Kyrönmaasta vetovoimainen matkailukohde

24.06.2020

Perhe nuotion ympärillä vesistön lähellä.

Kyrönmaan alueen Isokyrö, Laihia ja Vähäkyrö ovat potentiaalinen matkakohde niin kotimaanmatkailijalle kuin ulkomailtakin saapuvalle turistille. Laihian maine nuukuuden tyyssijana tunnetaan koko Suomessa, Vähänkyrön pläkkyriosaamisessa riittää ihailtavaa ja Isokyrö on noussut jopa maailmankartalle Kyrö Distilleryn ja sen yhteyteen kasvaneen toiminnan myötä. Lisäksi kaunis Kyrönjoki mutkittelee alueen halki, tarjoten sekin erilaisia mahdollisuuksia kokemus- ja nähtävyysmielessä.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK käynnistää syyskuun alussa hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä matkailualaan kytköksissä olevien toimijoiden tietoisuutta siitä, miten alueelle saadaan lisää houkuttelevia matkailutuotteita.

– Alueen edellytykset matkailukohteena ovat hyvät, mutta tarvitaan enemmän konkreettisia tuotteita ja tuotepaketteja, jotka houkuttelevat matkailijoita jäämään pidemmäksi aikaa. Tämä vaatii tietysti yhteistyötä eri toimijoilta. Hankkeen on tarkoitus auttaa prosessin käynnistymisessä ja luoda pohjaa uusille yhteistyökumppanuuksille, kertoo hankkeen projektipäällikkö Peter Källberg VASEKilta.

Kaikki alkaa nykytilan kartoittamisesta

Aivan ensimmäiseksi hankkeessa on tarkoitus kartoittaa paikalliset yrittäjät ja olemassa olevat matkailutuotteet, jotta saadaan yleiskuva nykytilanteesta. Alueella on myös vaellus-, pyöräily- ja melontareittejä, jotka otetaan kartoituksessa huomioon.

– Jotta saisimme aikaan toimivaa yhteistyötä, meidän on tiedettävä, mitä matkailuun liittyvää toimintaa ja mahdollisuuksia alueella jo on ja ketkä kaikki ovat valmiita tekemään yhteistyötä. Kartoituksen jälkeen järjestämme infotilaisuuksia, työpajoja ja valmennuksia, joissa jaetaan tietoa esimerkiksi ideoiden tuotteistamisesta ja tuotteiden paketoimisesta sekä markkinoinnista ja vastuullisesta matkailusta, Källberg luettelee.

Hankkeeseen osallistuvat yritykset voivat ammentaa uusia ideoita ja inspiraatiota myös messuilta ja tutustumismatkoilta, joita järjestetään matkailuprofiililtaan saman tyyppisille alueille.

– Toivomme, että tavoitamme mahdollisimman laajasti Kyrönmaan alueella toimivia yrittäjiä ja muita matkailun kanssa tekemisissä olevia tahoja. Yhteistyötä tekemällä alueen toimijoilla on mahdollisuuksia kehitellä vetovoimaisia tuotepaketteja, joista hyötyy koko alueen matkailuelinkeino, Källberg selittää.

Kyrönmaan matkailuhanketta rahoittavat Leader Yhyres ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää