SAS fördubblar sina avgångar från och med 24 april

21.12.2023

cabin crew staff airport sas 6

Flygbolaget SAS levererade en tidig julklapp till Vasaregionen när man på onsdagen bekräftade att det kommer att från och med 24 april sättas in dubbla dagliga avgångar mellan Vasa och Stockholm alla dagar förutom onsdagar och lördagar då det är en avgång per dag. Detta betyder att man ökar antalet avgångar från sex per vecka till 12, och från och med april finns det förbindelser alla dagar.

De nya avgångarna kommer att erbjuda ännu flera möjligheter att resa till Stockholm och vidare ut i världen via Arlanda.

– Detta är en mycket god nyhet för resenärer från och till Vasaregionen som nu får flera valmöjligheter i och med detta tillägg. Vi har sett att efterfrågan har varit stor, och vi är mycket glada för att SAS nu också ser potentialen i regionen och svarar med att dubblera kapaciteten säger Peter Källberg som fungerar som koordinator för flygstrategigruppen i Vasaregionen.

– Den utökade kapaciteten betyder avsevärt förbättrade förbindelser via Stockholm i tillägg till mångsidigare alternativ för resandet mellan Vasa och Stockholm, säger Niko Ek, SAS Head of Sales Europe.

–  Alla avgångar möjliggör goda förbindelser vidare i vårt breda nätverk i Skandinavien. De nya avgångarna ger även smidigare förbindelser till Europa, till exempel Spanien, Italien och Frankrike. Även långdistansdestinationer som New York och Toronto får bättre förbindelser till och från Vasa.

Rutten fortsätter att trafikeras med plantypen CRJ -900 som tar 90 passagerare, på lördagar trafikeras rutten med plantypen ATR-72.

Under sommaren kommer också rutten att trafikeras dagligen med lite ändrad tidtabell.

De nya avgångarna syns redan i SAS bokningssystem.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera

Stig för verkningsfullhet ger en helhetsbild av arbetet inom innovationsekosystemet

21.03.2024 | Nyheter
Aktörerna inom Vasas ekosystemavtal har skapat en så kallad stig för verkningsfullhet som beskriver målen, insatserna och åtgärderna som görs inom ekosystemavtalet samt belyser framgångarna och hur de mäts.
Läs mera

Serveringstillstånd kräver egenkontroll

18.03.2024 | Nyheter
Restaurang- och caféföretagare i Finland behöver flera olika tillstånd och dokument för att bedriva sin verksamhet lagligt. Om restaurangen eller caféet planerar att servera alkoholhaltiga drycker över 2,8 procent krävs ett serveringstillstånd, som ger rätt att servera alkohol.
Läs mera