Verkostoituminen ja tiedonjako hyödyttää hanketoimijoita

21.02.2020

VASEKin kokoushuoneessa keskustellaan kiertotaloudesta.

VASEKin kokoushuoneessa oli tiivis tunnelma 12.2., kun 17 eri organisaation edustajaa kokoontui keskustelemaan kiertotaloudesta. Osa osallistujista työskentelee jonkin hankkeen tai hankerahoituksen parissa, osa muutoin kiertotalouden tai kestävän kehityksen parissa.

CERM-hankkeen projektipäällikkö Göran Östberg VASEKilta oli kutsunut porukan koolle, koska näki tärkeäksi, että seudulla on mahdollisimman laaja tietämys siitä, mitä kiertotalouden saralla on käynnissä.

– Meitä on monta, jotka työskentelemme enemmän tai vähemmän toisiaan sivuavien teemojen ja aiheiden parissa. Ehkä yhteistyötä tai synergiaetuja ei löydy nyt heti, mutta kenties myöhemmin. Osaamme myös paremmin ohjata yrityksiä oikeiden hankkeiden pariin, kun tiedämme mitä on tarjolla tai mitä toimintaa on suunnitteilla.

VASEKin kokoushuone täynnä kokoustajia.Niklas Frände Novialta esittelee kestävän rakentamisen hankkeita.

Nordic Nature Healt Hub -hanketta esitellyt Pia Smeds kertoi tavoitteesta tehdä matkailualan yrittäjistä kestävyyden lähettiläitä.

– Tähtäämme ihmisten ajattelun ja toiminnan muuttamiseen ja matkailun uudelleen ”designaamiseen”. Matkailussa on tärkeää huomioida luonto ja sen kestävyys, ei pelkästään miettiä omaa oikeuttaan käyttää luontoa hyväksi.

Tapaamisen tavoite täyttyikin heti, kun Smedsille ojennettiin pöydän yli käyntikortti ja esitettiin kutsu tulla toiseenkin tilaisuuteen esittelemään hanketta.

Karita Luokkanen-Rabetino esitteli VEBICin kolmea eri hanketta. Co-creation -hankkeessa nimeltä CEE4WES kartoitetaan kiertotalouden ekosysteemiä ja laaditaan tiekarttaa erityisesti jätehuolto- ja bioenergia-aloille.

– Yritämme löytää erilaisia ratkaisuja. Osa voi olla ajankohtaisia nyt heti, toiset voivat olla todellisuutta vasta kymmenen vuoden päästä.

Myös Luokkanen-Rabetinon esittelemät hankkeet herättivät kiinnostusta ja tapaamisen tauolla aloitettiinkin keskustelut kahden samoja aiheita käsittelevän hankkeen yhteistyöstä.

Nora Backlund.Nora Backlund haastoi mukaan Hållbarhetsveckanille.

Nora Backlund 4H-yhdistyksestä puolestaan esitteli syksyksi Pohjanmaalle suunniteltua Hållbarhetsveckan -tapahtumaviikkoa ja haastoi kaikki mukaan järjestämään tapahtumia ja tilaisuuksia sekä nostamaan esille kestävyyden eteen seudulla tehtyä työtä. Tilaisuudessa kuultiin myös biokaasuklusterin ja biokaasuliiketoiminnan, hiilineutraalin jätteenjalostuksen, kestävän rakentamisen sekä kalastuselinkeinon parissa tehdystä työstä.

Kaikki olivat yhtä mieltä aamupäivän mittaisen tapaamisen hyödyllisyydestä:

”Todella hyvä päästä kartalle siitä, mitä muut tahoillaan tekevät”, kuului kommentti, kun osallistujat purkaantuivat kokoushuoneesta VASEKin käytävälle.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää

Federica Polo on nimitetty EU Affairs Manageriksi Teknologiakeskus Merinovaan

17.11.2020 | Uutiset
Federica Polo aloittaa EU Affairs Managerina Teknologiakeskus Merinovan palveluksessa 1.12.2020. Tehtävässään hän edistää yliopistojen ja yritysmaailman sidosryhmien aktiivista yhteistyötä eurooppalaisessa ja kansainvälisessä tutkimusyhteistyössä toimimalla yhteyspisteenä ja välittäjänä projekti-ideoiden kehittämisessä yhdessä Vaasan seudun energiaekosysteemin toimijoiden kanssa.
Lue lisää

ACCESS-hanke edistää ympäristöystävällisiä matkaketjuja Vaasan seudulla

16.11.2020 | Uutiset
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKille rahoitusta hankkeeseen, joka edistää paikallisen matkailuelinkeinon elpymistä ja hyödyttää matkailuelinkeinoa niillä alueilla, joissa kävijöitä on eniten. Hankkeen koko nimi, ACCESS – Developing accessibility and new sustainable services in Vaasa region, kiteyttää tavoitteen: päämääränä on lisätä Vaasan seudun matkailukohteiden tavoitettavuutta kestävin ja vastuullisin keinoin.
Lue lisää

Yrityksiä perustetaan nyt Vaasan seudulla yhtä ahkerasti kuin ennen korona-aikaa

09.11.2020 | Uutiset
Suomen 30 Uusyrityskeskuksen kautta perustettiin tammi-syyskuun aikana kahdeksan prosenttia vähemmän uusia yrityksiä kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa vuosi on kuitenkin tähän mennessä ollut edellisvuoden kaltainen, mitä perustettujen yritysten määrään tulee.
Lue lisää