Luovaa ajattelua ja villejä visioita Kyrönmaan matkailuhankkeen toisessa työpajassa

22.04.2021

KM toinenworkshop

Kyrönmaan matkailuyrittäjiä ja alueen matkailuun kytköksissä olevia toimijoita kokoontui maaliskuun lopussa jo toista kertaa virtuaaliseen työpajaan Kyrönmaan matkailuhankkeen merkeissä. Seikkailuapinat-matkailuyrityksen Heidi Savolainen alusti tilaisuutta kertaamalla ensimmäisen työpajan antia, sekä sparraili osallistujia päästämään ajatuksensa lentoon ja visioimaan villisti.

– Työpajan tavoitteena on, että opimme innovoimaan uutta ennakkoluulottomasti yhdessä. Matkailu lähtee vielä nousuun tämän haastavan tilanteen jälkeen ja meidän on silloin oltava valmiina, hän sanoi.

Alustusosion jälkeen osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään, joissa kukin esitteli itsensä ja yrityksensä ryhmälle minuutin mittaisen hissipuheen avulla.

– Tarkoitus on, että oppisitte tämän hankkeen aikana tuntemaan alueenne muut toimijat niin hyvin, että tietäisitte heti, kehen voi ottaa yhteyttä, kun tulee yhteistyömahdollisuuden paikka, Savolainen totesi.

Alue tunnetuksi tapahtumalla

Tilaisuuden varsinaisessa työpajaosuudessa osallistujat jakautuivat taas kolmeen ryhmään, joiden tehtävänä oli yhdessä ideoida jokin tapahtuma, joka pidentäisi matkailijoiden viipymää ja lisäisi alueen tunnettuutta.

– Mitä olisi kiva tehdä? Missä olemme hyviä, mitä salaista osaamista meillä on? Savolainen herätteli miettimään.

Ryhmätyöskentelyn päätteeksi kukin ryhmä esitteli ideointinsa aikaansaannokset:

  1. Vanhanajan urheilutapahtuma. Heinäkuun loppupuolella järjestettävä, viikonlopun mittainen koko perheen tapahtuma. Toteutus kolmen kunnan alueella vuorotellen (Isokyrö, Laihia, Vähäkyrö), kaikki osallistuvat järjestämiseen. Erilaisia lajeja, joissa hyödynnetään alueen historiaa ja osaamista. Eri kategoriat osallistujille: perheet, kilpasarja, jne.
  2. Pidennetty 1700-luvun tapahtuma. Alkuperäinen tapahtuma kerää vuosittain noin 20 000 kävijää, joten kannattaisi hyödyntää jo olemassa olevaa. Koko perheen tapahtuma, johon voisi yhdistää periaatteessa mitä tahansa toimintaa. Esimerkkinä yöpymismahdollisuus karavaanareille.
  3. Kyrönjoen 10 sillan lenkki. Pitkän viikonlopun tapahtuma, josta järjestettäisiin aluksi kesäversio ja myöhemmin myös talvitapahtuma. Tapahtuma sisältäisi lenkin, jonka voisi tehdä juosten, kävellen tai pyöräillen. Elämyssarja ja kilpasarja erikseen. Mahdollisuus toteuttaa myös joukkuekisana ja yhdistää muita lajeja mukaan.

Mitä seuraavaksi?

Suhteellisen lyhyt ideariihi poiki kolme täysin toteuttamiskelpoista tapahtumaideaa.

– Lyhyessäkin ajassa voi saada paljon aikaan. Hyvä, jos teille jäi sellainen olo, että uskallan soittaa yrittäjäkaverille, jos saan jonkin hyvän idean, Savolainen kannusti.

Seuraava askel hankkeessa onkin miettiä, miten työpajan ideoita voisi hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.

– Vaadittaisiin varmaankin erillinen hanke, jossa keskityttäisiin pelkästään toteuttamaan joku tässä työpajassa syntyneistä tapahtumaideoista. Siksi kehottaisin kaikkia kiinnostuneita alueen yrittäjiä ja toimijoita olemaan minuun yhteydessä, niin että voimme yhdessä suunnitella, miten asian kanssa edetään. Vaihtoehtoja on monia, mutta jokaisen onnistumisen edellytyksenä on, että paikalliset toimijat itse osallistuvat suunnitteluun ja toteuttamiseen, hankkeen projektipäällikkö Peter Källberg VASEKista kehottaa.

