Yksinyrittäjätuesta apua kirpputoriyrittäjälle

18.06.2020

Susanna Jokinen on yksinyrittäjä ja hän pyörittänyt neljä vuotta kirpputoria Tervajoella. Hänen kirpputorinsa Susan kirppis toimii siellä tavallisena kirpputorina, mutta lisäksi ihmisten kohtaamispaikkana. Susan kirppistä ei voi kutsua pelkäksi kirpputoriksi, sillä kirpputoritoiminnan ohelle on kehittynyt myös pienimuotoista kahvilatoimintaa. 

― Pienessä kahvilassani minulla on myytävänä kahvia, kotileipureiden leipomia leivonnaisia ja jäätelöä. Ihmiset käyvät kirppikselläni oleskelemassa ja viihtymässä, ja monet kutsuvatkin tätä kylän olohuoneeksi, jossa voi kohdata ystäviä ja tuttavia, Jokinen kertoo. 

Ennen yksinyrittäjäksi ryhtymistä kirpputorin omisti Jokisen ystävä, jota Jokinen autteli paljon kirpputorin pyörittämisessä. 

― Viihdyin kirpputorilla alusta alkaen, ja noin neljä vuotta sitten päätimme tehdä omistajanvaihdoksen, jolloin otin yhteyttä VASEKin yritysneuvoja Antti Alasaareen, joka auttoi hoitamaan asian. Tällöin otin kirpputoritoiminnan ohjat omiin käsiini, Jokinen kommentoi.  

Susa Jokinen2

Susanna Jokinen kirpputorillaan.

Koronatilanteen myötä Jokinen tunsi, ettei hänellä ollut muita vaihtoehtoja kuin sulkea kirpputorinsa tilapäisesti. 

― Vaikka sulkemispäätös oli vaikea ja olin siitä erittäin harmissani, tiesin, että se oli siinä tilanteessa välttämätöntä. Suljin kirpputorin turvallisuussyistä. Silloin en tiennyt, kuinka kauan joudun pitämään ovet säpissä. Lopulta Susan kirppis oli suljettuna maaliskuun puolesta välistä toukokuun puoleen väliin. Sain myös huolestuneita viestejä asiakkailta, jotka kyselivät, että enhän joudu sulkemaan kirpputoria, Jokinen muistelee. 

Jokinen haki VASEKin kautta yksinyrittäjätukea, joka hänelle myönnettiin. 2 000 euron tukisummalla hän kertoo maksaneensa liiketilan vuokran toiselle yrittäjälle. 

― Hakuprosessi oli erittäin helppo. Hakemuksen laatimisessa meni noin 10 minuuttia ja muistaakseni siinä meni noin viisi päivää, että sain rahat tilille, hän kommentoi.  

Nyt Susan kirppis on ollut taas auki noin kuukauden ja yrittäjä kertoo hymyssä suin, että toiminta on lähtenyt mallikkaasti uudestaan käyntiin. 

― Asiakkaat ovat palanneet ja kirpparipöytiin on jonoa. Tämä on siis unelmatilanne. Ihmiset olivat kaivanneet kirpputoria sen ollessa suljettuna. Ensiksi murehdin sitä, että tuleeko kohta toinen korona-aalto, jolloin joudun taas sulkemaan kirppiksen, mutta sitten päätin, että se huolenaihe on laitettava sivuun ja sen sijaan keskityttävä työntekoon täysillä, hän sanoo.  

Jokinen kertoo kesäajan olleen yleensä vilkas kirpputorilla. Hän ei ole aikeissa pitää lomaa muuta kuin juhannuksena. 

― Lähden juhannuksena lastenlasten kanssa Tuuriin pienelle kesälomamatkalle. Sen jälkeen palaan taas innolla töihin, Jokinen kertoo. 

Onko koronan aikaansaama poikkeustila vaikuttanut sinun yrityksesi toimintaan? Jokisen saama tukisumma on vielä haettavissa tuen kriteerit täyttäville yksinyrittäjille. Tutustu täällä tarkemmin tukiehtoihin ja lähetä sähköinen hakemus. ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Omenapihan eläinhoitolan toiminta alkaa vähitellen vilkastua koronakriisin jälkeen 

06.07.2020 | Uutiset
Koirat ovat aina olleet iso osa Maj-Lis Isojoen elämää. Jäädessään eläkkeelle työskenneltyään 40 vuotta kauppaoppilaitoksen lehtorina hän tiesi haluavansavielä jatkaa työntekoa. Hän oli pitkään kypsytellyt ideaa perustaa oma eläinhoitola ja nyt hän onkin pyörittänyt Omenapihan eläinhoitolaa jo 10 vuoden ajan.  
Lue lisää

VASEKin yrityspalvelut palvelevat koko kesän – yli 1 000 yritystä saanut jo apua koronatilanteessa

30.06.2020 | Uutiset
Lomakauden koittaessa ja koronarajoitusten lieventyessä, myös yritysten tilanne helpottuu. – On hienoa, että koronatilanne on nyt sellainen, että erilaisia rajoituksia voidaan jo purkaa. Tämä on tervetullutta yrittäjille, joilla on ollut erittäin haasteellinen kevät, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback toteaa.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

30.06.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Muusikko Charles Plogman odottaa pääsevänsä pian takaisin esiintymislavoille

26.06.2020 | Uutiset
Charles Plogman kiinnostui musiikista jo teini-ikäisenä ja on siitä asti tehnyt kaikenlaista musiikin parissa. Hän perusti musiikkikustantamo Meir Musicin vuonna 1997 ja parin vuoden kuluttua hän sai mahdollisuuden työskennellä alalla täysipäiväisesti.
Lue lisää

Kyrönmaasta vetovoimainen matkailukohde

24.06.2020 | Uutiset
Kyrönmaan alueen Isokyrö, Laihia ja Vähäkyrö ovat potentiaalinen matkakohde niin kotimaanmatkailijalle kuin ulkomailtakin saapuvalle turistille. Laihian maine nuukuuden tyyssijana tunnetaan koko Suomessa, Vähänkyrön pläkkyriosaamisessa riittää ihailtavaa ja Isokyrö on noussut jopa maailmankartalle Kyrö Distilleryn ja sen yhteyteen kasvaneen toiminnan myötä. Lisäksi kaunis Kyrönjoki mutkittelee alueen halki, tarjoten sekin erilaisia mahdollisuuksia kokemus- ja nähtävyysmielessä.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

24.06.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Yksinyrittäjätuesta apua kirpputoriyrittäjälle

18.06.2020 | Uutiset
Susanna Jokinen on yksinyrittäjä ja hän pyörittänyt neljä vuotta kirpputoria Tervajoella. Hänen kirpputorinsa Susan kirppis toimii siellä tavallisena kirpputorina, mutta lisäksi ihmisten kohtaamispaikkana. Susan kirppistä ei voi kutsua pelkäksi kirpputoriksi, sillä kirpputoritoiminnan ohelle on kehittynyt myös pienimuotoista kahvilatoimintaa.
Lue lisää

Uudenlainen tilausvene tarjoaa vauhdikkaita elämyksiä merellä

17.06.2020 | Uutiset
Aivan näinä päivinä käynnistyy Molpessa West Coast Rib Charterin toiminta. Sen kotisatamasta on ulkosaaristoon vain 15 minuutin venematka ja luvassa on aivan uudenlaista elämyksellistä chartervenetoimintaa.
Lue lisää