Bokföringsbyrå i mänsklig storlek

01.11.2016

ExpertenVetLogo webOy Wasa Tilit Ab, som såg dagens ljus då tre lokala bokföringsbyråer fusionerades år 2001, härstammar från 1970-talet då bokföringsbyråns första föregångare grundades. En del av de dåtida kunderna är fortfarande kunder i företaget.

– Vi har alltid strävat efter att ta väl hand om våra kunder och uppenbarligen har vi också lyckats eftersom kundomsättningen hos oss är relativt liten, konstaterar verkställande direktören Johan Neovius, som även är en av företagets tre ägare.

Förutom kunderna har även personalen trivts bra på Oy Wasa Tilit Ab och då företaget har vuxit har detta lett till ett mycket varierande åldersspann på företagets anställda. En bred åldersfördelning ger företaget både erfarenhet och ungdomlighet i lämpliga proportioner.Simon ja Johan 600px

Förutom den egna bokföraren har kunderna även tillgång till hela Wasa Tilits personals kompetens och tidsenliga elektroniska verktyg, berättar Simon Nygård och Johan Neovius.

Enligt Neovius är Wasa Tilits genomsnittskund ett litet företag som uppskattar att ekonomiförvaltningen fungerar på småföretags eller ensamföretagares sätt. Därför har alla kunder en egen kontaktperson som genuint engagerar sig i kunden. I ekonomiförvaltningsfrågor får alla bokförare och löneredovisare stöd av Wasa Tilits eget team på 24 ekonomiförvaltningsexperter samt ett omfattande kontaktnät med experter inom olika branscher.

– Vi är "allmänläkare inom ekonomiförvaltning" som vid behov konsulterar experter inom olika branscher, säger Wasa Tilits partner Simon Nygård.

– Efter tiotals år som företagare i Vasa har vi ett väldigt starkt kontaktnät av experter runt omkring oss. Företagets hyresgäster bakom kontorets väggar har också valts med tanke på expertisen de kan bidra med till teamet.

Heltäckande service

Tvåspråkiga Wasa Tilit erbjuder kunderna heltäckande ekonomitjänster, dvs. förutom lagstadgad bokföring och löneredovisning även exempelvis budgeteringstjänster, skatterådgivning, bolagsrättslig rådgivning samt vid behov skötsel av kundens ekonomiförvaltning som lagts ut på entreprenad.

– Om ett litet företags ekonomichef eller huvudbokförare går i pension är det en väldigt konkurrenskraftig lösning att lägga ut ekonomiförvaltningen på entreprenad till oss, intygar Neovius. – Vid behov kan vi utföra arbetet på företagets egna enheter och program i företagets egna utrymmen.

Toimitilat 400pxWasa Tilits kontor finns på översta våningen i Hartmans hus alldeles invid torget. Ingången till bokföringsbyrån ligger på Handelsesplanadens sida.

Det som också talar för utläggande på entreprenad är att personalen som deltar i bokföringsbyråns skolningar hålls uppdaterade i ekonomiförvaltningens ständigt föränderliga värld och känner till de nyaste enheterna och programmen. Då antalet intagningsplatser till ekonomiförvaltningsutbildningen hela tiden minskar blir det svårare för småföretag att rekrytera nya ekonomiförvaltningsexperter.

– Många gånger är det även enklare för företagaren att konsultera en utomstående ekonomiförvaltningsexpert än en egen anställd i frågor gällande både den personliga ekonomin och företagets ekonomi, säger Nygård.

Neovius och Nygård har lagt märke till hur reformer av tjänsterna inom den offentliga sektorn ofta bara ökar de bokföringsskyldigas arbetsbörda. Lättnaderna i bokföringslagen som nu planeras kommer knappast att medföra lättnader i den bokföringsskyldiges vardag eftersom den nuvarande skattelagen i praktiken ändå kräver att bokslut upprättas.

– Det skulle underlätta för företagen om rapporteringen gällande företagsverksamheten skulle ske enligt principen med en lucka. I väntan på den förbättringen strävar vi efter att så smärtfritt som möjligt även sköta kundernas rapporteringsärenden, skrattar Neovius.

 


Oy Wasa Tilit Ab

• Tvåspråkig bokföringsbyrå som grundades 2001 och som erbjuder heltäckande ekonomiförvaltningstjänster. Uppkom genom en sammanslagning av tre bokföringsbyråer.
• Företaget är lokalägt, dess delägare är Johan Neovius (EM, EBR), Simon Nygård (EM, EBR) och Esa Saanio (studentmerkonom)
• Wasa Tilit som är Nyföretagscentrum Startias samarbetspartner erbjuder sina kunder 24 ekonomiförvaltningsexperter och tidsenliga elektroniska verktyg för ekonomiförvaltning och ett omfattande kontaktnät av samarbetspartner.

 

Text och bild: Johanna Haveri
Översättning: Milla Eriksson

 

Tidigare Experten vet-artiklar: 

Bokföringsbyrån är företagarens strategiska partner  

Fråga, fråga och fråga!     

Företagens tjänster får synlighet på internet    

Kommunikations-, IT- och datakommunikationslösningar från samma ställe      

Välkommen, nyföretagare!    

Startia logot sve



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera