Luovaa ajattelua ja villejä visioita Kyrönmaan matkailuhankkeen toisessa työpajassa

22.04.2021

KM toinenworkshop

Kyrönmaan matkailuyrittäjiä ja alueen matkailuun kytköksissä olevia toimijoita kokoontui maaliskuun lopussa jo toista kertaa virtuaaliseen työpajaan Kyrönmaan matkailuhankkeen merkeissä. Seikkailuapinat-matkailuyrityksen Heidi Savolainen alusti tilaisuutta kertaamalla ensimmäisen työpajan antia, sekä sparraili osallistujia päästämään ajatuksensa lentoon ja visioimaan villisti.

– Työpajan tavoitteena on, että opimme innovoimaan uutta ennakkoluulottomasti yhdessä. Matkailu lähtee vielä nousuun tämän haastavan tilanteen jälkeen ja meidän on silloin oltava valmiina, hän sanoi.

Alustusosion jälkeen osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään, joissa kukin esitteli itsensä ja yrityksensä ryhmälle minuutin mittaisen hissipuheen avulla.

– Tarkoitus on, että oppisitte tämän hankkeen aikana tuntemaan alueenne muut toimijat niin hyvin, että tietäisitte heti, kehen voi ottaa yhteyttä, kun tulee yhteistyömahdollisuuden paikka, Savolainen totesi.

Alue tunnetuksi tapahtumalla

Tilaisuuden varsinaisessa työpajaosuudessa osallistujat jakautuivat taas kolmeen ryhmään, joiden tehtävänä oli yhdessä ideoida jokin tapahtuma, joka pidentäisi matkailijoiden viipymää ja lisäisi alueen tunnettuutta.

– Mitä olisi kiva tehdä? Missä olemme hyviä, mitä salaista osaamista meillä on? Savolainen herätteli miettimään.

Ryhmätyöskentelyn päätteeksi kukin ryhmä esitteli ideointinsa aikaansaannokset:

  1. Vanhanajan urheilutapahtuma. Heinäkuun loppupuolella järjestettävä, viikonlopun mittainen koko perheen tapahtuma. Toteutus kolmen kunnan alueella vuorotellen (Isokyrö, Laihia, Vähäkyrö), kaikki osallistuvat järjestämiseen. Erilaisia lajeja, joissa hyödynnetään alueen historiaa ja osaamista. Eri kategoriat osallistujille: perheet, kilpasarja, jne.
  2. Pidennetty 1700-luvun tapahtuma. Alkuperäinen tapahtuma kerää vuosittain noin 20 000 kävijää, joten kannattaisi hyödyntää jo olemassa olevaa. Koko perheen tapahtuma, johon voisi yhdistää periaatteessa mitä tahansa toimintaa. Esimerkkinä yöpymismahdollisuus karavaanareille.
  3. Kyrönjoen 10 sillan lenkki. Pitkän viikonlopun tapahtuma, josta järjestettäisiin aluksi kesäversio ja myöhemmin myös talvitapahtuma. Tapahtuma sisältäisi lenkin, jonka voisi tehdä juosten, kävellen tai pyöräillen. Elämyssarja ja kilpasarja erikseen. Mahdollisuus toteuttaa myös joukkuekisana ja yhdistää muita lajeja mukaan.

Mitä seuraavaksi?

Suhteellisen lyhyt ideariihi poiki kolme täysin toteuttamiskelpoista tapahtumaideaa.

– Lyhyessäkin ajassa voi saada paljon aikaan. Hyvä, jos teille jäi sellainen olo, että uskallan soittaa yrittäjäkaverille, jos saan jonkin hyvän idean, Savolainen kannusti.

Seuraava askel hankkeessa onkin miettiä, miten työpajan ideoita voisi hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.

– Vaadittaisiin varmaankin erillinen hanke, jossa keskityttäisiin pelkästään toteuttamaan joku tässä työpajassa syntyneistä tapahtumaideoista. Siksi kehottaisin kaikkia kiinnostuneita alueen yrittäjiä ja toimijoita olemaan minuun yhteydessä, niin että voimme yhdessä suunnitella, miten asian kanssa edetään. Vaihtoehtoja on monia, mutta jokaisen onnistumisen edellytyksenä on, että paikalliset toimijat itse osallistuvat suunnitteluun ja toteuttamiseen, hankkeen projektipäällikkö Peter Källberg VASEKista kehottaa.