– Toivon mukaan vilkas matkailusesonki on alkamaisillaan, ja suurin osa yrittäjistä keskittyy päivittäiseen toimintaansa. Sen vuoksi infotilaisuuksiin ja työpajoihin tulee nyt pientä taukoa, ja jatkamme syksyllä uusin aihein. Toivottavasti pääsemme silloin myös näkemään fyysisesti, hän jatkaa.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Haemme tiedottaja-kääntäjää määräaikaiseen työsuhteeseen (sijaisuus)

12.05.2021 | Uutiset
Hallitset suomen, ruotsin ja englannin kielet ja sinulla on kokemusta eri tekstilajien kääntämisestä. Työajastasi noin puolet menee käännös- ja kielenhuoltotehtäviin, pääosin suomi-ruotsi, mutta myös ruotsi-suomi ja suomi-englanti. Osallistut VASEKin ja Vaasan seudun viestinnän toteutukseen, joten toivomme, että kirjoitat sujuvasti niin tiedotteita, verkkotekstejä kuin artikkeleitakin.
Lue lisää

Nuoria kuunnellen – Vetovoimaa ja pitovoimaa etsimässä

07.05.2021 | Uutiset
Vaasa on katukuvaltaan nuorekas, sillä kaupunki on väkilukuun suhteutettuna Suomen suurin opiskelukaupunki. Peräti joka viides vastaantulija kadulla on korkeakouluopiskelija. – Kun lisää yhtälöön vielä 160 yrityksen kansainvälisen energiateknologiaklusterin ja jatkuvan osaajapulan, ei tarvitse ihmetellä miksi yhdessä muiden toimijoiden kanssa tekemämme seutumarkkinointityön yhtenä tärkeimmistä tavoitteista lähitulevaisuudessa on vaikuttaa erityisesti nuorten jäämiseen Vaasan seudulle myös opiskelujen jälkeen, markkinointipäällikkö Mari Kattelus kertoo.
Lue lisää

Yrittäjyysinto kasvanut - 56 % kasvu Startian avulla perustettujen yritysten määrässä

06.05.2021 | Uutiset
Uusien yritysten perustaminen Uusyrityskeskusten kautta on ollut odotettua vilkkaampaa jo viime kesästä lähtien. Tämän vuoden tammi-maaliskuun aikana Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian kautta uusia yrityksiä perustettiin yhteensä 64, kun viime vuoden vastaava lukema oli 41. Kasvua perustettujen yritysten määrässä oli siis huimat 56 prosenttia.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

06.05.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yritysten kustannustuen kolmas hakukierros – kenelle, miten ja mistä apua?

06.05.2021 | Uutiset
Kustannustuen kolmannen kierroksen hakuaika alkaa 27.4. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta.
Lue lisää

Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä – kolme onnellisinta saavat kylään Maria Veitolan

05.05.2021 | Uutiset
Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi tähtäävä Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä tehdäkseen tunnetuksi onnellisen elämän saloja. Tutkimusmatkalle on kutsuttu mukaan myös mediapersoona Maria Veitola, joka syventyy Vaasalle toimittamassaan videosarjassa ehdokkaiden elämäntarinoihin ja onnen elementteihin.
Lue lisää

Kotieläintila tarjoaa viihtyisää ajanviettoa eläinten kanssa

04.05.2021 | Uutiset
Jokainen, joka on joskus viettänyt aikaa eläinten kanssa, tietää, miten palkitsevaa ja rauhoittavaa se voi olla. Anna Salmi perheineen ylläpitää Södra Vallgrundissa kotieläintila Aava Kertun Kotitilaa, jossa vietetään aikaa eläinten kanssa niitä sekä luontoa suuresti kunnioittaen.
Lue lisää

Rahoitusta kahdelle uudelle, koko Merenkurkun alueelle tärkeälle hankkeelle

30.04.2021 | Uutiset
Merenkurkun alueen laaja yhteistyökumppanuus on saanut Merenkurkun neuvoston johdolla rahoitusta kahdelle tärkeälle hankkeelle, jotka ovat erittäin ajankohtaisia viimeaikaisen loistouutisen johdosta.
Lue lisää