SuomiAreena banneriHeinäkuussa Porissa järjestettävä SuomiAreena on vuoden merkittävin vaikuttajatapahtuma, joka kokoaa valtakunnan päättäjät ja terävimmät puhujat keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Tämän vuoden pääteemoina ovat turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus.

Vaasalainen energiateknologiaosaaminen eli EnergyVaasa -klusteri on nyt ensimmäistä kertaa mukana SuomiAreenalla. Mukana keskustelutilaisuuden järjestämisessä ovat Energiateollisuus ja Suomen Erillisverkot. Aiheena on varsin ajankohtainen sähköverkon turvallisuus.

– Kun kuulimme viime syksynä SuomiAreenan tulevista teemoista, oli heti selvää, että voimme tarttua turvallisuusteemaan nimenomaan sähköverkkojen kannalta, kertoo EnergyVaasan viestintäpäällikkö Hanna Alavillamo VASEKilta.

– Aihe on monella tapaa ajankohtainen, sillä lähimenneisyydessä on valitettavia esimerkkejä siitä, miten kyberhyökkäys sähköverkkoihin on täysin mahdollista, hän jatkaa.

Miten Suomen käy, jos koko sähköverkko kaatuu? Miten mahdollinen kyberhyökkäys sähköverkon vaikuttaisi maamme turvallisuuteen? Muun muassa näihin kysymyksiin on vastaamassa varsin nimekäs joukko. Vaasalaista energia-alan osaamista keskustelussa edustaa Vaasan Sähköverkon Juha Rintamäki. Muut keskustelijat ovat sisäministeri Kai Mykkänen, Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll, Huoltovarmuuskeskuksen Sauli Savisalo, Ulkopoliittisen Instituutin Mika Aaltola, Viestintäviraston Jarna Hartikainen, Erillisverkkojen Timo Lehtimäki, Energiateollisuuden Jukka Leskelä sekä Fingridin Kari Suominen. Tilaisuuden juontaa MTV:n uutisankkuri Jaakko Loikkanen.

– On todella hienoa olla mukana Suomen suurimmassa keskustelufoorumissa. Meillä on oiva mahdollisuus nostaa esiin energiateollisuutemme osaamista myös sähköverkon turvallisuudesta puhuttaessa. Ajankohtainen, hieman pelottavakin aihe, puhuttelee varmasti myös yleisöä. Tulossa on takuulla mielenkiintoinen keskustelu, hehkuttaa VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus.

SuomiAreena järjestetään Porissa 16.–20.7. EnergyVaasan, Energiateollisuuden ja Erillisverkkojen järjestämä tilaisuus pidetään Antinkatu 5:n lavalla keskiviikkona 18.7. kello 11.30.

 

Mari Kattelus
Mari Kattelus
Markkinointipäällikkö
+358 400 681 048
Seutuviestintä, REKRY2019

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle