Kyrönmaan matkailuhanke

Kyronmaa hanke

Kyrönmaa (Isokyrö, Vähäkyrö, Laihia) on viime vuosina nostanut suosiotaan matkailukohteena, ja merkittävin syy siihen on Isossakyrössä sijaitseva Kyrö Distillery sekä sen yhteyteen kasvanut toiminta vierailukeskuksineen. Alueen muita matkailun vetovoimatekijöitä ovat muun muassa Isonkyrön 1700-luvun markkinat, Kyrönjoki ja sen mahdollisuudet, Laihian nuukuuden maine, Vähänkyrön muinaislöydöt sekä Vähänkyrön pläkkyriosaaminen.

Edellytykset vetovoimaiseksi matkailukohteeksi ovat siis melko hyvät, mutta tarvitaan enemmän konkreettisia tuotteita, jotka houkuttelisivat käymään ja jäämään pidemmäksi aikaa, ja sitä kautta kasvattaisivat yrittäjien ja muiden matkailuelinkeinoon kytköksissä olevien toimijoiden liikevaihtoa.

Tavoitteet

Kyrönmaan matkailuhankkeen tavoitteena on tiedon jakaminen alueella toimiville matkailualaan kytköksissä oleville yrityksille, yhdistyksille, yksityishenkilöille ja organisaatioille siitä, mitä tarvitaan, jotta alueelle saadaan lisää houkuttelevia matkailutuotteita. Tietoa jaetaan infotilaisuuksissa, työpajoissa ja valmennuksissa. 

Tällä tavalla saadaan lisättyä eri toimijoiden välistä yhteistyötä, ja lopputuloksena saadaan enemmän tuotepaketteja houkuttelemaan lisää kävijöitä alueelle.

Ota meihin yhteyttä, mikäli sinun matkailualaan kytköksissä oleva yrityksesi toimii Kyrönmaan alueella, tai mikäli kuulut hankkeen kohderyhmään jotain muuta kautta.

Hanke toteutetaan 1.9.2020–31.12.2022

Kokonaisbudjetti 82 976 €

Hankkeen materiaalit

Hankkeessa järjestettyjä tapahtumia

 

Artikkeleita hankkeesta

Tilaa uutiskirje

Omaisuus tuottamaan – loma-asunnot hyötykäyttöön

01.11.2022 | Uutiset
Joukko nykyisiä ja tulevia loma-asunnon omistajia kokoontui lokakuun puolivälissä Isoonkyröön Kyrö Distillerylle kaksipäiväiseen ”Tuottava loma-asunto”- infoon. Monen osallistujan tavoitteena oli saada kohde tuottamaan niinäkin aikoina, kun sille ei ole omaa käyttöä. Tilaisuuden veti myynnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Tuomas Kankaala, Luotain Consulting Oy:stä.
Lue lisää

Digitaitoja matkailualan yrityksille

23.05.2022 | Uutiset
Matkailuyrittäjät kokoontuivat huhtikuun lopussa Kyrönmaan matkailuhankkeen kutsumana Laihian Ruutinkartanolle 1dea-konsultointitoimiston Mathias Hasselblattin ja Teemu Lönnmarkin vetämään tilaisuuteen Digitaitoja matkailualan yrityksille. Tavoitteena oli auttaa matkailualan yrityksiä digitaalisuuden kehittämisessä.
Lue lisää

Matkailupaketteja suunniteltaessa pitää katsoa kauas, mutta ei saa unohtaa katsoa myös lähelle

01.03.2022 | Uutiset
Laihian Ruutin Kartanolla pidettiin 18.-19.2. matkailualan toimijoille suunnattu kaksipäiväinen työpaja Matkailupakettien tuotteistaminen ja hinnoittelu. Kyrönmaan matkailuhankkeen järjestämässä tilaisuudessa analysoitiin osallistujien olemassa olevia matkailutuotteita sekä käytiin läpi tuotteistamisen perusteita ja kannattavaa hinnoittelua. Ideoita kehiteltiin työpajan vetäjien, matkailun ja maaseudun kehittämisen asiantuntija Aurana Oy:n Soila ja Simo Palviaisen, avulla mutta myös osallistujien kesken.
Lue lisää

Luovaa ajattelua ja villejä visioita Kyrönmaan matkailuhankkeen toisessa työpajassa

22.04.2021 | Uutiset
Kyrönmaan matkailuyrittäjiä ja alueen matkailuun kytköksissä olevia toimijoita kokoontui maaliskuun lopussa jo toista kertaa virtuaaliseen työpajaan Kyrönmaan matkailuhankkeen merkeissä. Seikkailuapinat-matkailuyrityksen Heidi Savolainen alusti tilaisuutta kertaamalla ensimmäisen työpajan antia, sekä sparraili osallistujia päästämään ajatuksensa lentoon ja visioimaan villisti.
Lue lisää

Paketoi vetovoimatekijät myyntivaltiksi – Hankkeesta inspiraatiota Kyrönmaan matkailutoimijoille

02.02.2021 | Uutiset
Kyrönmaalla vaikuttavat matkailualan toimijat kokoontuivat tammikuun loppupuolella yhteen webinaarin merkeissä, kun Kyrönmaan matkailuhanke polkaistiin toden teolla käyntiin. Mukana linjoilla oli parikymmentä yrittäjää, yhdistyksen edustajaa, aluekehittäjää ja muuta toimijaa, joita yhdistää yksi tekijä: halu kehittää Kyrönmaan valtavan potentiaalista matkailua yhteistyön keinoin.
Lue lisää

Kyrönmaasta vetovoimainen matkailukohde

24.06.2020 | Uutiset
Kyrönmaan alueen Isokyrö, Laihia ja Vähäkyrö ovat potentiaalinen matkakohde niin kotimaanmatkailijalle kuin ulkomailtakin saapuvalle turistille. Laihian maine nuukuuden tyyssijana tunnetaan koko Suomessa, Vähänkyrön pläkkyriosaamisessa riittää ihailtavaa ja Isokyrö on noussut jopa maailmankartalle Kyrö Distilleryn ja sen yhteyteen kasvaneen toiminnan myötä. Lisäksi kaunis Kyrönjoki mutkittelee alueen halki, tarjoten sekin erilaisia mahdollisuuksia kokemus- ja nähtävyysmielessä.
Lue lisää