Luovaa ajattelua ja villejä visioita Kyrönmaan matkailuhankkeen toisessa työpajassa

22.04.2021

KM toinenworkshop

Kyrönmaan matkailuyrittäjiä ja alueen matkailuun kytköksissä olevia toimijoita kokoontui maaliskuun lopussa jo toista kertaa virtuaaliseen työpajaan Kyrönmaan matkailuhankkeen merkeissä. Seikkailuapinat-matkailuyrityksen Heidi Savolainen alusti tilaisuutta kertaamalla ensimmäisen työpajan antia, sekä sparraili osallistujia päästämään ajatuksensa lentoon ja visioimaan villisti.

– Työpajan tavoitteena on, että opimme innovoimaan uutta ennakkoluulottomasti yhdessä. Matkailu lähtee vielä nousuun tämän haastavan tilanteen jälkeen ja meidän on silloin oltava valmiina, hän sanoi.

Alustusosion jälkeen osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään, joissa kukin esitteli itsensä ja yrityksensä ryhmälle minuutin mittaisen hissipuheen avulla.

– Tarkoitus on, että oppisitte tämän hankkeen aikana tuntemaan alueenne muut toimijat niin hyvin, että tietäisitte heti, kehen voi ottaa yhteyttä, kun tulee yhteistyömahdollisuuden paikka, Savolainen totesi.

Alue tunnetuksi tapahtumalla

Tilaisuuden varsinaisessa työpajaosuudessa osallistujat jakautuivat taas kolmeen ryhmään, joiden tehtävänä oli yhdessä ideoida jokin tapahtuma, joka pidentäisi matkailijoiden viipymää ja lisäisi alueen tunnettuutta.

– Mitä olisi kiva tehdä? Missä olemme hyviä, mitä salaista osaamista meillä on? Savolainen herätteli miettimään.

Ryhmätyöskentelyn päätteeksi kukin ryhmä esitteli ideointinsa aikaansaannokset:

  1. Vanhanajan urheilutapahtuma. Heinäkuun loppupuolella järjestettävä, viikonlopun mittainen koko perheen tapahtuma. Toteutus kolmen kunnan alueella vuorotellen (Isokyrö, Laihia, Vähäkyrö), kaikki osallistuvat järjestämiseen. Erilaisia lajeja, joissa hyödynnetään alueen historiaa ja osaamista. Eri kategoriat osallistujille: perheet, kilpasarja, jne.
  2. Pidennetty 1700-luvun tapahtuma. Alkuperäinen tapahtuma kerää vuosittain noin 20 000 kävijää, joten kannattaisi hyödyntää jo olemassa olevaa. Koko perheen tapahtuma, johon voisi yhdistää periaatteessa mitä tahansa toimintaa. Esimerkkinä yöpymismahdollisuus karavaanareille.
  3. Kyrönjoen 10 sillan lenkki. Pitkän viikonlopun tapahtuma, josta järjestettäisiin aluksi kesäversio ja myöhemmin myös talvitapahtuma. Tapahtuma sisältäisi lenkin, jonka voisi tehdä juosten, kävellen tai pyöräillen. Elämyssarja ja kilpasarja erikseen. Mahdollisuus toteuttaa myös joukkuekisana ja yhdistää muita lajeja mukaan.

Mitä seuraavaksi?

Suhteellisen lyhyt ideariihi poiki kolme täysin toteuttamiskelpoista tapahtumaideaa.

– Lyhyessäkin ajassa voi saada paljon aikaan. Hyvä, jos teille jäi sellainen olo, että uskallan soittaa yrittäjäkaverille, jos saan jonkin hyvän idean, Savolainen kannusti.

Seuraava askel hankkeessa onkin miettiä, miten työpajan ideoita voisi hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.

– Vaadittaisiin varmaankin erillinen hanke, jossa keskityttäisiin pelkästään toteuttamaan joku tässä työpajassa syntyneistä tapahtumaideoista. Siksi kehottaisin kaikkia kiinnostuneita alueen yrittäjiä ja toimijoita olemaan minuun yhteydessä, niin että voimme yhdessä suunnitella, miten asian kanssa edetään. Vaihtoehtoja on monia, mutta jokaisen onnistumisen edellytyksenä on, että paikalliset toimijat itse osallistuvat suunnitteluun ja toteuttamiseen, hankkeen projektipäällikkö Peter Källberg VASEKista kehottaa.

– Toivon mukaan vilkas matkailusesonki on alkamaisillaan, ja suurin osa yrittäjistä keskittyy päivittäiseen toimintaansa. Sen vuoksi infotilaisuuksiin ja työpajoihin tulee nyt pientä taukoa, ja jatkamme syksyllä uusin aihein. Toivottavasti pääsemme silloin myös näkemään fyysisesti, hän jatkaa.

 

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää