SuomiAreena banneriSuomiAreena, som arrangeras i Björneborg i juli är årets mest inflytelserika evenemang, vilket samlar ihop nationella beslutsfattare och intressanta talare för att diskutera aktuella frågor. Årets huvudteman är säkerhet, ansvar och tolerans.

Energiteknologikompetensen i Vasa, dvs EnergyVaasa-klustret, är nu för första gången med i SuomiAreena. Finsk Energiindustri rf och Suomen Erillisverkot -koncernen är involverade i att organisera diskussionen. Temat är det tämligen aktuella elnätets säkerhet.

– När vi i höstas hörde om SuomiAreenas kommande teman, var det självklart att vi kunde ta fasta på säkerhetstemat speciellt från elnätens synpunkt sett, berättar VASEKs Hanna Alavillamo, som är kommunikationschef för EnergyVaasa.

– Temat är aktuellt på många sätt, eftersom det från de senaste åren finns olyckliga exempel på hur cyberangrepp på elnät är helt möjligt, fortsätter hon.

Hur går det för Finland om hela elnätet kraschar? Hur skulle ett potentiellt cyberangrepp på elnätet påverka vårt lands säkerhet? Bland annat på dessa frågor svarar en rätt så namnkunnig uppsättning experter. Energikompetensen i Vasa representeras av Vasa Elnäts Juha Rintamäki, som deltar i debatten. Andra som deltar är inrikesminister Kai Mykkänen, Jarno Limnéll, som är professor i cybersäkerhet på Aalto-universitetet, Sauli Savisalo från Försörjningsberedskapscentralen, Mika Aaltola från Utrikespolitiska Institutet, Jarna Hartikainen från Kommunikationsverket, Timo Lehtimäki från Erillisverkot-koncernen, Jukka Leskelä från Energiindustrin samt Kari Suominen från Fingrid. Som programledare för debatten fungerar nyhetsankaret Jaakko Loikkanen från MTV3.

– Det är verkligen fint att vara med i det största diskussionsforumet i Finland. Vi har fått ett utmärkt tillfälle att höja vår kunskap inom energibranschen, som gäller även elnätssäkerhetsfrågor. En aktuell, kanske även något skrämmande sak, som säkert kommer att fånga publikens uppmärksamhet. Det kommer säkert att föras mycket intressanta diskussioner, säger VASEKs marknadsföringschef Mari Kattelus.

SuomiAreena ordnas i Björneborg 16–20.7 Tillställningen, som arrangeras av EnergyVaasa, Energiindustrin rf och Erillisverkot-koncernen, äger rum på scenen vid Antinkatu 5 lördagen 18.7 kl. 11.30.

 

Mari Kattelus
Mari Kattelus
Marknadsföringschef
+358 400 681 048
Regionkommunikation, REKRY2019

 

‹ Gå till "Nyheter"