Kyrönmaasta vetovoimainen matkailukohde

24.06.2020

Perhe nuotion ympärillä vesistön lähellä.

Kyrönmaan alueen Isokyrö, Laihia ja Vähäkyrö ovat potentiaalinen matkakohde niin kotimaanmatkailijalle kuin ulkomailtakin saapuvalle turistille. Laihian maine nuukuuden tyyssijana tunnetaan koko Suomessa, Vähänkyrön pläkkyriosaamisessa riittää ihailtavaa ja Isokyrö on noussut jopa maailmankartalle Kyrö Distilleryn ja sen yhteyteen kasvaneen toiminnan myötä. Lisäksi kaunis Kyrönjoki mutkittelee alueen halki, tarjoten sekin erilaisia mahdollisuuksia kokemus- ja nähtävyysmielessä.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK käynnistää syyskuun alussa hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä matkailualaan kytköksissä olevien toimijoiden tietoisuutta siitä, miten alueelle saadaan lisää houkuttelevia matkailutuotteita.

– Alueen edellytykset matkailukohteena ovat hyvät, mutta tarvitaan enemmän konkreettisia tuotteita ja tuotepaketteja, jotka houkuttelevat matkailijoita jäämään pidemmäksi aikaa. Tämä vaatii tietysti yhteistyötä eri toimijoilta. Hankkeen on tarkoitus auttaa prosessin käynnistymisessä ja luoda pohjaa uusille yhteistyökumppanuuksille, kertoo hankkeen projektipäällikkö Peter Källberg VASEKilta.

Kaikki alkaa nykytilan kartoittamisesta

Aivan ensimmäiseksi hankkeessa on tarkoitus kartoittaa paikalliset yrittäjät ja olemassa olevat matkailutuotteet, jotta saadaan yleiskuva nykytilanteesta. Alueella on myös vaellus-, pyöräily- ja melontareittejä, jotka otetaan kartoituksessa huomioon.

– Jotta saisimme aikaan toimivaa yhteistyötä, meidän on tiedettävä, mitä matkailuun liittyvää toimintaa ja mahdollisuuksia alueella jo on ja ketkä kaikki ovat valmiita tekemään yhteistyötä. Kartoituksen jälkeen järjestämme infotilaisuuksia, työpajoja ja valmennuksia, joissa jaetaan tietoa esimerkiksi ideoiden tuotteistamisesta ja tuotteiden paketoimisesta sekä markkinoinnista ja vastuullisesta matkailusta, Källberg luettelee.

Hankkeeseen osallistuvat yritykset voivat ammentaa uusia ideoita ja inspiraatiota myös messuilta ja tutustumismatkoilta, joita järjestetään matkailuprofiililtaan saman tyyppisille alueille.

– Toivomme, että tavoitamme mahdollisimman laajasti Kyrönmaan alueella toimivia yrittäjiä ja muita matkailun kanssa tekemisissä olevia tahoja. Yhteistyötä tekemällä alueen toimijoilla on mahdollisuuksia kehitellä vetovoimaisia tuotepaketteja, joista hyötyy koko alueen matkailuelinkeino, Källberg selittää.

Kyrönmaan matkailuhanketta rahoittavat Leader Yhyres ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vaasan hallintotalo on nykyaikainen esimerkki kestävästä remontoinnista

29.05.2023 | Uutiset
Kaunis stukkokoristelu menneeltä aikakaudelta sulautuu moderniin, vaaleaan värimaailmaan, akustisesti vaimentaviin valokuvaseiniin ja vaikuttavan pitkiin mattoihin. Energiaa säästävä valaistus syttyy automaattisesti ja portaattomasti, kun siirrymme kokoushuoneesta toiseen, ja niissä harvemmin käytettävissä huoneissa, huomaamme heti niiden alhaisemman lämpötilan. Vaasan hallintotalo on kuin upouusi rakennus vuosien 2020–2022 aikana tehdyn laajan remontin jälkeen.
Lue lisää

Liiketoiminnan on oltava vastuullista, koska se on oikein – mutta miten liikkeelle?

17.05.2023 | Uutiset
Miksi yritysten pitäisi tehdä vastuullisuustyötä, ajatella kestävyyttä ja kiertotaloutta? Koska se tuo rahaa? Koska se on hyväksi brändille ja maineelle? Koska se helpottaa työvoiman rekrytoimista? Vai ihan vain siitä syystä, että se on oikea tapa toimia?
Lue lisää

Vuoden tasa-arvoyrityksessä henkilöstön moninaisuus on vahvuus

11.05.2023 | Uutiset
Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on närpiöläinen Bigro Ab. Kasvihuonealan yritys Bigro työllistää noin 70 henkilöä, jotka edustavat kuutta eri kansallisuutta. Valintaraati perustelee valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty työyhteisön hyvinvoinnin ja moninaisuuden rakentamiseksi.
Lue lisää

VASEK20-lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

10.05.2023 | Uutiset
VASEK20-juhlalehti jaettiin 10.5. julkisena tiedotteena kaikkiin Vaasan seudun kotitalouksiin. Lehti on tuhti lukupaketti Vaasan seudusta, sen yrityksistä sekä tietysti tämän vuoden synttärisankari VASEKista.
Lue lisää

Stubbtech – enemmän kuin mitä nimi paljastaa

09.05.2023 | Uutiset
Se on tullut verkkaisemmin kuin pitkään aikaan. Kevät nimittäin. Samoin myös Stubbtechin ja sen yrittäjien Jens Rodasin ja Thomas Söderlundin odottama sesonkiaika. Mutta nyt kevät on täällä, ja kantojyrsintään, viherrakennustöihin, ulkomaalaukseen sekä katto- ja julkisivujen pesuun keskittyvän yrityksen toiminta kasvaa vuosi vuodelta. Suunnitelmana onkin nyt järjestellä liiketoiminta uudelleen kahdeksi erilliseksi markkinointinimeksi.
Lue lisää

”Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella” – Verkkokauppa on ahkeruuslaji

04.05.2023 | Uutiset
Viexpo ja VASEK järjestivät 26.4. infotilaisuuden käynnisteillä olevasta Pohjanmaan verkkokauppiasklubitoiminnasta. Tilaisuudessa saatiin kuulla myös digitaalisen kaupan asiantuntija Leevi Parsaman inspiroiva puheenvuoro verkkokaupan kymmenestä tärkeimmästä menestystekijästä.
Lue lisää

Ympäristöystävällinen, energiatehokas ja edullinen

02.05.2023 | Uutiset
GreenStar on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju, ja yhä useammat matkailijat valitsevatkin hotellin kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys mielessään. Joensuusta kotoisin oleva Kristian Ikonen oli aikaansa edellä, kun hän perusti ketjun vuonna 2008 ja loi konseptin, joka on juuri nyt ajan hermolla. Ketjun viides hotelli avattiin Vaasaan marraskuussa 2019, WasaGroupin toteuttamana rakennusprojektina.
Lue lisää

Sukupolvenvaihdoksissa on aina myös tunteet pelissä

20.04.2023 | Uutiset
Sukupolvenvaihdos on usein prosessi, johon liittyy monia erilaisia ajatuksia ja tunteita, jotka voivat vaikuttaa sen onnistumiseen. Epävarmuus, huoli, luopumisen tuska, helpotus, luottamus.
Lue lisää