VASEK med på två kortlistor i FM i kommunal marknadsföring

29.04.2013

Semifinalisterna har utsetts i FM i kommunal marknadsföring, som i år anordnas för åttonde gången. Sammanlagt 53 bidrag deltog i tävlingen. Fem bidrag har valts till respektive kortlista för kategorierna konkurrenskraft, turism och årets marknadsföringsprodukt. Till kortlistan för kategorin rekrytering valdes tre bidrag. VASEK är med på kortlistan i två olika kategorier.

FM i kommunal marknadsföring har som mål att förbättra marknadsföringskompetensen inom kommunsektorn genom att lyfta fram god praxis, dvs. föredömlig och framgångsrik kommunal och regional marknadsföring.

– En stor del av tävlingsbidragen är verkligen professionellt professionellt utförda, noggrant avgränsade och skräddasydda. Man kan också se att de gett tydliga resultat. I vissa tävlingsbidrag är förhållandet mellan input och output ypperligt. Också i år deltar flera brand, även om många fokuserar mest på att förnya den visuella profilen och det egentliga innehållet blir lite tunt, säger Kommunförbundets marknadsföringschef Merja Olari-Sintonen, som är ordförande för tävlingens jury.

FM i kommunal marknadsföring arrangeras av organisationer som utvecklar den kommunala och regionala marknadsföringen: Finlands Kommunförbund, Seudulliset Kehittämisyhteisöt SEKES ry och Föreningen Finlands turistorganisationer FFTO rf.

Vinnarna tillkännages vid evenemanget Piiri 2013 i Kuopio den 21 maj. De bästa tävlingsbidragen i de fyra kategorierna premieras.

I kategorin konkurrenskraft premieras marknadsföring som har som mål att utveckla konkurrenskraften och livskraften och stödja förändringsprocesserna i regionen eller kommunen. I kategorin turism premieras marknadsföring som syftar till att locka finländska eller utländska turister eller besökare till kommunen eller regionen. I kategorin rekrytering premieras marknadsföring som har som mål att stödja kommunernas anseende som arbetsgivare och locka kompetent arbetskraft till regionen. I kategorin årets marknadsföringsprodukt premieras ett innovativt och unikt tävlingsbidrag. Det kan vara fråga om en produkt, ett utförande, ett material eller en marknadsföringsinsats.

Vinnaren i respektive kategori av FM i kommunal marknadsföring får titeln finsk mästare, publicitet och ett diplom. Juryn kan också dela ut andra och tredje pris eller hedersomnämnanden. Juryn delar ut kampanjpriser värda totalt 100 000 euro till vinnarna i de olika kategorierna. Kampanjerna genomförs tillsammans med tävlingens samarbetsföretag.

FM i kommunal marknadsföring 2013 – kortlista i alfabetisk ordning

Konkurrenskraft

Borgå stad: Drömmar att bo i
Cursor Oy: Rubicon
Nystad: Hauki Camp 2013
Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och Merinova Ab: Vaasa Energy Week 2013 kommunikation
Villmanstrands stad: Hynysenranta 

Turism

Helsingfors stad: Lux Helsinki 2013
Lojo stad: Muru Pops Down in Tytyri
Mikkelin seudun elinkeinoyhtiö Miset Oy: Mikkeli region ”goes digi” in Russian market
Posion matkailuyhdistys ry: Marknadsföringskonceptet Taikamaan tarinat
Savonlinnan Seudun Matkailu Oy: Evenemangsportalen SavonlinnaNYT 

Rekrytering

Carea, Samkommunen för sjukvårds- och socialtjänster i Kymmenedalen: Rekrytering av an-svarstagare
Vasaregionens Utveckling Ab VASEK: Vasa är en jackpott
Villmanstrands stad: Lappeenrannan nuoret PR-lähettiläät

Årets marknadsföringsprodukt

Borgå stads turistbyrå: Kampanjen Jul i Borgå på Facebook
Helsingfors stad, byggnadskontoret: Twiitti – Byggnadskontoret på Twitter
Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy: 15 miljoonan euron tyttö
Tervo kommun: Kommunens nya image i textilier
Uleåborgs stad: Lasten ja nuorten Oulu

 

Närmare uppgifter:

kommunikationschef Suvi Markko
050 534 1991



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera