P5110028 viicon webSami Eromäki ja Niina Asujamaa kehottavat ottamaan yhteyttä taloushallinnon ammattilaisiin heti, kun yrityksen perustamista alkaa suunnitella.

AsiantuntijaTietaaLogo web

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian uusin asiantuntijakumppani on Vaasa Viicon Oy, jossa hoidetaan yritysten taloushallinnon koko kirjoa kirjanpidosta laskutukseen ja palkanmaksuun sekä osto- että myyntireskontran hoitoon. Lisäksi se on auktorisoitu tilitoimisto.

Vaasan Yrittäjät palkitsi Viiconin vuoden yrittäjänä 2017. Palkinto oli toimitusjohtaja Niina Asujamaan mukaan hieno tunnustus työlle.
– Valinta tuntui mahtavalta, emmekä osanneet odottaa sitä, Asujamaa sanoo.

Yritysten kehittämispalveluiden johtaja Sami Eromäen mielestä on hienoa, että valinta osui juuri taloushallinnon yritykseen.
– Usein tilitoimistot jäävät taustalle, vaikka ne ovat avaintekijöitä yritysten menestykselle. Olemme monissa toimeksiannoissa mukana ja osa asiakkaan arkea. Parhaimmillaan asiakassuhde on kumppanuussuhde, ja tilitoimiston tarjoama palvelu kehittyy yrityksen mukana, hän kertoo.

Ohjelmistoriippumatonta palvelua

Ulla Laalo, Tarja Paavola ja Marju Juhanpelto perustivat Viiconin 2009. Laalo oli huomannut, että markkinoilla ei ollut taloushallintoalan yritystä, joka tarjoaisi palvelut asiakkaalle asiakkaan omassa ohjelmistossa. Tuolloin tilitoimisto usein määritti, mitä ohjelmaa asiakkaiden piti käyttää talousasioiden hoitoon.

Viicon oli uraauurtava, koska sen asiakkaiden ei tarvinnut käyttää tiettyä ohjelmistoa. Myöhemmin myös muut taloushallintoalan yritykset ovat alkaneet laajentaa palvelua useille eri alustoille.

– Viiconin käytössä on 20 eri ohjelmaa, ja kynnys aloittaa uuden ohjelman käyttö on meillä matala. Lähdemme aina liikkeelle asiakkaan tarpeista, Asujamaa sanoo.

Yritys on kasvanut vauhdilla, sillä vuonna 2017 Viiconin liikevaihto oli noin kaksi miljoonaa euroa. Yrityksellä on 32 työntekijää, ja toimipisteitä on Vaasan lisäksi Jurvassa ja Tampereella.

Mieti yrityksen tulevaa tarvetta

Viiconilla on paljon annettavaa alkaville yrittäjille taloushallinnon suunnittelussa. Uusien yrittäjien kannattaa ottaa yhteyttä taloushallinnon ammattilaisiin heti, kun yrityksen perustamista alkaa suunnitella.

Ensimmäisiä päätettäviä asioita ovat muun muassa yhtiömuoto sekä se, missä muodossa yrittäjä ottaa yrityksestä rahaa omaan yksityistalouteensa. Esimerkiksi toiminimi-yrittäjä voi ottaa rahaa omaan käyttöönsä yksityisotoilla, mutta sen sijaan osakeyhtiössä raha otetaan ainakin aluksi palkkana.

– Meillä on näkemystä asiakkaan tarpeista, vaikka asiakas ei itse tietäisikään, mitä hänen yrityksensä tarvitsisi, Asujamaa sanoo.

– Yhdessä yrittäjän kanssa mietitään, mikä ohjelmisto sopii hänen tarpeisiinsa. Ohjelmistoa valitessa on hyvä miettiä, mikä on tarve viiden vuoden päästä, Eromäki kertoo.

Startian johtaja Tommi Virkama tietää, miten tärkeä tilitoimiston rooli on yrityksen menestyksen kannalta.

– Yrittäjä saa keskittyä omaan ydinosaamiseensa, kun tilitoimisto hoitaa taloushallinnon ja tuottaa yrittäjälle tarvittavat tunnusluvut, jotta yrittäjä voi kehittää liiketoimintaansa, hän sanoo.

 Teksti ja kuvat: VASEK

Aiemmin Asiantuntija tietää -sarjassamme ilmestyneitä artikkeleita:

Monipuolinen asianajotoimisto neuvoo myös somessa

Käytännöllinen yhdistelmä pankki- ja vakuutuspalveluja

Nettiin kannattaa panostaa

Apua ja neuvoja yrityksen talouteen ja kevytyrittäjyyteen

Pieni pankki palvelee joustavasti

Asiakkaan tarpeet ohjaavat Securitaksen tarjontaa

 

Startia logot fi

‹ Siirry "Artikkeleita"-sivulle