Förberedelserna inför projektets andra fas i fokus

15.04.2015

Projektet Midway Alignment of the Bothnian Corridors första fas avslutas i slutet av detta år, men innan det finns det ännu många åtgärder i projektets verksamhetsplan, och blickarna riktas mot förberedningen av den andra fasen.

– Motorways of the Sea-programmet, till vilket också Midway Alignment hör, arrangerar ännu i år åtminstone fyra betydande internationella seminarier, till vilka vi är inbjudna. Seminarierna behandlar transport- och trafikhantering, säkerhet samt transporternas globala perspektiv. Förutom dessa är vi också med i Europas största logistikevenemang ”Transport and Logistics 2015” i München. Tillsammans med Kvarken Ports presenterar vi trafikkonceptet som skapats inom projektet, och testar hur detta tas emot av en internationell publik, räknar projektets kommunikationschef Riitta Björkenheim upp.

Riksdagsvalet i Finland i april är ett lämpligt tillfälle att berätta för kandidaterna om Kvarkentrafikens behov och nödvändiga förutsättningar. Denna möjlighet har tagits till vara.

– Vi har gått runt på olika torgevenemang med vår broschyr, och mottagandet har varit exceptionellt positivt. Kandidaterna har varit intresserade av projektet även om de är mitt uppe i valarbetet, och vårt budskap finns säkert med i deras tankar även i kommande regeringsförhandlingar, hoppas Björkenheim.

– Synlighet på EU-nivån har vi fått i samarbete med West Finland European Offices och North Sweden European Offices kontor i Bryssel. Genom detta samarbete har vårt budskap även nått Europaparlamentet, Europakommissionen och viktiga finansiärer.

– Midway Alignment har också rest runt i kommunerna i Österbotten och Västerbotten och hållit infotillställningar om projektet. Det är väldigt viktigt att regionernas kommuner och landskapsförbund får den senaste informationen om projektets olika skeden och att de känner att de är en viktig del av projektet, berättar Björkenheim.

Under vårens lopp har det gjorts ett flertal utredningar inom ramarna för projektet, som behövs då man övergår till fas 2 i början av år 2016.

– Projektets andra fas innefattar mycket mera än enbart byggandet av en ny färja. Utredningar som nu har gjorts gällande utveckling av industrispåret, användning av utrymme i båda hamnarna, samt effektivering av vägförbindelser stöder utvecklingen av den landbaserade infrastrukturen både i Vasa och Umeå hamn. Byggandet av hela konceptet kräver att även trafiken till hamnen och förvaringen av det alternativa bränslet iakttas.

[contact_member,name=Riitta Björkenheim,id=11,details=Name-Designation-Phone-Email-MemberPhoto]

tunnusrgb.jpg

 

 

TNT



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera