Luovaa ajattelua ja villejä visioita Kyrönmaan matkailuhankkeen toisessa työpajassa

22.04.2021

KM toinenworkshop

Kyrönmaan matkailuyrittäjiä ja alueen matkailuun kytköksissä olevia toimijoita kokoontui maaliskuun lopussa jo toista kertaa virtuaaliseen työpajaan Kyrönmaan matkailuhankkeen merkeissä. Seikkailuapinat-matkailuyrityksen Heidi Savolainen alusti tilaisuutta kertaamalla ensimmäisen työpajan antia, sekä sparraili osallistujia päästämään ajatuksensa lentoon ja visioimaan villisti.

– Työpajan tavoitteena on, että opimme innovoimaan uutta ennakkoluulottomasti yhdessä. Matkailu lähtee vielä nousuun tämän haastavan tilanteen jälkeen ja meidän on silloin oltava valmiina, hän sanoi.

Alustusosion jälkeen osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään, joissa kukin esitteli itsensä ja yrityksensä ryhmälle minuutin mittaisen hissipuheen avulla.

– Tarkoitus on, että oppisitte tämän hankkeen aikana tuntemaan alueenne muut toimijat niin hyvin, että tietäisitte heti, kehen voi ottaa yhteyttä, kun tulee yhteistyömahdollisuuden paikka, Savolainen totesi.

Alue tunnetuksi tapahtumalla

Tilaisuuden varsinaisessa työpajaosuudessa osallistujat jakautuivat taas kolmeen ryhmään, joiden tehtävänä oli yhdessä ideoida jokin tapahtuma, joka pidentäisi matkailijoiden viipymää ja lisäisi alueen tunnettuutta.

– Mitä olisi kiva tehdä? Missä olemme hyviä, mitä salaista osaamista meillä on? Savolainen herätteli miettimään.

Ryhmätyöskentelyn päätteeksi kukin ryhmä esitteli ideointinsa aikaansaannokset:

  1. Vanhanajan urheilutapahtuma. Heinäkuun loppupuolella järjestettävä, viikonlopun mittainen koko perheen tapahtuma. Toteutus kolmen kunnan alueella vuorotellen (Isokyrö, Laihia, Vähäkyrö), kaikki osallistuvat järjestämiseen. Erilaisia lajeja, joissa hyödynnetään alueen historiaa ja osaamista. Eri kategoriat osallistujille: perheet, kilpasarja, jne.
  2. Pidennetty 1700-luvun tapahtuma. Alkuperäinen tapahtuma kerää vuosittain noin 20 000 kävijää, joten kannattaisi hyödyntää jo olemassa olevaa. Koko perheen tapahtuma, johon voisi yhdistää periaatteessa mitä tahansa toimintaa. Esimerkkinä yöpymismahdollisuus karavaanareille.
  3. Kyrönjoen 10 sillan lenkki. Pitkän viikonlopun tapahtuma, josta järjestettäisiin aluksi kesäversio ja myöhemmin myös talvitapahtuma. Tapahtuma sisältäisi lenkin, jonka voisi tehdä juosten, kävellen tai pyöräillen. Elämyssarja ja kilpasarja erikseen. Mahdollisuus toteuttaa myös joukkuekisana ja yhdistää muita lajeja mukaan.

Mitä seuraavaksi?

Suhteellisen lyhyt ideariihi poiki kolme täysin toteuttamiskelpoista tapahtumaideaa.

– Lyhyessäkin ajassa voi saada paljon aikaan. Hyvä, jos teille jäi sellainen olo, että uskallan soittaa yrittäjäkaverille, jos saan jonkin hyvän idean, Savolainen kannusti.

Seuraava askel hankkeessa onkin miettiä, miten työpajan ideoita voisi hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.

– Vaadittaisiin varmaankin erillinen hanke, jossa keskityttäisiin pelkästään toteuttamaan joku tässä työpajassa syntyneistä tapahtumaideoista. Siksi kehottaisin kaikkia kiinnostuneita alueen yrittäjiä ja toimijoita olemaan minuun yhteydessä, niin että voimme yhdessä suunnitella, miten asian kanssa edetään. Vaihtoehtoja on monia, mutta jokaisen onnistumisen edellytyksenä on, että paikalliset toimijat itse osallistuvat suunnitteluun ja toteuttamiseen, hankkeen projektipäällikkö Peter Källberg VASEKista kehottaa.

– Toivon mukaan vilkas matkailusesonki on alkamaisillaan, ja suurin osa yrittäjistä keskittyy päivittäiseen toimintaansa. Sen vuoksi infotilaisuuksiin ja työpajoihin tulee nyt pientä taukoa, ja jatkamme syksyllä uusin aihein. Toivottavasti pääsemme silloin myös näkemään fyysisesti, hän jatkaa.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vaasan hallintotalo on nykyaikainen esimerkki kestävästä remontoinnista

29.05.2023 | Uutiset
Kaunis stukkokoristelu menneeltä aikakaudelta sulautuu moderniin, vaaleaan värimaailmaan, akustisesti vaimentaviin valokuvaseiniin ja vaikuttavan pitkiin mattoihin. Energiaa säästävä valaistus syttyy automaattisesti ja portaattomasti, kun siirrymme kokoushuoneesta toiseen, ja niissä harvemmin käytettävissä huoneissa, huomaamme heti niiden alhaisemman lämpötilan. Vaasan hallintotalo on kuin upouusi rakennus vuosien 2020–2022 aikana tehdyn laajan remontin jälkeen.
Lue lisää

Liiketoiminnan on oltava vastuullista, koska se on oikein – mutta miten liikkeelle?

17.05.2023 | Uutiset
Miksi yritysten pitäisi tehdä vastuullisuustyötä, ajatella kestävyyttä ja kiertotaloutta? Koska se tuo rahaa? Koska se on hyväksi brändille ja maineelle? Koska se helpottaa työvoiman rekrytoimista? Vai ihan vain siitä syystä, että se on oikea tapa toimia?
Lue lisää

Vuoden tasa-arvoyrityksessä henkilöstön moninaisuus on vahvuus

11.05.2023 | Uutiset
Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on närpiöläinen Bigro Ab. Kasvihuonealan yritys Bigro työllistää noin 70 henkilöä, jotka edustavat kuutta eri kansallisuutta. Valintaraati perustelee valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty työyhteisön hyvinvoinnin ja moninaisuuden rakentamiseksi.
Lue lisää

VASEK20-lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

10.05.2023 | Uutiset
VASEK20-juhlalehti jaettiin 10.5. julkisena tiedotteena kaikkiin Vaasan seudun kotitalouksiin. Lehti on tuhti lukupaketti Vaasan seudusta, sen yrityksistä sekä tietysti tämän vuoden synttärisankari VASEKista.
Lue lisää

Stubbtech – enemmän kuin mitä nimi paljastaa

09.05.2023 | Uutiset
Se on tullut verkkaisemmin kuin pitkään aikaan. Kevät nimittäin. Samoin myös Stubbtechin ja sen yrittäjien Jens Rodasin ja Thomas Söderlundin odottama sesonkiaika. Mutta nyt kevät on täällä, ja kantojyrsintään, viherrakennustöihin, ulkomaalaukseen sekä katto- ja julkisivujen pesuun keskittyvän yrityksen toiminta kasvaa vuosi vuodelta. Suunnitelmana onkin nyt järjestellä liiketoiminta uudelleen kahdeksi erilliseksi markkinointinimeksi.
Lue lisää

”Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella” – Verkkokauppa on ahkeruuslaji

04.05.2023 | Uutiset
Viexpo ja VASEK järjestivät 26.4. infotilaisuuden käynnisteillä olevasta Pohjanmaan verkkokauppiasklubitoiminnasta. Tilaisuudessa saatiin kuulla myös digitaalisen kaupan asiantuntija Leevi Parsaman inspiroiva puheenvuoro verkkokaupan kymmenestä tärkeimmästä menestystekijästä.
Lue lisää

Ympäristöystävällinen, energiatehokas ja edullinen

02.05.2023 | Uutiset
GreenStar on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju, ja yhä useammat matkailijat valitsevatkin hotellin kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys mielessään. Joensuusta kotoisin oleva Kristian Ikonen oli aikaansa edellä, kun hän perusti ketjun vuonna 2008 ja loi konseptin, joka on juuri nyt ajan hermolla. Ketjun viides hotelli avattiin Vaasaan marraskuussa 2019, WasaGroupin toteuttamana rakennusprojektina.
Lue lisää

Sukupolvenvaihdoksissa on aina myös tunteet pelissä

20.04.2023 | Uutiset
Sukupolvenvaihdos on usein prosessi, johon liittyy monia erilaisia ajatuksia ja tunteita, jotka voivat vaikuttaa sen onnistumiseen. Epävarmuus, huoli, luopumisen tuska, helpotus, luottamus.
Lue lisää