– Toivon mukaan vilkas matkailusesonki on alkamaisillaan, ja suurin osa yrittäjistä keskittyy päivittäiseen toimintaansa. Sen vuoksi infotilaisuuksiin ja työpajoihin tulee nyt pientä taukoa, ja jatkamme syksyllä uusin aihein. Toivottavasti pääsemme silloin myös näkemään fyysisesti, hän jatkaa.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energiaseminaarissa tarkasteltiin tulevaisuuden investointeja

07.02.2023 | Uutiset
Pohjoismainen energiaseminaari keräsi yli 200 osallistujaa Wasa Innovation Centeriin 30.1., Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin, Norsk-finska handelsföreningenin ja VASEKin yhteistyössä järjestämässä seminaarissa keskusteltiin muun muassa investoinneista, kehittämisestä sekä yhteistyöstä.
Lue lisää

Liikenne kasvoi voimakkaasti Vaasan satamassa

03.02.2023 | Uutiset
Kvarken Ports Vaasan eli Vaasan ja Uumajan yhteisen satamayhtiön Vaasassa sijaitsevien toimintojen luvut vuodelta 2022 näyttävät voimakasta kasvua kautta linjan. Vaasan seudun teollisuuden kasvu ja positiivinen suuntaus kohti ympäristöystävällisiä laivakuljetuksia näkyi Kvarken Ports Vaasan useilla liikennealueilla.
Lue lisää

YEL-uudistus astui voimaan vuoden vaihteessa

31.01.2023 | Uutiset
Yrittäjän eläkelaki muuttui 1.1.2023: työtulo määritellään tarkemmin ja tarkistetaan useammin. Suurin muutos YEL-uudistuksessa koskee eläkeyhtiöiden velvollisuutta tarkistaa yrittäjän työtulot säännöllisesti kolmen vuoden välein.
Lue lisää

Marian unelmakampaamo

31.01.2023 | Uutiset
Isonkyrön keskustassa, aivan apteekin vieressä, sijaitsee Maria Uusihaan viime keväänä perustama parturi-kampaamo ja kauneushoitola MAU Hair & Beauty. Maria päätti rohkeasti epävarmassa maailmantilanteessa perustaa oman yrityksen kotikuntaansa, oltuaan lähes kymmenen vuotta elinkeinonharjoittajana vuokratuolilla Vaasan keskustassa.
Lue lisää

Yhteistyötä tarvitaan gigalogistiikan toteuttamiseen

26.01.2023 | Uutiset
VASEKin järjestämä perinteinen Logistiikkafoorumi keräsi 19.1. seudun logistiikka- ja huolitsijatoimijat aamiaisen äärelle. Tilaisuuden avannut Vaasan kaupunginjohtaja ja GigaVaasa -tiimin vetäjä Tomas Häyry muistutti kuulijoita siitä työstä, jota akkuarvoketjun kehittämiseksi on jo tehty ja mitä kaikkea on vielä edessä:
Lue lisää

Yritysneuvoja kertoo: Miksi yritystä perustaessa on syytä miettiä jo myös sen myymistä?

26.01.2023 | Uutiset
Yritystä perustaessa ei ehkä ihan ensimmäisenä tule alkavan yrittäjän mieleen miettiä nyt vasta käynnistymisvaiheessa olevan yritystoiminnan myymistä, mutta syytä kyllä olisi. Yritysneuvojamme kertovat miksi.
Lue lisää

Vaasan seudulla työpaikoilla kaikki tunteet saavat näkyä

24.01.2023 | Uutiset
Saatko sinä olla töissä juuri sellainen kuin olet? Voitko näyttää työkavereillesi, että tänään ei ole hyvä päivä tai kertoa, että projekti ei vaan ota edistyäkseen? Vai joudutko pitämään roolia päällä, vaikka miten ottaisi päähän?
Lue lisää

Yrityskylä Pohjanmaalla jo vuosikymmenen ajan – VASEK ja Startia mukana alusta asti

20.01.2023 | Uutiset
Aika kuluu nopeasti: tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun menestystä niittänyt Yrityskylä-konsepti jalkautui Pohjanmaalle. Yrityskylä Pohjanmaa aloitti toimintansa Vaasassa syyskuussa 2013.
Lue lisää