Framgång förutsätter synlighet

19.12.2016

ExpertenVetLogo web

En av Vasaregionens Nyföretagscentrum Startias nyaste expertpartner är Esa Siltaloppi Media Oy Ab som specialiserar sig på visuell kommunikation. Företagets grundare Esa Siltaloppi är ett bekant ansikte bakom kameran för österbottningar eftersom han redan på 1980-talet grundade sitt första företag som erbjöd fotografering och videofilmning. Efter prisbelönad internationell karriär som fotograf och en affärsöverlåtelse blev Siltaloppi pensionär och for en sväng till Spanien men återvände bakom linsen och började som företagare igen. Nu har Esa jobbat tillsammans med sin son Niko Siltaloppi under ett nytt koncept i sitt nya företag i ungefär ett år.

– Det är bra att det finns Startia som hjälper folk som vill starta eget. En sådan service fanns inte på 1980-talet utan man var tvungen att lära sig genom försök och misstag. Jag har ändå varit lycklig och haft flera mentorer under min företagarkarriär och därför vill jag nu själv hjälpa nya företagare, säger Esa.

Esa Siltaloppi media 1 600pxEsa och Niko Siltaloppi och Priska Autio hjälper företag med att få bättre synlighet och bygga upp ett varumärke.

Brett utbud av produkter

Esa Siltaloppi Media finns på Valkolinna på Stora långgatan i Vasa. Företaget erbjuder ett brett utbud av visuella tjänster som hjälper nya företagare att skapa innehåll av hög kvalitet till olika medier som stöd för verksamheten.

– Om ditt företag inte syns så finns det inte, sammanfattar Priska Autio, som svarar för innehållsproduktionen vid Esa Siltaloppi Media. – Speciellt för startande företag är synligheten viktig eftersom all kommunikation och det visuella i synnerhet skapar grunden för det egna varumärket. Kunderna kommer inte och knackar på dörren utan företaget ska på ett synligt sätt berätta vad det erbjuder och vad det är för något.

– Att ta med företagarens ansikte och personlighet i marknadsföringen fungerar bra. Ofta är man rädd att vara framför kameran och vill därför vara anonym men vi har flera årtiondens erfarenhet av att skapa naturliga och representativa material, berättar Siltaloppi.

 

Vaasa 11. Copyright by Esa Siltaloppi 600pxFör filmning använder Esa Siltaloppi Media ny teknologi, till exempel radiostyrda helikoptrar.

Esa Siltaloppi Medias produktutbud är omfattande och mångdisigt: fotograferingar, videofilmningar, reklamfotografering, flygfotografering, personfotografering, videobloggar, publikationer, en lokal kommersiell tv-kanal – alltså nästan allt som har att göra med visuell kommunikation.

– Vi har förmånliga paket som riktar sig till nya företagare och som hjälper dem att få synlighet för sina tjänster och produkter. Med några hundralappar hjälper vi företagare att ta fram sitt företags bästa sidor och förbättra de sidor som kanske inte är lika starka, berättar Esa. – Det är lätt att komma till oss och vi ger individuell service. Det lönar sig att kontakta oss och fråga hur vi kan hjälpa företaget få synlighet för sin verksamhet.

Modern teknologi och nya medier

Startandet av det nya företaget har gett nytt innehåll och nya möjligheter i Esas liv.

– Jag gör som bäst en ny spurt med företagandet! De yngre kollegorna lär mig nytt hela tiden och ser till att jag är i takt med tiden, ler han.

Niko och Priska hjälper honom att lära sig ny teknologi och nya medier. I och med startandet av den nya webbaserade kommersiella Vaasa TV:n har det i Valkolinna byggts en 6-kamerastudio där man gör flerkameraproduktioner enbart med en kameraman-regissör och en redaktör. De fotograferar och filmar allt mer i 360 grader och utnyttjar de möjligheter som den nyaste teknologin ger.

Esa är entusiastisk över flygfotograferingar, som görs med en radiostyrd minihelikopter, och det märker man också i hans nyligen utkomna bildbok om Vasa.

Förutom synlighet vill Esa påminna startande företagare också om hur viktigt det är att skapa personliga nätverk.

– Kamratstöd är viktigt speciellt för startande företagare. Vi har en aktiv företagarförening som erbjuder bra förmåner till medlemmarna och i föreningen hittar man många erfarna företagarvänner.

 

 

Text: Johanna Haveri
Bilder: Esa Siltaloppi
Startia logot sve

 



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera