Yksinyrittäjätuki auttoi yrittäjän takaisin jaloilleen

11.06.2020

Heidi Mattsson on ollut pienestä pitäen kiinnostunut kaikesta valokuvaukseen ja kameroihin liittyvästä. Vuosien mittaan hänen kiinnostuksensa kasvoi entisestään ja vuonna 2015, kun hän täytti 30 vuotta, päätti hän perustaa oman yrityksen. Hänen yrityksensä Mojan Photographyn palveluihin kuuluu erilaiset valokuvaustoimeksiannot ja editointipalvelut. Lisäksi hän tekee myös kehystyksiä.

– Minulla on audiovisuaalisen viestinnän tutkinto ja olen käynyt useita valokuvauskursseja, joiden myötä olen kehittänyt ammattitaitoani. Minulla on myös ollut valokuvanäyttely ja joitakin ottamistani kuvista on julkaistu eri lehdissä, kilpailuissa sekä muissa tilaisuuksissa, Mattsson kertoo.

Heidi Mattsson kameransa kanssa.

Heidi Mattsson kameransa kanssa. Valokuvaaja: Anna Sand.


Maalis- ja huhtikuussa Mattsson kävi läpi vaikeita aikoja koronatilanteen takia. Hän menetti osittain työnsä vaatekaupassa, jossa hän työskenteli myyjänä, valokuvaajana, vaatemallina ja stylistinä. Myös hänen yrityksensä valokuvauskeikat ja luennot lykkäytyivät tai peruuntuivat suurimmaksi osaksi. Haastavan tilanteen myötä hän päätyi hakemaan VASEKin kautta yksinyrittäjätukea.

– Tilanteeni kannalta oli erittäin ratkaisevaa, että minulle myönnettiin tuki – se antoi tavallaan minulle ja yritystoiminnalleni uuden alun. Olen erittäin kiitollinen tuesta, toteaa hän iloisesti.

Mattsson uskoo, että kesällä hän lomailee ja on töissä vaihtelevasti.

– Tulen nauttimaan kesästä sellaisena kuin se ikinä onkaan, oletettavasti töitä tulee olemaan keskimäärin joka toiselle päivälle. Se sopii minulle hyvin. Pidän sormet tiukasti ristissä, ettei toista korona-aaltoa enää tulisi.                       
                                                      
Onko koronan aikaansaama poikkeustila vaikuttanut sinun yrityksesi toimintaan?
Mattssonin saama tukisumma on vielä haettavissa tuen kriteerit täyttäville yksinyrittäjille. Tutustu täällä tarkemmin tukiehtoihin ja lähetä sähköinen hakemus.


                                                                                                                         ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Omenapihan eläinhoitolan toiminta alkaa vähitellen vilkastua koronakriisin jälkeen 

06.07.2020 | Uutiset
Koirat ovat aina olleet iso osa Maj-Lis Isojoen elämää. Jäädessään eläkkeelle työskenneltyään 40 vuotta kauppaoppilaitoksen lehtorina hän tiesi haluavansavielä jatkaa työntekoa. Hän oli pitkään kypsytellyt ideaa perustaa oma eläinhoitola ja nyt hän onkin pyörittänyt Omenapihan eläinhoitolaa jo 10 vuoden ajan.  
Lue lisää

VASEKin yrityspalvelut palvelevat koko kesän – yli 1 000 yritystä saanut jo apua koronatilanteessa

30.06.2020 | Uutiset
Lomakauden koittaessa ja koronarajoitusten lieventyessä, myös yritysten tilanne helpottuu. – On hienoa, että koronatilanne on nyt sellainen, että erilaisia rajoituksia voidaan jo purkaa. Tämä on tervetullutta yrittäjille, joilla on ollut erittäin haasteellinen kevät, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback toteaa.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

30.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Muusikko Charles Plogman odottaa pääsevänsä pian takaisin esiintymislavoille

26.06.2020 | Uutiset
Charles Plogman kiinnostui musiikista jo teini-ikäisenä ja on siitä asti tehnyt kaikenlaista musiikin parissa. Hän perusti musiikkikustantamo Meir Musicin vuonna 1997 ja parin vuoden kuluttua hän sai mahdollisuuden työskennellä alalla täysipäiväisesti.
Lue lisää

Kyrönmaasta vetovoimainen matkailukohde

24.06.2020 | Uutiset
Kyrönmaan alueen Isokyrö, Laihia ja Vähäkyrö ovat potentiaalinen matkakohde niin kotimaanmatkailijalle kuin ulkomailtakin saapuvalle turistille. Laihian maine nuukuuden tyyssijana tunnetaan koko Suomessa, Vähänkyrön pläkkyriosaamisessa riittää ihailtavaa ja Isokyrö on noussut jopa maailmankartalle Kyrö Distilleryn ja sen yhteyteen kasvaneen toiminnan myötä. Lisäksi kaunis Kyrönjoki mutkittelee alueen halki, tarjoten sekin erilaisia mahdollisuuksia kokemus- ja nähtävyysmielessä.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

24.06.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Yksinyrittäjätuesta apua kirpputoriyrittäjälle

18.06.2020 | Uutiset
Susanna Jokinen on yksinyrittäjä ja hän pyörittänyt neljä vuotta kirpputoria Tervajoella. Hänen kirpputorinsa Susan kirppis toimii siellä tavallisena kirpputorina, mutta lisäksi ihmisten kohtaamispaikkana. Susan kirppistä ei voi kutsua pelkäksi kirpputoriksi, sillä kirpputoritoiminnan ohelle on kehittynyt myös pienimuotoista kahvilatoimintaa.
Lue lisää

Uudenlainen tilausvene tarjoaa vauhdikkaita elämyksiä merellä

17.06.2020 | Uutiset
Aivan näinä päivinä käynnistyy Molpessa West Coast Rib Charterin toiminta. Sen kotisatamasta on ulkosaaristoon vain 15 minuutin venematka ja luvassa on aivan uudenlaista elämyksellistä chartervenetoimintaa.
Lue lisää