannattaa panostaa

24.11.2017 | Artikkelit
Startian asiantuntijaorganisaation Creamarketing Oy:n Peter Hellströmin mukaan uuden yrittäjän internetmarkkinointi on harmittavan usein kuten vene ilman airoja ja muita apuvälineitä.
Lue lisää
IMG 4051 640px ryhmakuva2

Toimitilojen ostaminen on hyvä vaihtoehto yrittäjälle

17.10.2017 | Artikkelit
Kattava toimitilatarjonta erottaa kiinteistönvälitystoimisto Aninkaisen muista alan toimijoista. Vaasan toimistoa luotsaava Klaus Berg suositteleekin toimitiloja etsiviä yrittäjiä ottamaan yhteyttä alan asiantuntijoihin.
Lue lisää
musiikkilupa1

Yritysneuvojalta kysyttyä: Pitääkö minun maksaa musiikin soittamisesta liiketiloissani?

06.10.2017 | Artikkelit
Joulumusiikki joulun alla saa fiilikset korkealle ja ostoskoriin sujahtaa kuin huomaamatta muutama lahja enemmän. Hiljainen taustamusiikki saa hierojan asiakkaan rentoutumaan ja nauttimaan, ehkäpä varaamaan seuraavankin hieronta-ajan. Musiikin soittaminen tuo välillisesti taloudellista hyötyä yrittäjälle luomalla viihtyisän ilmapiirin yrityksen tiloihin, joissa myydään tuotteita tai palveluita tai halutaan kävijöiden muuten viihtyvän.
Lue lisää
puhelimessa

Pitääkö yritykseni olla yrityshakemistoissa mukana? Ole tarkkana mitä tilaat, neuvoo yritysneuvoja

22.09.2017 | Artikkelit
Erilaisten sopimusten tekeminen kuuluu olennaisesti yrittäjän arkeen. Sopimusasioissa on oltava kuitenkin aina tarkkana, ettei jälkikäteen tule ikäviä yllätyksiä. Älä ikinä sovi mitään suullisesti tai puhelimitse, vaan pyydä aina vähintään sähköpostitse myyjän tarjous ja lupaa vastata siihen kirjallisesti tai sähköpostitse. Näin sinulle jää talteen mitä sinulle on tarjottu ja mihin itse olet sitoutunut.
Lue lisää