Kyrönmaasta vetovoimainen matkailukohde

24.06.2020

Perhe nuotion ympärillä vesistön lähellä.

Kyrönmaan alueen Isokyrö, Laihia ja Vähäkyrö ovat potentiaalinen matkakohde niin kotimaanmatkailijalle kuin ulkomailtakin saapuvalle turistille. Laihian maine nuukuuden tyyssijana tunnetaan koko Suomessa, Vähänkyrön pläkkyriosaamisessa riittää ihailtavaa ja Isokyrö on noussut jopa maailmankartalle Kyrö Distilleryn ja sen yhteyteen kasvaneen toiminnan myötä. Lisäksi kaunis Kyrönjoki mutkittelee alueen halki, tarjoten sekin erilaisia mahdollisuuksia kokemus- ja nähtävyysmielessä.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK käynnistää syyskuun alussa hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä matkailualaan kytköksissä olevien toimijoiden tietoisuutta siitä, miten alueelle saadaan lisää houkuttelevia matkailutuotteita.

– Alueen edellytykset matkailukohteena ovat hyvät, mutta tarvitaan enemmän konkreettisia tuotteita ja tuotepaketteja, jotka houkuttelevat matkailijoita jäämään pidemmäksi aikaa. Tämä vaatii tietysti yhteistyötä eri toimijoilta. Hankkeen on tarkoitus auttaa prosessin käynnistymisessä ja luoda pohjaa uusille yhteistyökumppanuuksille, kertoo hankkeen projektipäällikkö Peter Källberg VASEKilta.

Kaikki alkaa nykytilan kartoittamisesta

Aivan ensimmäiseksi hankkeessa on tarkoitus kartoittaa paikalliset yrittäjät ja olemassa olevat matkailutuotteet, jotta saadaan yleiskuva nykytilanteesta. Alueella on myös vaellus-, pyöräily- ja melontareittejä, jotka otetaan kartoituksessa huomioon.

– Jotta saisimme aikaan toimivaa yhteistyötä, meidän on tiedettävä, mitä matkailuun liittyvää toimintaa ja mahdollisuuksia alueella jo on ja ketkä kaikki ovat valmiita tekemään yhteistyötä. Kartoituksen jälkeen järjestämme infotilaisuuksia, työpajoja ja valmennuksia, joissa jaetaan tietoa esimerkiksi ideoiden tuotteistamisesta ja tuotteiden paketoimisesta sekä markkinoinnista ja vastuullisesta matkailusta, Källberg luettelee.

Hankkeeseen osallistuvat yritykset voivat ammentaa uusia ideoita ja inspiraatiota myös messuilta ja tutustumismatkoilta, joita järjestetään matkailuprofiililtaan saman tyyppisille alueille.

– Toivomme, että tavoitamme mahdollisimman laajasti Kyrönmaan alueella toimivia yrittäjiä ja muita matkailun kanssa tekemisissä olevia tahoja. Yhteistyötä tekemällä alueen toimijoilla on mahdollisuuksia kehitellä vetovoimaisia tuotepaketteja, joista hyötyy koko alueen matkailuelinkeino, Källberg selittää.

Kyrönmaan matkailuhanketta rahoittavat Leader Yhyres ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Sukupolvenvaihdoksen toteuttamistapa vaikuttaa verotukseen

02.12.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarin kolmannessa ja viimeisessä osassa keskityttiin omistajan- ja sukupolvenvaihdosten ehkä kaikkein vaikeimpaan osa-alueeseen eli verotukseen. KPMG:n asiantuntija Kaj Grüssner esitteli eri malleja, miten sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa sekä miten valinnat vaikuttavat verotukseen.
Lue lisää

Lisää käytännönläheisyyttä kiertotalouden kehittämiseen

02.12.2020 | Uutiset
Pohjanmaa kuuluu Suomen kiertotalouden pioneereihin. Nyt maakunnassa laaditaan käytännönläheistä tiekarttaa kiertotalouden kehittämiseksi.
Lue lisää

FysioX -yrittäjiä yhdistävät yhteiset arvot ja visiot – Konkreettinen asiakaspolku menestyskonseptin

01.12.2020 | Uutiset
Yhteiset arvot ja halu luoda itse oma unelmatyöpaikkansa toivat yhteen yrittäjäkollegat Sannamari Ulvisen ja Satu Latvalan kolme vuotta sitten. He olivat työskennelleet fysioterapeutteina ja ryhmäliikunnanohjaajina samassa työpaikassa usean vuoden ajan, ja kun uudelleenjärjestelyt tulivat siellä ajankohtaisiksi, oli aika kypsä oman yrityksen perustamiselle.
Lue lisää

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää