Dealflow Finland-tjänsten gör det möjligt för företag att möta internationella investerare

15.06.2021

Dealflow

Dealflow Finland är en avgiftsfri tjänst som produceras av Business Finland för att introducera inhemska startup- och tillväxtföretag, som söker investerare, till internationella investerare. Även VASEK ger synlighet genom tjänsten till företag i Vasaregionen som är intresserade av internationell tillväxt.

Finland intresserar investerare: startup- och tillväxtföretag fick rekordhöga nyinvesteringar förra året, sammanlagt 951 miljoner euro. Den största ökningen kom från utländska kapitalinvesterare men 57 procents andel, motsvarande 543 miljoner euro.

– Genom Dealflow har företagen en bra möjlighet att få synlighet på den internationella investerarmarknaden. Det är enkelt att registrera sig i tjänsten och vi företagsrådgivare hjälper till vid behov, berättar Senior Business Advisor Lasse Pohjala.

Det är viktigt för företagen att få synlighet på nätet, särskilt i tider då inga investerarevenemang arrangeras.

Investerare kan kontakta företagen direkt

Investerarna som är registrerade i tjänsten är vanligtvis kapitalinvesterare i startskedet eller tillväxtskedet (Venture Capital och Private Equity) eller industriella investerare. Via tjänsten kan investerare kontakta företagen direkt. Företagen kan kontakta investerarna när de tagit initiativet.

Därtill presenterar Business Finlands internationella Investor Services-team de företagen som skapat en profil i Dealflow-tjänsten för lokala investerare, även sådana som ännu inte använder tjänsten. Presentationer görs till exempel i London, Stockholm, Dubai, Tokyo, Palo Alto, New York, Singapore och Shanghai.

Hur kommer man med?

Ett företag kan registrera sig genom att skapa en profil på adressen www.dealflow.fi. VASEK kan vid behov hjälpa regionens företag i processen.

– Det lönar sig för företagen att skapa en profil om de tänker söka extern finansiering inom ett och ett halvt år. Med hjälp av profilen får företagen värdefull synlighet bland investerare i god tid, berättar direktör för Business Finlands Investor Services-team Marko Vänskä. Man hoppas att företag i Vasaregionen med inriktning på internationell tillväxt kommer med.

Dealflow.fi-tjänsten lanserades till investerare i slutet av 2019. Investerare har tittat på företagsprofiler mer än 25 000 gånger. Det genomsnittliga antalet månatliga investerarbesök på företagsprofiler är 1 200. En funktion för artificiell intelligens har lagts till i tjänsten för att förbättra upptäckten av de bästa investeringsobjekten för varje investerare. Tjänsten är öppen för alla inhemska företag med en färdig produkt eller konkurrenskraftig innovation, med internationell tillväxt i sikte.

 ‹ Gå till "Nyheter"

Nationellt företagarpris 2021 till Dermoshop

25.09.2021 | Nyheter
Dermoshops framgång bygger på ett starkt varumärke Dermosil och en webbshop. Företaget lanserade den första versionen av webbshopen redan för 25 år sedan.
Läs mera

Projektet Hållbart Österbotten medverkar på Hållbarhetsveckan måndagen 27.9.

21.09.2021 | Nyheter
Projektet Hållbart Österbotten medverkar på Hållbarhetsveckan måndagen 27.9. Under Hållbarhetsveckan i Österbotten erbjuds turismaktörerna i området ett bra tillfälle att få höra bl.a. • Varför begreppet Hållbar turism blir allt viktigare och • Om vikten av Sustainable Travel Finland (STF)-programmet för hållbar turism som konkurrensmedel.
Läs mera

Gårds Smak Ab Startias Årets 2021 nyföretagare i Vasaregionen

20.09.2021 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startia har valt vöråföretaget Gårds Smak Ab till årets 2021 nyföretagare i Vasaregionen.
Läs mera

Hela Finland kan nu rösta på världens lyckligaste person

15.09.2021 | Nyheter
Journalisten Maria Veitola besökte Vasaregionen i augusti för att fördjupa sig i lyckan på världens lyckligaste plats. Veitola träffade tre personer som bor i Vasaregionen och som hittades genom en efterlysning och nominerades till den lyckligaste personen i världen. På basis av Maria & världens lyckligaste-videoserien, som har sammanställts från besöken, kan alla rösta på den av trion som de...
Läs mera

Energy Academy samlar Vasaregionens toppföretag och högskolor till ett unikt samarbete

13.09.2021 | Nyheter
I Nordens energihuvudstad Vasa finns ett växande energikluster och nyheterna om utvecklingen i batteriindustrin förstärker regionens goda framtidsutsikter. Med högskolornas och företagens nya gemensamma verksamhetsmodell Energy Academy förstärks regionens dragningskraft bland studerande och utexaminerade än mer.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

09.09.2021 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Med vildmarken och naturen som arbetsplats

08.09.2021 | Nyheter
För ett och ett halvt år sedan förändrades världen och många stod plötsligt inför en ny och annorlunda vardag. Under våren 2020 kom skogen och naturen därför att spela en avgörande roll för många finländares välmående, och intresset för friluftsliv har fortsatt att öka sedan dess.
Läs mera

Med hjälp av företagarens juridiska dokument undviker man konflikter

07.09.2021 | Nyheter
Delägaravtal, bolagsordning och bolagsavtal är verktyg för att hantera olika juridiska risker som realiseras ifall det uppstår konflikter mellan ägarna, påminde advokat Oskar Sundback i den andra delen i föreläsningsserien Pappren i skick!, Företagarens viktigaste juridiska dokument. Föreläsningarna ordnades i samarbete med Nyföretagscentrum Startia och Advokatbyrå Näsman & Båsk Ab.
Läs mera