Kyrolandets turismprojekt

Kyronmaa hanke

Kyroland (Storkyro, Lillkyro, Laihela) har under de senaste åren blivit allt mer populärt som resmål, främst tack vare Kyrö Distillery i Storkyro och verksamheten som byggts upp i samband med dess verksamhetscenter. Andra turismens dragningskraftsfaktorer i området är bland annat 1700-tals marknad i Storkyro, Kyro älv och dess möjligheter, snålheten som Laihela är känt för, fornfynden i Lillkyro samt plåtslagarexpertisen i Lillkyro.

Området har alltså relativt goda förutsättningar att bli en destination med dragningskraft, men det behövs mera konkreta produkter som skulle locka att besöka och stanna en längre tid, och därigenom öka omsättningen för företagare och andra aktörer som är knutna till turistnäringen.

Mål

Målet för Kyrolandets turismprojekt är att sprida information till företag, föreningar, privatpersoner och organisationer som är knutna till turistnäringen om vad som behövs för att få flera lockande turismprodukter till området. Information sprids med hjälp av infotillfällen, workshopar och träning. 

På det här viset kan man öka samarbetet mellan olika aktörer, och som slutresultat får man flera produktpaket som lockar mera besökare till området.

Kontakta oss ifall ditt företag har knytning till resebranschen och har verksamhet i Kyroland eller ifall du tillhör projektets målgrupp på ett annat sätt.

Projektet genomförs 1.9.2020–31.12.2022

Budget 82 976 €

Projektets material

Evenemang som ordnats inom projektet

 

Artiklar inom projektet

Beställ nyhetsbrev

Tjäna pengar på din egendom – dra nytta av semesterbostäder

01.11.2022 | Nyheter
Gruppen av nuvarande och framtida ägare av semesterbostäder samlades i Storkyro på Kyrö Distillery i mitten av oktober för ett tvådagars ”Tuottava loma-asunto” infotillfälle. Många deltagare hade som mål att bedriva uthyrningsverksamhet lukrativt när det inte finns någon egen användning för det. Tillställningen leddes av Tuomas Kankaala, försäljnings- och digital marknadsföringsspecialist på Luotain Consulting Oy.
Läs mera

Digitala färdigheter för turistföretag

23.05.2022 | Nyheter
Turistföretagare samlades i slutet av april, inbjudna av Kyrolandets turismprojekt, vid Ruutin Kartano i Laihela för evenemanget Digitaitoja matkailualan yrityksille under ledning av Mathias Hasselblatt och Teemu Lönnmark från konsultbyrån 1dea. Syftet var att bistå turistföretag i den digitala utvecklingen.
Läs mera

När man utformar resepaket måste man titta på både långt och nära håll

01.03.2022 | Nyheter
Den 18-19 februari hölls en tvådagars workshop Matkailupakettien tuotteistaminen ja hinnoittelu för turistaktörer på Ruutin kartano i Laihela. I evenemanget som anordnades av Kyrolandets turismprojekt analyserade man deltagarnas befintliga reseprodukter och gick genom grunderna för produktifiering och lönsam prissättning. Idéer utvecklades med hjälp av workshopens ledare, turist- och landsbygdsutvecklingsspecialister Soila och Simo Palviainen vid Aurana Ab, men också bland deltagarna.
Läs mera

Kreativt tänkande och vilda visioner i Kyrolandets turismprojekts andra workshop

22.04.2021 | Nyheter
Turismföretagare från Kyrolandet och aktörer med anknytning till områdets turism samlades i slutet av mars redan för andra gången för att delta i en virtuell workshop inom Kyrolandets turismprojekt. Heidi Savolainen från turismföretaget Seikkailuapinat inledde evenemanget genom att gå igenom vad som behandlats under den första workshopen, samt sparrade deltagarna att låta tankarna flöda fritt och skapa vilda visioner.
Läs mera

Attraktionsfaktorer som försäljningstrumf – Projekt ger inspiration till Kyrolandets turismaktörer

02.02.2021 | Nyheter
Turismaktörer verksamma i Kyrolandet samlades i form av ett webbinar i slutet av januari för att på allvar inleda Kyrolandets turismprojekt. Deltagarna bestod av ett tjugotal företagare, föreningsrepresentanter, regionutvecklare och andra aktörer, som delar en gemensam faktor: viljan att utveckla Kyrolandets enormt potentiella turism genom samarbete.
Läs mera

Kyrolandet – resmålet med dragningskraft

24.06.2020 | Nyheter
Kyrolandet, det vill säga Storkyro, Laihela och Lillkyro, är ett potentiellt resmål för såväl inhemska som internationella turister. Laihelas omtalade snålhet är känt i hela Finland, plåtslagarkunnandet i Lillkyro är värt att beundra och tack vare Kyrö Distillery och verksamheten som byggts upp kring det är Storkyro känt även utomlands.
Läs mera