Uusyrityskeskus Startia kiertueelle kuntiin ja kyliin

26.02.2020

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin osana toimiva Uusyrityskeskus Startia on yksi Suomen kolmestakymmenestä uusyrityksestä, jotka tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa toiminta-alueensa uusille yrittäjille ja yritystoimintaa suunnitteleville.

Viime vuonna Startiassa vieraili yli 550 asiakasta, jotka yhden tai useamman neuvontatapaamisen aikana suunnittelivat yhdessä yritysneuvojan kanssa omaa yritystoimintaansa. Viime vuoden aikana 202 uutta yritystä syntyi seudulle neuvonnan jälkeen.

– Osuutemme kaikista Vaasan seudulle perustetuista yrityksistä on hieman alle 30 prosenttia, joten tämän vuoden tavoitteemme on, että entistä useampi yrittäjyyttä suunnitteleva käy perustamisneuvonnassa ja saa hyvät eväät yritystoimintansa alkuun. Suomen Uusyrityskeskusten tutkimuksen mukaan perustamisneuvontaa saaneet yritykset ovat selvästi elinvoimaisempia. Tavoitteenamme on menestyvät yritykset, Startian johtaja Tommi Virkama kertoo ja jatkaa:

– Haluamme tarjota matalan kynnyksen palveluja. Järjestämme joka keskiviikkoaamu Startian aamukahvit, jolloin voi ilman ennakkoilmoittautumista tulla kuulemaan parhaat vinkkimme yrityksen perustamiseen. Lähdemme myös maaliskuun alussa kiertueelle toiminta-alueemme kuntiin ja pistämme pystyyn pop-up -pisteitä.

Jos törmäät kauppareissulla tai lounastauolla Startia-tourin esittelypisteeseen, pysähdy osallistumaan risteilypaketin arvontaan ja juttelemaan yrittäjyydestä. Startian kiertueella esitellään perustamisneuvonnan lisäksi myös muita VASEKin tarjoamia yrityspalveluita jo toiminnassa oleville yrityksille. Jaossa on myös tietoa yrityksen myymistä tai ostamista suunnitteleville.

– Tule moikkaamaan meitä ja juttelemaan ihan mistä vain yrittämiseen ja yrityksen perustamiseen liittyvästä. Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä ja voimme jutella siitä, miten saisit parhaimman startin uudelle yrittäjäurallesi tai miten voimme auttaa sinua ja yritystäsi kasvamaan ja kehittymään, yritysneuvoja Antti Alasaari houkuttelee.

Startia-tour käynnistyy ensi viikolla, jolloin vieraillaan Laihialla, Tervajoella, Isossakyrössä ja Vähässäkyrössä. Seuraavana vuorossa ovat Petolahti, Bergö, Maalahti, Oravainen, Maksamaa ja Vöyri. Tarkista paikat ja ajankohdat tapahtumakalenteristamme.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää