AsiantuntijaTietaaLogo web

Kattava toimitilatarjonta erottaa kiinteistönvälitystoimisto Aninkaisen muista alan toimijoista. Vaasan toimistoa luotsaava Klaus Berg suositteleekin toimitiloja etsiviä yrittäjiä ottamaan yhteyttä alan asiantuntijoihin.

Aloittavien yrittäjien kannattaa ensin vuokrata toimitilat, mutta toiminnan vakiinnuttua on syytä miettiä toimitilojen ostamista.
-Menestyvät yritykset saattavat kuluttaa satoja tuhansia euroja vuokran maksamiseen. Jos yrittäjä pystyy maksamaan vuokraa, hän pystyy maksamaan myös lainanlyhennystä, Berg sanoo.

IMG 4051 640px ryhmakuva

Vaasan Aninkaisen yrittäjä Klaus Bergiltä, yrityskonsultti Harry Storlundilta ja kiinteistönvälittäjä Helena Wörliniltä kysytään usein, onko ketjun perustaja Jethro Rostedt paikalla. Pahviversio on aina paikalla, oikea Rostedt on käynyt muutaman kerran.

 

Berg toimii kuten neuvookin, sillä hän omistaa Aninkaisen toimitilat Asevelikylässä.
-Jos yritystoiminnan haluaa lopettaa jossain vaiheessa, yrittäjä voi saada lisäansioita vuokraamalla toimitilat muille, Berg kertoo.

Startian johtaja Tommi Virkama tietää, miten tärkeää aloittavan yrittäjän on löytää omaan toimintaansa sopivat tilat.
-On hyvä, että Startialla on kumppanina toimitilojen asiantuntija Aninkainen, jolla on laajat verkostot, Virkama sanoo.

Sijainti tärkein

Yrityksen toimitiloja miettiessä tärkeintä on sijainti. Keskustan liiketilat ovat halutuimpia, mutta ne ovat myös kalleimpia.

Yrittäjän on syytä miettiä omaa toimialaansa ja sitä, onko liiketilojen sijainti aivan keskustassa välttämätöntä. Keskustan ulkopuolella etuna halvempien hintojen lisäksi on usein ilmainen pysäköinti.

-Jos yritys sijaitsee sivummalla, pitää yrittäjän kiinnittää huomiota näkyvyyteen muun muassa markkinoinnin avulla, sanoo Vaasan Aninkaisen yrityskonsultti Harry Storlund.

Aninkaisen nettisivuilla on kattava valikoima liikekiinteistöjä parinkymmenen neliön varastoista usean tuhannen neliön halleihin. Storlund suosittelee myös ottamaan yhteyttä suoraan välittäjiin, koska kaikkia myytävänä olevia kohteita ei voida mainostaa julkisesti esimerkiksi netissä tai lehdissä. Seudulla viikoittain jaettavasta asuntolehdestä löytyy asuntojen lisäksi myös liikekiinteistöjä.

IMG 4072 640px klaus harry

Klaus Berg ja Harry Storlund suosittelevat yrittäjiä kysymään vapaista toimitiloista myös suoraan välittäjiltä, sillä kaikkia kohteita ei voida mainostaa julkisesti.

Yrityskauppoihin helpotusta

Toimitilojen ja asuntojen välittämisen lisäksi Aninkaisella on kokemusta yrityskaupoista. Toimitiloja tulee usein myyntiin juuri silloin, kun yrittäjä haluaa siirtyä eläkkeelle. Tuhansia yrityksiä lopettaa vuosittain, koska jatkajaa ei löydy. Nuorilla ei usein ole yrityksen ostamiseen tarvittavaa rahaa, jolloin yrityskaupat jäävät tekemättä.

-Olemme helpottaneet yrityskauppoja osamaksujen avulla. Yrityksen hallintaoikeus siirtyy ostajalle heti ensimmäisen osamaksun jälkeen. Omistusoikeus siirtyy ostajalle, kun kauppasumma on maksettu kokonaan. Tämän ansiosta yrityksen ostaja pääsee nopeasti alkuun liiketoiminnassa., Berg sanoo.

VASEKilla omistajanvaihdosasiakkaita auttavan Kjell Nydahlin mielestä on hyvä, että omistajanvaihdosta suunnittelevilla on vaihtoehtoja.

-Yrityskauppoja voidaan toteuttaa yksityisten välittäjien kautta tai maksuttomien julkisten palveluiden avulla. Asiakas pystyy valitsemaan itselleen ja tilanteeseensa sopivimman vaihtoehdon, Nydahl toteaa.

Aninkainen on Jethro Rostedtin perustama kiinteistönvälitysketju, joka toimii franchising-periaatteella. Vaasan toimistolla työskentelee yhteensä neljä kiinteistönvälittäjää, joilla on vankka kokemus alalta. Berg on yrittäjä jo viidennessä polvessa.

-Toimimme tehokkaasti ja vastaamme asiakkaiden yhteydenottoihin nopeasti. Yrittäjä tuntee yrittäjän. Meidän kanssamme on helppo asioida, Berg sanoo.

Teksti ja kuvat: VASEK

 

Aiemmin Asiantuntija tietää -sarjassamme ilmestyneitä artikkeleita:

Monipuolinen asianajotoimisto neuvoo myös somessa

Käytännöllinen yhdistelmä pankki- ja vakuutuspalveluja

Nettiin kannattaa panostaa

Apua ja neuvoja yrityksen talouteen ja kevytyrittäjyyteen

Pieni pankki palvelee joustavasti

Asiakkaan tarpeet ohjaavat Securitaksen tarjontaa

Startia25v Logo

UYK logo vaaka SUK inspecta sin RGB

‹ Siirry "Artikkeleita"-sivulle