Kyrönmaasta vetovoimainen matkailukohde

24.06.2020

Perhe nuotion ympärillä vesistön lähellä.

Kyrönmaan alueen Isokyrö, Laihia ja Vähäkyrö ovat potentiaalinen matkakohde niin kotimaanmatkailijalle kuin ulkomailtakin saapuvalle turistille. Laihian maine nuukuuden tyyssijana tunnetaan koko Suomessa, Vähänkyrön pläkkyriosaamisessa riittää ihailtavaa ja Isokyrö on noussut jopa maailmankartalle Kyrö Distilleryn ja sen yhteyteen kasvaneen toiminnan myötä. Lisäksi kaunis Kyrönjoki mutkittelee alueen halki, tarjoten sekin erilaisia mahdollisuuksia kokemus- ja nähtävyysmielessä.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK käynnistää syyskuun alussa hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä matkailualaan kytköksissä olevien toimijoiden tietoisuutta siitä, miten alueelle saadaan lisää houkuttelevia matkailutuotteita.

– Alueen edellytykset matkailukohteena ovat hyvät, mutta tarvitaan enemmän konkreettisia tuotteita ja tuotepaketteja, jotka houkuttelevat matkailijoita jäämään pidemmäksi aikaa. Tämä vaatii tietysti yhteistyötä eri toimijoilta. Hankkeen on tarkoitus auttaa prosessin käynnistymisessä ja luoda pohjaa uusille yhteistyökumppanuuksille, kertoo hankkeen projektipäällikkö Peter Källberg VASEKilta.

Kaikki alkaa nykytilan kartoittamisesta

Aivan ensimmäiseksi hankkeessa on tarkoitus kartoittaa paikalliset yrittäjät ja olemassa olevat matkailutuotteet, jotta saadaan yleiskuva nykytilanteesta. Alueella on myös vaellus-, pyöräily- ja melontareittejä, jotka otetaan kartoituksessa huomioon.

– Jotta saisimme aikaan toimivaa yhteistyötä, meidän on tiedettävä, mitä matkailuun liittyvää toimintaa ja mahdollisuuksia alueella jo on ja ketkä kaikki ovat valmiita tekemään yhteistyötä. Kartoituksen jälkeen järjestämme infotilaisuuksia, työpajoja ja valmennuksia, joissa jaetaan tietoa esimerkiksi ideoiden tuotteistamisesta ja tuotteiden paketoimisesta sekä markkinoinnista ja vastuullisesta matkailusta, Källberg luettelee.

Hankkeeseen osallistuvat yritykset voivat ammentaa uusia ideoita ja inspiraatiota myös messuilta ja tutustumismatkoilta, joita järjestetään matkailuprofiililtaan saman tyyppisille alueille.

– Toivomme, että tavoitamme mahdollisimman laajasti Kyrönmaan alueella toimivia yrittäjiä ja muita matkailun kanssa tekemisissä olevia tahoja. Yhteistyötä tekemällä alueen toimijoilla on mahdollisuuksia kehitellä vetovoimaisia tuotepaketteja, joista hyötyy koko alueen matkailuelinkeino, Källberg selittää.

Kyrönmaan matkailuhanketta rahoittavat Leader Yhyres ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energiaseminaarissa tarkasteltiin tulevaisuuden investointeja

07.02.2023 | Uutiset
Pohjoismainen energiaseminaari keräsi yli 200 osallistujaa Wasa Innovation Centeriin 30.1., Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin, Norsk-finska handelsföreningenin ja VASEKin yhteistyössä järjestämässä seminaarissa keskusteltiin muun muassa investoinneista, kehittämisestä sekä yhteistyöstä.
Lue lisää

Liikenne kasvoi voimakkaasti Vaasan satamassa

03.02.2023 | Uutiset
Kvarken Ports Vaasan eli Vaasan ja Uumajan yhteisen satamayhtiön Vaasassa sijaitsevien toimintojen luvut vuodelta 2022 näyttävät voimakasta kasvua kautta linjan. Vaasan seudun teollisuuden kasvu ja positiivinen suuntaus kohti ympäristöystävällisiä laivakuljetuksia näkyi Kvarken Ports Vaasan useilla liikennealueilla.
Lue lisää

YEL-uudistus astui voimaan vuoden vaihteessa

31.01.2023 | Uutiset
Yrittäjän eläkelaki muuttui 1.1.2023: työtulo määritellään tarkemmin ja tarkistetaan useammin. Suurin muutos YEL-uudistuksessa koskee eläkeyhtiöiden velvollisuutta tarkistaa yrittäjän työtulot säännöllisesti kolmen vuoden välein.
Lue lisää

Marian unelmakampaamo

31.01.2023 | Uutiset
Isonkyrön keskustassa, aivan apteekin vieressä, sijaitsee Maria Uusihaan viime keväänä perustama parturi-kampaamo ja kauneushoitola MAU Hair & Beauty. Maria päätti rohkeasti epävarmassa maailmantilanteessa perustaa oman yrityksen kotikuntaansa, oltuaan lähes kymmenen vuotta elinkeinonharjoittajana vuokratuolilla Vaasan keskustassa.
Lue lisää

Yhteistyötä tarvitaan gigalogistiikan toteuttamiseen

26.01.2023 | Uutiset
VASEKin järjestämä perinteinen Logistiikkafoorumi keräsi 19.1. seudun logistiikka- ja huolitsijatoimijat aamiaisen äärelle. Tilaisuuden avannut Vaasan kaupunginjohtaja ja GigaVaasa -tiimin vetäjä Tomas Häyry muistutti kuulijoita siitä työstä, jota akkuarvoketjun kehittämiseksi on jo tehty ja mitä kaikkea on vielä edessä:
Lue lisää

Yritysneuvoja kertoo: Miksi yritystä perustaessa on syytä miettiä jo myös sen myymistä?

26.01.2023 | Uutiset
Yritystä perustaessa ei ehkä ihan ensimmäisenä tule alkavan yrittäjän mieleen miettiä nyt vasta käynnistymisvaiheessa olevan yritystoiminnan myymistä, mutta syytä kyllä olisi. Yritysneuvojamme kertovat miksi.
Lue lisää

Vaasan seudulla työpaikoilla kaikki tunteet saavat näkyä

24.01.2023 | Uutiset
Saatko sinä olla töissä juuri sellainen kuin olet? Voitko näyttää työkavereillesi, että tänään ei ole hyvä päivä tai kertoa, että projekti ei vaan ota edistyäkseen? Vai joudutko pitämään roolia päällä, vaikka miten ottaisi päähän?
Lue lisää

Yrityskylä Pohjanmaalla jo vuosikymmenen ajan – VASEK ja Startia mukana alusta asti

20.01.2023 | Uutiset
Aika kuluu nopeasti: tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun menestystä niittänyt Yrityskylä-konsepti jalkautui Pohjanmaalle. Yrityskylä Pohjanmaa aloitti toimintansa Vaasassa syyskuussa 2013.
Lue lisää